| Diver/Dalgic Temali Projemiz | |
|
+9cowboy uzbey crazyhours bumblebee egunns vervito teng deka watcher 13 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
kelby
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:33 | |
| aslında tepe içinde söyleyeceklerim vardı, eğer maliyeti yükseltmiyor ise kendinden vidalı tepe kullanılamazmı. bende bu tarz tepeli 2 saat var, ve günlük kullanımda bana göre pek kullanışlı değiller. tabi bu benim görüşüm, ben kullandığım saatlerden rahatsızlık duyduğum için belirttim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:37 | |
| Bende benzeri şekilde endişemi belirtmiştim,ama sanırım maliyet vs.unsurları, su geçirmezliğin daha sıkı sağlanması ve değişik olma olgusu ön plana çıkıyor. | |
|
| |
propmatic
Mesaj Sayısı : 300 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 52 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:40 | |
| ne gibi endişeleriniz veya tecrübeleriniz var? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:45 | |
| kelby nin söylediği kullanışsızlık konusu,saatlerimi zaman zaman değiştirip taktığım için ayar konusunda biraz zahmetli olacak gibi gözüküyor,ayrıca sanki kasaya monteli bu parça bir şekilde bende kopacak hissi uyanıyor, birde görsel olarak bana biraz itici geliyor,ancak yinede Hamiltonun sisteminden daha zarif ve şık gözüküyor.Ancak düşününce ha vidalı ha bu sistem kullanışlılık yönünden çokda farklı değil,sanırım benimkisi biraz görsellikden kaynaklanıyor. | |
|
| |
propmatic
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:49 | |
| - deka demiş ki:
- kelby nin söylediği kullanışsızlık konusu,saatlerimi zaman zaman değiştirip taktığım için ayar konusunda biraz zahmetli olacak gibi gözüküyor,ayrıca sanki kasaya monteli bu parça bir şekilde bende kopacak hissi uyanıyor, birde görsel olarak bana biraz itici geliyor,ancak yinede Hamiltonun sisteminden daha zarif ve şık gözüküyor.
tek kasadan 3 model çıkarma çabasındayız. hiçmi tepekoruması olması sence? başka bi sistem aklına geliyorsa söyle. bu nusrat modeli zaten önümüzdeki yıl gerçeklelek gibi görünüyor. planlama aşaması dolayısıyla epeyi uzun | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:51 | |
| bu tarz tepe koruma sistemlerini büyük ve orantısız buluyorum. yani bendekiler öyle, saate yandan bakıldığında hem alttan hem üstten çok hafif taşıyor (bendeki) yani saatin kalınlığından bile daha kalın. eğerki daha küçük bir tepe koruma vidası tasarlanacaksa bunun altındaki tepeyi düşünemiyorum bile, bendekini bile tırnaklarımı yeni kestiysem çekip çıkaramıyorum.
biryerlere çarpıp takılacaksa da ilk orası çarpıyor, saatimin kasa sağlam ama vidası çizik dolu.
| |
|
| |
propmatic
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:53 | |
| - kelby demiş ki:
- bu tarz tepe koruma sistemlerini büyük ve orantısız buluyorum. yani bendekiler öyle, saate yandan bakıldığında hem alttan hem üstten çok hafif taşıyor (bendeki) yani saatin kalınlığından bile daha kalın.
eğerki daha küçük bir tepe koruma vidası tasarlanacaksa bunun altındaki tepeyi düşünemiyorum bile, bendekini bile tırnaklarımı yeni kestiysem çekip çıkaramıyorum.
biryerlere çarpıp takılacaksa da ilk orası çarpıyor, saatimin kasa sağlam ama vidası çizik dolu.
sence nasıl bişey tasarlanmalı? varmı örnek fotolar elinde? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 11:58 | |
| İş dalgıç olunca koruma şart gözüküyor, sistemlerde belli ve bu amaca yönelik 2 yol var birisini tercih etmek gerekiyor,(ortak kasa olayını biliyorum) kullanışlılık açısından her iki yöntemde aynı zorluk derecesine sahip,bu nedenle iş görsellikde bitiyor,biraz daha düşünüp fikir jimnastiği yapınca fazla zorlamamak gerektiği ağır basmaya başladı,ayrıca görsel olarak daha şık olmakla beraber vidalı tepeninde vidası açılınca esnek yapısı ve nisbeten yaylanması sonucu tepenin vidalanması daha zor gibi ve diş kapma olasılığı daha fazla gibi gelmeye başladı,son olarak zamanımız olduğuna göre bu konu pişmeye bırakılabilir veya aynen devam edebilir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:00 | |
| - kelby demiş ki:
- bu tarz tepe koruma sistemlerini büyük ve orantısız buluyorum. yani bendekiler öyle, saate yandan bakıldığında hem alttan hem üstten çok hafif taşıyor (bendeki) yani saatin kalınlığından bile daha kalın.
eğerki daha küçük bir tepe koruma vidası tasarlanacaksa bunun altındaki tepeyi düşünemiyorum bile, bendekini bile tırnaklarımı yeni kestiysem çekip çıkaramıyorum.
Bak bu da kullanıcı değerlendirmesi,ama sanırım bizim modelimizdeki koruma hammy e göre daha küçük ve şık gözüküyor. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:09 | |
| sayın propmatic;
anlaşılan saati siz tasarladınız ve laf söyletmeye niyetiniz yok, tavrınız öyle gösteriyor.
madem bu forumun saati ve bir ortak tasarım olacaksa herkesin fikrini söyleme hakkı var diye düşünüyorum. benim düşüncelerimin yansıması önemli değil, ama ortak bir noktada buluşmak önemli, yoksa ben sizin yada sadece 1-2 kişinin elinden çıkmış bir dayatma tasarımı almamda takmamda.
| |
|
| |
propmatic
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:09 | |
| kalite konuşu bu konuda herhalde. bakalım nasıl bişey çıkıcak bizim saatde | |
|
| |
propmatic
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:11 | |
| - kelby demiş ki:
- sayın propmatic;
anlaşılan saati siz tasarladınız ve laf söyletmeye niyetiniz yok, tavrınız öyle gösteriyor.
madem bu forumun saati ve bir ortak tasarım olacaksa herkesin fikrini söyleme hakkı var diye düşünüyorum. benim düşüncelerimin yansıması önemli değil, ama ortak bir noktada buluşmak önemli, yoksa ben sizin yada sadece 1-2 kişinin elinden çıkmış bir dayatma tasarımı almamda takmamda.
yoo hiçte deil. nasıl bişey düşünüyorsun. nasıl bişey hoşuna gider diye soruyorum işte. nevar bunda yanlış anlıyacak? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:14 | |
| Bencede yanlış anlaşılacak bir durum yok,ne yapıyoruz,ortaya çıkacak bir eser için karşılıklı görüş belirtiyoruz,herkesede belirtebilir. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:18 | |
| sayfanın başında nasıl birşey düşündüğümü yazmıştım ama...
bazen avatarım yüzünden ciddiye alınmadığımı düşünüyorum, ciddiye alınmak için zenith, vacheron constantin resmi koymakmı lazım gelir (sesli düşünüyorumda)
neyse, hepinize iyi geceler.. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:19 | |
| İyi geceler,bende kaçıyorum | |
|
| |
propmatic
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 12:24 | |
| - kelby demiş ki:
- sayfanın başında nasıl birşey düşündüğümü yazmıştım ama...
bazen avatarım yüzünden ciddiye alınmadığımı düşünüyorum, ciddiye alınmak için zenith, vacheron constantin resmi koymakmı lazım gelir (sesli düşünüyorumda)
neyse, hepinize iyi geceler.. evet pointerdate den bahsetmiştin. bizde bu fikrini değerlendirmiştik doğru hatırlıyorsam. ciddiye almamak gibi bir durum yok. herkes kendi avatarını kendisi seçer. bu hiçbir şekilde insanların kişiliğini yansıttığını düşünmüyorum. iyi geceler | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Perş. 26 Ağus. - 19:36 | |
| Tepe kilit sistemine tekrar detaylı bakınca net, kibar,sağlam bir yapısı var, sağa sola çarpacak gibi durmuyor,Hamiltonun sistemine de tekrar baktım, hem kaba, hemde oynak,zayıf bir yapısı var ve açıkken sağa sola çarpma durumu mümkün. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Cuma 27 Ağus. - 7:42 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Cuma 27 Ağus. - 8:28 | |
| - vervito demiş ki:
- bu saat demi 42mm?
Evet 42mm | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Diver/Dalgic Temali Projemiz Ptsi 30 Ağus. - 0:34 | |
| Projet simdilik cikmazda, dolayisi ile konuyu kiltliyorum ki bos yere konu etrafinda donmeyelim. Yeni varyasyonlar ortaya ciktigi zaman baska baslik altinda degerlendirme yapariz dostlar. | |
|
| |
| Diver/Dalgic Temali Projemiz | |
|