Konu: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 2:11
Seiko Spring Drive SNR005 -- Yurtdışı liste fiyatı 3900$
Detaylı inceleme yazısı ve görseller
Öncelikle bu saatle ve teknolojiyle ilgili çok güzel ve detaylı bir inceleme yazısını okumanızı tavsiye ederim. Saatle ilgili yüksek çözünürlüklü birçok fotoya buradan ulaşabilirsiniz.
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 3:36
Bu arada bu saatle ilgili konuları okurken saatin dakikliği gerçekten dikkatimi çekti, teknik verilerinde 1 sn/gün yazmasına rağmen kullanıcıları 1/4 saniye /günün üzerine çıkmadığını söylüyorlar. Ayda 7 sn ve altı sapıyormuş.
İkinci nokta watchuseek'te ki bir konuyu okurken Türkiye'den birinin bu saatin üst modelini çok makul fiyatlara aldığını okudum. Ülkemizde %50 gibi bir indirim almış liste fiyatı üzerinden. Liste fiyatı 5000 euro olan chronolu bir Spring drive'ı 2500 euro 5 taksit almış, nakit verse 2250'ye veriliyorlarmış. Bu durumda bu konudaki saat ellerinde var mıdır ne kadar indirim yaparlar bilmem ama %45-50 indirim ile alınırsa gerçekten uygun olur fiyat.
Fiyatları ilk başta pahalı görünmesine rağmen kullanıcıları bu fiyat grubundaki bütün saatlerden daha dakik ve kaliteli olduğunu söylüyorlar.
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 5:48
bir yanda 100 liralık seiko bir yanda 6000 binliralık.. bence marka doğru konumlanmalı, üst sınıf saat yapacaksan yeni bir markayla yapmalısın herkes arkasında seiko olduğunu bilmeli ama o bir seiko olmamalı. ülker-halk gibi.. acaba yanlışmı düşünüyorum..rolex fiyatına seiko alınmaz.. :siritiyom:
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 6:40
Aslında bu saatler Rolex sahiplerini bile oldukça etkilemiş Rolex forumuna bakın;
Biraz da şuna benziyor, otomobillerle ilgilenir misiniz bilmem, Nissan Skyline Gtr diye bir spor araç var, Bmw M3'ten bile biraz pahalı, ancak kendisinin 2 katı fiyatında ki Porsche'lere kök söktürtüyor. Şasi teknolojileri inanılmaz bir araç. Sonuçta 25 bin liralık Nissan Micra modeli bu 250 bin liralık aracın otomobil dünyasında bir efsane olmasını engelleyemiyor. Bu spring drive'lar da teknolojik olarak Skyline gibi. 50$'lık saati de olsa Rolex forumunda bile beğeniliyor.
aaltindeger
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 9:26
bu gün 15-20 yaşındaki bir ferrari bile sahip olunmasından gurur duyulacak ve hala değerli bir araba ama ben 15 yaşında olupta içinde olmak isteğeceğim bir nissan bilmiyorum..
araba örneğini iyi verdiniz tamda anlatmak istediğim buydu..
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Ptsi 5 Ekim - 11:41
Hocam eski kasa Nissan Skyline daha fazla efsanedir aslında, 10 senelik bir tane gelmişti ülkemize geçen sene olay oldu
Bu arada Seiko Spring Drive konusunda anlayamadığım bir hayranlık var forumlarda, ciddi manada arzulanan bir saat bu. Son olarak 6 haftada 3 sn sapan bir modelini okudum. Aletlerdeki dakiklik inanılmaz. Swatch grupta eta gazıyla bu mekanizmaya sahip saatler üzerinde çalışıyormuş.
certus
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 6:00
Spring drive'ın adeta akan saniye koluna hayranım ama spring drive teknolojisi hala aklımı kurcalıyor dahası işin içine elektrik girince işin büyüsü bozuluyor sanki ?
rundll32.exe
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 9:00
Benim kanaatim, Seiko, kendisini "Seiko 5" modeli ile ispatlamış bir markadır. bu nedenle bu modeli beni şaşırtmadı. Hatta neden bu kadar geç kaldıklarını düşündüm biran. Seiko yıllar itibariyle saat piyasısında güçlü bir noktaya gelmiştir. Bunda Japon milletinin minimal şeylere olan ilgisi ile düzene, disipline ve sabıra sahip olması gibi faktörlerde etkili. Şahsen ben, el yapımı bir saati dünyada en iyi şekilde yapabilecek milletin Japon milleti olduğunu düşünüyorum. Ancak onlar güçlü(ekonomik yönden) bir marka olabilmek adına seri üretim özensiz saatlerle ölçeğe ulaşarak yüksek karlarla bugün bu noktalara gelmişlerdir. Ancak değişime başladıklarını görüyoruz.
Diğer taraftan "swiss made"; o tamemen farklı. O bir kültürdür ve tartışılamaz. Uzak ara öndedir o. Zamanla yerini kimse alırmı? 1.000.000 yıl sonra.
Marka konusuna gelince, ben şahsen "spring drive" yazısının üstünde "Seiko" yazmasından mutluyum. Doğru yolda ilerlediklerini düşünüyorum. Düşünsenize "Okies" diye bir marka çıksa ve bu marka bize 5.000$-500.000$ arasında saat satmaya çalışsa ne deriz? Çin işi Japon işi bunu yapan 2 kişi demeyiz herhalde. Dedemin 80 yıllık saatini üreten firmanın saatini alırım deriz. He her marka olgunlaşır büyür o ayrı konu. Burada dikkat çeken bir hususta, Seikonun internet sitesinde bu modeli yeterince tanıtmadığını ve bu modelin tanıtımı için ayrı bir site kurduğunu gördüm. Yani bu modeli diğer modellerinden ayırma, onu ulaşılamaz konuma getirme arayışında.
ertay
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 11:33
daha once DH de springdrive konusu olmustu ve kafil arn'a hatirladigim kadari ile suna benzer bir sey soylemistim, "istedigi kadar teknolojik, konforlu, guvenli vs. olsun 100.000 euro verip Ford araba alacak insan sayisi cok azdir." (kafil bize kustu herhalde, buralara pek takilmiyor artik) :(
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 13:30
Yukarda dediğim gibi araba örneği verilecekse kesinlikle bir Ford değil Spring Drive, direk olarak Skyline Gtr ve bu araca gözü kapalı Porsche 911 parası verecek insan sayısı çok fazla. Ciddi anlamda saygı duyulan bir araç çünkü.
Bu Grand Seiko'lar için yazılanlar aynı fiyat grubundaki Omega, Rolex vs.'yi dış malzeme kalitesi diye mi çevrilir bilmem, 'finish' kalitesi olarak ciddi şekilde geride bırakması. Mekanizma deseniz Eta'dan bile önce geliştirdiler bu hibrit mekanizmayı ve teknolojinin zirvesindeler, ayda 3-7 sn sapan bir saat bu. Eksi yönü elbet kadranında Seiko yazması ve ikinci elin zayıf olması rakiplere göre. Aslında markasının bir artı yönüde çakmasının olmaması ve uzaktan dahi kendini belli eden bir model olduğu için başka bir açıdan prestij sahibi olması.
watcher Admin
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 22:25
Saatin sapmasina cok takildigimiz zaman hic sapma yapmayan quartz saatlere bakmak lazim, spring drive bence fazlaca reklami yapilan bir saat, yeni teknoloji oldugu icin ilgi cektigini dusunuyorum. Neresinden bakarsak bakalim o bir quartz, evet degisik bir tur ama pil ile calisan bir saat. Yari otomatik yari pilli, japonlarin prius otomobiline benziyor, defalarca yilin otosu secilmisti ama hic te diger otolar gibi satmadi. Bu teknoloji aslinda anlamak icin cok basit, icindeki rotor bir mini jeneratoru harekete gecirip icindeki pili dolduruyor, gerisi klasik gelistirilmis bir pilli analog saat. Icindeki mekanik parcalar onu mekanik bir saat yapmaya yetmiyor bence. Simdi soyle dusunelim: 1800 lu yillarda hatta 1700 lu yillarda yapilmis bir mekanik saat eger parcalari tamamsa ve hatta tamam degilse yeniden imal edilerek 200 yil sonra da calisabiliyor. Spring drive'in icindeki pilin ortalama her bes yilda bir degisecegini dusunursek, sorarim simdi 50 yil sonra yani bu saat torunumuzun eline gecince pil bulunacak mi? 1970 lerde yapilan led teknoloji saatlere ve hatta ilk elektronik veya quartz saatlere pil bulmak gunumuzde imkansiza yakinken bu saatin pilinin bulunabilecegini kim garanti edebilir? Gunumuz mantigina cok uygun yaratilmis bir saat, kullan ve at... Eger peugot kardesimizin dededen kalma zenith'i eline alir almaz calismaya basladiysa o kurmali oldugu icindi, pilli olsaydi ilk isi pil aramak olacakti ki bulma sansi neydi pek emin degilim. Simdi kolleksiyonumda bunlardan bir tane olmali mi? Belki evet, bu kadar etrafinda efsane yaratildigina gore... Amaaa, once baska diger saatlerim olmali, efsane olan moonwatch hatta tum serisi ki fiyati 100 bin euro dan asagi degil, buna ek olarak bazi jaegerler, longinesler vs vs, ancak tum bunlardan sonra dusunebilirim. Bu saat kotudur diye asla demiyorum, sadece benimkinden baska bir mantiga hitap ediyor, unutmayalim ki ben bir eski topragim :siritiyom: Ama bir rolex'le de boy olcusebilecek bir saat oldugunu dusunuyorum, tabi ki gunumuz icin, yani 50 yil sonra icin degil.
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 22:43
İncelemede de şöyle diyor;
The Seiko Spring Drive is a true mechanical watch - there is no battery to be replaced.
For comparison, the upper row of parts above are the major components of the Spring Drive, while the bottom row is that of a conventional mechanical watch.
Mekanik saatlerdeki sapmaları önlemek için elektronik bir kontrol devresi var, araçlardaki cruise control'e benzetilmiş.
watcher Admin
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 23:02
hmmm ilginc... Ama ne biliim yaw benim gibi eski toprak degisimlere hep kapalidir
certus
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 23:36
şu elektrik aksamın gösterildiği görüntü mekanik bir saate bence hiç yakışmıyor...
watcher Admin
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Salı 6 Ekim - 23:43
Peki bu saat elektrik enerjisini nereden aliyor? Rotordan mi? Elektrik stok yapmiyor mu? Kenarda durdugunda rotor donmez bu durumda elektrigi bir yerlerde yani bir pilde depolamasi gerekmez mi? Eger elektrik aksami sadece hassasiyeti arttirmak icinse ve icinde pil yoksa, koldan cikarilip kenarda durdugunda hassasiyeti bozuluyor mu? Garip bir durum... Hic ilgilenmemistim, ilk firsatta internetim duzene girdiginde bu konuyla ilgilenmeye calisacagim...
aaltindeger
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 0:44
ne springi ne drivesi kardeşim o paralara.?? daihatsu limuzin yapmış, ilk çingene kral kapmış..
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 0:46
Aslında hibrit The spring driver is a mechanically powered quartz oscillator regulated watch.
Şu dosyaya bakılırsa oldukça net ve kısa açıklamalar var.
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 1:08
eeee iste icinde quartz var ya, bir olcude de 70 li yillardaki elektromekanik saatlere benziyor galiba, o saatlerde pil vardi ve bobinler elektromanyetik bir alan yaratarak balansa hareket veriyordu, o saatlerden bende var, o saatlerde saniye akici degiln quartz gibi tik tik atiyor ama balansin oscillation sayisini arttirinca akici olmustur, elektrik enerjisini de direk pilden almak yerine rotor jeneratorunden aliyordur ama yine de bir elektrik stoklamasi yapmak zorunda... Icimden gelen bir his bu teknolojinin 70 lerdeki elektromekanik teknolojisinin gelistirilmisi oldugunu soyluyor. Ama icinde mutlaka bir pil olmali yoksa rotor donmediginde ne oluyor?
Bu arada bendeki elektromekanik saatin de bir resmini simdi cektim ve ekliyorum
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 1:22
Pil yok Saat için güzel bir tanım yazıdan;
“This watch is special because it’s a high-performance mechanical timepiece with a sweeping second hand that doesn’t need a battery
watcher Admin
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 1:41
Ben yine de bisey anlamadim, o zaman bobinlere elektrik akimi rotor donmedigi zaman nereden geliyor, eger akima ihtiyac olmadan calisiyorsa neden power generator by rotor???
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 4:47
Net bilmiyorum ama çok düşük bir enerli düzeyi gerektirdiği için (normal quartzın onda biri) içindeki elektronik devreyi çalıştırma işi problem olmuyor bence. 72 saatlik bir rezervi var. İlk çalıştırma anında da bu glide wheel (stator) denen parçanın 1 sn boşa dönmesi kontrol devresinin çalışması için yeterli oluyormuş.
ertay
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 8:51
evet simdi klasik araba misalinden baslayalim, arabalar olmasa idi misal vermek icin emsal bulamayacaktik. :siritiyom: araba alirken son suratine bakan kisi sayisi cok azdir..efendim bu araba 220 gosteriyor, bu arabada 240 gosteriyor ve bu surate cikiyor, ben 240 gostereni alayim, yada ulasabilecegi son surate bakarak tercih yapan sayisinin fazla olacagini sanmiyorum..baska kriterler uzerinde durularak araba alinir, fakat aldiktan sonrada kac kilometre hiza ciktigi denenir, merak edip son suratini denemeyen insan sayisida azdir.. saat olayida tipki bu sekilde, saat alirken hassasligi ilk tercih degildir bir saat tutkununa gore, fakat aldiktan sonrada mutlaka hassasligini olcmek ister..bir araba tutkunu nasilki arabasinin son suratini bilmek isterse, bir saat tutkunuda saatinin ne kadar hassas oldugunu, ne kadar sapma yaptigini bilmek ister.. bir, iki tane saatim olsun ve dakik olsun dersen, tamam springdrive alinabilir..ama ben ufak capli koleksiyon yapiyorum veyahut saat meraklisiyim diyorsaniz ve elinizde bir koleksiyonerde olmasi gereken demirbas saatler yok iken, boylesine cok pahali ve koleksiyon degeri olmayan bir saati ilk basta almak bana mantikli gelmiyor, yani deyim yerinde ise, cuvali agzindan acmak yerine alttan delmek gibi geliyor bana. bu tur saatler bana gore, kullanici saatleri..saatle fazla ilgisi olmayan, fakat kaliteli ve dakik bir saati olsun isteyen kisilere hitap ediyor.. madem saatin elektronik, mekanik olup olmadigi tartisiliyor, ben bir soru sorayim, bu saat adamakilli su aldi diyelim, hic bir parcasini degistirmeden calisirmi? yada bobin vs. herhangi bir elektrik aksami degistirmek istermi? herhangi bir kurmali veya otomatik bir saatiin makinesini istersen kovaya daldir cikar, temizleyip, yagladiktan sonra hic bir parcasini degistirmeden yine kulllanilir.(saati akvaryum niyetine kullanacak degiliz ama, mekanikmi elektronikmi ayristirmasi icin soyluyorum) benim seamaster gunde 1 saniye ileri gidiyor, oda tam bir saniye degil yani ortalama bir saniye diyorum, gecen ay 14 gun kesintisiz kullandim, 14 gunde 11 saniye ileri gitti..yani ayda yarim dakika ileri gidiyor diyelim. simdi soruyorum sizlere, ayda yarim dakika ileri veyahut bir dakika geri gittigi icin, daha hassas olacak diyerek, icinde bobin, entegre vs. olan bir sey tercih edilirmi?
En son eroltay tarafından Çarş. 7 Ekim - 9:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
certus
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 9:13
Şimdi alakasız olacak ama eroltay, madem böyle saat incelemeleri gibi bir bölüm açıldı... sahibi olduğun moonwatch ile ilgili bir inceleme yapmanı, şahsi düşüncelerini bizlerle paylaşmanı ve şaheserin resimlerini çekip bize göstermeni öneriyorum.. kısaca senden özel olarak bir moonwatch incelenmesi ve değerlendirmesi bekliyorum.... forumda moonwatch'ın birisine nasip olması zaten çok hoş birşey, bir de böyle bir inceleme bence forumun çıtasını bir kademe daha yükseltecektir :sirtarma:
ertay
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 9:50
certus demiş ki:
Şimdi alakasız olacak ama eroltay, madem böyle saat incelemeleri gibi bir bölüm açıldı... sahibi olduğun moonwatch ile ilgili bir inceleme yapmanı, şahsi düşüncelerini bizlerle paylaşmanı ve şaheserin resimlerini çekip bize göstermeni öneriyorum.. kısaca senden özel olarak bir moonwatch incelenmesi ve değerlendirmesi bekliyorum.... forumda moonwatch'ın birisine nasip olması zaten çok hoş birşey, bir de böyle bir inceleme bence forumun çıtasını bir kademe daha yükseltecektir :sirtarma:
evet dostum, vaktim olur olmaz yapacagim..
asiruh2009
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 22:16
sprıng drıve lar çok güzel içinde pil olmadan quartz kullanmları o ilginç işte....
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 7 Ekim - 22:47
Zaten hocam çalışmaların ciddi bir parçası gereken enerjiyi düşürmek için yapılmış, prototipler ile yıldan yıla bu noktaya gelmişler. elektronik devrenin istediği enerjiyi düşürmekten tutun, mekanik parçalarda kullanılan maddelere ve sürtünmelerine kadar birçok şeyle uğraşmışlar.
Peki sonuç? Aşağıdaki gibi görünen dünyanın en dakik saati
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Cuma 9 Ekim - 18:07
Spring Drive'lardaki bobin kinetik saatlerdeki pil ile aynı görevi görmüyor. Yani kinetikler gibi quartz şeklinde çalışmıyor bu saatler. Spring Drive'ın çalışma şekli mekaniktir. Bildiğiniz gibi mekanik saatlerdeki saniyenin takılarak ilerlemesini engellemek için Spring Drive içindeki bobin sayesinde elektromanyetik zıt kuvvet oluşturarak sürtünmeyi sıfıra düşürmüştür. Sürtünme olmadığı için de saniye kayarak gider. Saatin salınımıyla da bobin şarj olur. Bildiklerim bu kadar
asiruh2009
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 C.tesi 10 Ekim - 1:37
süper sistem elektronik devre pilsiz quartz kullanımı ve mükemmel sonuç...
vervito
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 C.tesi 10 Ekim - 4:15
bence teknoloji harikası bir sistem. pil yok. bobinler sadece saniyenin akıcı olması için manyetik alan oluşturuyor. zaten bu saati yapmalarındaki amaç da sapması düşük bir sistemden ziyade esas olarak güzelce pazarlayabilecekleri bir sistem olacak olan bu saaniyenin tık tak yapmadığı su gibi aktığı bir sistem geliştirmek. peki bu fiyata değer mi? bence değer. MUstang'in de bir Ford olduğu unutulmamalı
watcher Admin
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 C.tesi 10 Ekim - 4:53
Bu arada saniyenin akmasi sozkonusu ise diapozon saatler de var, diger yandan saatin vurus adeti arttikca saniye de akici oluyor mesela 36.000 vurusluda saniye oldukca akici, yine baska bazi markalar bu vurus sayisini cok arttiriyorlar da hele bir tane prototip okumustum 72 bin alternance. Ama yine diycem ki bu spring drive teknolojisi de ilginc, elektronik teknoloji ile eski sanatin karmasi...
vervito
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 C.tesi 10 Ekim - 5:49
abi diapazonlarda da vuruş sayısı diye bir terminoloji söz konusu mu bilmiyorum ama bir diapazondaki saniyenin akışı eski kurmalılardaki gibi olsa gerek. yoksa yanılıyormuyum? spring drive'ı kurtaran şey içinde pilin olmaması.
Mori
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 C.tesi 10 Ekim - 7:58
Ziyaliv arkadaşım çok güzel bir şekilde açıklamış;
Seiko SPRİNG DRİVE teknolojisi isviçreli saat üreticilerini hasta etmiş ve hayretler içersinde birakmiş makinadır. Spring Drive makinalarda kurma mekanizması diğer otomatiklere göre %30 daha verimli çalışmaktadır. Ve saatteki günde 1 saniyelik sapma derecesi işviçreli saat üreticilerini oldukça hayrete düşürmüştür. Spring Drive da dikey kavrama sistem kullanılmıştır. Bu sistem sayesinde kronometre atarak değil "akarak" hareket eder ve kronograftaki saniye atlamalarını minimuma indirir ve ayrıca saatlerde kronometre dügmelerinin hassesiyeti için kolon çarkı kullanılmıştır. Bu makinanın geliştirilmesi yaklaşık 28 yıl sürmüştür ve satışa sunulduğu anda saat sektörünü alt üst etmiştir. Ve spring drive teknolojisi quartz değil zemberekli bir otomatik saat teknolojisidir. Benim incelemelerime göre göre saatte 50 adet çark ve tabii 50 adette taş kullanılarak saatin hassayeti arttırılmıştır. 5 katmandan, rotoruyla birlikte 6 katmandan oluşan bir makinadır spring drive, saatte küçük bir aks kullanmıştır, küçük bir aksın salınma performansı büyük bir aksa göre daha performanslı olacaktır. İri bir zemberek kullanılmış oldugundan saat 72 saatlik güç rezervine sahiptir.
VE ŞİMDİ YAZACAKLARIM BİR TAHMİNDİR!!!!
"Saatin bir bolümünde elektronik aksam mevcut, bobin ve entegreden ibaret olan, bu da şunu ifade edebilrir. Saatin aksının hareketi aynı zamanda bir elektrik enejisi ile entegre ve bobinin çalışmasını sağlayarak saatin saniye atışlarına bir kontrol mekanizması olarak konulmuş olabilir. bu da saatin atışalarını anlık mıknatıslanma ile kontrol edilebilir durumunu ifade eder. Ama Spring Drive mekanizmasında kesinlikle PİL YOKTUR, tamamıyla mekanik bir saattir."
SPRİNG DRİVE 5R86 CALİBRE nin özellikleri:
- Gücünü otomatik kurulan zemberekten alır - Günde +-1 saniyelik hassaslık - 72 saat güç rezervi - 12 saate kadar ölçüm yapan kronometre - 416 parçadan oluşan mekanizma - 50 taşlı yani 50 adet çark - +%30 otomtik kurma performansı
ziyaliv
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 18 Ekim - 11:00
merhabalar arkadaşlar
seiko bölümüne pek gelmemiştim ve uzun süre özür dileyerek sizden forumdan işlerim dolayısı ile uzak kaldım.
Spring drive teknolojisi seikonun yaklaşık 40 yıllık bir araştırma sonucu geliştirdiği ve artık neredeyse son nokta konuldu denilebilecek hatta isviçreli horoloji uzmanları ve ustalarını hayretelere düşürmüş bir sisteme imza atmıştır.
Spring Drive bildiğimiz otomatik saat prensibi ile çalışır saat rotor yardımı ile kurulur ve zembrek kutusunun boşalması ile saat hereketine devam eder. Ama buradaki esas önemli detay saatinin içindeki bobinler bu bobinler pilli saaatlerdeki gibi mıknatıslanma yapıp saatteki saniyelik ileri geri kalamaları ortadan kaldırır. Nasıl mı? saatin rotor hareketi sonucu sürtünmeden dolayı saaatin içinde bir enneji oluşur ve bu enerjide boboinlerde can bularak birlinen mıknatıslanma enerjisini ortaya çıkarır ve mıknatıslanma sonucu saatin saniyelik atışı kontrol altına alınmış olur. otomatik saatlerde tum hareketi sağlayan zemberekten gelen boşalma gücünün balans yoluyla saniye çarkına iletilmesi ile olur ve bu saniye çarkı üzerindeki bobin mıknatıslanma yoluyla bu saniyelik atışı düzenleyerek saatin geri ileri kalmamasını sağlar. Saniyenin akmasına gelince ise yine bu bobin sistemi çok senkronize bir çalıma sağladıgı için bizim standart otomatik saaatlerdeki atış kusursuzlaşarak, saniye akar hale geliyor.
O elektronik parçalar arıza verirse ne olacak? Mekanik saatin yeri ayrı varsın biraz geri kalsın saatin tadı tuzu bunda.Diğer bir nevi dijital saat gibi olmuş.
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
Pöffffffffffffff bu ne şimdi cevap seiko dede saaati:DDD
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 10 Ocak - 11:39
entegresini incelediim kadarıyla bobinde üretilen elektrik enerjisini depolamak için bir kapasitör konmuş. bu da saat durağan konumdayken bir süre daha sistemin çalışmasını sağlayacak. kinetik saatlerde de bu kapasitörlerden var.
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 10 Ocak - 11:47
Bugüm elimize alıp bakma fırsatımız oldu, tek kelimeyle harika süzülüyor saniye, üstüne yok desem yeridir.
ziyaliv
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 10 Ocak - 13:12
hareket içeren ve özellikle insan vucudu üzerindeki iletken her materyal insan vücüdundaki yaklaşık 6 voltluk enerjiyi geçirir, unutmyanız ki insan beyni bir nevi elektrik akımı ile çalışır. şimdi bu saate gelince bir kere rotorun donme ve balansın donme gucunden dolayı cok da kuçuk olsa saatte bir elektrik enejisi dogar surtunmden dolayı (bisikletlerin far bobinleri aklınıza gelsin donme gucu ile ışık yanar) şimdi bu saatte te quartz saatlerdeki bobin ile miknatıslı çark koymuş ki mıknatıslı cark ile bobindeki ters mıknatıslanma hareketi ile saate saniyelik atma gücü verir burada da bobinden gelen manyetik guç saatin saniye atışlarını kontrol ederek saati akar saniyeli bir saat gibi çalıştırıyor.
ziyaliv
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 10 Ocak - 13:12
bu modelin fiyatı yaklaşık 6000 tl civarı yılbaşında ankarada bakmıştım.
MUstafa Bozer
Mesaj Sayısı : 330 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 38 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Paz 10 Ocak - 13:32
etmez abi noolursa olsun casyo gibi duruyo ya
asiruh2009
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 2:52
yapma arasında dağlar var SEIKO çok değişik bir marka hem uygun ve kaliteli hemde yüksek fiyatlı ve lüks saat ler üretiyor adamlar bu yanlış bir karşılaştırma bu adamları bu kadar yadırgayıp hafife almayın öbürlerinide o kadar gözünüzde büyütmeyin...
MUstafa Bozer
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 7:24
Evet çok etkileneyim bari
Neyse herkesin kendi zevki aama 5 bin dolara gidip seikomu alırsın omegamı?? seiko
hehe şaka şaak böle sobi soru zaten çok saçma oldu bu saatileri seiko çalışanlarımı alıyomuş bu paralara maaş yerine veya ikramiye olarak, yahu eco driveları mekanik saymıyorlar buda seikonun larciverti işte,
silver
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 8:51
egunns demiş ki:
birde arkadaşlar; bu teknoloji ilerlerse acaba saatin fiyatı düşermi
ben watchuseek'te bir konuda bir spring drive modelini Türkiye'de nerdeyse yurtdışı fiyatının yarısına birisinin aldığını okumuştum, ordakilerde şaşırmıştı, aynı mantıkla bakarsak bu saati 3000 lira altına almak belki mümkün olabilir burada, tabii şans işi biraz elinde saat kalmış kota doldurma baskısı altında olan bir bayiye denk gelmek lazım, belki o konudaki arkadaşa mesaj atıp nerden nasıl aldığını öğrenebilisiniz
5200 euro yurtdışı liste fiyatı ve arkadaş 2500 euro 5 taksit almış İstanbul'dan, cash versem 2250 euro civarı olurdu diyor
spectacular price demiş ötekiler
bu saati alırsanız ilerde satmak isterseniz problem olabilir özellikle ülkemizde, gerçi hangi saati satarken burada problem olmuyor ki, bunun dışında mükemmel bir saat, bu seri seiko'lar rolex forumlarında dahi ciddi olarak saygı görüyor, meraklı insanlar casio ile farkını biliyor hiç merak etmeyin
MUstafa Bozer
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 8:54
mübarek olsun:D
asiruh2009
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 9:03
sılver gerçekten o fiyat çok iymiş hemde 5 taksit uygun fiyatlı bulunabilir ilerleyen zamanlarda ayrıca farkı anlamak önemli bir şey....
Axiaziz
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 9:37
ironhide demiş ki:
Bugüm elimize alıp bakma fırsatımız oldu, tek kelimeyle harika süzülüyor saniye, üstüne yok desem yeridir.
Evet bir, beraber baktık. Eminim herkesin yapacak bir benzetmesi, kullanacak bir mecaz-ı mürseli verdır ve aslında haklıdır ama......... Saati sırf izlemek için bile almak isterim. O kadar söylüyorum.
MUstafa Bozer
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Çarş. 13 Ocak - 9:39
Axiaziz demiş ki:
ironhide demiş ki:
Evet bir, beraber baktık. Eminim herkesin yapacak bir benzetmesi, kullanacak bir mecaz-ı mürseli verdır ve aslında haklıdır ama......... Saati sırf izlemek için bile almak isterim. O kadar söylüyorum.
İiide Piaget'in romain gauither'in saatlerinde saniye yok:D , abi sarjlımıdr nedir bunun içi olur tabi elektronik giriyo işin içine birsürü bobin koymuşlar yahu, hem konyalıda ben bunun krografını gördüm sirkecide, çok alımsız bi saatti
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Perş. 14 Ocak - 14:23
bu saat bence biraz hileli bir saat. doğan görünümlü şahin gibi mekanik-otomatik görünümlü quartz-elektronik bir saat. şu açıdan bakarsak bu saatin doğru saati göstermesi, zamanı tutması mekanik olarak mı yapılmış yoksa quartz ile mi benim cevabım quartz olarak. bu saatteki sistem şu: saatin mekanik çalışması elektronik olarak ölçülüyor ve yine elektronik olarak saat içindeki quartzın zaman tutuşuyla karşılaştırılıyor. mekanizmanın saat tutuşu değil de quartzın tuttuğu zaman doğru kabul edilerek geri dönüşle mekanizmanın quartza göre çalışması elektriksel frenleme yöntemiyle sağlanıyor. bu yöntemle değil en iyi mekanizma, en kötü çin mekanizmasına bile en doğru saati tutturursun. ki yakında eminim böyle çin saatleri de çıkar. ama teknoloji takdire değer, zeka dolu.
MUstafa Bozer
Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Perş. 14 Ocak - 23:05
uzbey demiş ki:
bu saat bence biraz hileli bir saat. doğan görünümlü şahin gibi mekanik-otomatik görünümlü quartz-elektronik bir saat. şu açıdan bakarsak bu saatin doğru saati göstermesi, zamanı tutması mekanik olarak mı yapılmış yoksa quartz ile mi benim cevabım quartz olarak. bu saatteki sistem şu: saatin mekanik çalışması elektronik olarak ölçülüyor ve yine elektronik olarak saat içindeki quartzın zaman tutuşuyla karşılaştırılıyor. mekanizmanın saat tutuşu değil de quartzın tuttuğu zaman doğru kabul edilerek geri dönüşle mekanizmanın quartza göre çalışması elektriksel frenleme yöntemiyle sağlanıyor. bu yöntemle değil en iyi mekanizma, en kötü çin mekanizmasına bile en doğru saati tutturursun. ki yakında eminim böyle çin saatleri de çıkar. ama teknoloji takdire değer, zeka dolu.