| Saat alasım geldi. | |
|
+25inkablok cemele profurio ertay aaltindeger stratejjj crazyhours deka cowboy vervito Azizim kelby Valjoux teng haspirin krytime sifujack uzbey watcher egunns GAREZ eterna bootsector certus Drao 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
crazyhours
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 3:40 | |
| bence ebay den bu fiyata saat alınmaz ... ve de herkese orjinal gibi gelmiş ama bana orijinal gelmedi hiç gerek yok böyle risklere gidip görüp almak mantıklı ya da garantisi vs .si herşeyi belli olan yani ... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 4:18 | |
| Bencede vazgeçmek en mantıklısı, ortada bir risk var, ne olacağı belli olmaz,olumsuz bir durumda dönüş zor gözüküyor ki, bu da alanı da, forumu da kahreder. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 4:40 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 4:47 | |
| Bu işlerde aceleci olmak iyi değildir, bence gayet normal, erken bile, sonuçda burada alınmak istenen saat ihtiyaç değil bir zevk işi. | |
|
| |
GAREZ
| |
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:06 | |
| - deka demiş ki:
- Bencede vazgeçmek en mantıklısı, ortada bir risk var, ne olacağı belli olmaz,olumsuz bir durumda dönüş zor gözüküyor ki, bu da alanı da, forumu da kahreder.
Merak etmeyin kimseyi kahredecek bir işlem yapmayacağım. Vazcaydım zaten... | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:07 | |
| Tabiki de aceleye getirilmez de hani en azından 1 aylık süreçte en azından ne alınacağına karar verilirdi diye düşünüyorum Ama hala şu modelde karar kıldım diye bir mesaj görmedim. En kötü karar kararsızlıktır Bir de ebayde fiyatı düşük oln sahtedir diye düşünmeyin hemen. Ben bir kere laptop almayı düşünüyordum. 220 dolarda duruyordu fiyat. Laptopun Türkiye fiyatı 2000 dolar gibi birşeydi. Son 10 dakikada fiyat tekliflerle 220 dolardan 1600 dolara fırladı. Ebay de böyle şeyler olabiliyor. Bence asıl sorun eğer böyle birşey alırsanız gümrükten nasıl geçeceği sorusudur. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:11 | |
| - bootsector demiş ki:
- Saat hala alınmadı mı ya? Neredeyse 1 ay olmuş
bootsector domates almıyoruz ya çürük çıkarsa atalım sonra başka alalım. deka ne güzel demiş alınmak istenen saat ihtiyaç değil bir zevk işi. Daha belki çok düşüneceğiz. Konuyu açarsan dikkat edersen yılbaşına kadar kendime bir süre belirlemiştim. İnşallah o zamana kadar sürmeyecek. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:17 | |
| - bootsector demiş ki:
- Tabiki de aceleye getirilmez de hani en azından 1 aylık süreçte en azından ne alınacağına karar verilirdi diye düşünüyorum
Ama hala şu modelde karar kıldım diye bir mesaj görmedim. En kötü karar kararsızlıktır
Bir de ebayde fiyatı düşük oln sahtedir diye düşünmeyin hemen. Ben bir kere laptop almayı düşünüyordum. 220 dolarda duruyordu fiyat. Laptopun Türkiye fiyatı 2000 dolar gibi birşeydi. Son 10 dakikada fiyat tekliflerle 220 dolardan 1600 dolara fırladı. Ebay de böyle şeyler olabiliyor. Bence asıl sorun eğer böyle birşey alırsanız gümrükten nasıl geçeceği sorusudur. Birşeylere karar verildi ama sen biraz atlamışsın galiba. Blancpain'i almak istiyorum ya onun için ebay'daki saati sordum. Bu olmazsa IWC Aquatimer'lardan biri olabilir. Fakat ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burada bu saatler yok. En azından bu saatleri bir kolda görmek lazım diye düşünüyorum. Fotolarına bakıp alamayacağım. Onun için İstanbul'a gittiğimde yada yurtdışına gittiğimde bakıp son kararı vereceğim. Ebay'deki bu saati alsam gümrük sorun olmaz. O saat İngiltere'den satılıyor. Ya o saati alınca Avrupa'da bir adrese veya Kıbrıs'ın Rum tarafındaki bir adrese göndertebilirim. Avrupa birliği ülkeleri olduğu için gümrük sorunu olmayacaktır. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:25 | |
| - Drao demiş ki:
- ertay demiş ki:
- Sayın Drao,
Paypal konusunda kesin bir bilgiye vakıf degilim. Fakat daha önceleri basimdan gecen bir kaç olayı anlatmaya çalışayım. Bir tarihte e-bay'de bir Omega vardı. Satıcı Mönchengladbach'da ve benim çok yakınımda. Gelip parayı elden ödeyip saati teslim almak istedigimi bildirdim. Almaya gittigimde, saatin fotograftaki aynı saat olmadıgını gördüm. Bu saat aynı degil dedigimde, Fotograf çekmeye üşendigini ve aynısının fotografını internetten bulup koydugunu, ne fark edecegini söyledi. Diger ikinci bir olay ise, Geçen yıl bana Watcher telefon etti. e-bay'de satıştaki bir saatin linkini verdi ve bana çok yakın oldugunu, benim gidip almamı, kendisinin bir kaç gün sonra gelip benden alabilecegini söyledi. Satıcıya telefon açıp saati almaya gelmek istedigimi söyledigimde, sadece internetten alabilecegimi söyledi. Niçin? dedim. benim direk olarak gelip kendisinden almam durumunda ilgili siteye ödeyecegi komisyonunda cebine kalacagını söylesemde, çalışma sisteminin sadece internet üzerinden oldugunu söyledi.
Sordugunuz Moonwatch konusuna gelince, Arka kapak metal olanlar hesalit camlı olanları. Arka kısmı cam olanlar ise her iki tarafıda Saphir olup makineleri dekoreli olanları. Arka kısmı cam olanları digerlerine göre 500 Euro daha yüksek bir fiyatla satılmakta olup hangisi iyi diye sorarsanız, yıllarca tartişşak sonunu bulamayacagımız bir konu olur. Ben şahsen saphir olanını tercih ettim ve tercihimden hiç bir zaman pişman olmadım. Sizede tavsiye ederim. Bilgiler için teşekkürler.
Bahsettiğiniz moonwatch'un bir resmini görebileceğim site yada bir fotosunu buraya koyabilir misiniz? Sizde var değil mi? Sizin saatin fotoları var mı? Moonwatch'lar 42 mm değil mi? -------------------------------------------------------------------------------- Sayın Drao, Bendekinin resmini yükleyemedim. Sanırım imageshack sayfasında yada benim baglantımda bir sorun var, resmi upload etmek istedigimde sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum. Önceki aylarda forumda paylaşmıştım fakat hangi konu başlıgında ve hangi aylarda oldugunu hatırlayamadıgımdan link veremiyorum. Ancak Omega'nın sitesindeki modelin linkini veriyorum. Evet bendeki 42 mm. almadan evvel watcher ile birlikte gittik bayagı bir inceledik. Watcher'in bilegi kalın olmasına ragmen kendisinde ufak durmamıstı. Moonwatch ile ilgili forumdaki en kapsamlı bilgiye sahip arkadışımız Certus'tur. Bu yazıyı okur okumaz hemen gerekli şeyleri yazacagına eminim. Her ne kadar arada bir "Mido" önersede yinede Monnwatch'tan vazgeçecegini hiç sanmıyorum. bendeki Modelin linki. http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional/35735000 | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 5:42 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 6:06 | |
| - ertay demiş ki:
- [
Sayın Drao, Bendekinin resmini yükleyemedim. Sanırım imageshack sayfasında yada benim baglantımda bir sorun var, resmi upload etmek istedigimde sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum. Önceki aylarda forumda paylaşmıştım fakat hangi konu başlıgında ve hangi aylarda oldugunu hatırlayamadıgımdan link veremiyorum. Ancak Omega'nın sitesindeki modelin linkini veriyorum. Evet bendeki 42 mm. almadan evvel watcher ile birlikte gittik bayagı bir inceledik. Watcher'in bilegi kalın olmasına ragmen kendisinde ufak durmamıstı. Moonwatch ile ilgili forumdaki en kapsamlı bilgiye sahip arkadışımız Certus'tur. Bu yazıyı okur okumaz hemen gerekli şeyleri yazacagına eminim. Her ne kadar arada bir "Mido" önersede yinede Monnwatch'tan vazgeçecegini hiç sanmıyorum. bendeki Modelin linki. http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional/35735000
Ertay bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben Ertay dedim lütfen sende sadece drao veya ismimle hitap edersen daha rahat olacağım. Tabii senin içinde sorun olmazsa. Kısmetse aradığım diver saati aldıktan sonra belkide daha önce bu Moonwatch'tan bir tane edinmeye çalışacağım. Bende bu saatin 39 mm var ama saat bana hep kolumda küçük duruyormuş gibi geliyor. Onun için bunu elden çıkarıp Moonwatch almayı planlıyorum. Diğer bir sebebide kurmalı olması ve eğer Omega Speedmaster sahibi olacaksam Moonwatch olması gerektiğini düşündüğümden. Saatin çok güzel. Certus lütfen biraz bilgi verirsen memnun olurum. Bu saatin makinesi hakkında ve genel bir bilgide verir misiniz? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 6:11 | |
| - deka demiş ki:
Bence hiç acele etme, yılbaşını geçmeside önemli değil, önemli olan orijinal, içine sinen, beğendiğin birşey olmalı, bu nedenle hiç acele etme, bende katkım pek olmasa da yazı ve yorumları sıkılmadan zevkle okuyorum. Acelem yok tabii ki ama kim istemez bir an önce güzel bir saati koluna takmayı. İçime sinen, tamam budur dediğim saat oluncada hemen almak için elimden geleni yapacağım. Kimsenin şüphesi olmasın... Katkın yok derken lütfen kendine haksızlık etme. Daha ne olsun. Her fikrin bu saatin alınmasıda katkısı vardır. Herkese tekrar teşekkür ederim. Bu konu uzadıkça lütfen arkadaşlar bana kızmayın. Umarım forumuda fazla meşgul etmiyorumdur. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 9:38 | |
| - Drao demiş ki:
- bvlgari demiş ki:
- Parayı yollarken kişinin verified veya unverified olup olmadığı paypalda yazar.54 bence de düşük bir sayı.
Bvlgari tüm bilgiler için tekrar teşekkürler.
Galiba bu riski göze alamayacağım. Sıfırına vereceğim paraya acımamda, bu sahte çıkarsa buna vereceğim paraya acırım. Uğraşması birde dert olacaktır. Rica ederim.Şimdiden hayırlı olsun. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 9:40 | |
| 39 mm. çapındaki model ile, 42 mm. çaplı modelin, sadece aralarındaki 3 mm. lik farktan ziyade birbirleri ile uzaktan ve yakından ilgileri olmadıgını belirtmek isterim. Bakınca her ne kadar benzermiş gibi görünselerde kola takınca öyle olmadıgı hemen fark ediliyor. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 9:45 | |
| - ertay demiş ki:
- 39 mm. çapındaki model ile, 42 mm. çaplı modelin, sadece aralarındaki 3 mm. lik farktan ziyade birbirleri ile uzaktan ve yakından ilgileri olmadıgını belirtmek isterim. Bakınca her ne kadar benzermiş gibi görünselerde kola takınca öyle olmadıgı hemen fark ediliyor.
Makineleri olarak tam farkları nedir? | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 10:16 | |
| - Drao demiş ki:
- ertay demiş ki:
- 39 mm. çapındaki model ile, 42 mm. çaplı modelin, sadece aralarındaki 3 mm. lik farktan ziyade birbirleri ile uzaktan ve yakından ilgileri olmadıgını belirtmek isterim. Bakınca her ne kadar benzermiş gibi görünselerde kola takınca öyle olmadıgı hemen fark ediliyor.
Makineleri olarak tam farkları nedir? İkisinde fotograflarını yan yana koyup incelediginizde, tepenin birisinde ince ve dişta kaldıgını, digerinin daha kalın ve yarısının içe geçtigini, chrono yerlerini, ufak çaplı olanda chorono yerlerinde işaretcilerin traşlandıgını fakat büyük olanda aynı durdugunu, kordon ve clipslerinin farklı oluşunu, yazı ile izah edemeyecegim bir sürü fark oldugunu dikkatli bir göz fark edecektir.Örnek vermek gerekirse, Mercedes E class ile C class karşıdan bakınca aynı gibi görünsede dikkatlice incelendiginde, bırakın teknik özellikleri, görsel olarakta aslında hiçte benzemedikleri görülür. Fakat dikkatli bakılmazsa ve sadece kaput üzerindeki yıldıza odaklanılırsa arada hiç bir fark bulunmayıp, teknik olarak farklı olsada, görüntü olarak ikiside aynı denilebilir. Aslında hiç alakaları yok bana göre, fakat şimdi deseniz ki, aralarındaki ne fark var? bunu yazarak anlatmak ne ise her iki speedmaster'in farkını anlatmakta böyle bir şey. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 17 Ekim - 10:28 | |
| - ertay demiş ki:
Makineleri olarak tam farkları nedir? İkisinde fotograflarını yan yana koyup incelediginizde, tepenin birisinde ince ve dişta kaldıgını, digerinin daha kalın ve yarısının içe geçtigini, chrono yerlerini, ufak çaplı olanda chorono yerlerinde işaretcilerin traşlandıgını fakat büyük olanda aynı durdugunu, kordon ve clipslerinin farklı oluşunu, yazı ile izah edemeyecegim bir sürü fark oldugunu dikkatli bir göz fark edecektir.Örnek vermek gerekirse, Mercedes E class ile C class karşıdan bakınca aynı gibi görünsede dikkatlice incelendiginde, bırakın teknik özellikleri, görsel olarakta aslında hiçte benzemedikleri görülür. Fakat dikkatli bakılmazsa ve sadece kaput üzerindeki yıldıza odaklanılırsa arada hiç bir fark bulunmayıp, teknik olarak farklı olsada, görüntü olarak ikiside aynı denilebilir. Aslında hiç alakaları yok bana göre, fakat şimdi deseniz ki, aralarındaki ne fark var? bunu yazarak anlatmak ne ise her iki speedmaster'in farkını anlatmakta böyle bir şey. [/quote] Kolda görmek en iyisi. Bilgiler içinde çok teşekkür ederim. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 0:07 | |
| @ertay ve @drao ismim geçmiş madem elimizden geldiğince bilgi verelim moonwatch ile ilgili... evet benim için saat bahsi moonwatch ile kapatılabilir.. moonwatch alsam kesinlikle bir daha saat bahsini açmam şahsen... Şimdi gelelim hikayeye.... 1965 yılında Nasa, Uzay programı için chronograph'ı olan dayanıklı bir saate ihtiyaç duyuyor. Ve o dönem piyasada olan chronographları gidip mağazadan topluyor ve test etmeye başlıyor. Kısaca sadece Omega Speedmaster bu acımasız testlere dayanıyor. Böylece Speedmaster, Nasa tarafından uzay yolculukları ve görevleri için onaylanan bir saat oluyor... Bunu haber alan Omega, Speedmaster ifadesinin yanına bir de professional ifadesini ekliyor. 1969 yılında Speedmaster Buzz Aldrin'in kolunda ayda kullanılan ilk saat oluyor ve böylece artık moonwatch olarak adlandırılıyor. Moonwatch işte o günden beri değişmeyen yapısıyla saatseverler arasında adeta bir ikon oluyor. Ay'a çıkan speedmaster'in içinde cal.321 adlı meşhur mekanizma bulunuyordu, omega 1968 yılında mekanizmada yaptığı ufak değişikliklerle cal. 861'i speedmaster'ın içine yerleştirdi.. Bu yeni mekanizmaya sahip model de Nasa tarafından test edilip onaylandı. İşte günümüzde Omega Speedmaster hala bu mekanizmayı kullanıyor. Şu an piyasada satılan 3570.50.00 kodlu Omega Speedmaster Professional işte bu tarihsel mirası taşımaktadır ve hala hazırda Nasa tarafından uzay seferleri için uygun olduğu tescillenen tek modeldir. Şimdi özelliklerine gelecek olursa olursak 3570.50.00 kodlu Omega Speedmaster Professional, 42 mm çapında, hesalit cam kullanan ve mekanik (elle kurulan) chronograph bir saattir. Bence eksik olarak görülebilecek tek şey sadece 50 metrelik bir su geçirmezliğe sahip olmasıdır. ancak uzayda böyle bir sorun olması söz konusu değil tabi... Şimdi, bu moonwatch'ın biraz daha modern versiyonunu tercih edenler hesalit camlı monwatchı almak yerine safir camlı olan modele yönelebilirler, ki ertay abimiz öyle yaptı. Safir camlı modelin kodu 3573.50.00 ve arka kapağı da safir camlıdır. Böylece Speedmaster'ın mekanizmasını da ordan görebilirsiniz... Speedmaster ile ilgili olan bir kaç link verelim http://www.speedmaster-mission.net/http://omega.watchprosite.com/show-forumpost/fi-677/pi-3704641/ti-593346/s-0/http://omega.watchprosite.com/show-nblog.post/ti-364597/şimdide güzel bir kaç resim ve safir camlı modele bir örnek | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 3:00 | |
| - certus demiş ki:
- @ertay ve @drao
ismim geçmiş madem elimizden geldiğince bilgi verelim moonwatch ile ilgili... evet benim için saat bahsi moonwatch ile kapatılabilir.. moonwatch alsam kesinlikle bir daha saat bahsini açmam şahsen...
] Certus bilgine ve açıklamalarına çok teşekkür ederim. Birkaç sorum daha olacak cevaplarsan memnun olurum. Şu anda piyasada heriki modelde (Hesalit ve safir camlı) satılıyor mu? Fiyatları hakkında bilginiz var mı? Siz moonwatch alsam saat bahsini kapatırım diyorsunuz ya merak ettim. Siz hangisini tercih ederdiniz? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 20:26 | |
| Evet her iki modelde piyasada satılıyor şu anda
Hesalit'in kodu 3570.50.00 ve yaklaşık 2800 Euro olması lazım fiyatı
Safir camlı Speedy'nin kodu 3573.50.00 ve hesalit camlı omegadan yaklaşık bir 1000 euro daha pahalı....
valla ben olsam hesalit olanı alırdım çünkü bu model tarihi modele şu an en yakın olanı, hem daha uygun fiyata satılıyor. Hesalit bence saatleri güzelleştiren bir cam... tamam kolay çiziliyor ama aynı zamanda çok kolay bir şekilde temizlenebiliyor bu çizikler... | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 21:11 | |
| hesalit alligator 2800 eur, bilezik 60-70 eur daha pahalı (yurt dışı) efsane nerede certus orada bende bazen orada | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 21:36 | |
| - certus demiş ki:
- Evet her iki modelde piyasada satılıyor şu anda
Hesalit'in kodu 3570.50.00 ve yaklaşık 2800 Euro olması lazım fiyatı
Safir camlı Speedy'nin kodu 3573.50.00 ve hesalit camlı omegadan yaklaşık bir 1000 euro daha pahalı....
valla ben olsam hesalit olanı alırdım çünkü bu model tarihi modele şu an en yakın olanı, hem daha uygun fiyata satılıyor. Hesalit bence saatleri güzelleştiren bir cam... tamam kolay çiziliyor ama aynı zamanda çok kolay bir şekilde temizlenebiliyor bu çizikler... İlk başta bu saate bakarken aradaki farkı bilmediğimden ikisinin arasında arka kapakta metal olanı yani hesalit camlı olanı daha çok beğenmiştim zaten. Bu fiyatlar TR fiyatlarımı, yurtdışında daha uygun alınabilir mi? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 18 Ekim - 22:22 | |
| Arka kapak cam olanda şiir gibi yaw. | |
|
| |
Drao
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 19 Ekim - 2:13 | |
| Kafa karıştırmak değil, sadece benim görüşüm, o ne muheteşem kurmalı bir mekanik görüntüsü. | |
|
| |
ertay
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Salı 19 Ekim - 3:12 | |
| - deka demiş ki:
- Kafa karıştırmak değil, sadece benim görüşüm, o ne muheteşem kurmalı bir mekanik görüntüsü.
Şaka şaka... Gerçekten görüntü güzel. Ama diğerininde metal kapağı güzel ama... | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 20 Ekim - 10:41 | |
| Arkadaşlar,
Moonwatch'a dalınca ana konuyu unuttum. Bunu en kısa zamanda almak hepimize nasip olsun diyerek şimdilik bir kenarda tutuyorum.
Esas konuya dönecek olursak, şu anda en yakın olduğum saat IWC Aquatimer Vintage olduğuna karar verdim.
Bu konuda watcher'dan ve teng'ten yardım istedim. Oralardan kaça ne nasıl temin edebiliriz diye. Bana en kısa zamanda bilgi verecekler.
Sizlerdende bir ricam olacak. Benim burada bu saati bulma şansım yok. Bu aralarda buralardan ayrılma durumumda yok. Eğer yakınlarınızda bu saati satan yerler varsa, saat hakkında bilgi alıp (özellikle fiyat hakkında) bana verebilirseniz çok memnun olacağım.
Ayrıca bu kararım için düşünceleriniz nedir? Doğru bir karar mıdır?
| |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 20 Ekim - 10:45 | |
| en doğru karar. ben olsam ben de kararımı bu saatten yana alırdım, zira FF çok pahalı.
En son vervito tarafından Çarş. 20 Ekim - 11:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 20 Ekim - 10:56 | |
| - vervito demiş ki:
- en doğru karar. ben olsam ben de kararımı bu saatten yöne kullanırdım zira FF çok pahalı.
Vervito nöbettesin galiba. İyi nöbetler... Senin bu fikrin biraz daha beni bu saate yaklaştırdı. Teşekkürler.. FF gerçekten çok pahalı ama o saat içinde ilerisi için çalışmalarım var. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Çarş. 20 Ekim - 11:01 | |
| [quote="Drao"] - vervito demiş ki:
Vervito nöbettesin galiba. İyi nöbetler...
teşekkurler. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 28 Ekim - 6:43 | |
| Bu konuda bir gelişme var mı? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 28 Ekim - 9:28 | |
| - bvlgari demiş ki:
- Bu konuda bir gelişme var mı?
14 veya 15 Kasım'da bu olay sonlanabilir. Galeria Sami saatte IWC Aquatimer Vintage saati ayırttım. Yukarıdaki tarihlerde saati görüp, deneyeceğim. Eğer koldada beğenirsem alacağım. O zaman size gelişmeleri vereceğim. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 11:52 | |
| Bu başlığı tekrar canlandırmak istedim. Kısmetse haftaya bugün 2 günlüğüne İstanbul'a gideceğim ve bu aradığım saati almayı düşünüyorum. En son IWC Aquatimer Vintage'de karar vermiş ve birkaç yerden fiyat almıştım. En iyi fiyatı ( 3900 Euro) Galeria'da Sami saat vermişti. Sevgili Teng'te orada saati gördü ve beğendiğini belirtmişti. Teng onaylamdan almam yani. Herkes bu kararımda hem fikir midir? Son fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum. Başka alternatiflerede açığım. Ya şimdi konuşun yada sonsuza kadar susun. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 13:23 | |
| Şimdiden hayırlısı olsun | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 21:56 | |
| Al al al al al al al , drao buraya, saat havaya Zaten alma desek te alacaksın | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 22:00 | |
| Madem destek istiyorsun, bir destek de benden.ALLLLL. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 22:13 | |
| Bence blancpain al Ama blancpain alicam diye de forum saatinden sakin vazgecme
En son watcher tarafından Cuma 5 Kas. - 22:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 22:15 | |
| Ahanda şimdi kafan karıştı, şaka şaka tabi ki, kararın neyse,Rumi ile birlikde onu uygula. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 5 Kas. - 23:22 | |
| Hayırlı olsun IWC gerçekten her koleksiyonda bulunması gereken bir marka | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 6 Kas. - 10:50 | |
| | |
|
| |
Drao
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 6 Kas. - 10:54 | |
| Destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...
| |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 7:37 | |
|
En son burbank tarafından Paz 7 Kas. - 7:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 7:44 | |
| | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 7:53 | |
| Bence IWC yerine Panerai, Omega veya Blancpain al (Fifty Fathoms)
Blancpain bütçe dahilinde tabii. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 10:33 | |
| - burbank demiş ki:
- Bence IWC yerine Panerai, Omega veya Blancpain al (Fifty Fathoms)
Blancpain bütçe dahilinde tabii. Neden IWC değil? Omega hangi model? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 7 Kas. - 21:04 | |
| IWC biraz fazla parası olan hemen her kesimin prestij ve şov amaçlı taktığı saat markası haline geldi. Diğerleri IWC'nin yanında biraz daha kült statüsünde benim açımdan. Tabii bunlar benim bakış açım. Bunun saatin kalitesi ve teknolojisiyle ilgisi yok.
Ben Omega SpeedMaster'ın aşağıdaki kadranı ay yüzeyi şeklinde dizayn edilen saatini beğeniyorum. Bir de SpeedMaster'ın NASA'nın ilk insanlı aya iniş görevi için özellikle ürettirmeden, piyasadan belirli markalar arasından seçtiği modeller içinde yapılan sıcaklık, basınç, nem vb. pek çok teste dayanarak Rolex, Longines gibi markaları geride bırakıp Ay'a ilk giden saat olması da bence anlamlı bir anektod.
Panerai ise İtalyan Donanması için üretilen, önce Rolex'e yaptırılarak sonrasında ise neredeyse tarzını hiç değiştirmeden markayla özdeşleşen belirli dizaynda saatler üretmesi, sonrasında kendi mekanizmalarını da yapmalarını başlamalarıyla benim için özel saat markalarından.
Blancpain zaten 1700'lere dayanan tarihi, hep kendi mekanizmalarını üretmeleri ve pek çok markanın kolay yolu seçerek ticari kazanç için quartz saate yöneldikleri zamanda bile mekanik saat üretmekten vazgeçmeyen ilkeli duruşları ile benim için kült olmuş bir marka. Aynı nedenlerden dolayı Oris'e de çok saygı duyuyorum. Farklı olarak kendi mekanizmlarını üretmeselerde, eta üzerinde değişiklikler yaparak içselleştirdikleri mekanizmalarında hangi eta mekanizmasını baz aldıklarını sitelerinde açık açık yazacak kadar da alçakgönüllü bir tavır sergiliyorlar.
| |
|
| |
burbank
| |
| |
| Saat alasım geldi. | |
|