| Omega | |
|
+33bootsector Murat Vurucu M.Ali Sade krytime speedmaster ggkhann Axiaziz cemele kelby adonis teng rundll32.exe bumblebee Efe egunns DJouneyt solestar ertay bravoecho hunterbjk aaltindeger watcher ooomegaa certus seastar1000 asiruh2009 deka MortingenStrasse Polemik_ bizantolog forbidden vervito Azizim 37 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
deka
| Konu: Geri: Omega Salı 23 Kas. - 0:31 | |
| Omega bana da her zaman bir Rolex den sıcak gelmiştir. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 47 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 10:52 | |
| omegadan bir kaç yenilik.... ilk 2 saat 49.2 mm ve altın kasaları da var 2. saat limitli üretim 3. saat broadarrow un bir versiyonu fakat günümüzün modasıyla çap 44,2 mm ye fırlamış, beyaz kadran ve bilezikli versiyonlarıda mevcut ben açıkçası hiçbirini beğenmedim hele limitli versiyonun kadranına aquaterra kasasını hiç yakıştıramadım; klasik indexli bir saat için çapıda tartışma konusu
En son egunns tarafından Cuma 17 Ara. - 12:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 12:07 | |
| egunns, tek kelimeyle bence hepsi rezalet.. herşey çok fazla olmuş... aşırı derecede abartılı | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 13:03 | |
|
En son GAREZ tarafından Cuma 17 Ara. - 13:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 13:10 | |
| Kasa çapları değişmiş fakat, kasa formları yine aynı kalmış. Lugların üstlerini bıçak agzı gibi yapmasa ve üstleri düz olsa olmaz sanki. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 13:59 | |
| Garez; heralde saatlerle çok haşır neşir olunca gözle yoruluyor ve chronoda olsa gözler sadeliği arıyor | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Omega Cuma 17 Ara. - 14:07 | |
| - egunns demiş ki:
- Garez; heralde saatlerle çok haşır neşir olunca gözle yoruluyor ve chronoda olsa gözler sadeliği arıyor
Siemens CX75 ekranında füme gözüktü... gerçekte farklıymış... | |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Omega Salı 4 Ocak - 7:51 | |
| Omega Speedmaster Professional mı, Omega Speedmaster Co-Axial Chronometer mı
Bunların hangisi daha üstündür, fiyatları nasıldır ?
Üstadlarımız fikir verebilir mi ?
Saygılarımla. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Salı 4 Ocak - 9:17 | |
| speedmaster prof (42 mm) kurmalı; speedmaster co-axial (44 mm) otomatik mekanizmaya sahip ve tarihli versiyondur kurmalı nın fiyatı 4500-5500 chf; otomatik versiyon 6500 chf dir;
hangisi üstündür sorusunun cevabı bana göre yok ama bu saatin ruhu hesalit camlı kurmalı modelidir (tr liste 4500 chf) | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Salı 4 Ocak - 21:09 | |
| Eğer omega alınacaksa bence kayda değer tek model "Omega Speedmaster Professional" dır, gerisi süs falan benim gözümde.... | |
|
| |
Akif
| Konu: Geri: Omega Çarş. 5 Ocak - 5:33 | |
| Peki mekanizmaları açısından durum nasıl bu iki modelde ?
Aradaki fiyat farkı safir cam, çap farkından mı ?
Uzun vadede bir hedef belirlemek için soruyorum. Daha önceki hedef planet ocean dı ama bu iki saat şu an daha ağır basıyor. Birincisinin moonwatch olarak manevi değeri olması bir faktör.
Teşekkürler. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Çarş. 5 Ocak - 6:43 | |
| co-axial calibre 3313 ü omega üst düzey serilerinde kullanıyor; hareketsiz kaldığında 2 günden fazla çalışabiliyor; Kurmalı speedmaster prof hem hesalit hem safir camlısı çapı 42 mm; 44 mmliği yok; safirle hesalit arasındaki fiyat farkı camından ziyade makinedeki dekor; safirde arka kapak cam, hesalit ön camlı versiyonda arka kapak metal (mekanizma gözükmüyor) Forumda saat sahibi arkadaşlar var merak ettiğiniz detayı cevaplandırırlar; Kurmalı versiyonun biraz geri kaldığını duymuştum, bende merak ettim şimdi doğrumudur? Saat günlük kullanılacaksa kurmalı saati hergün kurulmak ister
Aslında benim asıl yazmak istediklerim bunlar değildi; planet ocean ve speed prof çok farklı kulvardalar ; kimisi speed prof un 130 gr ağırlığını hiç sevmez, çünkü kolda yok gibidir çok konforludur (ben bayılırım); Planet ocean ise ağır bir saatdir 175-185 gr; kolda var olduğunu hep hissettirir; kimisi bu ağırlığı arar kimisi de ağırlığı yüzünden kullanamaz satar
bir saatçide 2 farklı modeli ve speed prof un bulabilirsen farklı versiyonlarını dene
| |
|
| |
Akif
| Konu: Geri: Omega Çarş. 5 Ocak - 7:39 | |
| Egunns, Certus teşekkür ederim.
Prof'un 3573.50 safir modeli ağır basıyor. 42lik saatım var, çap olarak çok memnunum.
O günleri görür alma aşamasına gelirsem, daha detaylı danışırım mutlaka sizlere.
Saygılarımla. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Ptsi 10 Ocak - 14:01 | |
| üretimi duran re-issue 1957 broad arrow çok hoş, gerçekten geçmişi yaşatıyor | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Ptsi 10 Ocak - 20:19 | |
| egunns bu broad arrow tam kolleksiyonluk bir parça gerçekten... | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Çarş. 29 Haz. - 10:18 | |
| Omega, Planet Ocean lara 8500 calibreleri kullanmaya başlıyor; Fiyatlarının ortalama %30-40 arası artacağı söyleniyor Revize edilmiş metal alaşım kasa-bilezik, toka sistemi,seramik bezel başlıca yenilikler....standart versiyonda arabic indexlerde lumınovadan vazgeçilmiş ve model ismi turuncu yazı fontuna kavuşmuş. Her seferinde bana bezel kalınlığı orantısız gelirdi; kulak asmışlar galiba bezeldeki metalik kalın çizgi inceltilerek makul oran yakalanmış... genel hatlarıyla daha maskulen ve elite duruyor | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Omega Çarş. 29 Haz. - 10:24 | |
| Akrep ve yelkovan abartılı kaçmış. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Perş. 30 Haz. - 0:29 | |
| - teng demiş ki:
- Akrep ve yelkovan abartılı kaçmış.
+1 | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Perş. 30 Haz. - 7:29 | |
| acaba Railmaster ne olucak; 49,2 mm hariç tüm versiyonların üretimi durdu ; bazı kaynaklarda railmaster tarih oldu diye okudum umarım yanlış bilgilerdir
tam acaba Rolexmi derken omega "sakın " diyor bana ne yalan söyleyeyim | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Omega Perş. 30 Haz. - 10:41 | |
| Rolex daha bir tutarlı ilerliyor... Omega gereksiz yere kendisini rolex ile bir çeşit tabiri caiz ise rekabete soktu... bence çuvalladı.. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Omega Perş. 30 Haz. - 11:45 | |
| bence ne yaparsa mükemmel olmuştur... OMEGA tek tercihim olur... bence en iyi tasarımları OMEGA yapıyor... | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Cuma 1 Tem. - 8:29 | |
| railmaster şimdilik tarih oldu egunns, ben de üzüldüm açıkçası bu duruma ama Omega gözümden iyice düştü su sıralar. Omega'da istikrar adına bir tek Speedmaster serisi var, ancak o boy ölçüşebilir rolex'in modelleriyle... gerisi sürekli yenilik adına çingene pazarına döndü benim gözümde ne yazık ki... | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Cuma 1 Tem. - 11:41 | |
| Omeganın hakkaten çok fuzuli modelleride var
Rolexin, fanlarının fazlasıyla sabrını zorladığını düşünüyorum | |
|
| |
| Omega | |
|