bazi mesajlarda veya orientin bu modeli mesajlarinda okumussunuzdur, yaklask bir senedir, kullandigim bu gündelik güzel modelin saniye durdurmasi olmayisi beni hep rahatsiz ediyordu. Güzel bir zaman ayari icin saniye durdurmasi kacinilmazdi. Onun haricinde ilk aldigimdada bir kac japon ustalarimizin gözünden kacan ufak tefek ayarlarida yapip örnek: - Takvim tam gece 12 de atmiyordu,gün göstergesi hafif kayikti, kendi kullanis sartlarima göre zaman ayari gibi benim titiz oldugum ayarlamalari yapmistim.
Bu olayi en iyi ve fazla zaman harcamadan nasil cözerimle yola cikarak, asagidaki parcayi yaptim. Zorluk mekanizmadaki takvim ve zaman ayar carkinin her ayar poziyonunda, isvicre yapimi mekanizmalarin aksine bir sag bir sola gitmesiydi. saniye carklisina uzaklik fazla, balans ise cok uzaklardaydi. sonunda careyi ara aktarici carki durdurma niyetiyle cözmeye calistim. orta 2. köprüyü tutan vidayi kullanarak bir celik teli bükerek, ki carkli ve vida arasinda resimlerde de görelicegi üzere fazla yer yok, sorunu nihayet cözebildim. Yaklask 2 haftadir böyle kullaniyorum. En ufak bir hata olmadan sonuca nihayet ulastim. Sizlerlede paylasiyim dedim.
Yani bir nebze 46B40 modife etmis oluyorum herhalde. Son olarak da kurma olayini vakit bulunca deniyecegim, sonrada makineye bazi islemeler düsünüyorum. Saniyeyide bu arada kirmiziya boyadim, benim hosuma gidiyor. Daha belli oluyor diye düsünüyorum.
Hack islemini gösteren birde vidyoyu sona ekliyorum.
Resimde parcamiz durdurma pozisyonunda.
En son BR-02 tarafından Çarş. 18 Ocak - 21:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bao.bao
2B olanını ben kullanıyorum ya da bende var diyeyim. Çünkü neredeyse hiç takmadım, aylardır sadece yüzünü görüyorum. Gün göstergesinde herhangi bir sorun yok, tam yerinde duruyor ama takvim atma sorunu bende de var ve rahatsız olmuyor değilim. Ama usta da değilim Sayın BR-02 gibi.
Elinize sağlık usta bu arada. Orient çalışanları buradan gerekli dersi çıkarırlar umarım.
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
Çözümünüz gayet başarılı ve yaratıcı ,tebrik ederim. Ilave ettiginiz parca (swan neck görüntüsünde nerdeyse) yerinde ne kadar sabit durabilir,sabit ve bir yuvaya sahip olmadığında oynama yapmazmı ?
Japon mekanizmalarda hack özelliğinin standart olmayışı bana hep garip geldi. İsviçre 30-40 yıldır standart olarak uyguluyor bunu .
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
tesekkür ederim arkadaslar, sayin yusufduz, sorunuz gayet dogal swan neck görüntüsünde olan parcanin yuvarlakligi 320 derece kalan aciklikta vidadan maalesef cikamiyor, Tabii ki orjinal vidanin kenarlari 90 derecelik aci ile trasladim. Vidanin yüksekligi japon ustalar tarafindan ayarlandigi icin onda hic oynamadim ve parcada ayni yükseklikde, Yani yukariya dogru, ve ileri geri oynamasi sifir düzeyde, yoksa zaten ayar pzisyonlarinda oynarken dogan kuvvetden yerinden cikabilirdi, kivami tuturasiya kadarda bu zaten mevcuttu. Ama bahsettigim gibi aci tam olarak tutarsa, ki su anda öyle hic bir yere kipirdayamiyor, sadece görevini yapiyor. Yerinden cikmaya baslamak istemesiyle, cok sivri kivrik olan yere temas ettigi icin bloke oluyor, carklinin tersine dönmesinden dolayida tekrar eski pozisyonuna dönmek zorunda kaliyor.
Tepe normal konumunda ayar carklisi, ortada, takvim ayar pozisyonunda, sola dogru 0,07mm ye kayiyor, zaman ayari pozisyonundada, ilk konumundaki pozisyondan 0,09mm -0,11mm saga kayip kadranin altindaki yelkovan carklisi ile ayar icin temasa geciyor. Asil zorlukda burdaydi.
En son BR-02 tarafından Perş. 19 Ocak - 0:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
M.Ali Sade
Tesekkür ederim M. Ali Sade ustam. Geriye kurma olayi ve dekor kaldi....:-)
Aman diyeyim üstat, ben dekor nasıl yapılır diye internette bi dünya araştırdım ama doğru dürüst bir kaynak bulamadım. Yaptığınız dekorlama işleri ilgili detaylı anlatımlarınızı da bekliyoruz. Şimdiden kolay gelsin.
deka