Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Seiko saatim hakkında bilgi ?

+3
sermerhat
4.kuşak
Kerim_91
7 posters
YazarMesaj
Kerim_91

Kerim_91

Seiko saatim hakkında bilgi ? Empty
MesajKonu: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 0:02

Merhabalar,
Sevgili abilerim foruma yeni üye olmuş bir üyeyim ve çoğu konuları okumuş bulunmaktayım.Konusunda deneyimli abilerim bulunmakta olduğu için çok sevindim ve sizinle bir konuda yardım istiyorum. Elimde 8 yıl önce babamın Arabistan gezisinden hediye olarak aldığı "Seiko 5" saat bulunmakta.Tabi o yıllarda pek kullanmaddığım için kutuda muhafaza ettim o yıldan beridir ve şimdi forumda okuduğum bilgilere elimdeki saat açıkçası hoşuma gitti ve artık elimde bulunmasını istiyorum şimdi taktığım orient saatim ile dönüşümlü olarak Smile Elimdeki saatin resimlerini koymaya çalışacağım soracaklarım ise bu saat orjinal midir ? Orjinal ise elimdekinin kıymetini bilmem gerek diye düşünüyorum.
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 0:43

Bu arada resim yükleyemedim , yardımcı olabilirseniz sevinirim. Crying or Very sad
4.kuşak

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 5:51

Kerim_91 demiş ki:
Merhabalar,
Sevgili abilerim foruma yeni üye olmuş bir üyeyim ve çoğu konuları okumuş bulunmaktayım.Konusunda deneyimli abilerim bulunmakta olduğu için çok sevindim ve sizinle bir konuda yardım istiyorum. Elimde 8 yıl önce babamın Arabistan gezisinden hediye olarak aldığı "Seiko 5" saat bulunmakta.Tabi o yıllarda pek kullanmaddığım için kutuda muhafaza ettim o yıldan beridir ve şimdi forumda okuduğum bilgilere elimdeki saat açıkçası hoşuma gitti ve artık elimde bulunmasını istiyorum şimdi taktığım orient saatim ile dönüşümlü olarak Smile Elimdeki saatin resimlerini koymaya çalışacağım soracaklarım ise bu saat orjinal midir ? Orjinal ise elimdekinin kıymetini bilmem gerek diye düşünüyorum.

Valla saati görmeden size orjinal olup olmadığını söylemek çok zor. Öncelikle bunu babanıza sormanız lazım. Eğer ki babanız hatırlamıyorsa, alırken yanında bir belge falan var mı o şekilde de anlaşılabilir. Ya da fiyatına göre de anlaşılabilir (o dönem babanız ne kadar verdiğini hatırlıyorsa ve bu paranın şu anki değerine göre de anlaşılabilir). Hani hediyenin fiyatı sorulmaz ama gene de siz şansınızı deneyin Smile Bunların dışında en sağlıklı ve mantıklı yöntem seiko bayiisine götürmektir diye düşünüyorum. Tabi buraya fotoğraf da eklerseniz saatten anlayan tecrübeli arkadaşlar fikir belirtebilirler.

Not: Ben orjinal olduğunu düşünüyorum. Sonuçta arabistanda fiyatlar ülkemize nazaran daha ucuz ve babanız da tahminen orjinal almıştır. Tabi bu sadece tahmin.
sermerhat

sermerhat

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 7:16

seiko 5 büyük ihtimalle orjinaldir, hatta replikası yok diye biliyorum scratch
Deniz-KSK

Deniz-KSK

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 7:22

tinypic.com adresinden fotoyu 480x600 olarak upload edin. Direct link olarak çıkan linki buraya yeni ileti yazar gibi [ img] [/ img] arasına kopyalayın.
http://www.google.com
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 17 Eyl. - 10:19

Seiko saatim hakkında bilgi ? 1060hs4
Seiko saatim hakkında bilgi ? 2r4syz4
Seiko saatim hakkında bilgi ? 2wg93bc

Deniz- KSK yardımın için teşk. ederim dilerim yükleyebilmişimdir.

Forumda bir bölümde Seikonun orjinalliği başlığı altında bir konuya rast geldim ve orada yazıldığı üzere saat camında Seiko amblemi bulunan Seiko saatler kesinlikle orjinal olmayanlarda bulunur diye bir yazıyı okudum.Benim elimde bulunan saatte de camında amblemi bulunmakta ve bunu görünce açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Gene de engin bilgilerinizi öğrenmek için görmenizi istedim .
Exern

Exern

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 20 Eyl. - 11:20

Saatiniz malesef sahte yani feiko. 5 ler en cok taklidi yapilan Seiko modellerinden biri. Makineyi de gorebilsek daha iyi olurdu. 2002 yilindan once uretilenlerin caminda 5 logosu olabilir, yani bu cok supheli bir durum degil. Fakat,
Saatin on yuzunde dikkatimi cekenler.
1. Kadranda ve kollarda altin tonlama varken kordonda yok. (Kordonu degistirmediginizi varsayiyorum)
2. 5 ambleminin ic kismida disi gibi altin tonlamali.
3. Tarih kucuk fontlu, gun ise bold degil.
4. Automatic 21jewels yazisi merkeze cok yakin daha asagida olmasi gerekirdi.
Arka tarafta ise:
1. Seiko yazisinin fontu farkli ve cok buyuk.
2. Yazilar silik, puntosu buyuk.
3. Water resistanttan sonra japan yaziyor. Halbuki seri numarasinin ustunde made in japan yazmasi gerekirdi.
4. Seri no ile stainless steel arasi cok yakin.

Kaynak: Quartzimodo
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 20 Eyl. - 18:15

Exern önemli ayrıntılar vermiş,önemsemek ve araştırmak gerek.
Şunu söylemeden geçmeyeyim pek tabi;yıllar içinde her türlü markanın bu tip değişiklikleri (Exer'nin belirttiği farklılıkları) arada bir yaptığı biliniyor,üretim zamanlarına göre ufak tefek değişiklikler yapılmaktadır.
Fake saatlerde ana ayıdedici unsur bana göre kullanılan işçilik ve malzeme kalitesidir.(Gerçeği otomatik ama fake'i pilli üretilen tipteki saatler için kriterler bambaşka)
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 20 Eyl. - 20:41

Düşündüğüm üzere saat feiko çıktı. Seiko 5 modelini gerçekten çok güzel buluyorum bu yüzden doğruluğundan emin olmak istemiştim.

Artık satış bölümünden bir Seiko 5 takip etmem gerek geek

Hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için alkisalkis
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 20 Eyl. - 21:05

Nasıl emin oldunuz bu arada?
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedÇarş. 21 Eyl. - 1:35

yusufduz ;
Aslında emin olamadığım için ve herhangi bir seiko yetkili satıcısına daha gitmediğim için burada paylaşmak istedim. Ancak benimde bildiğim kadarıyla Seiko markasının arka kapaktaki yazılarının bu kadar punto farkı olacağını sanmıyorum ve ilk defa görüyorum , belki de benim ilk görüşümdür.
Pekala sizin de dediğiniz gibi farklı zamanlardaki üretim farklılıklarından eğer bu durumlarda oluyorsa oun hakkında pek bir bilgim de yok açıkcası.En doğrusu sizlerden daha fazla bilgi almak ve bir seiko yekili satıcısına gidip göstermek olacak
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedC.tesi 24 Eyl. - 3:23

Bu arada şunu da sormak istiyorum , bu saatime deri kayış takılabilir mi acaba ?
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 1 Kas. - 6:28

takılır takan var... bence çelik kayış çok daha iyi...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Seiko saatim hakkında bilgi ?   Seiko saatim hakkında bilgi ? Icon_minipostedSalı 1 Kas. - 7:45

GAREZ demiş ki:
takılır takan var... bence çelik kayış çok daha iyi...

Çelik kordon biraz yıprandığı için çıkartıp açık kahve tonunda kenarları beyaz dikişli bir deri kordon aldım Smile Saate ayrı bir tat kattı benim için böyle geçinip gidiyorum şimdilik .

Seiko saatim hakkında bilgi ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Chronotech marka hakkında bilgi ?
» Yeni kare pakema saatim hakkında birkaç soru
» Saat hakkında bilgi
» Rolex hakkında bilgi
» New old stock hakkında bilgi