Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Saat alasım geldi.

+25
inkablok
cemele
profurio
ertay
aaltindeger
stratejjj
crazyhours
deka
cowboy
vervito
Azizim
kelby
Valjoux
teng
haspirin
krytime
sifujack
uzbey
watcher
egunns
GAREZ
eterna
bootsector
certus
Drao
29 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sonraki
YazarMesaj
Drao

Drao

Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 22 Eyl. - 9:15

haspirin demiş ki:
Drao demiş ki:
haspirin demiş ki:
Drao demiş ki:
sifujack demiş ki:
elinizde olan dalgıç saatleri modelleriyle yazsanız sizde bulunmayan marka ve şekile sahip dalgıç saatleri belirlememiz daha kolay olacaktır

üstteki ML sw200 makineli diye hatırlıyorum,doğrumu?,fiyatı uygun ama denildiği gibi sade saat isteyenler için ideal,fotoğraftaki duruşu dresswatch gibi

Elimde bir tek Bulgari scuba var.

Elimde Oris, Tag, Jaeger, Hamilton, Bulgari, Tissot marka saatler var.

Bu listeye bir Panerai yakışır bence...

Hep bir Panerai almak istedim ama olmadı. Önereceğin bir model var mı?

Tercihlere göre bir model belirlenmeli bence:

Çap, Kurmalı-otomatik, sandwich-painted kadran, kadran rengi siyah-beyaz, çelik-titanyum, saniye kolu?, arka kapak? vs.

In-house alamayacaksam sanırım PAM 111 alırdım. 44 mm, kurmalı, sandwich kadran, siyah, çelik, saniye var, arka kapak safir. EU liste fiyatı KDV ile 3900€

Saat alasım geldi. - Sayfa 3 O_PAM111=1

Bunun TR'deki fiyatıda bu mudur? Panerai düşünürsem belki panerai submersible bana daha uygun gibi gözüküyor.

Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 22 Eyl. - 9:49

vervito demiş ki:
IWCnin nesi iyi değil ki Aquatimer'i da iyi olmasın? Smile
görünüşünü beğendiyseniz düşünmeden alın. hatta vintage olan modeli çok daha güzel. hem spor hem klasik bir saattir. longines legend diver da aynı şekilde.
Panerai 1938 kampschwimmer modeli özel bir modeldir. california dial. herkeste görmeyeceğiniz bir panerai modelidir. orijinali yani ilki 1938de Rolex tarafında panerai için yapılmıştır. alman ve italyan denizaltılarının kullandıkları saatlerdi. o dönemde amerikan denizaltılarının kullandıkları saatler ise canteen tepeli hamilton'lar idi. her iki model de dalgıç saatlerin tarihinide önemli yeri olan modellerdir.

Vervito IWC iyi değil demedim. Hatta çok beğeniyorum ve kesinlikle bir IWC sahibi olmayı düşünüyorum.
Teng ile İstanbul'da buluştuğumuzda bakıp denediğimiz IWC Aquatimer Chronograph mavi olanı kesinlikle alacağım diye kafaya koymuştum. Araya başka problemler girdi hala alamadık. Mavi ağırlıklı giyindiğimden o saati çok istiyordum ama sonradan acaba mavide kısıtlı kalmasam diyede düşünmeye başladığımdan başka arayışlara girdim.

Buralara kadar yapılan paylaşımlar sonucunda kafamda epeyce bir şeyler şekillendi. Birazcık senin yukarıdaki tespitlerine yakınlaştım diyebilirim. IWC vintage modeli veya Longines Legend Diver modeli galiba hem spor giyim hemde denizde kullanım için şimdiye kadarki saatler arasında en iyileri gibi gözüküyor.
Sonrada belki Panerai... Hamiltonların hangi modelleri olabilir ?

IWC Vintage üretilmiyor herhalde bu saatten bulmak mümkün müdür?

Birde aklımda Girard Perregaux Sea Hawk var ama o konuda kimse bir yorumda bulunmadı...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 8:01

IWC vintage modeli hala üretiliyor. www.iwc.com'da collection bölümünde vintage collection'da var bu model. legend diver mı yoksa bu mu dersenizIWC derim sözsüz. Legend'da 2824 lop diye yerleştirilmiş. modifikasyon yok. benim için makine önemli. IWC makineleri ETA kökenli olsa da Omega gibi ciddi değişiklikler yapıyorlar.
Hamilton Khaki serisinden Navy kolleksiyonuna bakın. hepsi çok güzel. özellikle IWC vintage ve legend diver gibi içten bezelli yine kült olmuş hamilton modeli Navy automatic ve canteen tepeli Frogman modeli. bir de 2893 makineli (GMT özellikli) Sub modellerine bakın derim. tabii klas olarak IWCnın çok altında kalıyor. ancak yine de çok çok özel modeller. ben sırf bu özelliklerinden dolayı hamilton furyasında bu modellerden aldım. GMTli modelden almadım çünkü 42mm kasa fazla geldi bana. diğerleri 40mm.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 8:28

vervito demiş ki:
IWC vintage modeli hala üretiliyor. www.iwc.com'da collection bölümünde vintage collection'da var bu model. legend diver mı yoksa bu mu dersenizIWC derim sözsüz. Legend'da 2824 lop diye yerleştirilmiş. modifikasyon yok. benim için makine önemli. IWC makineleri ETA kökenli olsa da Omega gibi ciddi değişiklikler yapıyorlar.
Hamilton Khaki serisinden Navy kolleksiyonuna bakın. hepsi çok güzel. özellikle IWC vintage ve legend diver gibi içten bezelli yine kült olmuş hamilton modeli Navy automatic ve canteen tepeli Frogman modeli. bir de 2893 makineli (GMT özellikli) Sub modellerine bakın derim. tabii klas olarak IWCnın çok altında kalıyor. ancak yine de çok çok özel modeller. ben sırf bu özelliklerinden dolayı hamilton furyasında bu modellerden aldım. GMTli modelden almadım çünkü 42mm kasa fazla geldi bana. diğerleri 40mm.

Vervito vakit ayırıpta bu kadar açıklama yazdığın için çok teşekkür ederim.

Bir önceki mesajımda yazdıktan sonra IWC sitesine baktığımda bende orda gördüm.
Bu forumla buluştuktan sonra benim içinde makine öncelikle özelliklerden olmaya başladı. Gerçi sizler kadar daha anlamasamda kolumda farklı özellikleri olan bir saat taşımak ayrı biir keyif veriyor.

Şimdiye kadar önerilen saatler arasında birinci sırada Blancpain var. Ama fiyat konusunda düşüneceğim.

Sonrasında IWC geliyor. Daha öncede bu saate karar vermiştim ama tereddütteydim ama şimdi daha yakınım. Hele bu Vintage daha güzel gibi. Aquatimer Vintage ile Aquatimer Choronograph veya aquatimer 2000 arasında makine olarak hangisi daha iyi.
Hep aklımda Aquatimer Choronograph vardı ama bu çok spor. Aquatimer Vintage ise daha günlük kullanıma uygun gibi.

Longines aklımızda...

Daha öncede söylediğim gibi öncelik elimde olmayan bir markadan yana olacağından elimde bir tane Hamilton olduğundan bunu sıranın gerilerine atıyorum. Ama siz bana bu saatleri daha öncede söylemiştiniz. Hani mavili bir saat arayışım vardıya o hala sürüyor. Onun için bu Hamilton hakkımı kullanabilirim. Buda aklımda...
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 22:37

Birde gözüm Omega Planet Ocean'a da takıldı?

Bu saat sizlerce nasıl?

Omega Planet Ocean ile IWC Aquatimer Vintage'i de bana karşılaştırır mısınız?

Hadi ama ustalar hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Biraz yorum yapalım lütfen.

Bekliyorum...
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 22:55

Sn. Drao,

Biraz yorum yapalım lütfen demişsiniz. Bu başlık eğer yanlış görmedi isem, saat danışma bölümünün son 6 ayda en çok yorum yazılan konusu olmuş. Ve esas bombayı söylüyorum 6 ay önce 21 mart tarihinde en çok yorum yazılan diğer mesajın sahibi "yine sizsiniz" Smile

Efendim sizde sitem edeceksiniz biraz yorum yapın diye yandık vallahi Smile

Umarım bu yazışmaların sonunda çok şık, çok güzel bir saate kavuşursunuz.

Saygılarımla,
http://sinanknives.blogspot.com/
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:11

Ben omega ile iwc arasinda iwc aquatimer derim, cunku iwc daha az gorunen ve daha cok bilincli ve tutkulu alicilar tarafindan yapilan bir secim, birisinin kolunda iwc gordugum zaman onun bir tutkun oldugunu ama omega ise para sikintisi olmayan birisi oldugunu dusunuyorum.
Iwc model olarak ta cok guzel bence Very Happy
http://www.turksaatforumu.com
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:17

eterna demiş ki:
Sn. Drao,

Biraz yorum yapalım lütfen demişsiniz. Bu başlık eğer yanlış görmedi isem, saat danışma bölümünün son 6 ayda en çok yorum yazılan konusu olmuş. Ve esas bombayı söylüyorum 6 ay önce 21 mart tarihinde en çok yorum yazılan diğer mesajın sahibi "yine sizsiniz" Smile

Efendim sizde sitem edeceksiniz biraz yorum yapın diye yandık vallahi Smile

Umarım bu yazışmaların sonunda çok şık, çok güzel bir saate kavuşursunuz.

Saygılarımla,

Sn. Eterna,

Öncelikle beni niye uyardığınızı anlayamadım. Bu forumun amacının dışında bir isteğim olduysa kusura bakmayın ve moderatörler lütfen mesajlarımı silsinler.
Ama forumumuzun amacı bilgi paylaşmak veya paylaşımı istemekse ve benim mesajlarım en çok yorumu aldıysada ne güzel aramızda bilgi paylaşımı olduğu içinde sevinmeliyiz.

6 ay önce güzel bir paylaşım sonucunda güzel bir saat almıştım. O kadar bilgi paylaşımı boşa gitmemiş demekki. Madem benim mesajlarımı eskiye kadar takip ettiyseniz burada açtığım. 2 mesaj sonucundada amacımıza ulaştığımızıda görmüşsünüzdür. Buda bence çok yararlı...

Bu başlığında sonucunda ulaşması için yardım istemek ve bunu hatırlatmanında bir sakıncası varsa veya benim bilmediğim forum kurallarında böyle bir şey varsa bu yazıları lütfen silelim.

Dikkar ederseniz bu başlıktaki son yazılar hep vervito ile aramızda yazılmış yazılar. Şimdiye kadar yazılan yazıların çoğuda bana saat önerileri hakkındadır. Buraya kadar aldığımız yol sonunda yine farkındasınızdır beğendiğim saatleri en aza indirmeye başladım ve bu saatler arasında kıyaslamalar istiyorum.

"Efendim sizde sitem edeceksiniz biraz yorum yapın diye yandık vallahi" Yine yandığınızı ve sizi yakacak ne yaptığımı yazarsanız çok memnun olacağım. Son 6 ayda 2-3 başlık açıp bilgi almakta sizi rahatsız ettiyse kusura bakmayın.

Bu arada iyi dilekleriniz içinde teşekkürler.

Saygılarımla,

En son Drao tarafından Cuma 24 Eyl. - 3:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:20

watcher demiş ki:
Ben omega ile iwc arasinda iwc aquatimer derim, cunku iwc daha az gorunen ve daha cok bilincli ve tutkulu alicilar tarafindan yapilan bir secim, birisinin kolunda iwc gordugum zaman onun bir tutkun oldugunu ama omega ise para sikintisi olmayan birisi oldugunu dusunuyorum.

Watcher bilgiler için çok teşekkür ederim dostum.

Peki IWC Aquatimer Choronograph ile IWC Aquatimer Vintage'i özellik ve makine olarak karşılaştırırsan hangisi daha iyidir? Bunlar arasında hangisini önerirsin?
Fiyat bilginde varsa paylaşırsan memnun olurum..
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:25

Sn. Drao,

Mesajınızı okurken gözlerim açıldı şaşkınlıktan? Ya ben boş bir anıma geldi haddimi aştım sizi kırdım yada siz alınganlık yaptınız?

İnanın bir gram, bir zerrecik kadar kötü bir niyet, bir uyarma, bir sitem yok yazdıklarımda.

Gülücük sembolü veya iyi dileklerimle yazıma veda etmemden anlamanız gerekirdi aslında.

Ben yazdıklarınızın ne kadar popüler olduğuna, ne rağbet gördüğüne hoşgörünüze güvenerek değindim Ve şaka yaptım daha ne olsun diye. Benim ne haddime sizi uyarmak Sn. Drao ???

Ama yine de sonuçta ben yazdım o satırları, ben sebep oldum bu yanlış anlaşılmaya o yüzden özür dilemek boynumun borcudur.

Özür dilerim.

Dostça bir espriye bu kadar uzun ve sert bir tepkiden sonra zaten sizin açtığınız bir başlığa yazmam efendim.

Saygılarımla,
http://sinanknives.blogspot.com/
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:41

Sn. eterna bence özür dilemenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Sn. Drao nun bu ısrarcı yaklaşımından bende rahatsız olduğumu söylemeliyim. Evet burası bilgi paylaşımı için kuruldu. Ama sn. drao sadece saat satın alacağı zaman foruma uğradığı için açtığı başlığın diğer konulara göre daha çok katılım gördüğünün farkında değildir. Burada zaten herkes fırsat buldukça bir şekilde yardımcı oluyor... Birkaç günde hemen üç sayfaya çıkan bir konu için hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor bence yersiz bir cümledir. Böyle bir mesaj yazmayacaktım aslında ama Sn. eternaya haksızlık yapıldığı için kendimi tutamadım.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 0:10

eterna demiş ki:
Sn. Drao,

Mesajınızı okurken gözlerim açıldı şaşkınlıktan? Ya ben boş bir anıma geldi haddimi aştım sizi kırdım yada siz alınganlık yaptınız?

İnanın bir gram, bir zerrecik kadar kötü bir niyet, bir uyarma, bir sitem yok yazdıklarımda.

Gülücük sembolü veya iyi dileklerimle yazıma veda etmemden anlamanız gerekirdi aslında.

Ben yazdıklarınızın ne kadar popüler olduğuna, ne rağbet gördüğüne hoşgörünüze güvenerek değindim Ve şaka yaptım daha ne olsun diye. Benim ne haddime sizi uyarmak Sn. Drao ???

Ama yine de sonuçta ben yazdım o satırları, ben sebep oldum bu yanlış anlaşılmaya o yüzden özür dilemek boynumun borcudur.

Özür dilerim.

Dostça bir espriye bu kadar uzun ve sert bir tepkiden sonra zaten sizin açtığınız bir başlığa yazmam efendim.

Saygılarımla,

Sn, Eterna galiba aramıza yanlış anlaşılma oldu. Ama bir yandan da iyi oldu. Bana karşı birazcık rahatsızlık duyulduğunu öğrenmiş oldum.
Lütfen yazmaya devam edin. Bende sizden özür dilerim.
İnşallah aramızda kırgınlık olmamıştır. Benim tarafımdan yok. Ayrıca böyle bir durumlada forumu işgal etmek istemem. Burada amacımız farklı...

Sizden tekrar özür dilerim...

Sevgilerimle,

Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 0:17

cowboy demiş ki:
Sn. eterna bence özür dilemenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Sn. Drao nun bu ısrarcı yaklaşımından bende rahatsız olduğumu söylemeliyim. Evet burası bilgi paylaşımı için kuruldu. Ama sn. drao sadece saat satın alacağı zaman foruma uğradığı için açtığı başlığın diğer konulara göre daha çok katılım gördüğünün farkında değildir. Burada zaten herkes fırsat buldukça bir şekilde yardımcı oluyor... Birkaç günde hemen üç sayfaya çıkan bir konu için hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor bence yersiz bir cümledir. Böyle bir mesaj yazmayacaktım aslında ama Sn. eternaya haksızlık yapıldığı için kendimi tutamadım.

Sn. Cowboy sizide rahatsız ettiğim için özür dilerim.

Ama yanlış anlamazsanız bir iki açıklamam olacak.

Evet ısrarcıyım, çünkü başladığım bir şeyi en kısa zamanda bitirmeyi istiyorum. Bir an önce sonuçlandırmak için konu soğumadan bitsin diyedir.

Benim sadece foruma saat almak için uğradığımıda yanlış biliyorsunuz. Evet çok fazla yazı yazan bir değilim. Çünkü saatler hakkında sizler kadar bilgim yok, öğrenmeye çalışıyorum. Ama benim tüm bilgisayarlarımda bu forum sürekli açık ve tüm konuları takip ediyorum. Forumda gereksiz ve bilmediğim konularda yazıpta yer işgal etmektense sessizce takiip etmeyi yeğliyorum.

Açtığım konularında çok katılımda olduğunuda çok iyi farkındayım ve herkesede katılımlarından dolayı yeri geldiğince teşekkür etmişimdir ve yinede çok teşekkür ederim.

İnşallah beni yanlış anlamamışsızınızdır...

cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 0:25

Sn. Drao tabi ki yanlış anlamadım. Benim rahatsızlığım zaten aktif olan bir konuda ses çıkmıyor demeniz. Kaldı ki Sn. eterna için yazdıklarınızdan sonra bende görüşümü bildirdim. Bu forumdaki herkes gibi bende forumdaki arkadaşlarımın çok güzel saatlere sahip olmasını isterim. Yani size karşı herhangi bir olumsuz düşünce beslemediğimi bilmenizi isterim.

Konu ile alakalı fikrime gelecek olursak : Blancpain benimde çok beğendiğim bir marka ve düşündüğünüz modeli çok güzel... Ama ben olsaydım hemen hemen bu bütçeye hem ıwc yanına da bir panerai alırdım Smile Belki birazcık aşar fiyat olarak ama çokta aşacağını sanmıyorum...
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 0:37

bugün bir dalgıç alacak olsam, ilk tercihim iwc aquatimer olur sanırım.
forum arkadaşlarımızdan birisi bu saatin 2000 metrelik olanına sahipti, ama sanırım artık foruma uğramıyor. kendisi burada olsa idi size artı ve eksilerini söylerdi. kendisi güzel bir incelemede hazırlamıştı, fakat sanırım forumdan ayrılırken tüm eski mesajlarını silmiş.

ben edox'un iki adet diverini almıştım. düz olanı bir arkadaşa verdim, kronometreli olanını kendim kullanıyorum. çok kaliteli ve konforlu bir saat. seramik bezele sahip, su drenci 500 m. edoxlarda aklınızın bir kenarında bulunsun

Saat alasım geldi. - Sayfa 3 20t1coz
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 1:03

iwc vintage aquatimer in-house mekanizmalı değilmi ??
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 1:05

Ben in-house diye biliyorum caliber 80111 vardı içinde herhalde...
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 1:22

Şöyle bir saat buldum... Hem mavi saat istiyordunuz hem dalgıç hem de herkes de olmayan Smile Deri ve silikon kayış alternatifleri mevcut diye biliyorum... İlerde bende fırsatım olursa bu panerai den istiyorum Smile
 Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Jomashop_2120_104629540
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 3:05

cowboy demiş ki:
Sn. Drao tabi ki yanlış anlamadım. Benim rahatsızlığım zaten aktif olan bir konuda ses çıkmıyor demeniz. Kaldı ki Sn. eterna için yazdıklarınızdan sonra bende görüşümü bildirdim. Bu forumdaki herkes gibi bende forumdaki arkadaşlarımın çok güzel saatlere sahip olmasını isterim. Yani size karşı herhangi bir olumsuz düşünce beslemediğimi bilmenizi isterim.

Konu ile alakalı fikrime gelecek olursak : Blancpain benimde çok beğendiğim bir marka ve düşündüğünüz modeli çok güzel... Ama ben olsaydım hemen hemen bu bütçeye hem ıwc yanına da bir panerai alırdım Smile Belki birazcık aşar fiyat olarak ama çokta aşacağını sanmıyorum...

Diğer konu tatlıya bağlandığına göre öncelikle değerli fikirleriniz için teşekkürler...

Blancpain'de herkesin hemfikir olduğu gibi saat konusunda şüphemiz yok ama fiyatı düşündüren konu.

Açıkcası IWC daha yakınım. Biraz daha araştıralım bakalım...
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 3:07

kelby demiş ki:
bugün bir dalgıç alacak olsam, ilk tercihim iwc aquatimer olur sanırım.
forum arkadaşlarımızdan birisi bu saatin 2000 metrelik olanına sahipti, ama sanırım artık foruma uğramıyor. kendisi burada olsa idi size artı ve eksilerini söylerdi. kendisi güzel bir incelemede hazırlamıştı, fakat sanırım forumdan ayrılırken tüm eski mesajlarını silmiş.

ben edox'un iki adet diverini almıştım. düz olanı bir arkadaşa verdim, kronometreli olanını kendim kullanıyorum. çok kaliteli ve konforlu bir saat. seramik bezele sahip, su drenci 500 m. edoxlarda aklınızın bir kenarında bulunsun

Saat alasım geldi. - Sayfa 3 20t1coz

Saatiniz görünüş olarak ve kolunuzda duruş olarak çok güzel. Güle güle kullanın.

Saatiniz hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz? Nereden ve kaça almıştınız?
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 4:30

teng demiş ki:

Sitesinde pellaton automatic winding yazıyor. Tam ne anlama geliyor?
mekanizmanın yapıldığı zamanlardan kalma bir özellik ama çok net bilgim yok.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 4:33

cowboy demiş ki:
Şöyle bir saat buldum... Hem mavi saat istiyordunuz hem dalgıç hem de herkes de olmayan Smile Deri ve silikon kayış alternatifleri mevcut diye biliyorum... İlerde bende fırsatım olursa bu panerai den istiyorum Smile

Panerai'lerin bu modelleri benimde hoşuma gidiyor ama mavi kadranlısı değilde, siyah kadranlı koyu kahve rengi kayışlı olanlarını beğeniyorum.

Ama bu alternatifide aklımda tutacağım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 6:40

Forumumuz cok duzeyli ve karsilikli saygiya dayaniyor, yukaridaki tartismayi ben de endise ile izledim ama dostlarin forum kalitesinden odun vermez sekilde konuyu tatliya baglamalarina da cok sevindim.
Zaman zaman yanlis anlamalar olabiliyor hep dedigim gibi neticede hepimiz duygularimizi yaziya tam olarak dokebilseydik hepimiz yazar olurduk.
Konuyu tatliya bagladiginiz icin hepinize tesekkur ediyorum dostlar ok1

Sevgili drao, saatlerle ilgili bilgileri toparlayip buraya yazacagim.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 7:51

watcher demiş ki:
Forumumuz cok duzeyli ve karsilikli saygiya dayaniyor, yukaridaki tartismayi ben de endise ile izledim ama dostlarin forum kalitesinden odun vermez sekilde konuyu tatliya baglamalarina da cok sevindim.
Zaman zaman yanlis anlamalar olabiliyor hep dedigim gibi neticede hepimiz duygularimizi yaziya tam olarak dokebilseydik hepimiz yazar olurduk.
Konuyu tatliya bagladiginiz icin hepinize tesekkur ediyorum dostlar ok1

Sevgili drao, saatlerle ilgili bilgileri toparlayip buraya yazacagim.

İstemediğim ama tatlıya bağladığımız bir kaç yazışmaya yol açtığım için, kusura bakmadığına bende sevindim.

Tekrar herkesten özür dilerim.

Hatta mümkünse o yazıları silersen çok sevinirim.

Saatlerle ilgili bilgileri merakla bekliyorum.

IWC saatlerden birine kendimi çok yakın hissetmeye başladım. Galiba IWC'lerden birine karar vereceğim. (Ama bellide olmaz Blancpain'de olabilir. Yada ilk alacağım saatler arasına girecek. Geçenlerde rüyama naomi girdi. Bundan ne çıkarılabilir) Tam kararımı verdiğimde en uygun nasıl nereden alabileceğimiz konusundada arkadaşlardan yardımlarını istiyorum.

Sevgili Watcher bana bu konudada fikirlerini yazarsan memnun olurum.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:04

watcher demiş ki:

+1
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:14

teng demiş ki:

inhouse. ve bence PO veya unitas'lı bir panerai alacağıma Vintage Aquatimer alırım. kronolu aquatimer'da ise modifiyeli valjoux var. yine çok çok iyi bir saat. bu durumda alacağınız saat sizin zevkinize ve bütçenize kalmış durumda. Balncpan ve IWc arasında bakın. fiyat açısından çok bir fark yok ise blancpain kesinlikle. ancak fazla fiyat farkı varsa IWC derim.
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:15

IWC aquatimer in-house makina kullanıyor... yalnız bulunması zor bir saat... her yerde satılmıyor baya araştırmanız gerekiyor....alırsanız kesinlikle pişman olmazsınız...
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:27

vervito demiş ki:
teng demiş ki:

inhouse. ve bence PO veya unitas'lı bir panerai alacağıma Vintage Aquatimer alırım. kronolu aquatimer'da ise modifiyeli valjoux var. yine çok çok iyi bir saat. bu durumda alacağınız saat sizin zevkinize ve bütçenize kalmış durumda. Balncpan ve IWc arasında bakın. fiyat açısından çok bir fark yok ise blancpain kesinlikle. ancak fazla fiyat farkı varsa IWC derim.

Bende tam size IWC'ler hakkında bildiğiniz bilgileri soracakken bu mesajınızı görünce artık alacağım saatin markası belli oldu gibi.

Blancpain en beğendiğim saat. Fakat fiyatı düşündürüyor. Birgün muhakkak bu saati alacağım.

Herhalde ben IWC alacağım. Bundada hangisi ona karar veremedim. Ama Aquatimer Vintage daha ağır basıyor.
Buda olmazsa Choronograph'lısını herhalde. Fiyat konusundada zannedersem Blancpain, Vintage ve Chronograph şeklinde..
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:30

Sevgili Drao,
yazismalari silmeyelim, bu forumumuzda uyelerimizin ne kadar saygin ve duzeyli oldugunun da gostergesi, gercekten siz dostlarla ayni platformu paylasmak beni de cok sevindiriyor.

Tavsiye konusuna gelince, hatirlarsan jaeger'de de biraz butceyi asmistik ama sonucta tam anlamiyla contamporen bir saat eklendi koleksiyonuna.

Ben herseyden once bir firsatini bulup blancâin'i bir denemeni isterdim, bu saati koluna taktiktan sonra cikarmak insana iskence gibi geliyor, bu duyguyu once bir yasamani ve daha sonra iwc uzerinde konusmamizi oneriyorum, bence fifty fantom olmazsa ya panny diver ya da iwc aqua chrono olmali.

bence bir punduna getirip hepsini denemelisin cunku panny diver de kolundan cikmak istemeyecektir, iwc'yi bilmiyorum hic denemedim.

Artik bu saati de aldiktan sonra ilk firsatta bir tur atariz blublu
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:32

certus demiş ki:
IWC aquatimer in-house makina kullanıyor... yalnız bulunması zor bir saat... her yerde satılmıyor baya araştırmanız gerekiyor....alırsanız kesinlikle pişman olmazsınız...

İstanbul Kanyon'da Pırlant'ta IWC aquatimer chronograph'ı denemiştim. Ama IWC aquatimer vintage hiç görmedim. Bu saati gören ve deneyen var mı acaba?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200519251637&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1127wt_1139

Burada bu fiyata satıyorlar. Acaba yurtdışı fiyatları bu mudur?
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:41

bende vintage aquatimera rastlamadığımı hatırlıyorum....

bu arada bugün fifty fathoms gmt (brushed case) gördüm....33 000 bin chf çüşşşünüzzzz
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:43

watcher demiş ki:
Sevgili Drao,
yazismalari silmeyelim, bu forumumuzda uyelerimizin ne kadar saygin ve duzeyli oldugunun da gostergesi, gercekten siz dostlarla ayni platformu paylasmak beni de cok sevindiriyor.

Tavsiye konusuna gelince, hatirlarsan jaeger'de de biraz butceyi asmistik ama sonucta tam anlamiyla contamporen bir saat eklendi koleksiyonuna.

Ben herseyden once bir firsatini bulup blancâin'i bir denemeni isterdim, bu saati koluna taktiktan sonra cikarmak insana iskence gibi geliyor, bu duyguyu once bir yasamani ve daha sonra iwc uzerinde konusmamizi oneriyorum, bence fifty fantom olmazsa ya panny diver ya da iwc aqua chrono olmali.

bence bir punduna getirip hepsini denemelisin cunku panny diver de kolundan cikmak istemeyecektir, iwc'yi bilmiyorum hic denemedim.

Artik bu saati de aldiktan sonra ilk firsatta bir tur atariz blublu

Dostum teng'in beni bu siteyle ve bu vesileylede her nekadar yüzyüze görüşüp tanışmasakta sizlerle aynı platformu paylaşmak benide çok sevindiriyor. İnanki bu forumla tanıştıktan sonra hepimizin ortak zevki olan saatler konusunda başka hiçbir forumu veya platformu takip etmiyorum. İyiki bu forumu kurmuşsun. Ellerine sağlık.
Bu başlığı kendime yılbaşına kadar yeni bir saat almayı planlayarak açmıştım. Önce saatleri belirleyip, sonra onları deneyip ve fiyat konusundada nereden en uygun alabileceğimi planlamıştım. Saatleri belirlemeye yakın olduğuma göre sonraki aşamalar için biraz daha vakit ayırabileceğim. Muhakkak denemeden almayacağım.

Sana birkaç tur feda olsun.. alkisalkis
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 8:44

egunns demiş ki:
bende vintage aquatimera rastlamadığımı hatırlıyorum....

bu arada bugün fifty fathoms gmt (brushed case) gördüm....33 000 bin chf çüşşşünüzzzz

Nerede gördünüz?
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:00

akmerkez, zemin kat, mağazanın fransızca bir ismi var galiba
blancpainler kanyondada vardı (damas)

bu tarz saatler düşünülüyorsa internetten araştırma yapmalı...referans vs..
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:03

yukarıdaki mavi kadran çelik bilezik panerai bana çok çok basit geldi (ısınamadığım marka objektif olamıyorum. geek..ama yakışanada cuk diye oturuyor
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:03

egunns demiş ki:
akmerkez, zemin kat, mağazanın fransızca bir ismi var galiba
blancpainler kanyondada vardı (damas)

bu tarz saatler düşünülüyorsa internetten araştırma yapmalı...referans vs..

Teşekkürler...

Yurtdışı fiyatlarınıda araştıracağım.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:05

egunns demiş ki:
yukarıdaki mavi kadran çelik bilezik panerai bana çok çok basit geldi (ısınamadığım marka objektif olamıyorum. geek..ama yakışanada cuk diye oturuyor

Bende sık sık o saate bakıyorum ama bende bir türlü ısınamadım.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:08

prestigetime, collectorstime, upscaletime..vs veya ebayde tanınmış satıcılar....benimde deneyimim yok bu konuda
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:09

Watcher panny diver'ı denedin mi? Hangi modelini denedin?

IWC aquatimer chronograph'ı sonra düşün diyorsun. Vintage olanı önermiyor musun?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:10

İwc alacaksan bence de vintage olanı ağır basıyor.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:12

egunns demiş ki:
prestigetime, collectorstime, upscaletime..vs veya ebayde tanınmış satıcılar....benimde deneyimim yok bu konuda

Buralardan hiç saat getirten var mı? Muhakkak gümrük sorunu çıkacaktır.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:14

teng demiş ki:

Teng sen hiç vintage modelini gördün mü? Bizim gördüğümüz chronograph'la kolda duruş açısından nasıl farkları var acaba?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 9:46

Görmedim ama kolda daha oranlı durduğunu sanıyorum.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 10:02

watcher ın bu sitelerle hemşehriliği vardı galiba Very Happy

Drao demiş ki:
egunns demiş ki:

egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 10:03

sizin denediğinizin bezelsiz versiyonu da güzel bence; özellikle koyu laci kadran (geçmiş sayfalarda resimlenen)

Drao demiş ki:
teng demiş ki:

Teng sen hiç vintage modelini gördün mü? Bizim gördüğümüz chronograph'la kolda duruş açısından nasıl farkları var acaba?
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 10:04

egunns demiş ki:
watcher ın bu sitelerle hemşehriliği vardı galiba Very Happy

Drao demiş ki:
egunns demiş ki:

O zaman Watcher'dan bilgi istiyorum...
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 10:09

egunns demiş ki:
sizin denediğinizin bezelsiz versiyonu da güzel bence; özellikle koyu laci kadran (geçmiş sayfalarda resimlenen)

Drao demiş ki:
teng demiş ki:

O modeli çok beğenmiştim. Almayıda kafaya koymuştum. Kolda duruşu çok güzel. Diğerlerinide bir deneyip görünce kararımı vereceğim.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 20:29

IWC vintage cok guzel bir saat, hic denemedim ama guzel olduguna eminim.
Fakat,
Benim kisisel yaklasimim, bir saatin ender olmasi yonunde.
Soyle ki,
iwc vintage modelinin benzeri longines diver, hamilton ve ismini simdi tam hatirlayamadigim ama mido olabilir gibi markalarda da var.
Model cok ozgun degil gibi geliyor, cok daha ucuza %90 benzeri saatller var hatta oyle ki asagida link'ini verecegim yerden kasa vs alip custom yapmak bile mumkun. ( link: -http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120509725237&ssPageName=STRK:MEWAX:IT)

Halbuki iwc aquatimer chrono bence cok daha ozgun.

Upscale time bize ozel ayrica indirim de yapmayi kabul etti ama bu aradigimiz modeller orada yok gibi gorunuyor.

Diger yandan bir diger satici var o da cok guvenilir olarak tanionmistir, onunla bize ozel irtibat kurmadim ama pazarlik payi hep biraz var diye biliyorum ve fiyatlari da dunya piyasasina oranla en uygun ve guvenilir bir site olarak gorunuyor, bu satici sadece internette satis yapmiyor, ogrendigim kadariyla ayni zamanda tayvan'da oldukca buyuk bir satis magazasi da var. Siteye de her birkac haftada bir yeni saatler ekleniyor, orada iwc cousteau chrono var fiyati : 5650$, belki biraz daha pazarlik payi vardir. Vintage modeli ise : 5790$, fifty fantoms ise yine var, indirim gostermemis ama sanirim pazarlik yapilabilir.

Gumruk konusunda soyle bir durum var, buralardan alindigi zaman belcika olsun, turkiye olsun gumruk var, saticinin da dusuk gosterme ihtimali cok dusuk.
Ama
Almanyada bulunan forum yoneticimiz bir dostumuz bazen almanyada oldukca guzel indirimler alabiliyor, ben bunu belcikada yapamiyorum, yine bu saat export olarak alinirsa, bunda da vergi iadesi sozkonusu oluyor o zaman cok enteresan olabiliyor.

Bu arada brukseldeki blancpain acentesi sahibi ve saticisi da yabanci forumlardan arkadaslarim, bugun gun icinde telefon edip ozel indirim alabilirmiyim soracagim.

vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma 24 Eyl. - 23:18

watcher demiş ki:
IWC vintage cok guzel bir saat, hic denemedim ama guzel olduguna eminim.
Fakat,
Benim kisisel yaklasimim, bir saatin ender olmasi yonunde.
Soyle ki,
iwc vintage modelinin benzeri longines diver, hamilton ve ismini simdi tam hatirlayamadigim ama mido olabilir gibi markalarda da var.

bir yerde katılıyorum ancak şu varki içten bezelli saat yapan pek fazla marka yok. ben de yukarıda ismi geçenleri biliyorum zaten. ve herikisi de ETAyı koyuyor içine. makineye önem verdiğimiz için ben inhouse IWCyi eta kökenli IWCye tercih ederim.
ona kalırsa klasik (dresswatch) saatlerin çoğusu birbirine benzer.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 5:54

Watcher kafamda çözemediğim soruya açılık getirmişsin. Vintage modeli beğendim fakat ne olduğunu çözemediğim bir şeyi vardı. Oda senin dediğin gibi özgün olmaması olduğundan zannedersem.
Choronograph daha özgün, ama oda modası geçecek bir aksesuar gibi geliyor. Bilemiyorum. Kafam karıştı...

Fiyatarı konusunda bana yapacağın yardımlar içinde memnun olacağım. Bilgileri merakla bekliyorum.

Blancpain, IWC Aquatimer Vintage ve IWC Aquatimer Chronograph'ın en iyi fiyatlarını bulmaya çalışacağım. Dostların yardımını bekliyorum.

Saat alasım geldi.
3 sayfadaki 11 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sonraki
 Similar topics
-
» SAATİMİZE KUTU: HEZARFEN YAZILI SAAT KUTUSU LİSTESİ
» Zamanı geldi..
» Kayışlarım geldi :)
» Watcher Geldi
» Bakın bugün kim geldi...