| Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda | |
|
+5watcher borahan vervito teng ooomegaa 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
ooomegaa
| Konu: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 5 Haz. - 0:38 | |
| 02 Haziran – 30 Ağustos 2010
Topkapı Sarayı Müzesi ve Breguet müzesi koleksiyonları Kültür Başkenti İstanbul'da ilk kez buluşuyor.Osmanlı ve Avrupa Saraylarını süsleyen efsanevi Breguet saatlerinin ''Osmanlı Koleksiyonu '' ilk kez Topkapı Sarayı'nda sergileniyor. Serginin başyapıtları arasında Breguet'in Sultan II. Mahmut'a özel yaptığı, dünya saat şaheseri olarak bilinen '' Pendule Sympathique '' bulunuyor.Sergide ayrıca,dönemin padişah portreleri ve Paris ilk Türk Büyükelçisi Seyit Ali Efendi ile Breguet arasında yazılan mektuplarda yer alıyor.
02 Haziran'da Topkapı Sarayı Divit odasında açılacak olan sergi 30 Ağustos'a kadar devam edecek.
Saatçilik alanında çok önemli icatlarının yanı sıra sanatsal tekniği ve kurmalı saatleriyle tanınan A.L.Breguet'nin en önemli buluşları arasında 1801 yılında gerçekleştirdiği Tourbillon isimli mekanizma yer almaktadır.Bu mekanizma değişik pozisyonlarda oluşan saatlerdeki ayar hatalarını yok ederek (yerçekimi nedeniyle) mekanik saatlerdeki en yüksek ayar hassasiyetini garantilemektedir.
19. Yüzyıldan beri Osmanlı Saraylarını süsleyen 250 yıllık geçmişe sahip Breguet saatleri,olağanüstü bir yaratıcılık dehasının,lüks ve incelik içinde birleştirilmesi ile tarihe damgasını vurmuştur.
Osmanlı Padişahı III. Selim,Osmanlı Padişahı II. Mahmut ,Napoleon, Bonarparte , Fransız kraliçesi Marie-Antoinette , Rus Çarı Alexander , İngiltere Kraliçesi Victoria , Sir Winston Churchill gibi birçok önmeli şahsiyetle tarihte buluşan Breguet saatleri , Balzac , Puşkin gibi yazarların kitaplarında o devri yansıtan eserlere konu olmuştur.
Sergi, Breguet'nin Türkiye distribütörü Tektaş A.Ş.'nin katkılarıyla düzenlenmektedir. GENEL BİLGİLER BÖLÜMLER T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü Sultanahmet, Fatih / İSTANBUL | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 5 Haz. - 4:44 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 5 Haz. - 5:06 | |
| evett... cümbürcemaat. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Paz 6 Haz. - 5:52 | |
| ne zaman gidiyoruz ? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Paz 6 Haz. - 7:38 | |
| Hmm Watcher nereyesun ? Hani sen de gelsen de gitsek ? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Paz 6 Haz. - 20:04 | |
| Amanin dostlar birlikte gidelim, Bana bir iki gun musaade, bir program yapayim ve tarih bildireyim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Ptsi 7 Haz. - 0:22 | |
| Agustos ayi icinde gidelim derim, ustelik kolumuzda da hezarfen saatlerimiz ile | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Ptsi 7 Haz. - 4:53 | |
| varım | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Ptsi 7 Haz. - 5:40 | |
| | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Salı 8 Haz. - 19:25 | |
| Tarih önceden belli olursa ben de katılmak isterim... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Salı 8 Haz. - 20:42 | |
| Tamam, tarihi onceden belirleriz | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Cuma 27 Ağus. - 8:20 | |
| sergi bitiyor arkadaşlar. teng ile gün belirleyip beraber gidicez. gelmek isteyenler burdan duyursun lütfen. ben pazar günü nöbetçiyim. 30u son gün o gün de gidilebiliyor mu bilmiyorum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Cuma 27 Ağus. - 9:04 | |
| Ben ne yazikki gelemiyorum, bari bolca resim cekip burada yayinlayin dostlar... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Cuma 27 Ağus. - 9:11 | |
| Pendule Sympathique icin ozel zaman ayirin lutfen bu saat tarif bile edemiyorum size iyi sanslar | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Cuma 27 Ağus. - 9:54 | |
| Biz gitmek için Watcher'in gelmesini beklemiştik. Watcher şu senin keleşli kediyi birkaç dakikalığına ödünç verirmisin ? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 0:28 | |
| Şeroyu kastetdin galiba. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 6:16 | |
| Yesssss
Bu arada Vervito ile gittik şimdi oradan geliyorum. Bereh bereh bereh adam 200 sene önce ne kadar güzel saatler yapmış... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 6:27 | |
| Yapma ya, foto yok mu? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 6:57 | |
| Fotooo, fotooooo | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 7:40 | |
| Foto yassah (diye götürmemişez ) | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 7:42 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 8:41 | |
| güzel bir gündü. ancak maalesef foto yok. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 21:26 | |
| teng ustad, benım projeme de sonra byenmem dıyorsun "Breguet" şaheserlerini görmeye gidiyorsun :p | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 21:48 | |
| '''Merhaba, Gösterdiğin saat çok kibar ama Osmanlı rakamları ile tekrar aynı tarz bir saat yaparsak alıcısı ve albenisi kalmaz sanırım. '''
Borahan ben bunu dedim, bu beğenmedim anlamına gelmez ki ? | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 21:53 | |
| aman ustadım takılıyorum | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 22:03 | |
| breguet'in osmanlı rakamlarından (kadranları da kendisi mi yapıyordu acaba??) müthiş, tarifedilemez bir zerafet var. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 22:04 | |
| Breguet'nin Osmanlı için yaptığı bütün saatler bizim Hezarfen'i andırıyor. Kopya çekmiş olabilirmi ? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 22:06 | |
| - vervito demiş ki:
- breguet'in osmanlı rakamlarından (kadranları da kendisi mi yapıyordu acaba??) müthiş, tarifedilemez bir zerafet var.
Bence Breguet kadranı Çin harfleri ile yapsa gene inanılmaz bir güzellik ortaya çıkardı. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda C.tesi 28 Ağus. - 22:16 | |
| kesinlikle. sadelik ancak bu kadar güzel olabilir. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda Ptsi 20 Eyl. - 3:55 | |
| Telefon kamerasıda mı yoktu? | |
|
| |
| Dahi Breguet'nin Osmanlı Saat Şaheserleri Topkapı Sarayı'nda | |
|