Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
Konu: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Paz 22 Ocak - 5:48
Merhaba arkadaşlar, Bugün elime bu saat geldi. Kayın pederim merakımı bildiği için Özbekistan'da işporta da gözüne ilişmiş ve 1 $ gibi bir fiyata satın almış Sanıyoum aldığında çalışmıyormuş ve 3 $ vererek tamir ettirmiş Yani toplamda 4 $ gibi komik bir rakama gelmiş saat... Resimlerden anlaşıldığı üzere oldukça yıpranmış ama makinası pırıl pırıl ve bakım da gördüğü için kurduğum gibi tıkır tıkır çalıştı... Benim öğrenmek istediğim kasadaki oksitlenmelere ve kadrandaki yıpranmalara bir çözüm bulunabilir mi? Benim aklıma kasayı altın kaplatmak geldi ilk olarak siz ne dersiniz? Bunun maliyeti tahmini ne kadar olur? Bir de bu saate uygun cam bulabilir miyim? Son olarak ta saat için yorumlarınız nedir uğraşmaya değer mi? Ben ne zamandır kare bir saat istiyordum ve bunu görünce oldukça hoşuma gitti
M.Ali Sade
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Paz 22 Ocak - 7:16
Arkadaşım saatinin markası "Raketa"dır.SSCB dönemine ait bir imalat.Benim çok sevdiğim bir "17 Kamney"yani 17 taşlı bir makinesi var.Makinesi biraz ellenmiş.Ama güzel bir saat.
Çok fazla bir değer edeceğini düşünme.Bu saatlerde insanın kendi verdiği değer önemlidir.Oradan alınırken de verilen para aslında Türk parasına çevrildiğinde ederidir diyebilirim.
Toplayabilecek bir usta bulursan sana epey hizmet eder.Mikası bulunabilir.Çerçevesi elektrolizle nikelaj kaplanabilir.Kadranı da elden geçirilebilir.
Ama çok para isterlerse de verme.Böyle kalsın.
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Paz 22 Ocak - 9:34
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 7:34
Bu ikisi de yeni geldi Özbekistan'dan. Oldukça temiz duruyorlar...
MrWrong
Mesaj Sayısı : 317 Kayıt tarihi : 19/01/10 Yaş : 36 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 7:50
Bende ara ara poljot makineli rus saatlerini inceliyorum. Bizim forum saatlerinde, kültürümüz ve estetik anlayışımız sayesinde ortaya çıkan özgünlük gibi o saatlerde de farklı bir kültürün izleri seziliyor. Buda bana çok çekici geliyor. Bu yüzden bu tarz bir saate sahip olmak için ara ara ebaye göz gezdiyorum. Kullanılmış(yıpranmış) saat sevmediğim içinde NOS ilanlarına bakıyorum. Uygun fiyatlı kafama göre bir şey denk gelirsede bir tane alayım diyorum.
Lafı uzattım, demek istediğim sizin resimlerini eklediğiniz saatler bana çok farklı ve güzel gözüküyor. Farklı bir kültürü anında fark ediyorsunuz. Eklediğiniz saatler 3 - 5 tl lik saatlerde olsa, resimleri bir rolex resminden daha çok ilgimi çekti. Söylediğim yanlış anlaşılmasın bu saatlerle rolexi kıyaslayacak halim yok. Sadece bu tarz saatleri pek görmediğimizden olsa gerek çok ilginç geliyorlar bana.
Güle güle kullanın...
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 7:54
Vostok hakikaten Sovyetim ben diye bağırıyor harika tek kelimeyle harika
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 7:58
Çok teşekkürer MrWrong ve brkgler =)
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 8:00
@Cowboy Güle kullanın, ben de bir ara Vostok Neptün Diver almaya niyetlendim ama kısmet olmadı, imkanınız varsa onları da araştırın çok güzel saatler
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 8:02
Teşekkürler frownma. Diverlara karşı bir başkayım zaten Hemen bakayım teşekkürler =)
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 8:05
İlker Ağabey , Vostok gerçekten de çok güzel. Bu aralar Raketa gibi vintage saatleri almayı planlamışken gözüme gözüme sokuyorsun İçimden de şöyle demiyor değilim "İlker Abiye fazladan böyle temiz saatler geliyorken uygun fiyata satışa çıkarsa da alsam " demiyor değilim
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru Perş. 23 Şub. - 8:15
Teşekkürler Kerim =) Benim de çok hoşuma gittiler şimdilik satmayı pek düşünmüyorum =)
vervito
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru C.tesi 25 Şub. - 12:07
Cowboy, hayırlı olsun raketa hoş bir parça.. kadran restorasyonu yapılabilir belki çok masraf etmezse eğer.. kasaya nikel kaplama olabilir belki. tepeyi ve camı değiştirmek çok kolay.. Camcı Şenol beyde her türlü cam bulunur yoksa da keser yapar
cowboy
Konu: Geri: Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru C.tesi 25 Şub. - 21:37
Teşekkürler vervito ben de bakım yaptırmak istiyorum ama daha fırsatını bulamadım