De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor
+5
deka
brkgler
movement34
bootsector
watcher
9 posters
Yazar
Konu: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Salı 7 Şub. - 22:47
Bildiginiz gibi saatin icinde bir o yana donen bir bu yana donen bir balans ve altinda da yay seklinde spiral var. Bu teknik sarkacli saatlerden sonra gelistirilince saatleri kucultup once cep'e sonra da kol'a takma imkani sunmus. Balans-spiral ikilisini yapan dunyada sadece birkac fabrika var. Gerek bu teknolojinin eskimesi, gerekse de bu sistemin tedarikinin eta'nin uyguladigi politikalar yuzunden ciddi sorun haline gelmesi, isvicre'de yeni arayislar ve cozum uretme surecleri yaratti. Bu sureclerde ortaya ciddi, enteresan, cok yeni teknoloji iceren sonuclar ortaya cikti. Bu da isvicrelilerin birkac yuzyillik bilgi birikiminin gostergesi. Asagida iki link veriyorum, bunlar bu yeni arayislara iki ornek ve cok ilginc buldum. Her ikisi de tamamen mekanik ve quartz, pil vs gibi seylerle ilgisi yok. Biri De Bethune Resonique, digeri tag heuer mikrogirder fiyatlar cok yuksek ama onemli olan bu degil, kullandiklari ve icat etmekte olduklari yeni mekanik teknolojileri videolara goz atmanizi oneririm
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Salı 7 Şub. - 23:02
Tag heuer pendulum spiral yok, yerine manyetik miknatis var. Miknatis surekli olarak balansa hareket veriyor, sakincasi, zaman icinde miknatislarin ozelligini yitirmesi ve yeniden manyetize zorunlulugu. Ne kadar dayaniyor? Henuz bilen yok...
bootsector
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 1:22
Bu mekanizmayı koruyan bloğa iyi bir yalıtım yapılırsa mıknatısın özelliğini kaybedeceğini pek zannetmiyorum ben. Doğada mıknatıslar on binlerce yıl boyunca özelliklerini kaybetmeden dayanabiliyorlar. Mıknatısların manyetik özelliğini kaybetmesi yanlış hatırlarmıyorsam; yüksek sıcaklığa kadar ısıtılırsa gerçekleşiyordu. Bunun dışında elektronları dışarı kaçırmayan bir kasa bile çoook uzun süreler(torunlarımız görür) çalışacağını zannediyorum. Bunların hepsini doğal mıknatıs kullanıldığını düşünerek söylüyorum.
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 1:41
Tek kelime ile muhtesem.
Elin oglu neredeyse saate binip uzaya gidecek. Biz daha saat kasasi yapamadik.
watcher Admin
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 2:56
movement34 demiş ki:
.
Elin oglu neredeyse saate binip uzaya gidecek. Biz daha saat kasasi yapamadik.
bunu cok sevdim
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 5:26
uleeeen mıknatıs fikrimi de çalmışlar Şikayetçiyim hakim bey
deka
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 6:33
Hadi ya, esasında benim fikrimdi.
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 7:39
Ayıpya... Ben daha 1000'i yeni rüyalarıma almışken 2000 ne ya
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 7:56
Bir diger handikapi da metal yuzeylere yaklasinca duracaktir veya hassasiyetini kaybedecektir.
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 9:09
Asik olunasi mekanik...
asymptote
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 10:28
movement34 demiş ki:
Bir diger handikapi da metal yuzeylere yaklasinca duracaktir veya hassasiyetini kaybedecektir.
Tam da sevinmiştim, sonunda mıknatıstan, manyetik alandan korumaya gerek duymayacağımız bir düzenek buldular diye, bu sefer ferromanyetik özelliği olan tüm metallerden korumak gerekecek, diğeri daha kolay netekim..
watcher Admin
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 10:42
Saatinizi neden manyetik alandan korumaniz gerektigini biliyormusunuz? Saat miknatisa yaklasinca ayari bozuluyor, peki neden? Bunlara cevap verirseniz, manyetik alan ile calisan yeni teknolojinin neden etkilenmeyecegini de cikarirsiniz.
Hay allah ya dostlar bazen beni olduruyorsunuz, hepiniz cok hossunuz, iyi ki bu forumu kurmusuz, hepimiz bu konuda henuz emekleyen bebekler gibiyiz, elbette ki buna ben de dahilim
asymptote
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 10:52
watcher sanırım sizin ajanda biraz dolu
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
Konu: Geri: De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor Çarş. 8 Şub. - 22:34
Güzel hareketler bunlar.
De Bethune Resonique Balans-Spiral Tarihe mi Karisiyor