| Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project | |
|
+25cleric SEBA qazokmubec bstsn watcher crazyhours christiano krytime deka ytk Deniz-KSK oldboy vervito borahan frown solestar durdor hasanyuceer yusufduz bootsector movement34 ticktock burbank teng brkgler 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 14 Ocak - 19:25 | |
| | |
|
| |
oldboy
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 16 Ocak - 10:50 | |
| Herkese merhaba, uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyordum forumu, bu konuyu görünce dayanamadım elimdeki saati paylaşmak istedim: | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 16 Ocak - 10:56 | |
| Hoşgeldiniz oldboy, Biraz detay paylaşabilir misiniz acaba | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 16 Ocak - 11:03 | |
| 10watches kadranlı yanlış bilmiyorsam malesef üreticisi kanserden vefat etmiş yakın zamanda... iyi saklayın elinizdeki malzeme tarih oldu | |
|
| |
oldboy
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 16 Ocak - 23:06 | |
| Hoşbulduk, kadran Dagaz Watch'tan alınma, fiyatı 30$ diye hatırlıyorum.. Ben saati sıfır olarak kadranı montajlanmış bir şekilde 175$'a aldım, eski kadranı da kutu içerisinde bir kenarda duruyor. Kadran tarih ve gün kadranın altında kalacak şekilde tasarlanmış, saatin su geçirmezlik testi yapılmış, fakat şansımı çok fazla zorlamadım su geçirmezlik için. Bir tek güzel bir kayış bulmak kaldı, kahverengi deri kayışı bende çok beğendim fakat nereden alacağımı bulamadım daha. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 1:12 | |
| | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 1:29 | |
| Şu Dagaz'ın sitesine girdikçe de Seiko alasım geliyor arkadaş | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 1:39 | |
| | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 6:05 | |
| önemli değil... kısa süre sonra da baz saatler dosyası eklenecek, daha sonra mekanizmalar ve son olarak bazı ekipman toplama siteleri... güzel bir kaynakça olacak. | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 8:05 | |
| | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 8:16 | |
| önemli değil hocam ne demek... bu arada aklınıza düşen SEiko modelleri varsa bana Pm atın bende Mod a uygunluğunu kontrol edeyim... listeye ekleyeyim... | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 8:27 | |
| elimde seiko5 snzh57j (namı diğer seiko five fathoms ) saat hazır var ve kadran için burdaki çalışmayı bekliyorum,bir liste hazırlanıyorsa sıradayım. Diamont Dial olacak tercihim. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 8:32 | |
| Aslında bir de ucuza Rolex gibi katlı kadran bulunsa (saat veya tek olarak), hour markers'ı söküp kadrana yapıştırsak çok süper olur.
Katlı dediğim avatarımdaki gibi örneğin. Sayılar vs. kabartma gibi | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 11:22 | |
| Yusufduz'un istediğinden bir adet de bana lütfen ) | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 12:07 | |
| Dün biri ekstra dial, inner ring, kollar, bezel vs. ile bir kiti SKX007 ile birlikte 120$a sattı kaçırdım ya.. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 19:03 | |
| Poor Man's FFF zaten ilk çalışmamız.. Kuvarsit bu konuda yardımcı olacak... bizden toplu alım için sayı bekleniyor. Önce toplu alım için kim neye ihtiyaç duyuyorsa onu tespit edelim ki çokça kargo parası ödenmesin değil mi... şu sıralar ankaranın uzaik ilçelerindeki saatçilei ziyaret edip uzun uzun sohbetler kuruyoruz. Ellerindeki Vıalux çıkıntılarını ve eski zenith parçalarını inceletiyorum. Kısacası yaptığımız her Mod, şöylew böyle kalite olmalı... Miyotanın modifiye edildiğini duyduğumdan beri zamanımı hep bunlar çalmakta Bu arada Seiko'nun Chopard XL kadranını görmüş müydünüz baylar? | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 19:36 | |
| Seiko'nun Chopard XL ' ini görelim,ufkumuzu genişletelim elbette. Homage konusunda bilmeyenler için www.homageforum.com 'u tavsiye ederim. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 17 Ocak - 21:59 | |
| - brkgler demiş ki:
Bu arada Seiko'nun Chopard XL kadranını görmüş müydünüz baylar? Görmedik görelim? Diğer bir nokta kuvarsit bize ne yaptıracak, kadran mı? | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 5:34 | |
| Seiko SPR 017 çeşitli renk kodlarıyla mevcut... Kuvarsit her konuda yardımcı olur.. kadran olur... kadranın yapılması için bir bağlantı olur... ne biliyim herşey... | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 7:34 | |
| brkglr eline sağlık ben de FFF ile ilgili detay cıkarıyosun dıye dusunmustum :(
FFF için nasıl aksıyon almayı planlıyoruz? | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 8:51 | |
| FFF ler ile ilgili planlar hazır zaten borahan üstadım... yalnız biraz oyalanıyorum çünkü Çinde tatil malum 15-20 gün sürüyor o yüzden belki sonradan katılmak isteyenler olcaktır diyerek sadece "Modification" nedir merak edip katılmak isteyenlere yöneldim. Şöyle 20 kişi falan bulabilsek bu FFF organizasyona katılacak çok güzel olur... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 11:57 | |
| benim bir arakdaşıma da bahsettim o da istiyor.. +1 yapalım listeyi lütfen. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 19:02 | |
| hemennn yzdııım üstad. yakın zamana mod kombinasyonlarını ekliyorum en geç bir haftaya... | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 19:48 | |
| - brkgler demiş ki:
- hemennn yzdııım üstad. yakın zamana mod kombinasyonlarını ekliyorum en geç bir haftaya...
Renk kombinasyonu çıkarsa,hem sarı hemde siyah kadran olarak 2 adet alırım.Böyle fırsatlar çok zor çıkar,bir daha nerden bulalım. @brkgler teşekkür ederim çalışmaların için,umarım neticelendiririz mevzuyu. | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Çarş. 18 Ocak - 20:42 | |
| | |
|
| |
oldboy
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Perş. 19 Ocak - 2:04 | |
| Projeye bende dahil olmak isterim. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Perş. 19 Ocak - 5:12 | |
| merhabalar ekleyelim o zaman lütfen katılımlırnızı sürdürünüz ki alım ve yapım aşamaları yakında başlayacak... sonmrada katılım söz konuzsu olmayacaktır. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Perş. 19 Ocak - 6:22 | |
| Bir liste yap istersen, ya ayrı konuda ya burda. Yoksa karışabilir. Fiyatı az çok belli mi? Ben her ne kadar Seiko'ya sahip olmasam da 1 tane isteyeceğim muhtemelen. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Perş. 19 Ocak - 7:33 | |
| evet yöneticilerden konuyu sabitlemelerini isteyeceğim. Böylelikle listeyi her güncellediğimizde ilk mesajdan herkes tüm değişiklikleri ve eklemeleri görecektir. Nihayi olmayan fiyatlar hakkında rakam belirtmeyelim şimdilik üstad Çindeki taitlin bitmesini bekliyorum. Zira katılım arttıkça rakam oldukça düşüyor. | |
|
| |
borahan Admin
| |
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 20:55 | |
| Dostlar ben bu iki Fifty Fathoms üzerine odaklanmaktayım... Şu ana kadar yapılanların hepsi birbirinin kopyası şeklindeydi... Hem farklılık olması açısından hem de Aqualung'un "Vintage" niteliği bulunmasından dolayı tercih ettim. Bu beyz olan ise tamamen uçuk bir proje kuşkusuz harika bir yaz saati Ayrıca SNZF serisinden de imal edilebilir olması başka bir kolaylık... Aklınıza gelen başka Fathoms türleri varsa lütfen belirtin onlarında resimlerini ekleyelim... Çin taitli bitmeden önce hedefimiz belli olsun... | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 21:00 | |
| kaç kişi oldu? bir liste tutsak FFF başlığı altında buradan da paylaşıma devam ederiz. beyazı yapmak için bezel i de degıstırmek gereklı fakat guzel mı guzel duruyorr... hadi bir de ufak bir çalışma ekliyim
En son borahan tarafından C.tesi 21 Ocak - 21:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 21:30 | |
| Beyaz gerçekden süper duruyor. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 22:56 | |
| Beyaz ve Aqualung çok güzelmiş | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:01 | |
| evet Borahan üstad bezel rengini değiştirmek gerekli ancak hepsi için kolay ve çok düşük maliyetli çözümler ürettim... ancak modeller kesinleşmeden açıklamayacağım. Deniz abi kesinlikle katılıyorum... herkes siyahını yaptı keşke forum dostları fikir birliği etse beyazını yapsak... Dikkat ettiyseniz mavi rengi "turkuvaz" tonlarında... inceden manası da var Bu arada kordonlaır incelemek isterseniz Blancpain Brady's straps diye google araması yapabilirsiniz. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:02 | |
| krytime üstazdım beyzı SNZF serisinden yapmak mümkün haydi siz de katılın | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:08 | |
| Valla maliyet uygun olursa beyaza katılmak isterim,çok hoşuma gitti. Çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz brkgler tebrikler | |
|
| |
krytime
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:17 | |
| peki su geçirmeyecek mi bizim 50 kulaçlar ?o iş nasıl hallolacak | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:25 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Ocak - 23:27 | |
| Aslında hiç göstermeyip iştahını kabartmayıp çaktırmadan kullanmak lazım. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Paz 22 Ocak - 0:23 | |
| Ben beyaz'ın şeklindeki kadrandan istiyorum, renk farketmez. Ama hour markers onun şekilde kabartmalı/sonradan eklenmiş olabilecek mi önemli olan kısım o.. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Paz 22 Ocak - 0:57 | |
| - crazyhours demiş ki:
- peki su geçirmeyecek mi bizim 50 kulaçlar ?o iş nasıl hallolacak
hocam bizimkiler ancak 3 kulaç atıp sırt üstü dinlenecekler kadran değişimi sonrasında kapağı kapatan ustanın artık el işçiliğine kalıyor şansımız. şunu da belirtmek isterim repilika şeklinde yaptırılsa zaten maliyeti 100 döları geçmez... herkisn kendi saatine uyguladığı düşünülürse maliyeti 50 döları geçmeyecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum peki biz ne yapacağız? kadran+kollar+ bezel+ (tepe isteğe bağlı) + kordon mümkün olduğunca replika görünümden kaçınıp mod meselesine ağırlık vereceğiz... Ayrıca bu turkuaz renkler de kimliğimize kimlik katacak... diğer forumlar hep siyahıyla oynadı biz de bununla bir fark yapalım derim ben... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Paz 22 Ocak - 13:57 | |
| Arkadaşlar ben hiç bulaşmayacağım tabiri caizse siz ne yaparsanız yapın ben varım ama klasik FF kolları beyaz kadranlı modelin kollarıdır ve indexler de beyax kadranlı modeldeki indexler gibidir.. bunu hatırlatayım Aqualung benim gözüme gerçek bir FF gibi görünmedi. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 23 Ocak - 5:21 | |
| anlaşıldı beyaz diyenler çoğunlukta... en fazla bu hafta sonuna kadar seçim süresi olsun isterseniz... daha sonra daha somut aşamalara geçilsin...
örneğin artık bir forum yöneticimiz bu konuyu sabitlesin :-) | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 23 Ocak - 6:00 | |
| brkgler iki çeşit de yaptırabiliriz hazır yaptırıyorken siyah ve beyaz isteyen istediğini takar
beyaz bezel + Kadran + kollar siyah kadran + kolar Siyah/altın kadran + kollar
gibi... | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 23 Ocak - 6:10 | |
| katılım çok olursa neden olmasın... ancak bir tanesi üzerinde fikir birliği olursa maliyet o ölçüde düşecektir...
şunu çok iyi biliyorum bir şekilde mod projemin son hali bu beyaz saat olacak :-) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 23 Ocak - 21:18 | |
| Beni unutmayin yahu, beni de yazin. Secim hangisi olursa olsun varim | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 24 Ocak - 12:15 | |
| beyaz dediğiniz indexler beyaz modeldeki gibi yani değil mi? yoksa hakikaten beyaz modelden mi olacak? FFnin o beyaz modeli kadınlar için değil miydi ? | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 24 Ocak - 20:55 | |
| indeksler turkuaz bezel de aynı göründüğü gibi beyaz-turkuaz üstad... white ice için iki model üretilmiş galiba ben iki türünü gördüm şimdiye kadar... biri tamamen beyaz... diğeri de bu model... kordonda da bir oynama yapmamız söz konusu ... indekslere uygun renkteki orta kalınlıktaki dikiş beyaz kordona işlenebilir...
| |
|
| |
| Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project | |
|