nogame
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Seiko Spring Drive SNR005 Cuma 5 Mart - 22:12 | |
| - ertay demiş ki:
- evet simdi klasik araba misalinden baslayalim, arabalar olmasa idi misal vermek icin emsal bulamayacaktik. :siritiyom:
araba alirken son suratine bakan kisi sayisi cok azdir..efendim bu araba 220 gosteriyor, bu arabada 240 gosteriyor ve bu surate cikiyor, ben 240 gostereni alayim, yada ulasabilecegi son surate bakarak tercih yapan sayisinin fazla olacagini sanmiyorum..baska kriterler uzerinde durularak araba alinir, fakat aldiktan sonrada kac kilometre hiza ciktigi denenir, merak edip son suratini denemeyen insan sayisida azdir.. saat olayida tipki bu sekilde, saat alirken hassasligi ilk tercih degildir bir saat tutkununa gore, fakat aldiktan sonrada mutlaka hassasligini olcmek ister..bir araba tutkunu nasilki arabasinin son suratini bilmek isterse, bir saat tutkunuda saatinin ne kadar hassas oldugunu, ne kadar sapma yaptigini bilmek ister.. bir, iki tane saatim olsun ve dakik olsun dersen, tamam springdrive alinabilir..ama ben ufak capli koleksiyon yapiyorum veyahut saat meraklisiyim diyorsaniz ve elinizde bir koleksiyonerde olmasi gereken demirbas saatler yok iken, boylesine cok pahali ve koleksiyon degeri olmayan bir saati ilk basta almak bana mantikli gelmiyor, yani deyim yerinde ise, cuvali agzindan acmak yerine alttan delmek gibi geliyor bana. bu tur saatler bana gore, kullanici saatleri..saatle fazla ilgisi olmayan, fakat kaliteli ve dakik bir saati olsun isteyen kisilere hitap ediyor.. madem saatin elektronik, mekanik olup olmadigi tartisiliyor, ben bir soru sorayim, bu saat adamakilli su aldi diyelim, hic bir parcasini degistirmeden calisirmi? yada bobin vs. herhangi bir elektrik aksami degistirmek istermi? herhangi bir kurmali veya otomatik bir saatiin makinesini istersen kovaya daldir cikar, temizleyip, yagladiktan sonra hic bir parcasini degistirmeden yine kulllanilir.(saati akvaryum niyetine kullanacak degiliz ama, mekanikmi elektronikmi ayristirmasi icin soyluyorum) benim seamaster gunde 1 saniye ileri gidiyor, oda tam bir saniye degil yani ortalama bir saniye diyorum, gecen ay 14 gun kesintisiz kullandim, 14 gunde 11 saniye ileri gitti..yani ayda yarim dakika ileri gidiyor diyelim. simdi soruyorum sizlere, ayda yarim dakika ileri veyahut bir dakika geri gittigi icin, daha hassas olacak diyerek, icinde bobin, entegre vs. olan bir sey tercih edilirmi? Evet bence de bu saatte o ruh yok, gerçek bir mekanik saat asla değil, arkadaşımızın dediği gibi bu saat saatseverlerin, saat meraklılarının alacağı bir saat olamaz, anca dakik olsun ama mekanik olması önemli değil düşüncesinde olanların tercihi olabilir. Dakiklik konusunda da ertay arkadaşımızın seamaster'ı gayet başarılı, günde 1 saniyeden bile az saptığını söylüyor ki zaten spring drive da günde 1 saniye saptığına göre o meblağ springdrive için kesinlikle yazıktır. | |
|