Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Avicenna (Omega makineli)

+42
civciv
Drao
selcuk
deka
bytepire
mehmedkaya
trilobid
brkgler
nabsin
BR-02
riyafes
celahir
tmr5555
fevzi aker
osguner
nmbasan
asiruh2009
ofis
4.kuşak
hasangngr
GAREZ
confickerbelasi
barett
teng
watcher
erno
asderty
cleric
yusufduz
qazokmubec
SEBA
egunns
sandan
Revoirnat
ytk
christiano
mehmet_34
bootsector
MrWrong
borahan
frown
vervito
46 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
YazarMesaj
vervito

vervito

Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 11:22

sanırsam watcher itiraz etmez.. şimdlik 47ye yazıyorum, watcher geldiğinde değiştiririz.
nabsin

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 11:25

vervito dostum 17 numara için teşekkürü bir borç bilirim.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 11:28

nabsin demiş ki:
vervito dostum 17 numara için teşekkürü bir borç bilirim.

ok1 rica ederim. sn.asderty hatırlarmasa unutacaktım yoksa..
nabsin

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 11:37

o zaman asıl teşekkürü asderty dostumuza ediyorum
asderty

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 12:05

Rica ederim. 37 numarayı severdim ben zaten, muhabbeti geçince aklıma geldi Very Happy
trilobid

trilobid

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 20:10

Beni de listeye eklerseniz sevinirim
frown

frown

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 20:13

Son beş kişi taskafa
erno

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 20:16

Kişisel bir sebepten dolayı projedeki isteğimden vazgeçmek zorundayım. Umarım gelecek projede yer alabileceğim.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 21:24

erno demiş ki:
Kişisel bir sebepten dolayı projedeki isteğimden vazgeçmek zorundayım. Umarım gelecek projede yer alabileceğim.

tamamdır.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 21:25

trilobid demiş ki:
Beni de listeye eklerseniz sevinirim

ekledim.
trilobid

trilobid

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 29 Şub. - 23:33

Sn vervito üstadım hesapta olmayan bir ödeme dolaysıyla projeden çekilmem gerekecek. Sizden ve emeği geçen arkadaşlardan özür dileyerek affımı rica ediyorum. Crying or Very sad
bytepire

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPerş. 1 Mart - 0:45

Benim de ağzımın suyu aktı ama şu aralar bütçe biraz sıkıntılı... ama yine de bir şeyler ayarlamaya çalışıyorum. Kesin olmamakla birlikte sonradan fırsatı kaçırdım diye üzülmemek için, beni de listeye soru işareti ile ekleyebilir misiniz? 15 ine kadar belki bir şeyler olur cheers
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPerş. 1 Mart - 1:17

(?) bilgisi ile ekledim ödemeler peşin olacağından ödemelerin öncesinde netleştirebilirseniz çok iyi olur.
http://www.boraeresici.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPerş. 1 Mart - 5:47

Merhaba arkadaslar, uyumadan once bir goz atiyorum.
50 numara haric, benim ayirdiklarimdan isteyen arkadasa no degisimi yapabilirsiniz.
Yariiinn yarinnn, rumi numunesiiiiii cheers
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPerş. 1 Mart - 5:54

Oleyy. okkiii
ytk

ytk

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPerş. 1 Mart - 6:26

watcher demiş ki:
Merhaba arkadaslar, uyumadan once bir goz atiyorum.
50 numara haric, benim ayirdiklarimdan isteyen arkadasa no degisimi yapabilirsiniz.
Yariiinn yarinnn, rumi numunesiiiiii cheers

Tabi cin TR saat farkindan dolayi "yatmadan" bakiliyor ancak Smile

Rumi icin hadi hayirlisiiii..
BR-02

BR-02

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 4:05

36. yi da bana yazarmisiniz lütfen.
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 8:16

Gözümü kararttım dayanamadım, giriyorum:) Mali durumu bir yerden ayarladım gibi. En kötü ihtiyaç kredisi alıcam 1 2 bin liralık.

Listeye eklerseniz sevinirim. Antalyalı olduğum için 7 numara, 23 yaşında olduğum için 23 numara ilgimi çekiyor. Ama bu numaralardaki arkadaşlar bu numaraları isteyerek aldılarsa herhangi bir numaraya atabilirsiniz.

Hayırlı akşamlar...
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 8:24

@MrWrong, 39 numaraya ekledim.
1 haftada 50 saatlik listeyi doldurduk helal olsun... Smile

MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 8:50

Teşekkürler borahan.

Rumi gibi son anlarda yakaladım gene okkiii

En son MrWrong tarafından C.tesi 3 Mart - 9:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : imla)
ytk

ytk

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 10:14

MrWrong demiş ki:
Gözümü kararttım dayanamadım, giriyorum:) Mali durumu bir yerden ayarladım gibi. En kötü ihtiyaç kredisi alıcam 1 2 bin liralık.

Listeye eklerseniz sevinirim. Antalyalı olduğum için 7 numara, 23 yaşında olduğum için 23 numara ilgimi çekiyor. Ama bu numaralardaki arkadaşlar bu numaraları isteyerek aldılarsa herhangi bir numaraya atabilirsiniz.

Hayırlı akşamlar...

Bulusma sonrasinda sasirmadim Smile
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 3 Mart - 10:29

ytk demiş ki:
MrWrong demiş ki:

Hayırlı akşamlar...

Bulusma sonrasinda sasirmadim Smile

İki haftadır nasıl alabilirim planları yapıyordum. Tayfun abinin omegayı da koluma takınca gözüm iyice karardıSmile

Son bir adet kaldı sanırım, şanslı sahibini bekliyor. Mali durumları yüzünden alamayan arkadaşların adına çok üzüldüm şahsen. Az daha bende o kervanda kalacaktım diable

Sadece mekanizma ebayden alınmak istense kargo dahil 600 euroya yaklaşıyor. Birde gümrüğe takılırsa 720 euroya falan geliyor. Avicenna projesinde bu paraya saat komple üretiliyor neredeyse. Omega seamaster serisinin fiyatlarından ise hiç bahsetmeye gerek yok: guluyor

http://www.ebay.com/itm/OMEGA-MOVEMENT-CAL-1164-BASE-VALJOUX-7750-CHRONOMETER-NEW-IN-BOX-/130644250744?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6b011078#ht_4142wt_1110
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 4 Mart - 0:04

Arkadaşlar liste doldu gibi görünüyor ancak kesin almak isteyenler olursa buradan lütfen yine belirtsinler.. yedek liste gibi bir şey bulunsun.
mehmet_34

mehmet_34

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 4 Mart - 2:01

Kesin kesin. İlk taksit hazır bile bende. Hadi artık ateşleyelim şu projeyi okkiii
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 4 Mart - 9:58

Evet pimini çekelim projenin okkiii
selcuk

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 4 Mart - 10:33

ya arkadaşlar cok zorluyorsunuz beni ya her projede bulunacam diye ahım vardı şu sıralar cok ters zamana geldi yav ama ayarlamaya çalışmak için kaç gündür ugraşıyorum siz yinede benı yedek listeye yazın bakalım hayırlısı olsun..
mehmedkaya

mehmedkaya

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 4 Mart - 22:46

watcher numara değişimini kabul etti 47 numara 48 ile değişecek şimdiden teşekkürler
mehmet_34

mehmet_34

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 6 Mart - 8:09

miammiam miammiam miammiam miammiam miammiam
nmbasan

nmbasan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 6 Mart - 10:13

Merhabalar. Saatlerin iç kısmına isimlerimizi yazdırabiliyor muyuz? Bu konuda teamüller ne yönde?
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 6 Mart - 23:28

iç kısmı ile kastınız kadran ve mekanizma ise yazdırma işlemini yapılmayacak. Forumun daha önceki limitli projelerinde isim ve numaraları arka kapakta yer alıyor.
nmbasan

nmbasan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 7 Mart - 0:14

Anladım. Arka taraf da olsa olur.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 7 Mart - 4:43

Bu uygulama sadece Hezarfen de yapıldı, onda da isteyenlere yazdırıldı, daha sonraki projelerde herkese ayrı yazım olayı sıkıntılı olduğu için vazgeçildi.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 7 Mart - 7:00

Evet arkadaslar, arka kapaga da ayri ayri isim yazdirmak cok zahmetli ve maliyeti arttiran bir sey, bir de ilk saat olan hezarfene yaptik cunku bu saatin devaminin gelecegini bilemiyorduk, ama simdi yapilan saatlere isim yazmayalim cunku unutmayin ki saatleriniz aldiginiz andan itibaren deger de kazaniyor, isim grave olunca bu deger duser, bizim saatlerimiz artik koleksiyon saatleridir ve ileride her biri birer deger olarak elinizde bulunmalidir diye dusunuyorum.
http://www.turksaatforumu.com
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 7 Mart - 7:16

+1
mehmet_34

mehmet_34

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 7 Mart - 10:20

Bana numara yeterli. Ben numarasında tanırım 06/50 Benim okkiii
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 9 Mart - 3:01

Önceki konulara göz gezdirirken "Projelerimizde Yerel Malzeme Kullanımı" konusunda ki yorumlara göz gezdirdim tekrar. Orada saatlerde doğal taşların kullanımı ile ilgili güzel fikirler çıkmıştı ortaya. Örneğin mete abinin taşlarla ilgili verdiği bilgiler vardı. Şunun gibi:

"Lapis lazuli mermer sertliginde ve cok ince kesime musaittir ayrica lapisten yapilma kadranlar cok pahali ve ozel limitli serilerde kullanilmistir.
Amber de yine cok yumusak ve musaittir ama o kadar ince kesilince cok seffaflasir, seffaf olmayanini kullanirsak ta bu sefer cok karmasik renk desenli olabilir.
Akik tasi ise cok serttir ve kesimi tipki safir, calcedoine tarzi yapilmalidir, bunun icin ozel elmas iceren cok cok ince yuvarlak testereli ozel kesim makineleri vardir, daha sonra bunlar lapidaire denen kucuk laplap makinesi ve elmas tozu ile cilalanir. "

Acaba diyorum bu projede bu taşlardan kullanma imkanımız olurmu. Komple kadranın bu taşlardan imal edilmesi mümkün olmayabilir belki. Ama simgeler logo vb. detaylarda bu taşlardan kullanabilirmiyiz?

Bu konularda çok bir bilgim yok. Ama bu fikir ilgimi çekti. Bu proje babında ne düşünürsünüz bu konuda?
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 9 Mart - 3:10

bence bu fikir için geç kaldın... yeni projelerde mümkün olur...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 9 Mart - 7:53

Kadranın son hali, henüz tamamlanmadı diye biliyorum. Birde tasarımda absürd bir değişiklik şart değil. Kadranda tasarlanan herhangi bir detay için bu taşlardan yararlanılabilir belki ,arkadaşlarında belirttiği gibi. Küçük bir detay hoş olur.
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 9 Mart - 8:13

Mrwrong yerel malzeem kullanimi ile ilgili arastirmalar devam esiyor fakat avicenna projesinde kullanmamiz zor bir sure kullanilacak malzemenin calisilarakmincelenmesi gerek.

Avicenna icin var olan listede tasarlanan fume kadran ile gidilecek.
mehmet_34

mehmet_34

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPtsi 12 Mart - 9:18

Arada bir dürtüklemekmi lazım ne. Yeni mesaj var işareti görmeyince kendimi bir acayip hissediyorum agliyor
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedPtsi 12 Mart - 9:48

Calismalar devam ediyor mehmet bey Smile siz hic merak etmeyin...
christiano

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 13 Mart - 13:03

Facebook da gördüğümüz katılamayanlara yapılacak sürpriz nedir sayın yetkililer miammiam
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 13 Mart - 13:26

o tarz duyuruları twitterdan yapın facebooktan kim duyacak?
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 13 Mart - 19:27

oncelikleduyurular forum dan yapılıyor olacak sonrasında facebook ve web site den olacaktır.
christiano

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 1:25

Peki sürpriz ? Very Happy
tmr5555

tmr5555

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 4:13

Suprize dair bi tahmin yapacagim.
50'den fazla kasa uretilmesi gerektigi icin belkide, kalan kasa stogunu eritmek icin Klon bir cin mekanizma ile uygun fiyatli bir Avicenna Junior olabilirmi bu? Question
http://www.behance.net/timurpinar/frame
christiano

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 4:17

Ya da düz 7750 (yani omega veya başka modifiyeli olmayan) bir makine?Tabirimden dolayı kusura bakmayın,başka açıklamasını yapamadım.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 6:01

Olabilir Wink
christiano

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 8:01

Ama Hangisi? Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna (Omega makineli)   Avicenna (Omega makineli) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 14 Mart - 8:04

Daha belli değil, önce bir noktaya getirelim sonra üyelerin görüşüne sunulacak.

Avicenna (Omega makineli)
4 sayfadaki 7 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
 Similar topics
-
» Omega Muzesinde Uzayli Bir Omega
» Valgranges Makineli saatler
» Hangzhou makineli iskelet saatler??
» 63 $ otomatik Miyota makineli saatler
» PANERAI PAM 111 SWISS 6497-2 MAKİNELİ