Elbette ki almadan once yapilan yol cok daha keyif veriyor bana.
Hep soylerim bir saate ruh katan, degerini belirleyen sey onu elde etmek icin yaptigimiz caba ile esdegerdir.
almadan once yapilan cabalar ve yol cok adrenalin gerektiren, uykusuz gecelere yol acan bir surectir, ta ki saati elde edene kadar, daha sonra verilen emege gore saat bir muddet daha cazibesini korur daha sonra yeni saatlere dogru yelken acilir.
6 ay makarna yemek pahasina alinmis bir saatin degeri inanilmazdir, dunyanin tum saatlerine degismem.
Bir arkadasim var, maddi durumu cok cok iyi. Benim kolleksiyonu daha dogrusu yigmalari gorunce cok heveslendi, cebine 40 bin euro koyup isvicreye gitti ve 6 tane oldukca guzel saatlerle dondu. Tum bunlar iki gunde oldu. Ve takarak hava atmaya basladi ama bu saatlerin hic ruhu olmadi, nasil mi, aradan yaklasik 6 ay gectikten sonra bir hirsiz eve girip baska seylerin yanisira bu saatleri de goturdu.
Arkadasim neye uzuldu biliyormusunuz? Babasinin siradan bir tesbihini de goturmuslerdi iste ona cok yandi, saatler icin "aman yaw yine gider alirim" oldu.
Iste bu saatler bence bes para etmez, bunun icin saate yapilan yolculuk hem gerekli hem de cok keyifli ve saate deger katan, ruh veren bir yolculuktur diyorum.