Acaba siz bu saatle ilgili biryerlerde inceleme yapmış olabilir misiniz? Eğer yoksa kullanımı ile ilgili gözlemlerinizi, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Özel mesaj olarak da atabilirsiniz. Şimdilik en azından okuyabiliyorum.
deka
Herhangi bir incelemem bulunmamaktadır, üzerinde standart 7S26 makina bulunmakta, sade ve basit bir makina,metal kordonu daha çok beğendiğim ve ayrıca bulamıyacağım için tercih ettim,ancak biraz ağır olduğunuda kabul etmek lazım,ancak bileğe oturuşu rahat, ayrıca bu saatde en hoşuma giden taraf sıradışı tasarımı,birde ingilizce bir link gönderiyorum. http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
Birebir kullanım derken, saati sürekli kullanmadığım için çokda fazla yorum yapamıyacağım, 3-5 gün takıp yerine kaldımıştım, ara sıra da koluma takıp bakıyorum, dalgıç saat olduğu halde suyla bile tanışmadı.
burbank
Böyle hikayeli, tecrübe paylaşımlı değerlendirme yazılarını okuması çok hoş oluyor.
@ sifujack
skz 249'a neden franken monster'da dendiğini öğrendim. Saatin yanındaki vidalarının frankenstein'ın boynuna geçirilmiş ve her iki taraftan çıkan çubuğa benzetilmesinden dolayı bu ismi vermişler.
Bu arada daha önceki sendeki seiko'nun pek çok lakabı olduğundan bahsetmiştin. Saatinin modeli ve lakaplarını yazabilir misin?
burbank
Evet çoğumuz Desk Diver'ız muhtemelen zaten. Ben de yazlıkla franken monster la en fazla şnorkelle 5 metreye dalmışımdır, deniz kabuğu çıkarmak veya balıklara daha yakından bakmak için. Ama dalmak için üretildiği için yapılan farklı dizaynlar, güçlü kasa yapıları ve luminovaları insana başka bir güven ve zevk veriyor. Sonuçta diver saatler normal kullanım koşullarına karşı da daha dayanıklı oluyor.
Mesela benim franken monster'in su altındaki görüntüsü müthiş. Kadran çok net ve okunaklı ve duruşu çok keyifli...
deka
Şimdi baktım, bu benim de çok sevdiğim bir model. Sarı akrep, yelkovan ve saniye kolu çok hoş. J kodlu olanını nereden buldun? Şanslısın. Güle güle kullan.
Bakone
Saat Seiko 5 Snzg11k1.Rengi ve naylon kordonlu olması nedeniyle bu saatte karar verdim.Zaten benim gibi öğrenci adama da en fazla bu saat uygun olur diye düşünüyorum.
Almayı başarırsam saat elime ulaştığı anda inceleme yazısına başlarım.
crazyhours
benim sıradaki de bu.. foto alıntıdır sayın kuvarsit kızmasın kendisinden sipariş verdim inşallah onaylar en kısa sürede hem nik için de iyi oldu, artık bunun fotoğrafını takarım avatarımın yakasına . Kısmetse bir gün de gerçeğinin ta kendisini takarım koluma (boşta bir 18000 dolar bulur bulmaz not: burda saat kaç diye sormayın ben de anlamadım ....
crazyhours
Bende eğer şanslıysam bu gece ilk otomatik saatimi almayı planlıyorum.
üstad bu gece derken ? ben tam anlamadım yani bu saat te güzel seçim , krem kadranlısı da bana gelecek ama inşallah boyutunu incelemeden aldığım aynı saatin küçük kasalısı gibi zevksiz değildir... yoksa seiko yu silerim valla (çok umurundadır ya )
GAREZ
bence 02:46/14:46 gibisinden bir saatte gözüküyor... benim hoşuma gitmedi... OMEGA, SEIKO, orient, citizen gibi markaları tercih ederim yada 1980 öncesi modelleri...
sen bakabiliyorsan youtube dan crazyhours yaz orda net anlaşılır. saatin özelliği klasik dizilimdeki gibi okumuyorsun kaçı gösteriyorsa odur yani burda saat 6 ya 10 var gibi yelkovan 12 de olsaydı saat 6 idi yani ve 6 dan sonra hoop 7 ye atlayan bir akrep 5 saat birden atlayıp 7 ye geliyor akrep ve de mekanik olarak ... böyle bir şeyi gereksiz bulanlar çoğunlukta zaten forumda ama ben hala vazgeçemedim bir gelsin bakalım saat yorumunu yapacağım ...
GAREZ
bence 02:46/14:46 gibisinden bir saatte gözüküyor... benim hoşuma gitmedi... OMEGA, SEIKO, orient, citizen gibi markaları tercih ederim yada 1980 öncesi modelleri...
sen bakabiliyorsan youtube dan crazyhours yaz orda net anlaşılır. saatin özelliği klasik dizilimdeki gibi okumuyorsun kaçı gösteriyorsa odur yani burda saat 6 ya 10 var gibi yelkovan 12 de olsaydı saat 6 idi yani ve 6 dan sonra hoop 7 ye atlayan bir akrep 5 saat birden atlayıp 7 ye geliyor akrep ve de mekanik olarak ... böyle bir şeyi gereksiz bulanlar çoğunlukta zaten forumda ama ben hala vazgeçemedim bir gelsin bakalım saat yorumunu yapacağım ...
sadece kadranda olan bir şey değilmiş... Blue için bu video var:
crazyhours
Saat güzelmiş. Bu sanırım 41-42 mm olan değil mi 38 mm olan küçük model değil. İkimizde Seiko vuslatındayız o zaman. Yukarıda göreceğin gibi ben de Black Monster'ı bekliyorum yolda, şu anda Hint Okyanusunda bir yerlerde olmalı.
burbank
Bende eğer şanslıysam bu gece ilk otomatik saatimi almayı planlıyorum.
üstad bu gece derken ? ben tam anlamadım yani bu saat te güzel seçim , krem kadranlısı da bana gelecek ama inşallah boyutunu incelemeden aldığım aynı saatin küçük kasalısı gibi zevksiz değildir... yoksa seiko yu silerim valla (çok umurundadır ya )
Bu gece açık arttırma sona eriyor. Ve bende ani bir baskınla saati almayı planlıyorum bakalım.
Alıntı :
Saat güzelmiş. Bu sanırım 41-42 mm olan değil mi 38 mm olan küçük model değil. İkimizde Seiko vuslatındayız o zaman. Yukarıda göreceğin gibi ben de Black Monster'ı bekliyorum yolda, şu anda Hint Okyanusunda bir yerlerde olmalı.
Evet aynen dediğiniz gibi küçük olan değil.Bikeğime bu daha uygun olur diye düşünüyorum.Bu arada sizin Black Monster'da gerçekten iyimiş.İyi günlerde kullanın.
alptuncel
Mesaj Sayısı : 227 Kayıt tarihi : 27/09/10 Yaş : 49 Nerden : Adana
Saat Seiko 5 Snzg11k1.Rengi ve naylon kordonlu olması nedeniyle bu saatte karar verdim.Zaten benim gibi öğrenci adama da en fazla bu saat uygun olur diye düşünüyorum.
Aslında bu saatde kadran ve makine küçük çağlı seikolarla aynı, sadece kasa büyümüş,kadranda kenara yerleştirilmiş çerçeve ile büyük görünüme kavuşturulmuş, Seiko ve bazı firmalar genelde maliyet kaygısıyla bu tarz uygulamalar yapıyorlar.
alptuncel
forumlarda 640*480uygundur, büyük boyutlar sayfanın geç açılmasına ve dengesiz bir sayfa yapısına neden olduğu gibi, kota sorunu olan kullanıcılar içinde uygun değildir.
GAREZ
Aslında bu saatde kadran ve makine küçük çağlı seikolarla aynı, sadece kasa büyümüş,kadranda kenara yerleştirilmiş çerçeve ile büyük görünüme kavuşturulmuş, Seiko ve bazı firmalar genelde maliyet kaygısıyla bu tarz uygulamalar yapıyorlar.
İyi ki maliyet kaygısı taşıyorlar yoksa otomatik saat alma hayalleri bile kuramazdım.
deka
Bence böyle de gayet güzel olmuş, kenara yerleştirilen yüksek kadran saate ayrı bir derinlik katmış.
Teşekkür ederim Bakone özellikle yurt dışında meraklısı çok Black Monster'ın. İnternet sitelerinde pek çok İngilizce inceleme yazıları var. Bakalım nazar değdirmeden getiririz İnşallah.
burbank
hayranlık mı hastalık mı bilmem teşekkür ederim.. saat elle kurmalı, sapmasını henüz ölçmedim, bu ve bunun gibi ayrıntıları tespit ettikçe paylaşacağım..
alptuncel
bana göre estetik bir mekanizması var... rotorda düz vida kullanma saçmalığı yapmışlar bu bütün estetiği öldürmüş... ( swiss made olanlarda o şekilde vida kullanan var mı? benim hiç hoşuma gitmiyor çakma Çin mekanizmasına benzetiyor o vida... en azından yıldız vida olsa ne olur... )
deka
Saat benimde hoşuma gitti,Garezin takıldığı vidaya bende hep takılmışımdır, Orient de bu düz vida işini yapıyor, Japonlarda Seiko bu vidayı kullanmıyor.
burbank
Saat çok şirinmiş. Ama kasa ve mekanizma yapısında ve görünüşünde gerçekten de kalitesizlik hissi var. Biraz yeni Çin malı Fossil otomatikleri andırıyor.
Mekanizması nedir biliyor musun? Muhtemelen Miyotadır ama 82 serisinden midir acaba?
@ Garez
Oh dünya varmış, nihayet eve internet bağlatabildim. Kablosuz modemi fazla delme kablo işi olmasın diye salona kurdurdum. Sabit PC için de TP Link'in antenli Tongle'ından aldım. Söylendiği gibi uçurmuyor ama oldukça iyi çekiyor sabit PC'den. Netbook ile de Salondan 54 mbps ile iyi çekiyor ama tam ters tarafta kalan yatak odasından sadece 1 mbps ile çekiyor. Aslında 10 metre felan mesafe var ama acaba araya giren pek çok duvar (bazılarının perde duvar olması ihtimali ile içinde demirde bulunması) olması buna etki ediyor mudur?
burbank
etki eder modemin kanalını değiştir... bak en az kullanılan kanalı seç... mac filitresini aç kablosuz ayarlarında mac filitrelemede sadece senin pclere izin verdirt şifre 63 karakter olsun ayda 1 değiştirerek kullan... ben bir ara 63 karakterlik şifreyi hergün değiştiriyordum... üşenmezsen yap ama modemi seninle ortak kullanan aile fertleri bundan hiç hoşlanmaz...
alptuncel