Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Diver/Dalgic Temali Projemiz

+9
cowboy
uzbey
crazyhours
bumblebee
egunns
vervito
teng
deka
watcher
13 posters
Sayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Diver/Dalgic Temali Projemiz Empty
MesajKonu: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 4:00

Burada NUSRAT olarak baslattigimiz ama degistirebilecegimiz dalgic modeli tartisalim

Diver/Dalgic Temali Projemiz 4279nu10

Diver/Dalgic Temali Projemiz 4279di10
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 5:24

Eleştiriye başlayalım, fumeur akrep yelkovan daha kişilikli olabilir,bunu beğenmedim, bezelin siyah rengi zamanla atma, çıkma, çizilme yaparmı, yaparsa yachtmaster tarzı bezel daha iyi olmaz mı?, birde şu tepedeki boynuzvari kol tam olarak ne işe yarıyor,düz olsa nasıl olur,gözümü rahatsız edip duruyor. diable
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 6:14

300 m Wr bir saate çelik kordon daha uygun olmazmı ?
Nusrat yazısı biraz fazla, plaket şeklini kaldırmalı bence, 300 metre su geçirmez yazısı da çok uzun.
Akrep yelkovan ile saniye kolu birbirlerine uymamış.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 6:25

Nusret kim?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 6:25

Evet, çelik kordonu unutmuşum. ok1
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 6:27

osmanlıda dalgıçlık ve denizaltılar hakkında güvenilir bir yazı.
http://www.tumgazeteler.com/?a=1375176
ilk türk denizaltısı Abdulhamit ismini taşıyordu.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 6:32

dalgıç saatimizin vintage tarzda olmasından yanayım. panerai tarzı bir şey.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 7:55

üst kalite ,brushed submarine bileziği mükemmel uyar....
bezeldeki turuncu tema gayet hoş...umarım bezel kalitesini fifty fathomsa yaklaştırabiliriz Smile
kadrandaki açık jilete benzeyen plakadan bende pek haz almadım
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:15

hocam fifty phantoms'u incelediysen ki incelemişsindir, onun bezelinin kalitesine yaklaşacak bir saat fiyat olarak da ona yaklaşmak zorundadir. o saatteki kaliteyi başka hiçbir dalgıç saatinde görmedim. dalgıçların efendisidir o.

yukarıdaki çizimlerde osmanlı rakamları o dizaynda bir saatin kadranında sırıtıyor bence. ve osmanlı rakamlarının yine kullanacaksak mutlaka 1den 12ye kadar tüm rakamlar yazılmalı. öyle 3-6-9-12 olmaz bu rakamlarla. bilmiyorum benim gözüme pek hoş görünmedi. ve bu kadar sportif tasarımlı bir dalgıç saatinde genel konsept olarak osmanlı rakamları pek bir garip görünür. o yüzden olacak osmanlı rakamlı dalgıç modelinin vintagetarzda bir model olması gerektiğini savunuyorum. tabii ki dğer tarzda göze hoç gelen bir çizim sunulursa ve beğenilirse o zmn başka.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:32

Canakkale savasinda dev dusman gemilerini geceleri dosedigi mayinlarla batiran ve canakkeleyi gecilmez yapan unlu ve kahraman mayin gemimizin ismi NUSRAT.
Su anda canakkalede teshir ediliyor.

Uzerinde nusrat yazan logo bu geminin kunye plaketinin aynisi

Bezel uc kat ust uste binmis katmanlardan dusunuldu. Altta celik bilezik, ustunde fosfor katmani, onun da ustunde yazilarin oyma oldugu seramik bir katman, yani sayilar delik seklinde alttaki katmandan isik alacak.

Sugecirmezlik konusunda 300m diye de yazilabilir ama ben turkce yazilardan hci rahatsiz olmuyorum, saate cok ozgun bir seyler katiyor.

Kadran ustundeki ve igneler uzerindeki luminova cok kalin neredeyse kabartma denecek sekilde tasarlandi ki su altinda isildasin, dalgic modeline gidebilecek en sade ve gorunur igneler bunlar gibi geldi ama degsisik onerileri de beraber degerlendirelim. Saniye kolunu da yine bize ozgu olmasi bakimindan oyle tasarlandi.

Tepe icin vidayi ceviriyor ve aciyorsunuz icinden esas tepe cikiyor ve ayarlamalari bununla yapiyoruz, biraz hamilton tarzi. Bununla saatin sugecirmezligini daha garantilemis oluyoruz.

Kadrana da cok abartmadan osmanli rakamlari yerlestirdik, bu hem canakkale savasindaki gecerli olan sistemdi hem de dunyanin ilk osmanli rakamli dalgic saati olacak.

Akrep yelkovan renkleri dalma sirasinda gorunen renkler bakimindan, dalis hesaplamalarini bezel ile yapmak icin esas alinarak bir tanesi renkli yapildi.

Saatin arka kapagina da cok ozel bir acma sistemi yapmayi dusunuyoruz, kendimize ozel anahtarli bir sistem ile, konu biraz daha gelsissin cizimleri bitsin burada yayinlarim.

Kaucuk kayis kullanilabilir.

Son bir resim, degisik kayis tipleriyle ve kapagi acik tepe ile:

Diver/Dalgic Temali Projemiz 4279divernusrat
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:36

Bu saatin ozellikle bezel bolumunde fifty fantoms'tan esinlendik, yine dizayn olarak omega 300 serisini de gozonune aldik.
Bezel kalitesi fifty fantoms kalitesinde ve elbette ki kasa da.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:39

Sözkonusu gemi Nusrat olduğuna göre bezel lumboz gibi, kollar da torpido gibi olabilirmi ?
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:41

Takvim penceresi kadranla aynı renk olsa renk bütünlüğü açısından daha iyi olmaz mı ? Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:41

teng demiş ki:
Sözkonusu gemi Nusrat olduğuna göre bezel lumboz gibi, kollar da torpido gibi olabilirmi ?

hmm olabilir, bezel lumboz gibi nasil birsey eger bir yerlerden bir foto cikarsa iyi olur.
Kollarin torpido seklinde olmasi harika bir fikir gibi geldi bana.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:43

bumblebee demiş ki:
Takvim penceresi kadranla aynı renk olsa renk bütünlüğü açısından daha iyi olmaz mı ? Smile

Takvim penceresinin rengini degistirmek makine fiyatini 80€ civari ziplatiyor. Very Happy
deka

deka

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:47

Nusrat mayın gemisi yanlış hatırlamıyorsam Tarsus da en azından 2 sene önce oradaydı bizzat gördüm, acaba benden sonra yer mi değiştirdi diyeceğim, ama öyle olmaması gerekiyor diye biliyorum,çünkü Mersin limanında çürümeye terkedilmişken, Tarsus Belediye Başkanı tarafından alınıp onarıldı diye biliyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:53

Ben de Nusrat Canakkalede diye biliyorum, belki yeni uyemiz canakkalede egitim veren hocamiz bizi daha iyi aydinlatir.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:56

Nusrat'ın kendisi nerede bilmiyorum ama Replikası Çanakkale'de diable
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:57

deka demiş ki:
Nusrat mayın gemisi yanlış hatırlamıyorsam Tarsus da en azından 2 sene önce oradaydı bizzat gördüm, acaba benden sonra yer mi değiştirdi diyeceğim, ama öyle olmaması gerekiyor diye biliyorum,çünkü Mersin limanında çürümeye terkedilmişken, Tarsus Belediye Başkanı tarafından alınıp onarıldı diye biliyorum.

Dostum hakliymissin, gozlerime inanamadim, o zaman canakkaledeki sadece bir maket, vay vay vayyyy, hakikisi mersinde cururken maketini yapip sergilemisler, hey allahim bizim ulkemiz beni sasirtmaktan ne zaman vazgececek acaba, inanamadim, vay ki ne vay....
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:57

bezel ise son seri tag heuer aquaracer serisi gibi kilitli sistem olabilir mi? bilindiği gibi bu saatlerde bezeli döndürebilmek için hafif bastırarak döndürmek gerek. bu su altında sağa sola çarpma sonun bezel ayarının kaçmasını engelliyor.

ben yine ısrarla tüm rakamların osmanlı rakamları olmasından yanayım. 3-6-9-12 rakam. gerisi yuvarlak garip duruyor. alışılageldik bir osmanlı saati kadranı değil.

tepenin canteen tarzı olması maliyet açısından mı oldu? diğer türlü vidalı tepe daha mı pahalı oluyor?

kolların torpido gibi olmasına varım!!! bu kollar özel olması açısından önemli ancak uyumsuz. genel olarak bu saatin şuanki hali uyumsuz geliyor. bir konsept yakalanmış değil.

bir de günlük kullanım saatlerim dışında özel saatlerde tarih göstergesine gerek duymuyorum şahsen. kadran simetrisi, estetiği açısından tarihi kaldırsak? zaten konsept olarak da dalgıç saatlerinde tarihe gerek yoktur kannımca. teng'in bu kadran estetiği/simetrisi konusunda destekleyeeğini düşünüyorum.

bezel içten olsaydı saatin dışını lumboz gibi yapabilirdik. çok orijinal bir görünüm olabilirdi. ancak bezel kendisi nasıl lumboz gibi olur onu hayal edemedim.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:59

deka demiş ki:

mersin'de öyle bir mayın gemisi vardı ancak bumuydu bilmiyorum.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 9:59

watcher demiş ki:
bumblebee demiş ki:

Takvim penceresinin rengini degistirmek makine fiyatini 80€ civari ziplatiyor. Very Happy
Neden öyle bir fiyat verdiklerini anlamadım.
Eta'nın siyah üzerine beyaz rakamlı takvim diski Faruk ustada 20 tl idi ? Neticede sadece takvim diski değişiyor ? (Ben yaptırmıştım)
Makine zaten 80-100 euro değilmi ?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:01

makine ne bu arada? tarihi komple iptal etsek diyorum renk değiştirmekten de kurtulmuş oluruz. ancak kurma kolu ile ilgili ufak bir mudahale olacak makinelere. bunun maliyeti ne olur?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:01

Doktorcum, tepenin boyle olmasi hem sugecirmezligi garantileyip bakimperiyodlarini dusurmek hem de estetik acidan boyle dusunuldu.

Diger sorularina ancak goruserek yanit verebilecegim, rakamlar konusunda diger arkadaslar ne diyorlar?
deka

deka

watcher demiş ki:
deka demiş ki:

Dostum hakliymissin, gozlerime inanamadim, o zaman canakkaledeki sadece bir maket, vay vay vayyyy, hakikisi mersinde cururken maketini yapip sergilemisler, hey allahim bizim ulkemiz beni sasirtmaktan ne zaman vazgececek acaba, inanamadim, vay ki ne vay....
Bende Çanakkale de maketinin olduğunu bilmiyordum, gerçekden garip bir ülkede yaşıyoruz,sen kalk orijinalini çürümeye terket,sonra maketini yap ve sergile, Tarsus da gemiyi gördüğümde kısaca hikayesinden de bahsedilmişti oradan biliyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:03

teng demiş ki:
watcher demiş ki:
bumblebee demiş ki:

Neden öyle bir fiyat verdiklerini anlamadım.
Eta'nın siyah üzerine beyaz rakamlı takvim diski Faruk ustada 20 tl idi ? Neticede sadece takvim diski değişiyor ? (Ben yaptırmıştım)
Makine zaten 80-100 euro değilmi ?

Ben takvimin renginin degismesini aslinda baska renkler icin sormustum, choco veya krem icin ama belki siyahta degisiktir sormam lazim Rolling Eyes
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:03

Vervito'nun tarih göstergesi için dediklerine aynen katılıyorum ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:05

vervito demiş ki:
makine ne bu arada? tarihi komple iptal etsek diyorum renk değiştirmekten de kurtulmuş oluruz. ancak kurma kolu ile ilgili ufak bir mudahale olacak makinelere. bunun maliyeti ne olur?

Makineyi 2824 olarak dusunup esas giderleri kasa ve bezel icin dusunmustuk.
Zaten su anda piyasada otomatik ve uygun fiyatli cok baska secenek yok, 2892 ler hem oldukca daha pahali hem de temin etmek icin epey beklemek gerekiyor.

Diger maliyet sorusunu anlayamadim?

diger yandanTarihi iptal etmekte hic sorun yok ...

En son watcher tarafından Çarş. 25 Ağus. - 10:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
deka

deka

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:07

Rakamlar mevcut haliyle beni rahatsız etmedi,bende vidalı tepeyi tercih ederim,ancak bu da en azından Hamiltondan daha kibar ve estetik duruyor,ayrıca her zaman dediğim gibi takvim hiç olmasa benim için tercih nedeni olur,daha çok severim,ayrıca bizler için kullanışlıda olur,üstelik bu tepe ile saat ve tarih ayarlamanın zahmetli olduğu bir düşünülürse.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:07

Tarih diskini iptal edersek quick set kısmını mekanizmadan nasıl sökeriz kaça patlar demek istiyor
Sen yenisin galiba ?? hahaha hahaha
deka

deka

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:08

watcher demiş ki:
vervito demiş ki:

Makineyi 2824 olarak dusunup esas giderleri kasa ve bezel icin dusunmustuk.
Zaten su anda piyasada otomatik ve uygun fiyatli cok baska secenek yok, 2892 ler hem oldukca daha pahali hem de temin etmek icin epey beklemek gerekiyor.

Diger maliyet sorusunu anlayamadim?
Genelde dalgıç saatlerde baz makinalar bulunmakta,birde alta kapak transparan olmayacağı için 2824 bence yeterlidir.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:08

evet tarih iptal olabilir sorunsuz sekilde....
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:09

teng demiş ki:
Tarih diskini iptal edersek quick set kısmını mekanizmadan nasıl sökeriz kaça patlar demek istiyor
Sen yenisin galiba ?? hahaha hahaha

he walla ben yarin geldim buralara devenin basi monstre

ek maliyet olmaz... okkiii
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:11

by
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:21

tarih diskini kaldırınca. tepeyi tek pozisyonluk çekiş haline getirmek.
yani tarihli olunca ilk pozisyon tarih ayarı ikinci pozisyon saat ayari ya, tarih diski kaldırılınca tepeyi tek pozisyonluk hale getirmek lazım kannımca.
ustalar daha iyi bilir. bu da bir mudahale olduğun için yapacak firma bu duruma maliyet koşa bilir. diğer türlu sadece tarih diskini yerinde bırakarak kadranda tarih deliği olmadan makineyi olduğu gibi lop diye oturturlarsa saat bir nevi kusurlu gibi olacak. kadranın altında gereksiz bir tarih diskinin var olduğunu bilmek beni rahatsız eder Smile)))))) çok mu hasta ruhluyum yahu?

maliyet açısından yukarda bahsettiğimiz özelliklerde bir saat olursa 1500liraya kadar bir masrafı hakeder.

isviçrede ETA ve sellita dışında uygun fiyata başka makine bulamazmıyız?
bulamazsak bari eta değil selliya olsun bari. şu etalardan bakmadınız mı arkadaşlar? Smile Claro, Sellita, Soprod, La Joux-Perret, Dubois-depraz?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:25

teng demiş ki:
by

Biralar etti 4 guluyor blublu biere
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:28

makinnin görünüp görünmemesinden ziyade benim kolumdaki saatin içindeki makineyi hissediyor olmam lazım. hepimiz mekanik meraklısıyız. yıllar önce arka kapaklar camlı değilken nasıl seviyordunuz saatlerinizi? arka kapağn camlı olması lukstur zaten. cam yok makine görünmeyecek diye herbirimizin birkaç tane var olan 2824 gibi sıradan makineyi özel bir saatte olmasını istemem. mantık eğer görünmüyor olayı ise o zaman miyota koyalım maliyeti de iyice düşürelim. özel saatlerin tümüyle özel olmasından yanayım ben. eminim watcher de öyle. ancak maalesef ki elde olan koşullarla hareket ediyor. biliyorum. ancak acele etmemek gerek böyle tabiri caiz ise ruhani projelerde. sonuçta kimse kovalamıyor bizi.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:29

vervito demiş ki:
tarih diskini kaldırınca. tepeyi tek pozisyonluk çekiş haline getirmek.
yani tarihli olunca ilk pozisyon tarih ayarı ikinci pozisyon saat ayari ya, tarih diski kaldırılınca tepeyi tek pozisyonluk hale getirmek lazım kannımca.
ustalar daha iyi bilir. bu da bir mudahale olduğun için yapacak firma bu duruma maliyet koşa bilir. diğer türlu sadece tarih diskini yerinde bırakarak kadranda tarih deliği olmadan makineyi olduğu gibi lop diye oturturlarsa saat bir nevi kusurlu gibi olacak. kadranın altında gereksiz bir tarih diskinin var olduğunu bilmek beni rahatsız eder Smile)))))) çok mu hasta ruhluyum yahu?

maliyet açısından yukarda bahsettiğimiz özelliklerde bir saat olursa 1500liraya kadar bir masrafı hakeder.

isviçrede ETA ve sellita dışında uygun fiyata başka makine bulamazmıyız?
bulamazsak bari eta değil selliya olsun bari. şu etalardan bakmadınız mı arkadaşlar? Smile Claro, Sellita, Soprod, La Joux-Perret, Dubois-depraz?

Bu kadar mudahaleyi sormam lazim Very Happy

Su anda en uygun kalite/fiyat acisindan eta 2824 gorunuyor.
2824 sellita ve digerleri tarafindan da yapiliyor ve biraz daha ucuz ama bu kadar olunca artik 20-30€ fiyat farkina bakmamak lazim.
Zaten saat te ilk hesaplamalarda 500-600€ civari geziyordu eger dogru hatirliyorsam cunku o kadar fiyat kavgasi yapiyorum ki bir de buradaki fiyat uzerine yzismalar hepten kafami dagitti baris ilani
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:30

vervito demiş ki:
makinnin görünüp görünmemesinden ziyade benim kolumdaki saatin içindeki makineyi hissediyor olmam lazım. hepimiz mekanik meraklısıyız. yıllar önce arka kapaklar camlı değilken nasıl seviyordunuz saatlerinizi? arka kapağn camlı olması lukstur zaten. cam yok makine görünmeyecek diye herbirimizin birkaç tane var olan 2824 gibi sıradan makineyi özel bir saatte olmasını istemem. mantık eğer görünmüyor olayı ise o zaman miyota koyalım maliyeti de iyice düşürelim. özel saatlerin tümüyle özel olmasından yanayım ben. eminim watcher de öyle. ancak maalesef ki elde olan koşullarla hareket ediyor. biliyorum. ancak acele etmemek gerek böyle tabiri caiz ise ruhani projelerde. sonuçta kimse kovalamıyor bizi.

Tamamen benim duygu ve dusuncelerime de tercuman oldun dostum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:32

Mesela Hezarfen'in makinesinin otomatigi yaptirilabilir, cok ta super olur, ben esantiyonunu gordum dibim dustu
amaaaaa
fiyat ah fiyat
iggghhhhhh
acitir
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:39

rakamların 1den 12ye kadar hepsinin osmanlı rakamları olması konusunda ısrarıma devam ediyorum. teng'den destek bekliyorum. Smile
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:40

nusrat a hürmet güzel bir düşünce bence de ama aslının tamamen çürüdüğünü biliyordum tarsus taki geminin o olduğundan haberim yoktu . Benim fikrim şahıs ismi olabilir
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:45

vervito demiş ki:
rakamların 1den 12ye kadar hepsinin osmanlı rakamları olması konusunda ısrarıma devam ediyorum. teng'den destek bekliyorum. Smile
Üzgünüm Vervito Rolling Eyes ben Osmanlı rakamlarını hiç sevmem. Bir kereden bişey olmaz diable diye Hezarfen'i kullanırım ama ötesi bana fazla gelir
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:54

teng demiş ki:
vervito demiş ki:
Üzgünüm Vervito Rolling Eyes ben Osmanlı rakamlarını hiç sevmem. Bir kereden bişey olmaz diable diye Hezarfen'i kullanırım ama ötesi bana fazla gelir

Eeee nolcek simdi?
Rakamlar osmanli mi degil mi?

hahaha
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:55

Ha bu arada dostlar, bilesiniz ki:
Accaip egleniyorum hahaha
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:56

hmm öhö kem küm gak guk Rolling Eyes
Yaw siz devam edin ben ayakkabımı bağlayım, size yetişirim fumeur
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:57

sadece dalgıç desek ,Türksaat Dalgıç ? derinlik,dip,mavi, vs gibi birşeyler de olabilir felsefesi olmaz ama sadeliği olur
teng

teng

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 10:58

crazyhours demiş ki:
nusrat a hürmet güzel bir düşünce bence de ama aslının tamamen çürüdüğünü biliyordum tarsus taki geminin o olduğundan haberim yoktu . Benim fikrim şahıs ismi olabilir
Tarsus ?? Tarsus deniz kenarında değilki ??
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 11:04

crazyhours demiş ki:
sadece dalgıç desek ,Türksaat Dalgıç ? derinlik,dip,mavi, vs gibi birşeyler de olabilir felsefesi olmaz ama sadeliği olur

Turksaat ismini kimse istemiyor ki kahkaha2
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz   Diver/Dalgic Temali Projemiz Icon_minipostedÇarş. 25 Ağus. - 11:08

Hepten dagildik, artik nasil toplariz bilemiyorum ama gulmekten geberiyorum burada.
hahaha

Diver/Dalgic Temali Projemiz
1 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki
 Similar topics
-
» DALGIC - DIVER SAATLERI BILGI PAYLASIMI KONUSU
» Navitimer Projemiz THK 100. Yil
» RUMI Projemiz Için Liste Bilgileri
» dalgıç kordonu
» Rus dalgıç saati