| Saatlerle ilgili şiirler burada | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:26 | |
| arkadaşlar saatlerle ilgili şiir leri burada toplasak diye düşündüm . ilk şiir Necip Fazıl Kısakürekten ..
Üstadın Saat adllı şiiri
saat bakma saatine ikide birde ! halin neyse saat onun saati. saat tutamaz ki, ölü kabirde; zamana e$yada gör itaati ! bir kıvrım, bir helezon, her noktası ba$ ve son...
dün hâtıra , yarın hayal, bugün ne? iki renk arası bir cizgicik pay. ne devlet zamanı bütünleyene! ebed bestecisi bir çark ve bir yay. hesap soran yaratık; o dimdik her $ey yatık.
zaman bir i$vebaz, kaçak hayalet; eskiyenin kemet atar boynuna. ne pi$manlık tanır, ne af, ne mühlet; ancak fatihinin girer koynuna. niyeti gizli fettan köle biçimli sultan... | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:30 | |
| İbrahim Sadri'den saat adlı şiiri
SAAT
Anne sıcak Anne kum Oku anne yoruldum
Saatimiz kaç İkindi indi anne Çöl sıcak Bizi akşam haberlerine yetiştirmesinler Söyle onlara Gece güzel anne Sen ve ben anne Böyle güzel Oku anne Ağrımız dinsin Söyle Bir de melekler gelsin
Rüzgar anne Beni tut Dün dünde kaldı hadi unut Say ki İkimiz için bu dünya Anne ışığa tut saçlarımı Anne nura Anne bir adım daha Bakarsın sonrası Sidretül münteha
Anne su Biraz su anne Yanmış bir çocuğum ben Saçları kara Gözleri kömür Bizi bir ömür unuttular anne Al beni koynuna Sen aşktan da sıcaksın Dünya kandırmadı beni Kandırırsan Sen kandıracaksın
Anne sıcak Anne kum Oku anne yoruldum
Gün düşüyor Yol uzuyor Ellerime masallar konuyor anne Kuşların isimlerini öğreten Sabretmeyi de öğretiyor Ben toğrağı seviyorum anne Gazeteler gibi aldatmıyor Büyük meydanlar kuleler heykeller gibi Üstüme düşmüyor Ben toğrağı seviyorum anne Bana beni anlatıyor Bir parça çamur anne Bir nutfe Sonrası elest Çocuğum işte Aklım bu kadar eriyor
Anne ağlama beni koruyan Bütün yıldızları koruyor Ne su karışıyor baldırana Ne baldıran şifa oluyor Her şey yerli yerinde duruyor Saat anne Galiba Saat geliyor Hadi dayan Dayan anne Cennetin yolu buradan geçiyor
Anne sıcak Anne kum Oku anne yoruldum Yoruldum | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:33 | |
| Modern Folk Üçlüsünden Saat adlı şarkı
sabahları erken erken, gün doğmadan mırıldanır duyarsın sen de dinlersen, tıkırtılar mıkırtılar t(i)rik t(ı)rak t(i)rik t(ı)rak olur mu hiç çalışmamak? t(i)rik t(ı)rak t(i)rik t(ı)rak olur mu hiç çalışmamak? | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:33 | |
| Behçet Kemal Çağlar saat zamanın tek gözü:saat, masada; akreble yelkovan soluk soluğa, çıkmışlar son bir defa yolculuğa, birazdan bir daha buluşacaklar. | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:34 | |
| Özlem Tekin
Saat
saat görünmüyor yattığım yerden gün ağardı biliyorum biri saati söylesin güneş görünmüyor yattığım yerden perdeler kapalı biliyorum yeter gölge etmesin ölmeye yattım,ecel gelmedi sevmeye kalktım,giden gelmedi neye el asam,eridi gitti neye el atsam... yaralandım,iyileşmedi kimse yardım etmedi kabus bitmek bilmedi, of gece gündüz değişmedi kimse benle sevişmedi kabus bitmek bilmedi, of.. | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:37 | |
| Bozuk Saat
Bozuk saatin bile doğruyu gösterdiği andayız biz, Sen günün tam ortasında ben gecenin tam yarısında... Oysa akreple yelkovan olmak vardı bozuk saatin on ikiyi gösterdiği anda.
Tolga Akşit | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:39 | |
| Üstad necip Fazıl dan bir saat şiiri daha
Saat 12
Çın, çın, on iki hece, Çaldı bir eski saat. On ikide her gece, Bana diyor ki, saat:
Dün, bugün, yarın, siz, biz, Bu yayın içindeyiz; Onu yüzyıl sayın siz. Ömür on iki saat... | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:40 | |
| çok hoş bir şiir
Çilekeş Akrep
Ama olmaz ki Saat başı sevişilmez ki Nedir bu akrebin Yelkovandan çektiği... semih Oruç | |
|
| |
mustafasuren
| Konu: Geri: Saatlerle ilgili şiirler burada Çarş. 13 Ocak - 6:42 | |
| 24 Saat
zaman, bir çalım, ve yelkovan kadar hızlı bir aritmetik anlamı olsa keşke, yalnızlığı bilir mi ki akrep pazartesi bütün saatler boşaldığında, ne ben bir zaman darısı ne de dışımdaki boşluğun saniyeleri yirmi dört eder halsizliğime, şimdi şuracıktan adetten kesilen bir erkek gibiyim, bir dakika kadar feryadım, bakarsın düşlerim kadar, saat hani sakın beni 24 saat kılmayın yalnızlık ya 25 saat ederim umutlarımla.. Kürşad Cücük | |
|
| |
| Saatlerle ilgili şiirler burada | |
|