| Saat alasım geldi. | |
|
+25inkablok cemele profurio ertay aaltindeger stratejjj crazyhours deka cowboy vervito Azizim kelby Valjoux teng haspirin krytime sifujack uzbey watcher egunns GAREZ eterna bootsector certus Drao 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 21:40 | |
| Bu arada yukarıdaki Omega Speedmaster (Apollo-Soyuz 35th Anniversary Ltd. Edition) modeli.
İlk uluslararası uzay uçuşu olan 1975 yılındaki Apollo-Soyuz projesinin 35. yılı anısına 1975 adetle limitli saat. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 8 Kas. - 0:00 | |
| - burbank demiş ki:
- IWC biraz fazla parası olan hemen her kesimin prestij ve şov amaçlı taktığı saat markası haline geldi. Diğerleri IWC'nin yanında biraz daha kült statüsünde benim açımdan. Tabii bunlar benim bakış açım. Bunun saatin kalitesi ve teknolojisiyle ilgisi yok.
Ben Omega SpeedMaster'ın aşağıdaki kadranı ay yüzeyi şeklinde dizayn edilen saatini beğeniyorum. Bir de SpeedMaster'ın NASA'nın ilk insanlı aya iniş görevi için özellikle ürettirmeden, piyasadan belirli markalar arasından seçtiği modeller içinde yapılan sıcaklık, basınç, nem vb. pek çok teste dayanarak Rolex, Longines gibi markaları geride bırakıp Ay'a ilk giden saat olması da bence anlamlı bir anektod.
Panerai ise İtalyan Donanması için üretilen, önce Rolex'e yaptırılarak sonrasında ise neredeyse tarzını hiç değiştirmeden markayla özdeşleşen belirli dizaynda saatler üretmesi, sonrasında kendi mekanizmalarını da yapmalarını başlamalarıyla benim için özel saat markalarından.
Blancpain zaten 1700'lere dayanan tarihi, hep kendi mekanizmalarını üretmeleri ve pek çok markanın kolay yolu seçerek ticari kazanç için quartz saate yöneldikleri zamanda bile mekanik saat üretmekten vazgeçmeyen ilkeli duruşları ile benim için kült olmuş bir marka. Aynı nedenlerden dolayı Oris'e de çok saygı duyuyorum. Farklı olarak kendi mekanizmlarını üretmeselerde, eta üzerinde değişiklikler yaparak içselleştirdikleri mekanizmalarında hangi eta mekanizmasını baz aldıklarını sitelerinde açık açık yazacak kadar da alçakgönüllü bir tavır sergiliyorlar.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Omega Moonwatch alınacaklar listesinde var. Belki bu aralar onuda çaktırmadan alırız. Burada arayışım diver bir saat olduğundan Blancpain ile IWC arasında kalındı. Esasında kalınmadı tabiikide Blancpain'in fiyatı dolayısı ile ileri bir tarihe ertelendi. Bu saatte muhakkak alınacak. Belki 2011 yılında. Panerai'ler ise hep alıp almamak arasında kaldığım bir saat markasıdır. Bazen çok beğenirim, bazende çok itici gelir ama saat severlerde bulunması gereken bir marka olarak düşünüyorum. IWC ise bana her modeliyle çok güzel gelmiş bir marka ve galiba şu anda en çok bunu istiyorum ve diver olarak hem spor hemde günlük kullanımda kullanılacak bir model olarak daha yakınım. Ama bir kolda göreyim belkide vazgeçeriz. Yinede ne alsam galiba bir diğeri aklımda kalacak gibi... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 9 Kas. - 2:41 | |
| Saatseverler olarak hemen hepimiz bundan muzdaribiz. Yeni saatiniz hayırlı olsun. Alınca mekanizması, kolda duruşu, kullanımıyla ilgili resimli bir değerlendirme yaparsınız seviniriz.. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 9 Kas. - 10:24 | |
| - burbank demiş ki:
- Saatseverler olarak hemen hepimiz bundan muzdaribiz. Yeni saatiniz hayırlı olsun. Alınca mekanizması, kolda duruşu, kullanımıyla ilgili resimli bir değerlendirme yaparsınız seviniriz..
Teşekkürler. Bakalım kolumuzda bir görelim eğer beğenirde alırsak muhakkak sizlerle paylaşacağım. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 0:17 | |
| Bu başlıkta almak için araştırdığım saati 14 Kasım 2010 günü Galeria Sami Saatten IWC Aquatimer Vintage alarak sonuçlandırmış bulunuyorum. Fikirlerini benle paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saatin fotoğraflarını haftaya sizle paylaşacağım. Size bu maili şu anda Bodrum'dan yazdığımdan ve hafta sonuna kadar burada tatilde olduğumdan önümüzdeki hafta daha rahat bir şekilde saati sizlerle paylaşacağım. Şimdilik bir bilginiz olsun istedim. Sevgilerimle... | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 0:27 | |
| Drao hayırlı olsun. Gene ölümsüz bir saat aldınız , tebrikler | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 0:31 | |
| Hayirli olsun arkadasim, en guzel gunlerde ve mutlulukla kullanmani dilerim | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 0:40 | |
| - krytime demiş ki:
- Drao hayırlı olsun. Gene ölümsüz bir saat aldınız , tebrikler
+ hani resimler? mümkünse NIKON ile çek... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 1:38 | |
| - Drao demiş ki:
Bu başlıkta almak için araştırdığım saati 14 Kasım 2010 günü Galeria Sami Saatten IWC Aquatimer Vintage alarak sonuçlandırmış bulunuyorum.
Fikirlerini benle paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saatin fotoğraflarını haftaya sizle paylaşacağım. Size bu maili şu anda Bodrum'dan yazdığımdan ve hafta sonuna kadar burada tatilde olduğumdan önümüzdeki hafta daha rahat bir şekilde saati sizlerle paylaşacağım.
Şimdilik bir bilginiz olsun istedim.
Sevgilerimle... sonunda alabildiğinize sevindim. bu saati seçtiğiniz içinde ayrıca tebrik ediyorum. hayırlı olsun. iyi bayramlar. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 2:39 | |
| bayram şekeri | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 5:06 | |
| İyi günlerde kullanmak kısmet olsun.. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 8:03 | |
| İyi dilekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.
Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve neşeli bir bayram geçirmenizi dilerim.
Nice bayramlara yeni saatlerimizle girmeyi diliyorum.
Sevgilerimle,
Fotolarını ancak haftaya çekip yükleyebileceğim.
Bu arada ilginç bir gelişme daha oldu. Elimdeki Omega Speedmaster Automatic saati satmayı planlarken bir takas yaptım. Iwc mark automatic xv saat ile takas yaptım. Birden 2 tane IWC saatim oldu. Bu saatinde size fotolarını sonra göstereceğim. Hissettiklerimi yazacağım.
Tabii bu arada şimdi almak istediğim Omega Moonwatch saat gündeme geldi. Yılbaşına kadar onuda almayı planlıyorum.
Bu arada İstanbul'da Zenith El Primero Striking 10 ve Blancpain Fifty Fathoms denedim ve bu 2 saate bayıldım. HelemZenith harika bir saat.
2011 senesindeki alacağım saat şimdiden belli oldu. Kısmetse bu saati alacağım. Ama bu arada forum saatlerinide istiyorum tabii ki. Şimdiden yeni bir saatin hayalini kurmaya başladım.
| |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 16 Kas. - 9:58 | |
| Saatiniz hayırlı olsun. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 5:36 | |
| Hayırlı olsun Drao. Omega Speedmaster'ı takas etmenize üzüldüm. Alan için de sevindim. Bence çok anlamlı bir saat. Ölmeyecek bir hikayesi ve zor koşullara dayanıklılığı ile vazgeçilmeyecek bir saat diye düşünüyorum. Moonwatch ise çok güzel bir seçim. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 11:10 | |
|
deka ve burbank teşekkürler...
Bendeki speedmaster hep bana koluma göre ufak gibi geldiğinden bir türlü ısınamadım. Onu kısmetse Moonwatch ile telafi edeceğim.
| |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 12:11 | |
| 39 mm lik hesalit speed i ben çok beğeniyorum ama bence madden çok iyi bir takas olmuş | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:06 | |
| - egunns demiş ki:
- 39 mm lik hesalit speed i ben çok beğeniyorum ama bence madden çok iyi bir takas olmuş
Bu speedmaster nedense bana koluma taktığımda hep küçük geldi. Bir türlü ısınamadım ve değiştirmeyi kafaya taktığımdan planım bunu satıp üzerine biraz daha para koyup moonwatch almaktı. Ama takas teklifi gelince hiç aklımda yokken bu IWC 38-39 mm olmasına rağmen, teng'e danışarak takas etmeyi göze aldım. Maddi yönden evet avantajlı olduğumu düşünerektende biraz buna karar verdim. Saati takas edince bu saat hiçte kolumda küçük durmadı. Speedmasterdaki küçüklük hissini hissetmedim. Bundan dolayı takastan memnunum. Şimdi ama mutlaka bir moonwatch alacağım.
En son Drao tarafından Çarş. 17 Kas. - 23:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:09 | |
| Ben de sadece birkaç akşam yazışarak değiştirme konusunda ikna etmeyi başardım.. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:22 | |
| @ drao
saatinizi güle güle kullanın,"budur"dedirtecek bir saatin keyfini yaşayabilirsiniz... | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:34 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:35 | |
| - Valjoux demiş ki:
- @ drao
saatinizi güle güle kullanın,"budur"dedirtecek bir saatin keyfini yaşayabilirsiniz... Çok teşekkür ederim... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 17 Kas. - 23:43 | |
| | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 18 Kas. - 1:28 | |
| saatleriniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 20 Kas. - 13:29 | |
| Güle güle kullanın , Sami Galleria'nın ilk zamanlarından beri saygın bir satıcıdır.Zenith'i de oradan mı planlıyorsunuz? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 9:52 | |
| - bvlgari demiş ki:
- Güle güle kullanın , Sami Galleria'nın ilk zamanlarından beri saygın bir satıcıdır.Zenith'i de oradan mı planlıyorsunuz?
Teşekkür ederim. Sami saati duyardım ama hiç görmemiş ve gitmemiştim. Bu saati almak için ilk defa gittim ve çok beğendim. Üst düzey hemen hemen tüm markaların olduğunu görünce beğendim. İleride almak istediğim tüm saatler vardı ve hepsini deneme fırsatı buldum. Hatta vaktim çok dar olduğundan pekçok modelide deneyemedim aklımda kaldı. En kısa zamanda daha uzun olarak tekrar gideceğim. Herhalde birkaç saatimi geçirebilirim. Eğer uygun olursa Zenith'ide oradan alabilirim. Nerede en uygun fiyatı bulursam oradan almayı tercih ederim. Neden sormuştunuz? | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 10:24 | |
| galleria çok bitik, Sami yaşıyor demek | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 11:14 | |
| İstanbul'da bu kadar üst düzey saati birarada görebileceğiniz tek yer Sani'dir.
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 11:14 | |
| Sami i mean | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 11:19 | |
| - teng demiş ki:
- İstanbul'da bu kadar üst düzey saati birarada görebileceğiniz tek yer Sani'dir.
Gerçekten öyleymiş. Bütün merak ettiğim saatler vardı. Ben İstanbul'da bu kadar üst düzey saatleri başka yerde görmedim.
En son Drao tarafından Paz 21 Kas. - 20:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 21 Kas. - 11:48 | |
| - Drao demiş ki:
- bvlgari demiş ki:
- Güle güle kullanın , Sami Galleria'nın ilk zamanlarından beri saygın bir satıcıdır.Zenith'i de oradan mı planlıyorsunuz?
Teşekkür ederim.
Sami saati duyardım ama hiç görmemiş ve gitmemiştim. Bu saati almak için ilk defa gittim ve çok beğendim. Üst düzey hemen hemen tüm markaların olduğunu görünce beğendim. İleride almak istediğim tüm saatler vardı ve hepsini deneme fırsatı buldum. Hatta vaktim çok dar olduğundan pekçok modelide deneyemedim aklımda kaldı. En kısa zamanda daha uzun olarak tekrar gideceğim. Herhalde birkaç saatimi geçirebilirim.
Eğer uygun olursa Zenith'ide oradan alabilirim. Nerede en uygun fiyatı bulursam oradan almayı tercih ederim. Neden sormuştunuz? Yakın bir tarihte olmasa da benim de Sami'den bir Zenith alma planım var.O yüzden sormuştum. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 3:00 | |
| - bvlgari demiş ki:
Yakın bir tarihte olmasa da benim de Sami'den bir Zenith alma planım var.O yüzden sormuştum. Bende yakın tarihte değil ama önümüzdeki sene almayı düşünüyorum. Eğer aynı tarihlere denk getirirsek beraber alıp iyi bir pazarlık yapabiliriz. Siz alırken haberim olsun lütfen... | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 3:49 | |
| Merak etmeyin eğer kesin kararımı verirsem ben de beraber gitmek isterim. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 5:32 | |
| Saatiniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Tabi resimleride bekliyoruz. | |
|
| |
Drao
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 10:52 | |
| bu arada zenith ilgisiz bir TR distribütöründe galiba, forum istanbulda konyalı saatde zenithi nerede görebileceğimi sordum, bana kem küm edip etiler civarına bakın diye salak saçma bir cevap verdiler. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 11:00 | |
| - egunns demiş ki:
- bu arada zenith ilgisiz bir TR distribütöründe galiba,
forum istanbulda konyalı saatde zenithi nerede görebileceğimi sordum, bana kem küm edip etiler civarına bakın diye salak saçma bir cevap verdiler. Distribütörler bölgeye göre markaları bulunduruyor galiba. Pırlant'ta bazı mağazalarında IWC bulundurmuyor. Kanyon'da varken başka mağazasında yok. Herhalde Konyalı saatte Etiler'de bulunduruyor. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 11:15 | |
| tamam drao haklısın zaten öyle olmak durumunda; ama bana şak diye etiler şubemizde mevcut demesi lazım | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 11:30 | |
| - egunns demiş ki:
- tamam drao haklısın zaten öyle olmak durumunda; ama bana şak diye etiler şubemizde mevcut demesi lazım
Adama herhalde şimdiye kadar soran olmadı. Ne yapacağını şaşırmıştır. Zaten ben daha hiçbir Konyalı saatte Zenith görmedim. İnternette sitesindede yok. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 20:40 | |
| Zenith'in de Türkiye temsilcisi "Konyalı Saat",tabi ki her mağazasında bu markayı bulundurması beklenemez fakat mağaza yetkilileri'nin bu markanın satış noktalarını iyi bilmeleri gerekir.
Ayrıca Movado'nun da Türkiye temsilcisi "Konyalı Saat". | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 22 Kas. - 21:40 | |
| - Valjoux demiş ki:
- Zenith'in de Türkiye temsilcisi "Konyalı Saat",tabi ki her mağazasında bu markayı bulundurması beklenemez fakat mağaza yetkilileri'nin bu markanın satış noktalarını iyi bilmeleri gerekir.
Ayrıca Movado'nun da Türkiye temsilcisi "Konyalı Saat". Malesef web sitelerinde bile Zenith'i koymamışlar. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 5:10 | |
| | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 10:45 | |
| hemide spitfire versiyonlu kadran, bence mükemmel çelik bileziğinde konforu üst düzey belli. hezarfen siyah deride çok yakışmış ama malesef kayış çok sert ve kolda kayıştan başka birşey hissedilmiyor, güzel bir kayış ayarla bence, ama bilezikte çok cool ve vintage | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 11:17 | |
| - egunns demiş ki:
- hemide spitfire versiyonlu kadran, bence mükemmel
çelik bileziğinde konforu üst düzey belli. hezarfen siyah deride çok yakışmış ama malesef kayış çok sert ve kolda kayıştan başka birşey hissedilmiyor, güzel bir kayış ayarla bence, ama bilezikte çok cool ve vintage Ben çelik bilezikli hiç bir saat şimdiye kadar kullanmadım. Bana çelik bilezik hep garip gelmiştir. Omega Speedmaster Automatic'inde orijinal bileziği fena değildi ama bir türlü alışamamıştım. Yalnız bu saatin bileziği çok hoş sanki çelik hissi yok gibi. Bu saatin deri kordonuda var ondan bulup almayı düşünüyorum. Gerçekten hazerfan kayışı çok sert kullanımı iyi olmadı. Ayrıca teşekkür ederim. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 11:54 | |
| - Drao demiş ki:
- egunns demiş ki:
- hemide spitfire versiyonlu kadran, bence mükemmel
çelik bileziğinde konforu üst düzey belli. hezarfen siyah deride çok yakışmış ama malesef kayış çok sert ve kolda kayıştan başka birşey hissedilmiyor, güzel bir kayış ayarla bence, ama bilezikte çok cool ve vintage Ben çelik bilezikli hiç bir saat şimdiye kadar kullanmadım. Bana çelik bilezik hep garip gelmiştir. Omega Speedmaster Automatic'inde orijinal bileziği fena değildi ama bir türlü alışamamıştım.
Yalnız bu saatin bileziği çok hoş sanki çelik hissi yok gibi. Bu saatin deri kordonuda var ondan bulup almayı düşünüyorum. Gerçekten hazerfan kayışı çok sert kullanımı iyi olmadı.
Ayrıca teşekkür ederim. Çelik Bilezik daha iyi WR saatlerde her zaman çelik olmalı... deri ıslanınca bozuluyor diyorlar... kullandığına göre bu durum hakkında bilgi verebilirsin... hiç deri kayışlı saat kullanmadım ya silikon yada çelik... | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 12:12 | |
| Silikon(rubber) kayışlı diver saatlerin yıpranması çeliklere oranla daha çok mu olur sizce? | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 12:33 | |
| - bvlgari demiş ki:
- Silikon(rubber) kayışlı diver saatlerin yıpranması çeliklere oranla daha çok mu olur sizce?
kuruyup kırılabilir... daha kolay çizilir... çelik daha üstün... | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 21:46 | |
| [quote="GAREZ" Çelik Bilezik daha iyi WR saatlerde her zaman çelik olmalı... deri ıslanınca bozuluyor diyorlar... kullandığına göre bu durum hakkında bilgi verebilirsin... hiç deri kayışlı saat kullanmadım ya silikon yada çelik...[/quote]
Deriyi suda hiç kullanmadım. Suda hep silikon kullandım. Muhakkak deri ıslanınca bozulur ama şimdi WR olanları var belki onlar dayanıklıdır.
Suda silikon daha rahat bence çelikle rahatsızlık hissederim. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 23 Kas. - 22:05 | |
| Çelik kordon tuzlu su ile temas etmiş ise mutlaka temiz su ile çalkalamak gerekir. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 24 Kas. - 2:21 | |
| suda silikon olmalı orta okulda barometre derinlik....ne varsa ölçen bir casiom vardı, çalınmasa şu an hala takılacak kadar güzeldi...yıllarca denizde banamısın demedi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 24 Kas. - 2:31 | |
| Dalgıçlarda metal veya silikon kullanıldığına göre kişisel tercih burada rol oynayacaktır. | |
|
| |
| Saat alasım geldi. | |
|