| Turksaat Icin Logo | |
|
+30ofis muaddib hasanyuceer cleric MrWrong HalitMurat Maurice Lacroix frown kHanTW Azizim Winchester saatmatik MortingenStrasse Murat Vurucu propmatic Drao recklesstr deka cowboy vervito teng egunns toro5 krytime crazyhours bootsector sifujack borahan GAREZ watcher 34 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Cuma 23 Ara. - 21:44 | |
| Tam aynı şeyi yazmak için foruma girdim ki bir de baktım yazmışsın. Tebrikler sen de işi biliyorsun | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 2:45 | |
| logonun uygulama alanı gözönünde bulundurularak hazırlanması kesinlikle çok önemli. saat için logonun silüet olarak da tanınabilecek, çok küçük detaylara bağımlı olmayan bir yapısının olması lazım. uygulama alanına göre logonun ufak değişimler göstermesi görülmemiş, ya da olmaması gereken bir şey değil. ve bence birbirine tamamen bağlı olması da gerekmiyor. takdir edersiniz ki amblem kullanan kullanmayan bir çok markanın ismi de emboss ya da yapıştırma olarak kullanılabiliyor. bunlar da birbirine yapışık değil. zaten logonun kabartma şeklinde kullanılışında en ideali, özel bir 3d formunun olması, yani heykeltraşlık ve boyut devreye giriyor. bunun yanı sıra, print ya da gravür şeklinde uygulanacak halinde ayrım istenen şey olacaktır. bunları düşünüyor olmamız güzel karanfilin kabartma ve gravür şekline kabaca bir örnek yaptım mesela onu da koyayım. ek: karanfil olacak diye bir şey yok elbette, sadece örnek olarak gösteriyorum. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 3:04 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 3:28 | |
| | |
|
| |
deka
| |
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:27 | |
| Çok güzel olmuş bu karanfil | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:31 | |
| Hele de kurma kolunda acaip guzel durmus | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:43 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:47 | |
| Karanfilin zaten orjinalinde yapraklarin uclari da disli gibi cizildigini gordum, sapin ucundaki disli gibi olan motif, yaprak diplerine de uygulanirsa icice gecmis disli mekanik havasi da verir ki cok hos olabilir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:48 | |
| Mekaniğin özü bu dişliler değil mi, haklısın dostum, dişli olmasa bu çark dönmez. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:48 | |
| muaddib sana söyleyecek söz bulamıyorum. Bu kadar güzel bir logo uygulamasını düşünmen, ben de dahil forumdaki birçok kişiye yeni bir bakış açısı kazandırdı. Gerek kadran üzerindeki logo olsun, gerek kurma koluna uygulanışı olsun, hepsini ağzım açık izliyorum. Çalışmalarını hayranlıkla takip edeceğim. Belli ki sanatsal yönün oldukça ağır basıyor. Meslek nedir? Mete abi, dişli fikri çok güzel. Bence muaddib'in onu yapmamasının sebebi logo zaten küçük olacağından üretici firmanın bu kadar detaya girememe ihtimali olabilir. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:55 | |
| Yahu ben bu forumun bir uyesi olmaktan gurur duyuyorum dostlar. Cok tesekkurler muaddip, forumdan bir arkadas oldugun icin, emeklerin icin... Gercekten forumumuz cok degerli arkadaslardan olusuyor... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 5:56 | |
| Yukaridaki resmi, yaprak uclarindaki disli gorunumu icin ekledim | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| |
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 6:06 | |
| teşekkürler arkadaşlar. ben de memnunum buraya üye olmaktan karanfilin "çark"larını yapmak mümkün, güzel de fikir. yalnız ancak uclarında olması taraftarıyım. alt tarafında, iç içe girecek şekilde olması için çıkıntı boyutunun daha da ufalması ve istemediğimiz aşırı detaya girmesine sebep olur, ben tercih ve tavsiye etmem. karanfilin yaprak kısmını, çarkı daha andıracak bir yapıda oluşturmayı da ayrıca denerim. bootsector, mesleğim sanat & tasarım diyeyim. bu tür çalışmaları profesyonel olarak da yapıyorum yani. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 6:10 | |
| İşin esprisi, yani çarkın dönme nedeni dişliler olduğuna göre mutlaka denenmeli. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 6:34 | |
| muaddib; sanat, tasarım olduğu açıkça belli zaten. Sıradaki forum saati projelerinde ciddi anlamda katkılarını bekliyoruz dostum. Ailemiz çok sağlam ve sıkı şekilde büyümeye devam ediyor. Mete abi kaç çocuğun oldu? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 6:56 | |
| | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 7:53 | |
| - deka demiş ki:
- Halihazır 2154.
??? Ben hiçbirşey anlamadım? Şifreli konuşmalar mı geçiyor? | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| |
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 8:22 | |
| Ahahahaha. Çok pardon benim kafa uçmuş Memnun Kaygısız'ı geçmiş Mete abi | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 10:24 | |
| Süper çalışmalar Sn.muaddib, teşekküler.. bu arada foruma da hoşgeldiniz.. Şu 12 köşeli yıldız çok daha hoşuma gitti benim. elinize sağlık.. Onun da kurma kolu üzerinde kabartma şeklini görebilirmiyiz zahmet olmazsa? | |
|
| |
kHanTW
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 10:35 | |
| Çalışmalar muhteşem, bu mevzunun Rumi'ye yetişmemesi kötü, vervito'nun sorusunu da destekliyorum... | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 10:48 | |
| 6 çıtalı bir saat çarkını ve onun negatif alanını karanfilin yaprağı şeklinde kullanarak yaptığım bir tanesi bir miktar içime sindi. onun haricinde çark ile ilişki kurmak çeşitli sebeplerden dolayı zor görünüyor. zaten kendisinin kurma mekanizmalarında kullanılması sebebiyle bir ilişkisi var gerçi... şimdiden versiyonlara girmeyelim fakat fikirler tabii ki makbul ve anlamlı. bunun haricinde ben üstünde bir miktar daha düşüneceğim. vervito, hoşbulduk. teşekkürler. kabartma olmaya pek uygun olmaz, negatif olarak kullanılmadığı müddetçe, fakat yamuk yumuk bir gravür olarak görseniz? | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 11:02 | |
| Of of of... İşçilik süper Ellerine sağlık... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 11:06 | |
| ben çok beğendim bu 12 köşeli yıldızı.. olağanüstü.. selçuklu motifleri gibi.. | |
|
| |
kHanTW
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 11:12 | |
| Her ikisi de çok güzel... | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 11:22 | |
| Şu versiyonun bence lale yaprakları üstte ve dişli altta ve üste bakacak şekilde olsa daha iyi olabilir gibi. Ama ilk hali çok daha iyiydi. - muaddib demiş ki:
| |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 12:07 | |
| Muaddib çalışmalarınız harika. Her iki belirtkede tepede güzel görünüyor. Yalnız ilkinin kadranda çokta hoş durduğunu söyleyemeyeceğim. Parti belirtkesi gibi geldi bana. Kullanılan saatten kaynaklı bir düşünce oluşmuş olabilir gerçi ama ikincisinin daha bir yakışacağı kanaatindeyim. | |
|
| |
frown
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 12:32 | |
| @muaddib, bu görselleri hangi programda hazırladınız? | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 24 Ara. - 21:00 | |
| üstadlar türklerde yıldız motifleri 12 köşeli değil, 8 köşelidir. İç içe geçmiş iki kareden meydana gelir . Biri diğerinin merkez yörüngesinde 45 derece döndürülerek oluşturulur. Bkz. Minyatür işlemeli bir temsili çinili resim. [img] [/img] | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 0:26 | |
| kullandığım program photoshop. "türk"lerde kullanılan çeşit çeşit yıldızlar var. selçuklularda 8 köşeli yıldıza daha sık rastlansa da 10 köşeli ve 12 köşeli versiyonu, ve farklı şekillerde yapılmış 8 köşeli türlerine de rastlanır. ayrıca 5 köşeli, 6 köşeli yıldızlar da çoktur. 16 köşelisi bile var. kültürümüzde yıldız çok kullanılan bir motif. elhamra sarayından 12 köşeye örnek: fatih camiinden örnek: 8 köşe ve 12 köşe yan yana: link veremiyormuşum bir haftalığına fakat bu örnekler de varlığına yeterli delil oluşturuyor sanıyorum. daha fazlası için elhamra sarayı nı inceleyiniz. hazine gibi geometrik motifler barındıran bir yapıdır. hoş hiç 12 köşeli olmasa bile, yine kültürümüzün bir motifi üzerinden yapacağımız bir icat da abes bir şey olmaz. bence. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 0:36 | |
| Her ne kadar biz Türkler de içselleştirmiş olsak ta12 köşeli yıldız aslen Arabik bir motiftir.Sonsuzlukla ilgili bir anlatımı vardı ama şimdi hatırlayamıyorum. Belki de Kufi motiflerinden bir logo da düşünülebilir. (ama 12 köşeli yıldız da çok güzel duruyor) | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 0:43 | |
| arabı da bizim rumu da türkü de. | |
|
| |
frown
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 2:30 | |
| - muaddib demiş ki:
- arabı da bizim rumu da türkü de.
Zengin bir kültürümüz var, bunu sonuna kadar kullanmak lazım | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 2:31 | |
| Pek vaktim yok uzun yazamayacagim ama sevgili muaddip cok guzel seyler yapti ozellikle carkli karanfil cok hos oldu. Rumi'de logo kullanmadik, kadrani doldurmak istemedim ama belki henuz cok gec degil, gerci logosuz kadrani onayladim ureticiye ama kadran numunesi hemen hemen cikmak uzere ama ciktiktan sonra bile belki bir ufak fark odeyerek logo ekletebilirim, top sizde ama cok acele edin bir karar vermek icin. Forumda rumi resimleri var, sayin muaddip belki rumi resimleri uzerine uygulama yapabilirse gorme ve degerlendirme sansimiz daha yuksek olur, kurma kolu ise ucu hafif sivri oldugu icin logo olmaz ama kadrana ve arka kapaktaki icinde T olan ay yerine belki uygulatabilirim.
. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 2:37 | |
| 12 koseli bir yildiz da oldukcxa anlamli olur gibime geliyor. Hatta ic gobegine de veya bir yerlerine TS harfleri, kufi karakteri ile bile olur gibime geliyor | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 3:05 | |
| bence aceleye gelmese daha iyi. fakat bağlayıcı olmadan da olsa bir çalışmayı saat üzerinde görmek isterseniz bence kullanılmasında bir beis yok. düzgün uygulandıkları takdirde hepsinin güzel görüneceğini sanıyorum. bir caseback örneği, fakat rumi değil: | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 4:18 | |
| Mademki Rumi'de sona yaklaşıldı... tartışmanın ilk başlangıcından bu yana görüşümü burada belirtmedim ancak özel görüşmelerde hep dile getirdim. temel argümanımı ortaya koyayım. Bir saat için logo üretmekle bir markaya logo üretmek çok farklı işler. Genel izlenimlerime göre saat klasifikasyonlarına göre fimalar amacı belli edici logolar tasarlayıp sunuyorlar. (divers, pilots vb.) Ancak iş bir markaya logo üretmekse neden genelinin sade ve temsili kolay semboller kullandığı çok açık. aşağıdakilere bir de siz göz atın... Güzel tasarlanmış bir "TÜRKSAAT" makanın kendisi... Fazlası benim gözümde fazla... Acak "Ü" nün tepesine kondurulacak hoş bir Yıldız tasarımına asla hayır diyemem [img] [/img] | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 9:59 | |
| Aman diyelim Rumi'de artık gecikme yapmayalım. Logo kalsın bir sonraki projelere.. zaten eski logo hali Rumi tepesinde olacak... Rumi'yi böyle bırakalım diyorum.. kadrana da ekstra bir şeyle doldurmayalım şimdi. Muabbid'in harikülade çalışmlarını ileriki projelerde kullanalım derim ben. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 10:04 | |
| Mevcut tepede/tepelerde logo kullanımı zor, hatta imkansız, kadranda da minimalist tarzımıza uygun değil veya uygun olsa da şu anda herşeyin baştan başlaması gibi birşey olur, geriye sadece arka kapak çerçevesi kalıyor,mümkünse ileriye ışık tutması ve devamlılık adına arka kapakda yer verilebilir derim. | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Paz 25 Ara. - 19:40 | |
| - deka demiş ki:
- Mevcut tepede/tepelerde logo kullanımı zor, hatta imkansız, kadranda da minimalist tarzımıza uygun değil veya uygun olsa da şu anda herşeyin baştan başlaması gibi birşey olur, geriye sadece arka kapak çerçevesi kalıyor,mümkünse ileriye ışık tutması ve devamlılık adına arka kapakda yer verilebilir derim.
Katılıyorum tamamiyle. muaddib'in çalışmaları çok güzel ,tebrik ediyorum gayreti için. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Cuma 30 Ara. - 22:29 | |
| uzun bir aradan sonra yine forumdayım. logo çalışması güzel olmuş ellere sağlık. bana da saatlerde yer var mı halen | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Cuma 30 Ara. - 23:00 | |
| Elbette Rumi için yerimiz var.İstersen yazabiliriz. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo C.tesi 31 Ara. - 1:05 | |
| | |
|
| |
cleric
Mesaj Sayısı : 49 Kayıt tarihi : 09/11/11 Yaş : 43 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Turksaat Icin Logo Salı 31 Ocak - 0:35 | |
| tasarım bölümünde saat içinde logo bahsi açılınca aklıma gelen bişiyi yapmak istedim.. tabi şirket bilgisayarımda sadece paint olunca saçma bişey çıktı, dişlilerin yapısı da bozulunca mantığa uymadığından gönderip göndermemekte kararsız kaldım, mazur görün artık. aslında T yi arka kısımda (sarkaç için) çarkların içinden geçerek daha düzgün koymaya çalıştım..paintle ancak bu kadar oldu.. photoshopla deniycem bakalım.. ama sayın muaddib beyin karanfil, dişli tasarımı çok orjinal. TS harflerinden bagımsız olması fikri de daha güzel bana göre. | |
|
| |
| Turksaat Icin Logo | |
|