| Seiko | |
|
+29kelby sifujack crazyhours krytime bumblebee sami Ertaga teng Axiaziz borahan onder solestar aaltindeger lakajahaga Mori denizcimavisi ertay egunns Polemik_ rundll32.exe peugeot206wrc deka tumer1903 Tolga ziyaliv watcher vervito certus asiruh2009 Azizim 33 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Mori
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 5:37 | |
| - asiruh2009 demiş ki:
- adamlar birde SEIKO ANANTA diye bir model çıkarmış resmi web sitesine bakmanızı taavsiye ederim..
Evet. Ben gördüm. Bana göre muhteşem olmuş. SEIKO'yu seviyorum...:joker: | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 6:24 | |
| çok kaliteli ama gülle gibi mübarek.....garand carrera tarzı elit bir seriyi hedeflemişler sanırım - asiruh2009 demiş ki:
- adamlar birde SEIKO ANANTA diye bir model çıkarmış resmi web sitesine bakmanızı taavsiye ederim..
| |
|
| |
lakajahaga
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 8:31 | |
| Gercekten kaliteli bir marka fakat nedense kaba buluyorum =/ | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 10:26 | |
| bu seikolara bende baktım,ama gerçekden çok kabalar ve hepde 46mm. kasa genişliğine sahipler,bunu takmaya bilek ister. :siritiyom: | |
|
| |
peugeot206wrc
Mesaj Sayısı : 151 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 44 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 10:59 | |
| | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 11:16 | |
| [quote="peugeot206wrc"]Adı da kötü be[/quote]
adı kesinlişkle kötü :):)
mesela saatler hakkında konuşurken bu ismi bilmeyen birine şöyle bir cümle kurulsa ? dün taktığım ananta köyde kaldı.. karşıdaki adam yanlış anlarsa cinayet sebebi.. :twisted: | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Seiko Perş. 17 Eyl. - 19:29 | |
| | |
|
| |
deka
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko Cuma 18 Eyl. - 21:05 | |
| cok iyiydi :ok3: | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 19 Eyl. - 5:35 | |
| Seiko'nun spring drive modeli, moonwatch olarak bilinen Omega Speedmaster Professional'ın tahtına göz dikti (ya son dakika haberi gibi oldu :siritiyom: ) Bu arada haber aslında oldukça eski, geçen senenin Ekim ayına dayanıyor. Richard Garriott ismindeki sade vatandaş uzaya çıkmaya hak kazanıyor (zenginlerin son modası). Ve Seiko'yla bir işbirliğine girip, uzayda kullnmak üzere yanına özel olarak olarak üretilen bir "SEIKO Spring Drive Spacewalk" saat alıyor. İşte bu saat ile bir EVA turu yapıyor ( Extra-vehicular activity) , yani uzay yürüyüşü yapıyor. Saat mükemmel bir şekilde çalışıyor ve sahibiyle birlikte sağ salim toprak anaya geri dönüyor... Böylece Seiko bir imaj çalışmasını daha başarıyla tamamlıyor... Buarada saat 2010 yılında limited edition şeklinde 100 adet olarak piyasaya sürülecek ve herkesin alabilmesi için 28 bin dolarlık bir fiyata sahip olacak.. Bu fırsat kaçmaz bence :sirtarma: Saatin resmini de koyayım bari SEIKO Spring Drive Spacewalk, the Commemorative Edition Case: High-intensity Titanium Diameter: 53.0 mm (12-6h), 48.7 mm (3-9h) Thickness: 15.2 mm Weight: 92.5 g Glass: Sapphire crystal with anti-reflective coating Water resistance: 10 Bar Crown: Screw-in Bracelet: Elastic nylon strap with titanium clasp and Velcro fastening with a spare nylon strap Movement: Spring Drive Chronograph Caliber 5R86 Hour, minute and second hands with calendar GMT hand Power reserve indicator 50 jewels Movement Diameter: 30.0 mm Thickness: 7.6 mm 416 parts Power reserve: 72 hours with/without chronograph function in use Chronograph to 12 hours | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 19 Eyl. - 11:05 | |
| ohooo moonwatch'in tahtina goz diken cok var, bi kere uzaya giden amerikan araclarin hepsinde omeganin da disinda saatler var ve cesit cesit, yine ruslarinkilerde baska, cinlilerinkilerde baska, bu arada astronotlarin programdan bagimsiz olarak beraberlerinde goturdukleri saatler ve fransizlarin uzaya giden astronotlarina taktiklari saatler de var, amaaaaaaaaaaaaaaa Hicbirinin arka kapaginda ayda calisan ilk saat yazmiyor, yazamiyor :hehehe: | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko Paz 20 Eyl. - 4:48 | |
| kaba ve büyük olduğu doğru ama birazda zevk meselesi ismi kötü değil bence bir japonya markası tabiki böyle bir isim koyacak bizim ülkemizdeki şirketler gibi yabancı isimlere özenmez uzaya çıkan modelde çok sağlam ama fiyat ve büyük lüğü yönünden baya zorlayıcı ama yinede bir japonya markası .... | |
|
| |
onder
| Konu: Geri: Seiko Perş. 31 Ara. - 9:21 | |
| seiko'nun bendeki yeri bir ayrıdır, bugünkü saat tutkum ilk olarak 10-15 sene önce seiko markasıyla başlamıştır ve 2004'den beri de 7T62 calibreli roma rakamlı alarm chronograph bir sportura kullanıyorum ve saatimden çok memnunum,inşallah nasip olursa ilerde yapacağım koleksiyonun içinde de spring drive chrono mutlaka olacaktır. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Cuma 1 Ocak - 4:01 | |
| Özellikle otomatik grubunda ilk saat olması nedeniylr genelde seikonun yeri ayrı. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 23 Ocak - 23:58 | |
| dostlar bende 10 bar WR pilli bir seiko var; bununla umarsızca denize havuza girip uzun süre yüzsem sorun olurmu..su geçirmese bile metal aksamında atma, aşınma yıpranma olurmu? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 24 Ocak - 0:25 | |
| Saatin WR sinde yani contalarında bir sorun yoksa, pil değişimi vs. nedenleriyle arka kapak açılmış ancak usulüne uygun test yapıldıysa, aletli dalmadıkdan sonra bir sorun olmayacağını söyleyebilirim ki, çoğu insan 50 WR saatlerle havuzlarda yüzüyor neredeyse, metal konusunda çelik olsukdan sonra sorun olacağını sanmam, sadece saat fotodaki saatse belki siyah renginde sorun olabilir,ayrıca havuz ve deniz suyu metale ve contalara zararlı olduğu için sudan çıknca saatin normal suyla yıkanıp kurulanmasında fayda var,son olarak suda iken kurma kolunun çekilip herhangi bir ayar yapılmaması gerektiğini bildiğin için bu konuya değinmiyorum bile. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Seiko Paz 24 Ocak - 0:34 | |
| evet zaten kullanma kılavuzunu kurcaladım biraz; aletli dalmadıktan sonra sorun değil artı senın yazdıklarını yazmış saat resimdeki saat; metal alaşımı biraz atraksiyonlu; belki zamanla suda zarar görebilir; kadran numaratörleri superlumınova olduğundanmıdır ne saatle havuza dalmak istedim | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 24 Ocak - 0:40 | |
| Nasıl olsa pilli ,bence rahatlıkla dalabilirsin. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Seiko Katalogları Bölüm I C.tesi 6 Şub. - 6:13 | |
|
En son borahan tarafından C.tesi 6 Şub. - 20:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 9:36 | |
| Tek kelime edebilirim/ Muthis Ozellikle ilk birkaci... | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 9:44 | |
| bu katolaglardakı saatlerı yavas yavas toplamaya calısacagım NOS ve cok temız oldukca bakalım neler cıkacak... | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 9:57 | |
| Kataloglar için teşekkürler.
Ben koyu bir Seiko sever olmaya başladım. Genel olarak İsviçre saatlerine göre oldukça ucuz ve oldukça fazla çeşit var. Bazıları gerçekten çok estetik, özellikle eski Seiko'lar harika. Tabi oldukça çirkin modelleri de var, ama genel olarak çok başarılı bir marka.
Forumda son zamanlarda İsviçre saatlerinin gerçek maliyetleri ve kazanç oranları ile ilgili yazılanlardan sonra bende pek fazla körü körüne İsviçre saati sevdası kalmadı diyebilirim. Bu durumda İsviçre saatlerine fiyat performans açısından en iyi alternatiflerden biri de Seiko olabilir.
Sanırım Seiko İsviçre saatlerinin gölgesinde kaldı hep. Ama artık özellikle eski tasarımlarını da göz önünde bulundurduğumda Seiko'nun gözümde değeri oldukça arttı. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 10:18 | |
| "solestar" duzuncelerıne katılıyorum kataloglara bakınca bır bell-matic bir 6105 bir 7005 gercekten goze hos gelen saatler ve temızını 70-350$ arası rahatlıkla bulabılıyorsun. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 12:34 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 2:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 20:52 | |
| 300 senelik isvicre saati ile seikosha'nın karsılastırlabilecek bir modeli yok ki 1881 in sonunda kurulumus. Ama seiko nun yerı de ayrı "A Journey inTime" | |
|
| |
Axiaziz
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 23:07 | |
| Ben Seiko nun şahane bir marka olduğu düşünüyorum açıkçası.
Evet, 300 yıllık İsviçre markası değiller, zaten iyi ki de değiller. Yoksa en ucuz saatleri bir kaç bin dolar belki de daha büyük rakamlardan başlardı. Tamam belki mesela bir zenith değiller. Ama adamlar 100 $ ' a da saat satıyor. Ve birilerinin o fiyatlara da saat satması gerek. Bir sürü model ve fiyat seçeneği sunuyor.
40-50 yıllık otomatik saatleri (ki bende bir tane var) şahane bir şekilde, sorunsuzca çalışmaya devam ediyor. Daha ne olsun. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 6 Şub. - 23:49 | |
| Kaldı ki Seiko ile İsviçre saatleri aynı kategoride değiller bence. Fiyat skalaları ve üretim mantıkları ve müşteri kitleleri tamamen ayrı. Seiko'nun 10 kişiden yaptığı kazancı İsviçre 1 kişiden çıkartıyor. Müşteri sayım az olsun öz olsun mantığında. Seiko da toplam İsviçrenin ürettiği saatlerden fazlasını kendisi üretiyordur. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 0:04 | |
| Bende görüşlere katılıyorum, acımasızca eleştirmemek lazım, her 2 grubunda, -aslında grupda değil, birisi tek başına marka, diğeri topyekün bir olgu- yeri,kalitesi,duruşu, hedef kitlesi belli, buna rağmen seiko nun yeri ve durumu bence hiçde kötü değil, helede fiyatını gözönüne aldığımızda. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 0:49 | |
| Aynı kategoride ve kalitede değiller tabi, ama uygun fiyata tatminkar otomatik saat isteyenlerin ilk adresi Seiko olmalı. Ben kalite ve prestij olarak İsviçre saatleriyle bir tutmadım yanlış anlaşılmasın. Markaların geçmişi tabi ki önemlidir ama 300 yıllık geçmişi olan bir marka 100 yıllık geçmişi olan bir markadan 200 yıl daha gelişmiş ve kaliteli değildir. Bu durumda karşılaştırılacak markaları masaya yatırıp geçmişte neler yapmış, neler başarmış, saat dünyasına katkıları ne olmuş detaylıca incelemek gerekir. Ama ben Seiko'yu 300 yıllık geçmişi olmasa da çok fazla şey başarmış ve kendini ispat etmiş bir marka olarak görüyorum, dolayısıyla geçmişinin 100-150-200-500 yıllık olmasını pek önemsemiyorum. İsviçre saati müşterisi pekâlâ Seiko veya başka bir Japon, Alman vs. markasının da müşterisi olabilir. Bu tamamen kişinin değişken ekonomik yapısı ve saat zevki ile alâkalı bir durumdur. Vugulamak istediğim nokta İsviçre saati alamayan Seiko alsın | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 4:48 | |
| | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 5:36 | |
| kataloglar gerçekten güzel ayrıca arkadaşlar SEIKO tek başına bir marka olarak bütün saat endüstrisiyle karşılaştırınca bulunduğu yer itibariyle çok iyi bir konumda.... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 5:39 | |
| İlginç, başlık Seiko ve diğerlerine doğru kaymaya başladı. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Seiko Paz 7 Şub. - 11:39 | |
| Seıko Volkswagen,İsviçre saatleri Bugatti,Bentley,Rolls Royce... | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko Ptsi 8 Şub. - 8:16 | |
| çok vicdansızca bir karşılaştırma .... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Ptsi 8 Şub. - 8:22 | |
| Ama dikkatini çekerim, Seiko ve İsviçreliler, bu da Seikonun iyi ve doğru yolda olduğunu gösteriyor ,japonlar ve isviçreliler olsaydı neyse, seiko ve diğerleri gibi olmuş. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Ptsi 8 Şub. - 8:32 | |
| Seiko karakteristik bir japon firması. Güven kaybetmenin herşeyi kaybetmek olduğunu biliyor. Nicholas Hayek'in firmaları nasıl düşünüyor acaba ? | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Seiko Ptsi 8 Şub. - 8:43 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 2:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
sami Ertaga
| Konu: Geri: Seiko Perş. 18 Şub. - 6:05 | |
| Merhaba, Bu forumdaki ilk mesajım. 2000 yılından beri Seiko Sportura kullanıyorum. 24 saat kolumdan çıkarmam Ağır ve büyük saatleri ayrıca saat katalogları da topluyorum. | |
|
| |
sami Ertaga
| Konu: Geri: Seiko Perş. 18 Şub. - 6:07 | |
| Ağır ve büyük saatleri seviyorum demek istemiştim. | |
|
| |
sami Ertaga
| Konu: Geri: Seiko Perş. 18 Şub. - 6:10 | |
| Yukarıdaki eski kataloglardan ve Seiko'nun son kataloğunu bulabilir miyiz? İstanbul'daki temsilciden bildiğim kadarıyla dışarıya kesinlikle katalog verilmiyordu. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Seiko Perş. 18 Şub. - 9:44 | |
| Aşağıdaki Seiko'nun modeli ve özellikleri nedir acep? 21 jewels, 7s26 makine ama... Kurma kolunun konumuna bakılırsa çapı küçük olan eski modellerden olmalı. | |
|
| |
certus
| |
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko C.tesi 20 Mart - 23:29 | |
| O zaman adını Grand Euro yapsak ? Ama çok güzel saatlermiş... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 4:17 | |
| - solestar demiş ki:
- Aşağıdaki Seiko'nun modeli ve özellikleri nedir acep?
21 jewels, 7s26 makine ama... Kurma kolunun konumuna bakılırsa çapı küçük olan eski modellerden olmalı.
Bu model kurma koluyla birlikde diğer özellikler dikkate alındığında, dediğin gibi tipik 7S26, ama model numarası nedir? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 4:19 | |
| Grand Seikoları bende beğendim ama beliritilen fiyatlarla asla. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 5:06 | |
| 5 bin euromu! go home seiko | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 5:14 | |
| Mecburen. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 7:22 | |
| Şimdi Grand Seiko olayına farklı bir açıdan bakmak istiyorum... bazılarımız 5000 euro çok dedi Grand Seiko'ya, bende fazla bulduğumu itiraf etmeliyim ama bir yandan da haksızlık ettiğimizi düşünüyorum.. Şimdi genel olarak 5000 avroluk saatlere bakalım onlardan genel olarak ne beklediğimizi görelim... Her şeyden önce mekanizması kesinlikle in-house olmalı deriz, çok özgün olmasını bekleriz. Bence Grand Seiko mekanizmları hem in house olmalarıyla hem özgünlükleri ile bunu bu kriteri sonuna kadar karşılıyor. Mekanizma sadece in house değil aynı zamanda göze de hitap etmeli deriz. grand seiko mekanizmalara bakar araştırırsanız ne kadar detaylı işlendiğini görebilirsiniz, mekanizmaların bütün detayları el emeği göz nuru finishing bütünüyle ustalar tarafından özel olarak yapılıyor. Mekanizma sadece hoş ve in house değil, aynı zamanda dakik ve güvenilir olmalı deriz. Bu noktada ise Grand Seiko'nun üstüne dünyada çok az mekanizma rakip olabilir. 6 farklı konumda ve ısı derecesinde test edilen mekanizmalar cosc'un çok ötesinde yer alır. Hatta diyebiliriz ki hiç bir mekanizma Grand Seiko'da olduğu gibi ağır testlere tabi tutulmaz (Bunlar benim okuduklarım resmi kaynaklardan, bulursam eklemeye çalışırım). Günlük sapma neredeyse +/- 1 saniye olması istenir, ancak bu testleri geçen mekanizma saate takılır. Bunun yanında saatin kendisine has, özgün zarif ve kalıcı çizgilere sahip olmasını isteriz. Bence bu Grand Seiko GMT bir Jaeger kadar güzel çizgilere sahip Kısaca bence Grand Seiko, 5 avroluk isviçre saatleriyle çok rahat her kulvarda yarışır. Dolayısıyla eğer bir Jaeger o parayı hakkediyorsa bence Grand Seiko'da hakkediyordur. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 7:27 | |
| Doğruda, ya geçmişi, tarihi, marka değeri, kültürü, belki bunlarda zamanla oluşacak değerler ama ya şimdi. ,burada kişisellikden öte evrensel değerler ön plana çıkıyor gibi. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Paz 21 Mart - 7:33 | |
| Belki de , ancak nüfus kağıdında Swiss yazsa idi, şöhret ve takdire daha çok ulaşırdı. Tıpkı insanlarda olduğu gibi. Ayrıca şu da varki kadran Jaeger'i andırıyor ama Jaeger'deki seçkinlik ve zerafet nedense Seiko'da hiç parlamıyor. Bir tarihte Japonya'ya gitmiştim. Japonlar hakkındaki görüşüm; ne olursa olsun bunlar neticede doğulu der iken, tam o sırada bir Belçikalı geldi duruşu, gülüşü, tavri ile.. baktım baktım ve işte bu da Avrupalı dedimdi. Aslında herhangibir ayrım yapmak zorunda kalsam doğuluları tercih ederim ama bazı şeyler sonradan olmuyor demekki | |
|
| |
| Seiko | |
|