| Turksaat Icin Logo | |
|
+30ofis muaddib hasanyuceer cleric MrWrong HalitMurat Maurice Lacroix frown kHanTW Azizim Winchester saatmatik MortingenStrasse Murat Vurucu propmatic Drao recklesstr deka cowboy vervito teng egunns toro5 krytime crazyhours bootsector sifujack borahan GAREZ watcher 34 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 2:36 | |
| Haydi bakalim bilgisayar kurtlari Turksaat icin logo dusunelim ve cizdigimizi yayinlayalim, bu arada daha sonra oylama yapmak icin bir referans verin tasariminiza | |
|
| |
GAREZ
| |
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| |
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 7:59 | |
| borahan tasarım çok iyi,çivili balans fikri çok güzel,
ayrıca şu lemanialı saat çiziminde de kullanılan logoyu biraz değiştirmeyi denemeli .hilal de yıldız gibi çarktan yapılarak denense ,hilal kesik çark şeklinde yani 270 derecelik yay parçası şeklinde kırılmış bir çark olacak, yıldız şeklindeki çarkın kendisi küçük ,dişlerinden 5 i diğer dişlerinden çok daha büyük olacak ve bu şekilde yıldız şekli verecek ayrıca hilal çarkın içine girer, yapılabilirse yıldızın 2 dişlisi ve hilalin uç dişlileri birbirleriyle temas halinde olur,
ya da hilal, çark yerine çivili balans olur
tasarım programlarını bilmediğim için kendim hazırlayamadım bu yüzden emrivaki gibi oldu kusura bakmayın
En son sifujack tarafından Perş. 21 Ekim - 10:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 8:03 | |
| hılal ve cark propmatic in ekledıgı bır (sanırım avıcenna) cızımde mecuttu | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 9:30 | |
| @sifujack dediğinizden birşey anladıysam arap olayım | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 10:27 | |
| - bootsector demiş ki:
- @sifujack
dediğinizden birşey anladıysam arap olayım Çizimini siz mi yapacaktınız? Siz yapacaksanız görüşelim ,böyle karmaşık bir şekli sadece çizerek en doğru şekilde anlatabilirim ,bir resim bin kelimeye bedeldir demişler.. | |
|
| |
GAREZ
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 10:57 | |
| Mesele sadece guzel birsey yapmak degil, ulkemize, kulturumuze, gecmisimize bile belki animsama yapmali, unutulmamali ki bu saatte turksaat yazisinin ustune veya altina gelecek minnacik bir logo, zenith'in yildizi, omeganin omega harfi, vacheron'un malta hac'i vs gibi. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 11:00 | |
| - watcher demiş ki:
- Mesele sadece guzel birsey yapmak degil, ulkemize, kulturumuze, gecmisimize bile belki animsama yapmali, unutulmamali ki bu saatte turksaat yazisinin ustune veya altina gelecek minnacik bir logo, zenith'in yildizi, omeganin omega harfi, vacheron'un malta hac'i vs gibi.
çok karışık olmaması gerek değil mi? grafikerleri gaza getirecek logolar yaptım sadece 1 tane logo geldi | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 17:41 | |
| garez yaptıkların logo degıl yalnız banner | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 21:07 | |
| gimp onları logo diye oluşturuyor? zaten tam olarak istediğim şekilde bir şey çıkmıyor...
En son GAREZ tarafından Perş. 21 Ekim - 23:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Perş. 21 Ekim - 21:53 | |
| mevlana nın küçük silüeti olabilir mi ? dönüyor ya o da yoksa arabesk mi olur ? sadece bir fikir ... | |
|
| |
bootsector
| |
| |
sifujack
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Cuma 22 Ekim - 0:49 | |
| bilgi eksikliğinizden değilde logodaki parçaların şeklini anlatma zorluğundan ,tarayıcı bozulmasa basitçe elle çizip taratıp buraya koyacaktım,o zaman çok verimli olacaktı | |
|
| |
borahan Admin
| |
| |
krytime
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 23 Ekim - 21:42 | |
| En alttaki logo şık olmuş . | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 23 Ekim - 22:56 | |
| En alttakini ben de beğendim. | |
|
| |
toro5
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 1:11 | |
| En alttaki logo güzel fakat bu logonun küçük boyutlarda kullanılacağını düşünürsek "TürkSaat" yazısı karaltı gibi görülecek. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 3:03 | |
| borahan eline sağlık ben bunları saat satan mağazaların kendi logolarına benzettim... bizim zaten karakterli bir türksaat yazılı formatımız var; olacaksa buna bir ikon lazım...watcherın dediği gibi zenithin yıldızı, rolexin tacı....
mesela bizim türksaatin "T" si değişik fonta soukulabilir..3 boyutlu vs...
| |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 4:34 | |
| ayrı ayrı logo tasarımlarından bahsediyoruz. Sadece IWC deki gibi TS den mi logo ıstıyoruz yoksa omega, rolex deki gibi bır objeden mı olusacak logo mu? turksaat ın bu karakterlerlı yazısını kullanacaksak logo otantık ve kıvrımlı olmalı keskın olmamalı kı yazı ıle ayrı dunyadan olmasınlar. sadece T ve S ıle olusacak ıse o zaman yıne karakterden dolayı fazla secenegımız yok okunması ve anlasılabilirliği, ek olarak uygulanacak yuzeylerde (kurma kolu) kucuklukten dolayı bozulmaması gereklı bunun ıcın de duz ve keskın karakterler kullanmak daha mantıklı. ben obje kullanılmasından yanayım, kullanılacak obje ıse tanımda; zamanı, saati ve turk olgusunu ıcınde barındırmalı. bu ılla ay / yıldzı olmalı demıyorum ama konsept buna yakın olmalı. ya da bır degısıklıge gıdıp turk saatı yazımlarda kullanıp saatlerde ve tasarımlarda TS yı kullanacagız ama burda da gelıstırılmesı gerek cok yer olacak. naçizane fikrim tasarımcı arkadaşlara bundan sonraki çizimlerde fikir verebilir. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 5:41 | |
| Bence TürkSaat yerine Türksaat yazmalı ki yazıda akıcı olsun ve tek kelimelik bir marka olabilsin. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 5:55 | |
| - teng demiş ki:
- Bence TürkSaat yerine Türksaat yazmalı ki yazıda akıcı olsun ve tek kelimelik bir marka olabilsin.
ama bu şekilde yazılı olrsa daha estetik gözükür... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 6:02 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 6:06 | |
| - teng demiş ki:
- Ben yazı için dedim.
bende yazı için dedim TürkSaat şekli daha estetik olur diyorum... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 6:48 | |
| foruma logo ararken grafiker bir arkadaş çizmişti bunları forum yöneticisi diğer arkadaşlar da çok milliyetçi bulmuşlardı. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 6:54 | |
| İlla billa Türkiye'yi vurgulaması gerekmez, biz neticede Türkiye'yi temsil etmiyoruz. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| |
| |
krytime
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 7:24 | |
| "Türkiye Saat Formu " başka bir formun adı değil mi? | |
|
| |
krytime
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 7:58 | |
| - teng demiş ki:
- Bence TürkSaat yerine Türksaat yazmalı ki yazıda akıcı olsun ve tek kelimelik bir marka olabilsin.
Kesinlikle katılıyorum,zaten bu düşünce ile Hezarfen de de belirttiğimiz şekilde kullanılmıştı,bu saatden sonra değişmemesi gerektiğini düşünüyorum.Bu nedenle bunun gündeme getirilmemesi gerekir. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 9:21 | |
| benim asıl fikrim sadece turksaat yazması (hezarfendeki gibi) çünkü bu obje olayı öyle dengeli tasarlanmalı ki!...bir anda kasanın ve kadranında duruluğunu alıp götürür...
ama bazı özel temalı projelerde temaya özgü object kullanılabilir; hezarfendeki gibi...o kanat genel tasarımı 1 kat daha yükseltmiş resmen | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 9:37 | |
| Bence de Türksaat yazısı aynı zamanda bir logo niteliğinde... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 9:41 | |
| bu durumda marka logo yerine de geçiyor, logo görünümünde, o halde arayışa ve mevcut,yakalanmış düzeni bozmaya gerek yok. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 9:47 | |
| Bence de her seferinde değişiklik yapmasak iyi olur. | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 10:21 | |
| yine de logo yapabilenler yapmaya ,fikri olanlar belirtmeye devam etsin ,çok beğenilen bir logo çıkmazsa da ,dediğiniz gibi farketmez,mesela ilk aklıma gelen,orient harici japon markalarıda isimlerini logo olarak kullanıyor | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 10:35 | |
| - sifujack demiş ki:
- yine de logo yapabilenler yapmaya ,fikri olanlar belirtmeye devam etsin ,çok beğenilen bir logo çıkmazsa da ,dediğiniz gibi farketmez,mesela ilk aklıma gelen,orient harici japon markalarıda isimlerini logo olarak kullanıyor
Benim saatlerimde marka logo olarak kullanılmış... CASIO, HISLON, VIALUX, CANDINO ve OMEGA | |
|
| |
recklesstr
| |
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 22:46 | |
| | |
|
| |
recklesstr
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 24 Ekim - 23:00 | |
| Evet ücretli bir site logo + kart basımı için farklı ücretleri var. Bize fikir vermesi amacıyla print screen ile görüntüsünü çekip sizlerle paylaştım. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 6:50 | |
| - krytime demiş ki:
- "Türkiye Saat Formu " başka bir formun adı değil mi?
o zamanlar o forumdaydık. daha doğrusu o forumun önemli bir parçasıydık. mazide kaldı. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 6:51 | |
| - egunns demiş ki:
- benim asıl fikrim sadece turksaat yazması (hezarfendeki gibi)
çünkü bu obje olayı öyle dengeli tasarlanmalı ki!...bir anda kasanın ve kadranında duruluğunu alıp götürür...
ama bazı özel temalı projelerde temaya özgü object kullanılabilir; hezarfendeki gibi...o kanat genel tasarımı 1 kat daha yükseltmiş resmen ben bunu TurkSaat olayını ısrarlı bir şekilde gündeme getiren bootsector arkadaşımız ortaya attığı gün söyledim zaten arkadaşlara ki bu isim değişmeyecek. ve tartışmaya açık da değil. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 6:55 | |
| - egunns demiş ki:
çünkü bu obje olayı öyle dengeli tasarlanmalı ki!...bir anda kasanın ve kadranında duruluğunu alıp götürür...
ama bazı özel temalı projelerde temaya özgü object kullanılabilir; hezarfendeki gibi...o kanat genel tasarımı 1 kat daha yükseltmiş resmen evet ben de aynı fikirdeyim. logo yapılacaksa modele göre bir logo yapılabilir. mesela Avicenna modeline Avicenna yazısının olduğu kısımda olabikecek (canon medicinae yazısı yerine) bir logo fikri çıkarmaya çalıştım bir ara çımadı bir şey. tıbbın logoları ile ilgili bir şey... | |
|
| |
recklesstr
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 8:08 | |
| Arkadaşlar bu projeyle alakam yok ama siteden birçok şey öğrendim. Saat bilgim yok denecek kadar az, ben de bu yolla yardımım dokunsun istedim. Eğer çizimlerim kötüyse lütfen söyleyin başka logo yapıp sizlere eziyet çektirmem. Hem de ben zahmet çekmemiş olurum Bu logo'nun çıkış noktası: Bu da benim hazırladığım logo: | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 8:25 | |
| - egunns demiş ki:
ama bazı özel temalı projelerde temaya özgü object kullanılabilir; hezarfendeki gibi...o kanat genel tasarımı 1 kat daha yükseltmiş resmen Bende vervito, teng ve egunns'a katılıyorum Türksaat kesinlikle değişmesin. Yazı karakteri olarak tartışabiliriz. Ayrıca tüm projelerde kendine özgü object fikride çok güzel ve hepsinde bir object olsun derim. Galiba hiçbir markada böyle bir durum yok. | |
|
| |
vervito
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 9:32 | |
| Trabzonspor u hatırlatıyor. | |
|
| |
egunns
| |
| |
propmatic
Mesaj Sayısı : 300 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 52 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 12:49 | |
| [img] [/img] | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Ptsi 25 Ekim - 21:22 | |
| o hilal yere doksan derece dik olarak yani dursa (açık ağzı yukarıda ) bence tam olacak .. | |
|
| |
| Turksaat Icin Logo | |
|