| Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
silver
| Konu: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 0:26 | |
| Edit: Bu konuda Ebay üzerinden saat alımına yönelik bilgi istemiştim, şimdi ilk alışverişim oldu deneyimlerimi aktarayım Öncelikle Ebay'den alışveriş yapmak gereğinden fazla kolay, adamlar sistemi çok iyi oturtmuş. Türkiye'den alışveriş yapar gibi hatta daha kolay gerçekleşti. Öncelikle Ebay'de bir hesap açtım. Bu topu topu 2-3 dakika alıyor. Kullanıcı adı ve email adresinizi belirleyin tamamdır. Sonrasında https://www.paypal.com/tr 'ye girerek kredi kartınızı kaydettirin. Sonra ürünü belirleyin, satıcıya ürünün sıfır ve temiz olması konusunda soru sorun, son olarak hediye olarak işaretlemesini ve değerini düşük göstermesini söyleyin. Ürünü alın, paypal ile email adresinizi ve şifresiniz girerek ödeme yapıyorsunuz. Deneme amaçlı ucuz bir ürün aldım, Tr fiyatı 750 lira civarında, ben herşey dahil 280 liraya aldım. Citizen Eco drive bir saat. Kutusuz yollandı, dosya zarfının içinde Plastik poşete sarılmıştı. Yanında kullanma klavuzu ve imzalı garanti belgesi ile geldi. ürün sıfır ve çok temiz olarak ulaştı, şu an şarj oluyor. Bu arada ödemeyi yaptım, ertesi gün kargoya verildi ve 10. gün elime ulaştı, bugün Ptt görevlisi kapıma kadar getirdi. 30$ ve hediye olarak gösterilmiş. Satıcıya profili %100 olduğu için güvenmiştim; Satıcı ve diğer ürünleri; http://shop.ebay.com/wateresistant/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p4340Sonucu özetlersem; Ebay'den alışveriş çok kolay ve fiyatlar çok uygun. Ancak saat iyice sarılı olmasına rağmen dosya poşetinde geldi ve bu nokta biraz endişe verici daha pahalı saatler için 10$'a kutu ile yollanmakta. Eğer daha pahalı bir saat alacak olursam kutulu alıcam Başka bir nokta garanti, sonuçta imzalı garanti belgesi ile geldi ama burda birşey olsa Türkiye dağıtıcısı muhtemelen uluslararası garanti belgesini tanımayacaktır. Gümrükte takılmadı ama daha pahalı ve baya kutuda gelen bir saat olsa belki sorun yaşanabilir. Ancak bayramlardan +-1 ay aralığında Gift olarak işaretlenince genel olarak problem olmuyormuş. Eğer cesaret edebilirsem daha pahalı bir saat olayına giricem, şimdilik bu kadar [img] [/img]
En son silver tarafından Ptsi 19 Ekim - 1:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 10:14 | |
| Bence hediye degil de saatin faturasini dusuk gostersin, bu durumda da sigorta da o deger uzerinden calisir eger saat sigortali gonderildiyse. Bir de posta servisi ile gondert, gumruge takilma ihtimali azalir. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 10:45 | |
| Arttırmaya girdim paypal'de tamam bakalım Eğer gümrüğe takılırsa yüzde kaç vergi ödüyoruz ? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 19:00 | |
| - silver demiş ki:
- Arttırmaya girdim paypal'de tamam bakalım
Eğer gümrüğe takılırsa yüzde kaç vergi ödüyoruz ? hangi saat için bu arttırma silver ? saat fiyatının yüzde 18si galiba ama emn değilim... | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 19:38 | |
| | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 20:32 | |
| iyi avlar dilerim, ağına güzel ve leziz bir hammy düşürmen dileğiyle :isvicrelim: | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 6 Ekim - 20:48 | |
| Sağol birde vergi için %10 lafı geçiyor internette, ne kadar doğru bilmiyorum. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 1:44 | |
| İlk mesajı editledim | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 2:08 | |
| Saatiniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın silver Maalesef kimi zaman yurtdışından alışveriş yapmak yurtiçinden alışveriş yapmaktan daha kolay ve daha az riskli olabiliyor... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 2:12 | |
| Ben de sunu eklemek isterim, paypal son derece guvenilir bir odeme yoludur, birkac yildir bu yolla odemeler yaptim hic sorun olmadi, bir ara satis ta yaptigimda alicinin ne kadar guvende oldugunu gordum. Mal zamaninda ulasmazsa ya da alinan malda sorun varsa odemeyi alici olarak bloke edebiliyor ve saticiyi sorunu cozmeye ya da parayi iade etmeye zorlayabiliyorsunuz. Bu arada saticiya gore degisken olarak ebay ve paypal de satisi belli bir rakama kadar garanti ediyor. Urunun nasil bir ambalajda gelecegini satici ya belirtiyor ya da kendisine sorabiliyorsunuz. Her turlu soruyu ya da on bilgiyi arttirmaya girmeden once alin, arttirmaya sonradan girin. Eger saticidan cevap almadiysaniz bosverin o satisa girmeyin. Arttirmayi son on saniyede yaparsaniz sniper sinifina girersiniz. Son on saniyede vermek istediginiz en yuksek rakami yazarak girin, eger size kalmazsa zaten belirlediginiz degeri asmis olacagi icin bosverin ama cogunlukla belirlediginiz degerin oldukca altinda size kalir. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 2:13 | |
| Yeni saatin hayirli olsun silver kardesim | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 2:23 | |
| Sanırım saat BUNUN aynısı. Çok güzel bir saat. Özelliklerinde kasa 46mm yazıyor herhalde tepe dahildir. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Ptsi 19 Ekim - 4:29 | |
| Evet o saat ama fiyat artmış biraz İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim. 46 mm lafı yanlış aslında, net olarak 41 mm saat. Sol aşağıdaki düğmeyi çevirince kadranın dışındaki beyazlı kısım dönüyor. Uçuş mesafesi, hız, yakıt tüketimi felan hesaplanıyormuş kullanma kılavuzunda öyle yazıyor Resimden daha güzel durduğunu söyleyebilirim, kasa kalitesi ve deri kordon kalitesi beklentimin ve fiyatın üzerinde. Metal kısımlarda plastik yapışkan korumaları durur şekilde geldi buda güzel. Şimdi Seiko Premier Otomatik almak istiyorum, fiyatları kovalıyıcam şu an 580$ gibi maliyeti var, 500$ aşağısına yakalarsam almak istiyorum, ülkemizde 2000 lira gibi satılıyor. Bayrama doğru yakalarsam iyi olur, bakalım hayırlısı | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 20 Ekim - 0:38 | |
| saat in hayırlı olsun ülkemizde vergiler bu kadar yüksek olmasa gider magazadan alırız ama.... | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 20 Ekim - 1:24 | |
| Ne yazık ki mağazalara çoğunlukla sadece saate bakmak ve modeli berlirlemek için gidebiliyoruz. Almak için alternatif yollar arıyoruz (Ebay yada %40 vs. indirim yapan firmalar gibi) | |
|
| |
ziyaliv
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 20 Ekim - 2:45 | |
| merhabalar
o saat bende olan hamilton khaki den ben tr den aldım 2200 tl civarına ama ebay da şu anda 550 usd civarında ve açık arttırma sonucu 900-1000 usd civarlarında bitiyor ortalama, zamanında denemiştim. Türkiye ye kargosu vergisi ile 50 usd civarı tutuyor. yani size ortalama maliyeti 1.700 tl civarı bir rakam çıkarabilir. BUY NOW hemen al şeçeneğiyle uygun avlamak da iyi olabilir. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Salı 20 Ekim - 3:02 | |
| Ben son baktığımda şu şekildeydi;
Tr'de 2899 lira liste fiyatı olan, bayilerde 2400-2500 lira civarına inilen, internet sitelerinde Saat ve Saat ürünü olarak en uygun olarak 2200 lira civarına bulunabilen deri kordonlu X-wind auto'yu Ebay'den temin etmek istediğiniz zaman en uygun olarak herşey dahil 850$ = 1250 lira civarına alabiliyorsunuz.
Ancak riskleri var;
1- Gümrükte takılırsa avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa %18, yoksa %20 gümrük ödeniyor. + 30-40 lira pul vs. masraflarıda var. Yani gümrüğe rakılırsa 1250 lira olan maliyet 1550 lira olabilir.
2- Saatte sorun çıkarsa kullanıcının kargoyu ödemesi karşılığında ilk 1 hafta gibi sürelerde iade kabul ediyorlar. Ancak o süreden sonra saat spot gibi oluyor.
Kısacası aldıktan bir hafta sonra spot gibi olduğunu göz önüne alırsanız, en az 700 en fazla 1000-1200 lira gibi bir karınız oluyor. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Çarş. 21 Ekim - 4:41 | |
| Citizenn hayırlı olsun Silver. 41 mm olduğunu bilmiyordum. gerçekten çok güzel bir saat. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... Çarş. 21 Ekim - 5:46 | |
| Teşekkürler | |
|
| |
| Ebay üzerinden ilk saatimi aldım.... | |
|