| Saat alasım geldi. | |
|
+25inkablok cemele profurio ertay aaltindeger stratejjj crazyhours deka cowboy vervito Azizim kelby Valjoux teng haspirin krytime sifujack uzbey watcher egunns GAREZ eterna bootsector certus Drao 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 9:13 | |
| iwc aquatimer cousteau'nun yeni modeli cikmis, bugun Nicolas tel ile soyledi. Eski modeli sanirim mavi ve turuncu imis ama yeni modeli mavi ve kahve tonlarindaymis. Fiyatlar icin bruksele mail atmani oneriyorum, daha sonrasina beraber bakariz. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 9:29 | |
| - watcher demiş ki:
- iwc aquatimer cousteau'nun yeni modeli cikmis, bugun Nicolas tel ile soyledi.
Eski modeli sanirim mavi ve turuncu imis ama yeni modeli mavi ve kahve tonlarindaymis. Fiyatlar icin bruksele mail atmani oneriyorum, daha sonrasina beraber bakariz. Diğer başlığıda yazdım. En kısa zamanda firma ile mailleşeceğim ve özellikle Blancpain ve IWC'ler hakkında bilgi isteyeceğim. Sonrada gerekli yerlerde senden yardımlarını isteyeceğim. Sevgili dostum herşey için tekrar çok teşekkür ederim. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 12:49 | |
| | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 19:25 | |
| Sn. kelby,
Aşağıdan 3. resimde ki saatin markası nedir? ..remke kısmını okuyabildim ama sanırım öncesinde da harf veya harfler var. Googlede biraz uğraştım çıkmadı birşey.
Bence çok şık, çok güzel..
Saygılar, | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 19:34 | |
| Sn. Eterna bence de çok hoş bir saat ve markası Kremke | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 21:54 | |
| - eterna demiş ki:
- Sn. kelby,
Aşağıdan 3. resimde ki saatin markası nedir? ..remke kısmını okuyabildim ama sanırım öncesinde da harf veya harfler var. Googlede biraz uğraştım çıkmadı birşey.
Bence çok şık, çok güzel..
Saygılar, kremke subzilla diver, eta mekanizma kullanıyor ama swiss made değil, german made. bildiğim kadarıyla avrupa ve amerikada meraklısı çok. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 22:06 | |
| Almanyada yasayan, forumumuza ve facebook grubumuza da uye olan bir turk arkadasimizin urettigi 500m sugecirmez bu saat te var: -http://www.kazimon.com/ | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 25 Eyl. - 22:08 | |
| turuncu renkli nato kayışlarda,en az siyah kadar, hatta daha fazla dikkat çekici gelmeye başladı. | |
|
| |
Drao
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 8:16 | |
| - watcher demiş ki:
- iwc aquatimer cousteau'nun yeni modeli cikmis, bugun Nicolas tel ile soyledi.
Eski modeli sanirim mavi ve turuncu imis ama yeni modeli mavi ve kahve tonlarindaymis. Fiyatlar icin bruksele mail atmani oneriyorum, daha sonrasina beraber bakariz. Watcher'ın bahsettiği iwc aquatimer cousteau'nun yeni modelini (mavi ve kahve tonlarda olan) internette aradım ama bulamadım. Bu saat hakkında bilgisi olan var mı? Watcher Nicolas'a bilgi almak için bir mail attım. Blancpain ve IWC saatler hakkında bilgi istedim. bakalım ne cevap gelecek... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 9:17 | |
| Bremont benim de çok hoşuma giden dalgıç saatler üretiyor. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 9:36 | |
| - vervito demiş ki:
- Bremont benim de çok hoşuma giden dalgıç saatler üretiyor.
Türkiye'de hiç gördünüz mü? Özellikleri açısından önerir misiniz? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 10:35 | |
| hiç görmedim. ancak dalgıç meraklıları tarafından yabancı forumlarda çok tutulan bir saat. ve günlük kullanım için de uygun. çok kaba olmadığını söylüyorlar. 500m'lik tag aquaracer'a benziyormuş. kalite olarak oldukca övülüyor. fiyatı konuşulmuştu ancak hatırlamıyorum maalesef ki. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 21:54 | |
| - vervito demiş ki:
- hiç görmedim. ancak dalgıç meraklıları tarafından yabancı forumlarda çok tutulan bir saat. ve günlük kullanım için de uygun. çok kaba olmadığını söylüyorlar. 500m'lik tag aquaracer'a benziyormuş. kalite olarak oldukca övülüyor. fiyatı konuşulmuştu ancak hatırlamıyorum maalesef ki.
Ben daha önce bu saati bir yerlerde görmüştüm. Teng'e de sormuştum. Onunda hiç bilgisi yoktu. Sonra unuttum. Şimdi Kelby burada önerince aklıma geldi. Fotolarında çok hoş duruyor. http://www.bremont.com/ daha ayrıntılı bilgiler mevcut ama nerede görebiliriz bilmiyorum. Bir araştıracağım bakalım. Glycine ve Corum'da güzel. Bunlar'dan gören var mı? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 23:09 | |
| | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 26 Eyl. - 23:32 | |
| Arkadaşlar az önce fotoğraflara bakarken farkettim, açık ve net söylüyorum. BEN DALGIÇ SAATLERİNDEN NEFRET EDİYORUM! Ama sadece Panerai Submersible, Omega Seamaster ve IWC Aquatimer ı beğenebildim o kadar saat içinden. Lütfen bu lafları yazdıktan sonra dövmeyin beni | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 5:26 | |
| Watcher verdiğin adresten Nicolas'a yazdığım mailin cevabı geldi. Dear Dr Orgun, First of all, I want to thank you for your mail. I really appreciate the confidence you put in us by sending us your request. Here are the list of Blancpain and IWC watches we have currently in stock with their official retail price in euros. As we are official dealers of both brands, we can order other watches if needed upon receipt of your deposit. Watches in stock Blancpain Fifty Fathoms (Steel) € 11.800,00 Blancpain Fifty Fathoms (White) € 10.690,00 Blancpain Fifty Fathoms (Gold) € 20.690,00 Blancpain Fifty Fathoms (Black) € 11.060,00 IWC Aquatimer Chronograph (Black & Yellow) € 6.050,00 IWC Aquatimer Automatic (Black & Yellow) € 3.720,00 IWC Aquatimer Chronograph "Galapagos Islands" € 6.050,00 IWC Aquatimer Automatic (White) € 4.940,00 IWC Aquatimer Chronograph (Blue & Orange) € 4.830,00 Best Regards, Nicolas Schuermans Hall Of Time Avenue Louise 75R (Place Wiltcher's) 1050 Brussels Belgium +32 2 539 34 50nicolas@halloftime.be | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 5:27 | |
| | |
|
| |
Drao
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 5:31 | |
| Nicolas'tan gelen 2. mail'de budur...
Dear Dr Orgun, Thanks for your answer. Take your time and let us know. I just wanted to add that, because you’re a non EU citizen, you won’t have to pay the Belgian VAT of 21%. But we can discuss this point further when you will be decided. Best Regards, Nicolas Schuermans
| |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 5:55 | |
| Yok vallaha pilotları da pek sevmiyorum. Mesela IWC Portuguese ve Panerai saatlerin hastasıyım. Bu arada %21 vergi ödememek müthiş bir olay Direk liste fiyatından %21'i çıkınca baya iyi fiyatlara geliyor. IWC Aquatimer Automatic 2940 euro ya geliyor. Bir 100 euroluk ekstra indirim yapsalar çok iyi fiyat bence. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 6:55 | |
| İyi bir indirim oranı gibi gözüküyor ama hatırladığım Pırlanttada aynı oranları almıştım.
Belki watcher'ın devreye girmesi ile birşeyler daha olabilir.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:13 | |
| Ben nicolastan en az %10 alacagimizi biliyorum, durum ciddilesip ciddi pazarlik baslarsa daha fazlasi da olacaktir. Bu benim de onlarla ilk deneyimim oldugu icin kesin ve net birsey simdilik soyleyemiyorum, neticede orasi acilali en fazla iki yil oldu. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:33 | |
| Bu saatlerden Blancpain'ler güzel ama fiyatları çok düşündürüyor.
IWC'lerden ise ilk göz ağrım IWC Aquatimer Chronograph (Blue & Orange) € 4.830,00 olanı düşünüyorum.
Arkadaşlar sizce hangisi, biraz yardım istiyorum.
Watcher Bu firmada Panerai var mıydı?
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:39 | |
| panerai hmmm hatirlayamadim | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:44 | |
| - watcher demiş ki:
- panerai hmmm hatirlayamadim
Nicolas'a bir mesaj daha attım. IWC Aquatimer Vintage ve Panerai Submersible var mı diye sordum. Onlar hakkındada bir bilgi alırsam. Bir saate karar vereceğim. Ondan sonra senden son fiyatlarını almanı isteyeceğim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:46 | |
| okki | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 9:54 | |
| - watcher demiş ki:
- okki
Sana bilgi vereceğim. Bu arada tüm arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Yukarıdaki IWC saatlerden hangisini beğeniyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olacağım. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 10:13 | |
| IWC lerde kişisel tercihim 1 ve 2 dir, daha açık bir ifadeyle bu ikisinden krono isteniyorsa 1, yoksa 2. , bunların arkasından 3 gelir. En beğendiğimde, Blancpain Fifty Fathoms (White) | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 10:28 | |
| Ben turunculu olanı beğendim(di) | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 10:47 | |
| Sitesinde Panerai markası yoktu. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 20:27 | |
| - teng demiş ki:
- Ben turunculu olanı beğendim(di)
+1 | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 20:32 | |
| Aslında hepsi aynı saat, sadece renkler farklı, bu da zevk meselesi.Sonuçda hangisi alınırsa alınsın pek değişen birşey yok, sorun sadece kronolumu, kronosuzmu? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 22:44 | |
| - bootsector demiş ki:
- Sitesinde Panerai markası yoktu.
Sitesinde Blancpain'de yok ama satıyorlar. Bakalım ben bir mesaj attım. Ne cevap verecek. Size buradan bilgi vereceğim. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 22:45 | |
| - deka demiş ki:
- Aslında hepsi aynı saat, sadece renkler farklı, bu da zevk meselesi.Sonuçda hangisi alınırsa alınsın pek değişen birşey yok, sorun sadece kronolumu, kronosuzmu?
Sizce kronolu mu?, yoksa kronosuz mu? Kronolu olana boşu boşuna mı fark ödüyoruz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 27 Eyl. - 23:12 | |
| Kronolu,işe yarar veya yaramaz, kendi tercihiniz ama görselliği müthiş katkısı olduğu kesin, bu nedenle ben kronolu diyorum. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 28 Eyl. - 0:05 | |
| - deka demiş ki:
- Kronolu,işe yarar veya yaramaz, kendi tercihiniz ama görselliği müthiş katkısı olduğu kesin, bu nedenle ben kronolu diyorum.
Bende kronolu düşünüyorum. Görsellik için o farkları veriyoruz gibide geliyor ama bu tip saatlerde hoş duruyor. Benimde aklım hep mavili turunculuda ama... | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 28 Eyl. - 0:10 | |
| - vervito demiş ki:
- hiç görmedim. ancak dalgıç meraklıları tarafından yabancı forumlarda çok tutulan bir saat. ve günlük kullanım için de uygun. çok kaba olmadığını söylüyorlar. 500m'lik tag aquaracer'a benziyormuş. kalite olarak oldukca övülüyor. fiyatı konuşulmuştu ancak hatırlamıyorum maalesef ki.
bende hiç görmedim yabancı forum ve alışveriş sitelerinde de yok. arka kapağı cam olan modellerinde rotoru pervane gibi tasarlamışlar glycine'in ebayde 300 wr olanları var 800 USD civarı. fakat 1000 wr olana hiç rastlamadım. edox diver'i kampanyadan 1700'e almıştım, forumdan 2-3 arkadaş daha farklı modellerini almıştı. aldıktan sonra aslan saatden liste fiyatını sordum 4200 TL dediler. bu arada, biz edoxları bedavaya almışız. benim saatin kadran ve kolların rengi farklı olanı: http://cgi.ebay.com/EDOX-NEW-CLASS-1-OFFSHORE-Chrono-Automatic-500-Meter-/390245009696?pt=Wristwatches&hash=item5adc6a4920 | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 28 Eyl. - 2:12 | |
| ustalar bu dalgıçlara harbi dalasım geldi ya dalgıç olmak istedim bir an bu ne ya yapmayın böyle fotolar yasaklansın | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 28 Eyl. - 7:56 | |
| Nicolas'tan gelen son mail.
Hangi markaları sattığını sormuştum.
Dear Dr Orgun, We don’t have currently Aquatimer Vintage in stock but we can order it if you want it. For watches we don’t have in stock we are just asking a deposit to confirm the order. In addition, here’s the list of our brands : · Baume & Mercier · Bell & Ross · Blancpain · B.R.M. · Corum · De Bethune · Hublot · IWC · Jaerman & Stubi · Jaquet Droz · Louis Erard · Parmigiani · Pequignet · Roger Dubuis · Romain Gauthier As you can see, we don’t have JLC or Panerai. Best Regards, Nicolas Schuermans
| |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 0:22 | |
| Nicolas'a IWC Aquatimer Vintage'in fiyatını sormuştum.
Gelen cevap :
Dear Dr Orgun,
The IWC Aquatimer Vintage public price is 5.750€ VAT of 21% included.
Best Regards,
Nicolas Schuermans
Sizce bu fiyatlar nasıldır? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 3:45 | |
|
Tüm fikirlerini paylaşan arkadaşlara öncelikle çok teşekkür ederim.
Son gelinen durumda bir kendi fikrimi yazmak istedim.
Şimdiye kadar önerilen ve tartıştığımız saatler arasında hemen hemen herkesin beğendiği Blancpain FF, benimde beğendiğim bir saat ama fiyatı çok pahalı olması sebebiyle biraz daha ileride düşünmeye karar verdim.
Bundan sonra en çok IWC Aquatimer modellerinde Chronograph ve Vintage üzerinde düşünüyorum ama kararsızım. Her iki modelde ısınamıdığım bir şeyler var ama bilemiyorum. Chronograph'ı denemiş biri olarak kolda çok beğenmiştim ve göründüğünden çok farklıydı ama hala bir rahatsız eden durumu var.
Vintage görmedim ama resimlerinden bir türlü ısınamadım. Çok sade oluşumu yoksa watcher dediği gibi özgün olmayışımı bilemedim. Ama belki kolda öyle değildir.
Ben bulunduğum yerden dolayı sizlere göre yılın çok büyük bir kısmında ya denize yada havuza çok girerim. Gençliğimde dalma kurslarına gidip bröve almış biri olsamda çok uzun zamandır dalmıyorum ve bundan sonrada pekte dalacağımı sanmamama rağmen bu tip saatlerin daha spor giyimle iyi gideceğini düşündüğümden dalış saatlerine yönelmiştim. Şimdi düşününce denizdede takmayı düşündüğüm bu saat için illaki diver olması gerekmez. Onun için acaba spor kullanılabilecek ama denizede girilebilecek saatlerdende araştırma yapmaya başlasam diye düşünüyorum.
Yukarıdaki saydığım saatlerden işte budur dediğim çok pahalı, diğerlerinde bir türlü işte budur diyemiyorum. Bundan önceki Jaeger seçimimde ilk baştan itibaren işte budur demiştim.
Bana bu geldiğim noktadan sonra neler önerirsiniz?
Umarım sizleri ve forumu bu kararsızlığımla fazla meşgul etmiyor ve sizlere rahatsızlık vermiyorumdur. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 3:49 | |
| Bu arada araştırmalarımda devam ediyor. Hep IWC üstünde takılıp kalıyorum ama bu modeli sizce nasıl? IWC Portuguese Yacht Club Chronograph , dalgıç değil ama denizle ilgili... | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 3:53 | |
| Drao yolladığınız saat gerçekten çok hoşmuş. ben açıkçası çok beğendim. Fiyatı için ne diyorlar? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 7:11 | |
| - bootsector demiş ki:
- Drao yolladığınız saat gerçekten çok hoşmuş. ben açıkçası çok beğendim. Fiyatı için ne diyorlar?
En son fotosunu koyduğum saati diyorsanız onun fiyatını sormadım daha... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 8:49 | |
| - Drao demiş ki:
Bu arada araştırmalarımda devam ediyor. Hep IWC üstünde takılıp kalıyorum ama bu modeli sizce nasıl?
IWC Portuguese Yacht Club Chronograph , dalgıç değil ama denizle ilgili...
ehh bence diğer iwc lerin havası yok. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 9:04 | |
| - teng demiş ki:
ehh bence diğer iwc lerin havası yok. Yani beğenmedin.. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 9:18 | |
| Benimde en beğendiğim IWC modeli, Portuguese, ama bunu bende pek beğendiğimi söyleyemiyeceğim. | |
|
| |
teng
| |
| |
certus
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 29 Eyl. - 20:02 | |
| - Drao demiş ki:
- bootsector demiş ki:
- Drao yolladığınız saat gerçekten çok hoşmuş. ben açıkçası çok beğendim. Fiyatı için ne diyorlar?
En son fotosunu koyduğum saati diyorsanız onun fiyatını sormadım daha...
fiyatı 11 bin euro civarı. In house bir makine kullanıyor bu yüzden fiyat uçuyor tabii... | |
|
| |
| Saat alasım geldi. | |
|