Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sağlam Otomatik Saat

+4
crazyhours
Deniz-KSK
Exern
bootsector
8 posters
YazarMesaj
bootsector

bootsector

Sağlam Otomatik Saat Empty
MesajKonu: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedPtsi 23 Ocak - 12:54

Arkadaşlar selamlar.
Son zamanlarda Casio G-Shock saatlerine merak saldım. Outdoor sporlar, yüzme falan derken heryerde kullanabileceğim bir saat ihtiyacım olduğunu farkettim.
Merak ettiğim şey ise titreşime, çarpmaya, sıcaklığa, yüzmeye, dalmaya(max 5 metre) dayanabilecek, Casio G-Shock gibi sağlam kalıp bozulmayacak, kırılmayacak bir saat var mıdır?
Özel timler ve dark/black/covert ops birimlerinde çalışan insanlar sadece G-Shock, Timex, Luminox gibi saatlerin pilli modellerini mi takar? Yoksa bu tip zor koşullara dayanabilecek mekanik saatler bulunur mu?
Exern

Exern

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedPtsi 23 Ocak - 21:13

Saglam otomatik deyince aklima ilk olarak iri cusseli dalgic saatleri geliyor. Sonucta basinca dayaniklilar. Ama bir saatin en kirilgan yeri cami oldugundan bezelli genis ve yuksek modellerin cami carpmalara karsi koruyacagini dusunuyorum. Titresim konusu genel olarak tum otomatikler icin sorun. O yuzden bu konuda bir sey diyemeyecegim. Fazla uzatmadan iki tane saat onereyim.

1. Seiko Emperor Tuna

Sağlam Otomatik Saat Img0338m

Sağlam Otomatik Saat Sbdx0115005

Sağlam Otomatik Saat Sbdx011woohoo1

Sağlam Otomatik Saat 7

Sağlam Otomatik Saat 4

Sağlam Otomatik Saat 30xfsy8

2. Orient M Force

Sağlam Otomatik Saat Sel03002m_1

Sağlam Otomatik Saat Sel03002m_side
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 8:22

Saatler güzelmiş. Düşünülebilir.
Eeeee arkadaşlar? Bu kadar mı?
Başka yok mu? Smile
Deniz-KSK

Deniz-KSK

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 8:27

Mudman, Riseman, Frogman (hepsi de G-Shock) serilerini bir incelemeni öneririm kaptan. ok1
Aralarında ciddi, yabana atılmayacak modeller var.
http://www.google.com
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 9:39

Hemşom ondan eminim de;
Ben mekaniklerde var mı acaba diye merak etmiştim. Yoksa aşağı yukarı bütün G-Shock serilerine zaten baktım.
Gerçekten çok güzel modelleri var. Ama gerçek anlamda zorlu şartlara dayanabilecek ve aşırı kaba görünmeyen mekanik ve operasyonel bir saat mevcut mudur diye merak etmiştim.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 9:55

hamilton navy frogman ler vardı ama resim yükleme deyince tüylerim diken diken oluyor onun için http://www.amazon.com/Hamilton-H77746333-Frogman-Black-Watch/dp/B00193ESA0 burda mesela
sandeman

sandeman

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 10:08

Kurmalı saatlerin otomatiklere göre daha dayanıklı olacağını düşünüyorum ama her halükarda bahsettiğiniz saatler kadar dayanımı olacak mekanik saat bilmiyorum. Paneraisinden vazgeçmeyen çatlak Vietnam gazisi gibi durumlara anca filmlerde rastlayabiliriz. Bunun dışında dalgıç saatlerinin şok dayanımının beklendiği kadar çıkmaması da muhtemel. Ve fakat bizim peder bey kolunda benim yaşımdaki Seiko 5 i ile baltayla odun kesmek dahil her faaliyeti yaptı ama saat şimdiye kadar neredeyse hiç açılmadı. O yüzden herhangi bir Seiko 5 iş görür diyorum.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedSalı 24 Ocak - 11:45

Luminox'un sanırım birkaç otomatik modeli var dayanıklı olarak. Su geçirmezliği ve titreşim dayanıklılığı tamamdır ama saatin kasasının vurma ve çarpmalara ne kadar dayanıklı olduğu tartışılır. Bir de aktif şekilde yüzeceğim için otomatik bir saatle ilk kez suya girerken tedirgin olurum herhalde.
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedÇarş. 25 Ocak - 0:32

bazı quartz saatlerin, dış ortam koşullarına ve olumsuz şartlara karşı mukavemet kabiliyeti mevcut. kuşkusuz bunların başında casio g-shock serisi geliyor.
mekanik saatlerin, hassas yapısı itibari ile, bu koşullara mukavemet göstermesi beklenemez. Ama yinede amaca yönelik olarak üretilen ve çeşitli drençler gösteren mekanik saatler mevcut. dış ortam kouşullarını ve saatlerin drenç yeteneğini kategorize edersek;

-su direnci: günlük kullanım harici, özellikle amatör ve profesyonel dalgıçlar için üretilen, 200 ile 4000 metre aralığındaki su basıncına direnebilen mekanik saatler mevcut.

-ısı direnci: yine amaca göre üretilen, çok düşük ve çok yüksek sıcaklıklarda çalışabilen çeşitli mekanik saatler mevcut.

-manyetik alan direnci: bazı saatlerde başta çelik olmak üzere, çeşitli metallerle özel bir alaşım şeklinde üretilen, gerek maddesel yapısı gerekse şekli ve konumu ile mekanizmayı, manyetik alana karşı koruyan özel bir yapı bulunur (faraday kafesi). faraday kafesi, belirttiğimiz gibi, yapısı şekli ve konumuna göre, çeşitli derecelerde manyetik alana karşı koruma sağlar. genel olarak 4.800 A/m üzeri manyetik alana drenç gösteren saatler antimanyetik olarak akbul edilir.

-şok direnci: kuşkusuz, mekanik saatlerden beklenen en önemli dirençtir. yukarıda bahsettiğimiz diğer koşullardan saatimizi korumak genel olarak bizim elimizdedir. sudan, aşırı soğuk ve sıcaktan ve manyetik alandan uzak tutabiliriz. ama ani bir darbe ve çarmanın, nereden ve ne şiddetle gelebileceğini kestirmemiz mümkün değil. özellikle dış ortamda çok zaman geçirmek, extreme ve hareketli sporlarla ve mesleklerle uğraşmak, bu riski daha da arttıracaktır. kuşkusuz günlük ve sade bir hayatta bile, kolumuzu ve saatimizi kapıya, duvara, masaya sürekli çarpmak bile kaçınılmazdır. bunun harici gelişebilecek, ve elimizde olmayan çeşitli olaylar da olmuş ve olması muhtemeldir. mesela yakın bir zamanda, arabamdan inmiş, sakin sakin evime girmek üzereyken, sokakta top oynayan çocuklardan gelen meşin yuvarlağın, olanca şiddetiyle koluma ve saatime çarpması gibi.
elbette saat firmaları, gerek mekanizma bazında gerekse güçlendirilmiş kasa yapısıyla, saatlerini mümkün olduğunca darbelere karşı korumaya çalışmaktadır. bu tarz anti şok sistemleri farazi ve kullanıcı tecrübelerinden öteye gitmeyen bir konumdadır.
uluslararası standartlar örgütü (ISO) bu konuda bir çalışma yapmış, ve hammer shock test adı verilen bir testle, saatlerin şok drencini derecelendirerek sertifikalandırmıştır. Kuşkusuz çok ağır olan bu teste bir çok mekanik saat girmemiş, girenlerin çoğuda testi geçememiştir. elbette, testi geçen saatlerde mevcut.

genel mekanik saatler haricinde, amaca yönelik olarak üretilen bazı mekanik saatler, yukarıdaki şartların birine, bazı saatler birkaçına mukavemet gösteririler. meslea diver saatler su basıncına, antimanyetik saatler, manyetik alana gibi.
elbette bu şartların tamamına direnç gösteren mekanik saatlerde mevcut. kuşkusuz bu saatlerin başında, hatta f/p oranına göre zirvesinde yer alan saat Ball Enginer Hydrocarbon serisidir;

Sağlam Otomatik Saat Fullsize5

genel olarak;

su direnci: 300 metre,
ısı direnci: -40 - +60 derece (-45 derecede test eden kullanıcılar var)
manyetik alan drenci: 12.000 A/m
şok drenci: 7.500 Gs

burada çok drencini özellikle vurgulamak isterim. bir cisimin, bir anlık bir darbeye (çarpma) karşı gösterdiği direnç birimi Gs olarak ifade edilir. Mesela Quartz (pilli) omega seamaster profesyonelin şok drenci 3.500 Gs ' dir. Buradan, Ball hydrocarbon serisindeki 7.500 'lük değerin, üstelik mekanik bir saate göre ne kadar yüksek bir değer olduğu anlaşılmaktadır. daha önceki serilerde 5.000 Gs olan bu değer, II. serideki patentli bezel yapısı, ekstra kalınlaştırılmış safir camı ve kasa formu ile 7.500'e çıkarılmıştır.

peki bu değer ne kadar doğru ve nasıl tespit ediliyor; yukarıda da belirttiğim gibi, ISO' nun bu konuda standartı ve sertifikası mevcuttur. Hammer shock test adı verilen bir test ile saatlerin şok direnci ölçülüp sertifikalandırılmaktadır.
pek az mekanik saat bu teste girdiği için, onlarla ilgili video bulamadım. aşşağıda, casio g-shock modeline, bu tesin uygulandığı bir video var. bu test, 1.5 metre yükseklikten, belli bir ağırlıktaki bir çekicin (10 kg), saatin üzerine serbest olarak düşürülmesi, ve bu işlemin belirli sayıda tekrarlanması ile yapılıyor. videonun ilerleyen bölümlerinde, aynı çarpmanın, bir elma üzerindeki etkiside gösterilmiş.

Ball engineer hydrocarbon II serisi, aşşağıda izleyeceğiniz teste ( çekiç düşüş yüksekliği 1.5 metre, çekiç ağırlığı 10 kg), birebir olarak tabi tutulmuş , ve ISO 1413 anti şok sertifikasını başarıyla almış bir saatdir.

aklımda birkaç ball modeli varken, bu saati seçmem ve almam, bu bilgilere ulaşmam sonucu olmuştur zaten.

hammer shock test;

bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedÇarş. 25 Ocak - 1:40

Sayın durdor. Açıklamalar harika. Gerçekten baştan sona büyük bir merakla okuduğum bir yazı oldu. Bahsettiğiniz saat Türkiye'de satılıyor mu acaba?
Gerçekten de tam olarak aradığım saat bu olabilir. Şekil olarak da gayet hoş görünümlüymüş. Anti-shock yapacağız diye saati G-Shock ların abartılı modellerine döndürmemişler. Demek ki isteyince yapılabilen birşeymiş...
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedÇarş. 25 Ocak - 2:26

şekil olarak gayet iyidir Smile , saatin genel dayanıklılık özellikleri yanında, tasarımıda çok başarılı. tritium kullanması da ayrı bir güzellik.

soran birçok arkadaşa söylemişimdir. o kadar saat kullanmışımdır, ama kullandıklarım arasında, parasını sonuna kadar hakeden tek saat diyebilirim. her detayı ile harika bir saat. ;

Sağlam Otomatik Saat 1946IMG_0673

yurtdışında çok tutulan bir marka. ball saatler satış rakamları itibari ile, özellikle amerika'da ilk 5 içerisinde
pırlant 1 yıldan uzun bir süredir satıyor. daha önceleri Türkiye'ye giriş yapmış ancak yanlış strateji ve yanlış seçilen distribütör yüzünden geri çekilmiş. uzun yıllar sonra tekrar Türkiye pazarında. ;

http://www.e-pirlant.com/catinfo.asp?offset=4&cid=&src=&mrk=49&grp=&cmp=&brw=&kactane=60&stock=&typ=&order=&direction=
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedÇarş. 25 Ocak - 4:42

@durdor,bilgiler rehber niteliğinde ,çok teşekkürler.
jugatte

jugatte

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedPerş. 16 Şub. - 2:29

çok iyi Wink
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Sağlam Otomatik Saat   Sağlam Otomatik Saat Icon_minipostedPerş. 16 Şub. - 10:35

Sayın durdur. Bilgiler gerçekten de rehber oldu. 1 hafta önce Antalya'da bir alışveriş merkezinde Ball marka saatleri görme fırsatım oldu. İçeri girip kolumda denemedim ama model hoşuma gitti diyebilirim. Bu da koluma taktığımda zevkten kuduracağım, çevreye salyalar saçacağım anlamına da gelebilir. Bu yüzden kolumda deneyip sonra da boynu bükük alamıyorum ağabey demedim cool takılıp güzemiş, daha sonra tekrar bakarım dedim Very Happy

Sağlam Otomatik Saat
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sağlam saat mi demiştiniz??? Buradan buyurun
» Otomatik Saat Şarj Cihazı
» Otomatik Saat
» Ferrari otomatik saat
» Android Octopus otomatik saat