| Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? | |
|
+15lombardo sazcı67m sahin456 Deniz-KSK bao.bao ofis ytk Magneto M.Ali Sade vervito burbank deka Analyzer teng MuhammetTüfekçi 19 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
MuhammetTüfekçi
| Konu: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 3:59 | |
| Saat alma arifesindeyim ve sanırım bu saat seçimimi otomatikten yana kullanacağım.Fakat aklıma takılan pek çok soru var.Bu soruları zaman zaman araştırıyorum Bazen size soruyorum. Orient Mako XL ve herhangi bir Seiko 5 arasında kaldım.Mekanizma olarak hangisi daha uzun yıllar götürür ve daha sağlamdır bunu sormak istiyorum size.Seiko 5lerin iç mekanizmasını gördüm,görünüş olarak gayet temiz ve özenilmiş bir mekanizmaları var,titizlikle çalışılmış, gibi.Ancak Orient'in mekanizmaları çok kaba duruyor ve sanki özenilmemiş gibi geldi.Fakat kullananlar Mako XL'ın günlük +4/-4,+5/-5 civarlarında dolaştığını söylüyorlar ve bu sapma bana çok az gibi geldi.Benim için sapma pek önemli değil gerçi fakat uzun yıllar gitmesi gayet önemli.Cevaplarsanız sevinirim | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 4:20 | |
| Orient de Seiko grubuna dahil oldğu için Seiko mekanizma kullanıyor diye biliyorum. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 4:42 | |
| Seiko 5'lerdeki mekanizma ile Orientteki mekanizmanın farklı olması gerekiyor.En azından öyle biliyorum | |
|
| |
Analyzer
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 4:56 | |
| Bendeki Orient Mako 3 gündür takip ediyorum, günlük -2sn sapması var. İki saatinde sizi uzun yıllar götüreceğini tahmin ediyorum Orient ve Seiko arasında kaldıysanız bence önceliğiniz görünüş olsun. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 6:27 | |
| Sağlamlık yönünden fark edeceğini sanmıyorum. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Ptsi 16 Ocak - 10:07 | |
| Orient'in mekanizmaları sapma oranı bakımından daha iyi. Ama Seiko'da kullanılan mekanizmalar daha randımanlı (bakım periyodu daha uzun ve genel olarak daha uzun ömürlü). | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Salı 17 Ocak - 12:29 | |
| Makineler orient fabrikalarında üretiliyor, mazleme kalitesi olarak aynı makineler. Pulsar mesela seiko grubuna bağlı, onun da otomatik modellerinde orient makineleri vardır. makineye çok takılmayın bu iki marka arasında, dış görünüşe göre karar verin. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Salı 17 Ocak - 21:17 | |
|
Ben yıllarca Japon saatlerinden uzak durdum.Haklarında çok bilgi sahibi olamadım.Bunun sebebi ise bu saatlerin çok zor arıza çıkarmalarındandı.Bana düşmeyince öğrenemedim.Bilmediğim bir şey de bana soğuk geldi.
Ama son yıllarda bu saatleri keşfettim.Hepsi de kaya gibi sağlam,müthiş dakik ve fiyatlarına göre oldukça kaliteli makineler.Belki çeşit olarak İsviçre'ye yetişemezler,belli makineler üzerinde yoğunlaşmışlar.Ama Japon saatleri pek çok İsviçre saatinden de kalitelidir.
Netice olarak her ikisi de aynı topun kumaşı.Tavsiyen nedir dersen, bence git Mako'yu al.
| |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Çarş. 18 Ocak - 22:50 | |
| Her ne kadar pek kaliteli olmadığını duysamda "Swatch YAS100G" modelide aklımı çeliyor.ETA makineli olması,fiyatının diğer isviçre saatlerine göre ucuz olması,İçinin görünmesinin bana inceleme imkanı sunması çok aklımı çeliyor. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 6:30 | |
| - Alıntı :
- Her ne kadar pek kaliteli olmadığını duysamda "Swatch YAS100G" modelide aklımı çeliyor.ETA makineli olması,fiyatının diğer isviçre saatlerine göre ucuz olması,İçinin görünmesinin bana inceleme imkanı sunması çok aklımı çeliyor.
Bence o saatten uzak dur.ETA makine olması bence o kadar da önemli değil.Yakından incelediğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Ben sana başka bir Japon da tavsiye edeyim.Lorus'lara da bak. http://www.loruswatches.com/Products | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 7:01 | |
| Lorus Seiko'nun alt firması değil mi? Orient Mako XL alacağım sanırım | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 11:37 | |
| Orientler Temiz kullanılırsa oğlunuza kalacak kadar sağlam mekanizmalardır .Endişeniz olmasın ...
Lorus ise made in PRC dir. Seikonun alt firması da olsa Japonyada değil Çinde üretiliyor ve ne yazıkki Seiko ve Orient kadar dayanıklı ve performanslı saatler değildir | |
|
| |
ytk
| |
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 22:23 | |
| | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 22:35 | |
| | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Perş. 19 Ocak - 23:18 | |
| | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 4:52 | |
| Orient Mako XL alınmıştır.Teşekkürler | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 5:27 | |
| hayırlı olsun.. güle güle kullanın.. içi siyah mı lacivert mi? | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 5:39 | |
| Her tür kıyafetle gideceğini düşündüğümden dolayı siyah tercih ettim | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 5:40 | |
| iyi günlerde kullanın hayırlı olsun. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 5:53 | |
| Teşekkür ederim | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 7:50 | |
| | |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 7:59 | |
| Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 8:30 | |
| Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Güzel bir seçim | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 9:04 | |
| Ben saatin tepesini en sona çektiğimde saniye kolu durmuyor.Devam ediyor.Durması gerekmiyor mu?Saati saniyesi saniyesine ayarlayıp sapmayı kontrol edecektim saniye kolunu durdurmayı başaramadım. | |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 9:10 | |
| | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 9:41 | |
| En doğru seçimi yapmışsın.Hayırlı olsun,güle güle kullan. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 20 Ocak - 9:51 | |
| Çok teşekkürler.Çok sevdim saatimi. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Salı 24 Ocak - 12:30 | |
| | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 3 Şub. - 1:07 | |
| Bu saatin rötoru dönerken içinden vız vız sesler geliyor.Normal midir bu?(elimle hızlıca salladığımda,sesin şiddeti çok yüksek olmamak kaydıyla kulağıma dayayınca duyabiliyorum) @Vervito Teşekkürler | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 4 Şub. - 2:12 | |
| Gayet normal. Özellikle Orientler Seiko'lara göre daha seslidir ve ses biraz daha metaliktir. | |
|
| |
sahin456
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 8:39 | |
| Ben Bursa'lıyım bursa sordum işini iyi bilen bir saatçi orient mi yoksa seiko mu? Aynen şöyle dedi bana orient hiç tamire gelmedi ama birçok seiko saat var tamir edilecek dedi... Orient kaliteli olduğunu ima etti. Seiko zaten citizen yan ürünü.... Ama ben kararlıyım alıcam bir orient mekenik. | |
|
| |
sazcı67m
Mesaj Sayısı : 76 Kayıt tarihi : 30/01/12 Yaş : 50 Nerden : ankara
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 9:12 | |
| - sahin456 demiş ki:
- Ben Bursa'lıyım bursa sordum işini iyi bilen bir saatçi orient mi yoksa
seiko mu? Aynen şöyle dedi bana orient hiç tamire gelmedi ama birçok seiko saat var tamir edilecek dedi... Orient kaliteli olduğunu ima etti. Seiko zaten citizen yan ürünü.... Ama ben kararlıyım alıcam bir orient mekenik. Lütfen Kusuruma bakmayın ama bir Seiko hayranı olarak kendimi tutamadım. Bahsettiğiniz saat tamircisine sorun lütfen: Türkiyede 70li yıllar ve 80li yıllarda kaç Seiko satıldı acaba o saatçinin haberi var mı? Peki Seiko5 in Türkiyede satış şampiyonu olduğundan haberi varmıymış? Yani o kadar yüzbinlerce Türkiye'de rekor satan Seiko saatlerden elbette bir kısmı hor kullanım sonucu yada 20-30 yıl sonra bakım ve tamire gelecek. Orientte kalite olarak çok iyidir hele son yıllarda çıkarttıkları saatler çok güzel fakat şöyle bir geçmiş yıllara bakarsak Türkiyede Seiko kadar asla satmadı ve tutulmadı da. Ama seikoyla parça alışverişi üretim gibi kısmi ortaklıklarını duydum. Koskoca Seiko'nunda Citizen'in bir yan ürünü olduğunu ilk sizden duyuyorum. Ayrıca Citizende iyi saattir eski eagle7 otomatik serilerini severim. | |
|
| |
lombardo
Mesaj Sayısı : 106 Kayıt tarihi : 16/01/12 Yaş : 41 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 9:26 | |
| Bu durumda Seiko kadar sık rastlanan bir saat olmaması, Orient' e bir artı daha kazandırıyor bana göre | |
|
| |
barett
| |
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 10:22 | |
| - lombardo demiş ki:
- Bu durumda Seiko kadar sık rastlanan bir saat olmaması, Orient' e bir artı daha kazandırıyor bana göre
Orient'in Seiko kadar sık rastlanmayan bir saat olması kalite göstergesi değil, Türkiye'deki distrübütörlüğünün aktivitesine göre değişebilecek bir durumdur. Seiko'da Citizen'in yan ürünü değil, en büyük Japon saat üreticisidir, ve bünyesinde de Orient vardır. Geçenlerde öğrendik ki Seiko'nun otomatik mekanizmaları da Orient fabrikasında yapılıyormuş. | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 18:00 | |
| yanlış anlaşılmasın; ben daha sık veya daha nadir rastlanıyor olmakla kalite arasında doğru ya da ters bir orantı kurmaya çalışmadım. daha az rastlanıyor olmak; DAHA AZ RASTLANIYOR OLMAKtır ve sadece bu bile bir artıdır dedim, üstelik de özellikle belirttim 'bana göre' diye Zaten bünyesinde olup olmamanın da kalite değerlendirmede bir rolü yoktur. Orient' in; Seiko' nun bünyesinde olması; Ferrari' nin; Fiat' ın bünyesinde olmasından daha farklı bir şey değildir. O sadece para farkını gösterir | |
|
| |
sazcı67m
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? Cuma 24 Şub. - 21:23 | |
| Sonuç olarak: Zaten hiç bir saatçi seiko5leri sevmez, ne kordonu kopar, ne camı kırılır, nede pil değişimine gelir... saatçi olsaydım bende sevmezdim | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 12:02 | |
| - lombardo demiş ki:
- yanlış anlaşılmasın; ben daha sık veya daha nadir rastlanıyor olmakla kalite arasında doğru ya da ters bir orantı kurmaya çalışmadım. daha az rastlanıyor olmak; DAHA AZ RASTLANIYOR OLMAKtır ve sadece bu bile bir artıdır dedim, üstelik de özellikle belirttim 'bana göre' diye
Zaten bünyesinde olup olmamanın da kalite değerlendirmede bir rolü yoktur. Orient' in; Seiko' nun bünyesinde olması; Ferrari' nin; Fiat' ın bünyesinde olmasından daha farklı bir şey değildir.
O sadece para farkını gösterir
Ferrari ve Fiat karşılaştırması biraz uçuk oldu bence ancak araba üzerinden karşılaştıracaksak Ferrari ve Maseratti birlikteliği gibi olabilir belki.. Seiko ve Orient makinelerinin aynı fabrikada üretildiğini ben bayağı zaman önce öğrenmiştim geçenlerde bunu Orient distribütörü de teyit etti. Yani öyle büyük bir kalite farkı aramaya gerek yok. Sadece Swatch grupa bağlı Mid-range High-range mevzusu var ancak tam olarak o da değil niye çünki Royal Orient ile düz bir seiko arasında da dağlar kadar fark var. Royal Orient Grand Seiko düzeyindedir. Bu arada bugün Aslan Saatte yeni gelen safir camlı power reserve klasik kurma özellikli ve hack second özellikli yeni serileri gördüm .. yamuldum.. bugün bir saat almış olmasaydım onu da alacaktım.. ama önümüzdeki aylara bıraktım | |
|
| |
sazcı67m
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 12:43 | |
| [img] [/img] Sayın Vervito merak edip Aslan saatin sitesine girdim ve bende bu saate bayıldım doğrusu... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 19:52 | |
| Bahse konu yeni model bu olabilir mi? - sazcı67m demiş ki:
- [img][/img]
Sayın Vervito merak edip Aslan saatin sitesine girdim ve bende bu saate bayıldım doğrusu... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 20:13 | |
| Hayır değil, bu 60.yıl için çıkardıkları limitli saatleri. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 20:15 | |
| Hımm bak şimdi fiyatıyla beraber merak ettim, sitesi de güncel değil galiba. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 20:31 | |
| Ben de Orient'ler hakkında daha fazla merak sahibi olmaya başladım. Kullanan herkes son derece memnun, sapmaları 2-3 saniyeyi geçmiyor. Fiyatı Haşırt modunda değil..... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 20:44 | |
| Ama mekanizmalarının 3 önemli eksikliği var, 1. mekanizmalarını süsleyip, allayıp pulllayıp satmasını bilmiyorlar, 2. saniye stopu yok 3. elle kurulamıyorlar. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 21:03 | |
| Birde, belki çokda önemli değil ama bence görsellik açısından önemli 21600 vuruşlu oldukları için saniyeleri 28800 ler gibi akıcı değil.Bu nedenle küçük saniye kullanılsa bu durum pek hissedilmeyeceği nispeten telafi edilebilir. | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 22:29 | |
| sn deka orient-seiko ile ferrari-fiat benzetmelerim elbette ki paralel değildi yanlış anlaşılmak istemem. oradaki cümlemin sonu biraz yanlış olmuş ama sonuçta esas anlatmak istediğim şuydu; bir firmanın, bir diğerinin bünyesinde olmasının kalite kavramı için bir gösterge olamayacağını, enn uç (ferrari-fiat) örneği ile anlatmak istedim sadece tabii ki orient ile seiko arasında belirgin bir kalite farkı olamaz. ya zaten Japonlardan bahsediyoruz; 'neyi-ne kadar kalitesiz yapabilirler ki?!' bu arada ferrari nin fiata ait olduğunu (ya da en kötü ihtimalle hisselerinin büyük payının fiata ait olduğunu) çoğu kişi bilmez siz de yanlış anlamamışsınızdır umarım teng hocam. kırmak istemem; daha İsviçre piyasasına karşı bir 'Vendetta' hareketi başlatacaz | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 22:37 | |
| Esir almak yok, o piyasayı çökertince de ellerinde kalan malları yok pahasına alacağız,... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 22:40 | |
| | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? C.tesi 25 Şub. - 22:40 | |
| evet kendini bişey zanneden isviçrelilere karşı yapılacak Vendetta hareketi önemlidir.böylece dünyanın tek hakimleri kendi olmadıklarını anlayacaklardır.gerçi anladılarda:) daha iyi anlamalılar.rekabet iydir.yaşasın Japonya. | |
|
| |
| Orient'in mekanizması mı?Seiko'nun mekanizması mı? | |
|