Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar

+38
Magneto
ekonomist
silver
ofis
frown
trilobid
yusufduz
thomasm
forbidden
SEBA
fevzi aker
aaltindeger
cemele
akdikan
Azizim
kelby
Akif
MortingenStrasse
Drao
dreren
Bakone
solestar
toro5
GAREZ
borahan
kHanTW
vervito
teng
krytime
merih
crazyhours
egunns
sifujack
haspirin
certus
deka
bootsector
watcher
42 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Sonraki
YazarMesaj
teng

teng

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Empty
MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 2:44

Usher'in mekanik saat diye birşey olduğundan bile haberi yoktur bence..
Aman dikkat edelim de nigga'nın saatini yanlışlıkla takmayalım diable
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 2:53

teng demiş ki:
pimp watch olarak geçmiyor mu onlar? blublu
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 2:54

Demek ki aradığımız heyecan ve saat buymuş, müthiş destek ve katılımcılardaki heyecan çok güzel, sanırım listeyi kısa zamanda tamamlayacağız gibi gözüküyor. okkiii
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 3:17

Yelkovan,akrep Breguet tarzı nasıl olur rakamlarla bütünleşir bence. Kurma kolu konusunda yine Chronoswiss tarzı olmasından yanayım. Kasa ince olursa kurma kolunu parmaklar iyi kavrar.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:48

dreren demiş ki:
teng demiş ki:
pimp watch olarak geçmiyor mu onlar? blublu

aynen öyle geçiyor Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:51

Arkadaslar teklif ettiginiz kollari ve tepeyi resimlendirin ayni zamanda, boylece zaman buldukca bunlari cizmeye calisir ve kadrana uygularim.
http://www.turksaatforumu.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:55

egunns demiş ki:
ok watcher ok1
bu arada bu porselen-emaye kadran düşüncen için ayrıca tebrik ederim,
normalde siyah kadrancıyımdır, bunun nedeni çoğu üretici krem kadranı ya çiğ yada sarı yapma özüründen dolayı

@vervito; glashutte otomatik; ben ilk baktığımda hesalit gibi gelmişti ama saphirmiş, kadranda biraz dış bükey galiba,
adamlar tabi 12-3-6-9 a arabic numberları o kadar zarif ve karakterli yerleştirmişlerki, kadran tek parça gibi,
Ben acaba Rumi ye arabic number serpiştirme fikrini biraz hayal ettim ama osmanlı rakamlarına nasıl bir karakterde uygulanabileği büyük kumar

bizim osmanlı rakamları Breguet çizdiği şekilde olacak. bu rakmaları başka saat üreticileri de çizmiş bir daha şekilli bir biçimde filan ancak en iyisi breguetinkiler. zaten bunları Topkapı sarayınaki sergide Teng il gördük ve bayıldık.. çok çok zarif bir biçimdi.
biraz daha küçük olabilir rakamlar. kasa çapı Hezarfene göre küçük olacak o yüzden rakamlarda küçülecek. Breguetin Osmanlı cep saatlerine bakarsanız 50mmşk cep saatlerine çok çok ufak çizimler yapmış ve mühteşem olmuş. canlı kanlı gördük.
Glashutte tarzı arabic rakamlar a tabii ki çok spesifik bir font ve gösrellik ben o Poljotumu çok severim. Smile
Arabic'i düşünemedim ancak Constantinople Dial adlı başlıkta bir fikir gelmişti aklıma onu paylaşmıştım. onunla ilgili bir çizim yapacağız ilerde.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:57

biraz fikir egzersizi ve yardımcı olması açısından peseux 7001 calibreli bir kaç saat resmi koyayım

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Tissot

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Peseux70001

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 700019

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 700016

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 700015

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 70016

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 70013

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 70012

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 7001

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 2817_0

vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:58

Akif demiş ki:
Değerli Arkadaşlar,

Forumu 15-20 günden beri takip etmekteyim. İş dolayısıyla hergün girip düzenli takip edemiyorum. Keşke sizleri ve forumu, üçü replika toplam 4 adet saat aldığım 2010 senesinden önce tanımış olsaydım diye düşünüyorum.

Kaçırmış olduğum forum dizayn saatlerine üzülmüşken, yeni bir proje arifesinde olmanızdan son derece memnun olduğumu belirterek, şekli rengi ismi sizlerin ortak kararı olacak yeni saat projesinde yer almaktan memnuniyet duyarım.

Saygılarımla.

hay hay efenim. aramıza hoşgeldiniz.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 4:58

veee her ne kadar modifiyeli de olsa peseux 7001 temelli hautlence

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 70014 clown drunken
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:01

lugları ve kadranı candinodaki gibi yapsak sizce nasıl olur?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:03

Azizim demiş ki:
Yelkovan,akrep Breguet tarzı nasıl olur rakamlarla bütünleşir bence. Kurma kolu konusunda yine Chronoswiss tarzı olmasından yanayım. Kasa ince olursa kurma kolunu parmaklar iyi kavrar.

evet mavi breguet kollar çok hoş olacak gibime geliyor benim de. rakam/kasa/kol renkleri uyumu ile ilgili bir mesaj yazmıştım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:06

Iste bizim saatin kesiti boyle ama ust cerceve daha ince olacak

Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 700019
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:07

@dreren
Paylaştığınız fotoğraflardan birisine takıldım. Kola takılmış bir saat. Onun çapı ve markası nedir acaba? Şu çizgili gömlekli ve kol düğmeli kişinin taktığı saat.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:08

dreren demiş ki:

Boyle bir kasa modeli var elimizde onu biraz degistirerek guzel bir proje ileride yapariz insallah.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:09

watcher demiş ki:
dreren demiş ki:

Boyle bir kasa modeli var elimizde onu biraz degistirerek guzel bir proje ileride yapariz insallah.
merakla bekliyor olacağım cheers ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:10

Yahu epey onceleri kollar ile ilgili genis bir baslik camistik, bulan veya hatirlayan buraya link verirse daha iyi olur oradan modellere goz atariz, ben bulamadim.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:11

bootsector demiş ki:
@dreren
Paylaştığınız fotoğraflardan birisine takıldım. Kola takılmış bir saat. Onun çapı ve markası nedir acaba? Şu çizgili gömlekli ve kol düğmeli kişinin taktığı saat.
Galiba ^power rezerv'li louis erard
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:15

bootsector demiş ki:
@dreren
Louis Erard 40,5 mm kalınlığı 9 ,2 mm...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:16

Arkadaslar bir deeeee su vaaar:

Hani saatin capi ile ilgili bisuru tartistik ya....
Hani 40mm asagisinda olursa almam filan dedik ya....
Peki hic su soruyu sorduk mu kendimize?
43mm olan hezarfenin kadrani kac acaba?
Ve cok ince cerceveye sahip olacak yeni saat 38-39mm olursa kadrani ne olacak?
Ben soyleyeyim simdi olctum:
Hezarfen'in kadrani 36mm
Yeni saatin kadrani 34-35mm olacak
ve de lug to lug olculeri hezarfen ile cok yakin olacak
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:18

kasa çapı ile ilgili 50 kere söyledik yine söylüyorum. Patek Calatrava denediniz mi? 37mm bu saat.
JLC ultrathin denediniz mi? bu da 38mm.
bu saatlerden bulun önce bir deneyin.
39luk bir saat deneyin, 40dan pek bir farkı yok. Bezen ince olacağı için 39luk saat 40gibi görünecek çünkü bu sefre de kadran gniş olmuş olacak.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:21

watcher demiş ki:

Hezarfen'in kadrani 36mm
üstad ısrarla bir saatçide 38 mm bir dress watch denenmesinde fayda var dememin sebebi bu;algıda yanılma olmasın diye...ayrıca sadece kasa boyu değil kalınlık da önemli;ve bu resimlerde gözüken incelikte bir saat olacak;aynı hatayı vaktiyle ben yaptım 42 44 mm saat kullanan biri olarak 40 mm dresswatchı alırken bile burun kıvırdım;küçük gelir bu diye;şimdi 38 mm bile büyük geliyor;şahsi fikrime göre dresswatchlarda ideali 36 mm
;
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:29

Bugun tasarimlarin resimlerini mail ile "harry winston" markasinin tasarim danismanina gondermistim fikirlerini almak icin, kendisiyle gecen cumartesi aksam bulusmasinda tanismistik.
Simdi beni tel ile isvicreden aradi, saati muthis bulmus, zarifligine, inceligine, rakamlarin orjinalligine vurulmus.
Kendisine de istiyor ve listeye yazilmak istiyor, hatta teslimat sonrasi bir isvicre saat dergisinde bizim saati tanitacagini soyledi.
olcu olarak ona da sordum, kesinlikle ama kesinlikle maksimum 38mm tavsiye etti, yukarisinda pisman olabilirsiniz cunku kolda pizza gibi yayilma ihtimali var diyerek kendi deyimi ile yorum yapti.

Ben de bugun nicolas'a ugrayip saatler deneyip resimlerini kolda ve hezarfenin yaninda cekecektim ama inanin bugun hicbir yere ayrilamadim, isyerimde yalniz kalinca gidemedim.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:31

peseux 7001 cal saatlerde benim gördüğüm genel ölçü 37 mm ;tasarım danışmanı kolda pizza gibi yayılma ihtimali var;diyerek aslında durumu anlatmış;çünkü saatimiz ince hamurlu olacak fumeur
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:39

watcher demiş ki:
Yahu epey onceleri kollar ile ilgili genis bir baslik camistik, bulan veya hatirlayan buraya link verirse daha iyi olur oradan modellere goz atariz, ben bulamadim.
http://www.turksaatforumu.com/forumun-saati-forumda-saat-yaratalm-f17/forumun-kendi-saati-t213.htm
bu olabilir mi,nostaljik takılmalar eşliğinde 2. sayfaya bakarsak. fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:44

Tam olarak bu degil galiba ve eger dogru hatirliyorsam ayri bir baslik acmistik,
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:47

watcher demiş ki:

Hezarfen'in kadrani 36mm
ve de lug to lug olculeri hezarfen ile cok yakin olacak
Hiç kadran ölçümü yapmadığımız için garip gelebilir ama kadran ölçüsü her saatde böyledir,bezelin kalınlığına göre (+-) oynar,bu gidişle saat küçüle küçüle sıfırlanacak galiba: agliyor bu kısmı hoşuma gitmemeye başladı, herşeyin bir normali,ortalaması olmalı.

En son deka tarafından C.tesi 30 Ekim - 6:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:52

yav patek kiim biz kim buraya kargo şirketleri bile hafta da bir gün geliyor Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 5:54

O da paket demek istemişti zaten diable
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:18

Bende tam bu hararetli 38-39-40 mm tartışmasını watcher ın son hali için tasarımcıyla görüşmesi gerektiğini düşünmüştüm; ki görüşmüş ok1
Prof çizimlerden sonra daha da netlik kazanacaktır en doğrusu.
Bence bu saat bizim günlük kullanacağımız saatimiz olmayacaktır, o yüzden 1 mm için saatimizin ana felsefesini hiç etmeyelim; birazda tasarımcılara güvenelim.
Bu arada bazı dostların isteği galiba farklı lug ve kadran yapısı yönünde ama bu projenin kabası jaeger ultra thin temelinde ve bu projede en değişmeyecek ana hatlar.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:37

TAMAM BULDUM BULDUM
EUREKAAAAA

Saatin capini 38,5 yapalim Very Happy

Hadi herkes evet desin de su pazarligi bitirelim

En son watcher tarafından C.tesi 30 Ekim - 6:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:38

bu saat projesi isterse 49 mm olsun ben yine bir forum üyesi olarak iştirak ederim;ama büyük kasa isteyen arkadaşlar neden istiyorlar;onu net anlayamadım;pilot bir saat olsa 40 mm denilse ona da karşı çıkarım en az 42 mm olmalı diye
ama bahsettiğimiz model saatgilller familyasından dresswatch yani elbise saati ve yanılıyorsam beni düzeltin bu saatin ölçüleri 33 -38 mm arasındadır;
ve yine yanılıyorsam beni düzeltin benim bildiğim kadarıyla peseux7001 calibreli saatler genel olarak 35 -37 mm ölçülerinde
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:40

Büyük kasa saatler moda diyerek büyükkasalı bir dresswatch istemek abesle iştigaldir ;dresswatchların modası geçmez;o yüzden 50sene önceki bir dresswatch keyifle yine elbise saati olarak takılabilir

En son dreren tarafından C.tesi 30 Ekim - 9:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:42

egunns demiş ki:
Bende tam bu hararetli 38-39-40 mm tartışmasını watcher ın son hali için tasarımcıyla görüşmesi gerektiğini düşünmüştüm; ki görüşmüş ok1
Prof çizimlerden sonra daha da netlik kazanacaktır en doğrusu.
Bence bu saat bizim günlük kullanacağımız saatimiz olmayacaktır, o yüzden 1 mm için saatimizin ana felsefesini hiç etmeyelim; birazda tasarımcılara güvenelim.
Bu arada bazı dostların isteği galiba farklı lug ve kadran yapısı yönünde ama bu projenin kabası jaeger ultra thin temelinde ve bu projede en değişmeyecek ana hatlar.
+1 işi bilene teslim etmek lazım
teng

teng

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:43

38-39 mm olmasından daha önemli olan görünüş, kadran yapısıdır.
38-39 mm olmasından daha önemli olan görünüş, kadran yapısıdır
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:45

teng demiş ki:
38-39 mm olmasından daha önemli olan görünüş, kadran yapısıdır.
+1 zaten watcherda küçük bir kasa ölçüsünde bile neredeyse hezarfenin ölçüleri olacağını söylemişti
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:47

bu arada peseux 7001 uzunluğu 23,3 mm kalınlığı ise sadece 2,5 mm kıyaslamayı üç boyutlu yapabilirsek sevinirim;sadece kasa boyu değil kalınlığın uyumlu olması da çok önemli
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 6:59

Makine Olculeri kurmali JLC ile hemen hemen ayni.
JLC bu kurmali modeli ilk cikardiginda 33mm cikarmisti, bu uretim halen var eger yanilmiyorsam, ama bu ebat gunumuz icin biraz kucuk kalinca 38 versiyonu da yaptilar.
Ben 40 asagisi takmam diyordum, bu 38'i galleria'da denedigimde yamulmustum, muthis bir denge vardi, bu nedenle bu kadar israr ediyorum kolda denemek bazi fikirlerimizi gercekten degistirebilir ve etkileyebilir.
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:01

watcher demiş ki:
Makine Olculeri kurmali JLC ile hemen hemen ayni.
JLC bu kurmali modeli ilk cikardiginda 33mm cikarmisti, bu uretim halen var eger yanilmiyorsam, ama bu ebat gunumuz icin biraz kucuk kalinca 38 versiyonu da yaptilar.
Ben 40 asagisi takmam diyordum, bu 38'i galleria'da denedigimde yamulmustum, muthis bir denge vardi, bu nedenle bu kadar israr ediyorum kolda denemek bazi fikirlerimizi gercekten degistirebilir ve etkileyebilir.
kaldı ki watcherın bileği de bir hayli kalın fumeur
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:04

harry winston tasarımsıcı öyle dedikten sora daha neyin tartışmasının yapıyoruz. dedik ya bulabilen bulsun denesin bhsi geçen saatleri. bulamıyorsanda o zaman bunca insana güveneceksn.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:04

Evet benim bilek biraz zor olanlarindan, arka kemikler de biraz cikik o nedenle saatte biraz dengesizlik oldu mu kolumda duz durmuyor.
Benim bilek cevresi 17,5cm
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:07

watcher demiş ki:
TAMAM BULDUM BULDUM
EUREKAAAAA

Saatin capini 38,5 yapalim Very Happy

Hadi herkes evet desin de su pazarligi bitirelim
İşte bu, ara çözüm, ara formül. alkisalkis ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:12

Ok arkadaslar, simdilik su cap konusunu daha fazla tartismayalim, asagi yukari belli, simdi uretim asamasinda da duruma bakacagiz, numune gelecek filan, bu tartismayi o zamana birakalim, arada firsati olan bu jlc saatten dener, onumuzde en az iki ay daha var son karar icin, o nedenle uzerinde mutabik kaldigimiz konulari gelistirelim, mesela kollar icin karar verelim, tepe nasil olsun?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:14

Bence hem kasanın klasik yapısından hem de rakamları ortaya çıkarması adına sade bir tepe olmalı.

En son teng tarafından C.tesi 30 Ekim - 7:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:18

bugünler junghans max bill aklımda vervito hocanın tabiriyle kollar ip gibi ipince düşünülebilir
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:19

saniye şimdi oluyor mu bu arada?21.600 salınımlı bir saatin saniyesinin akıcılığı da ona göre olacaktır;minimalist tasarım olursa saniye hiç olmasın derim;hatta kadran open heart bile olabilir fumeur
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:21

tepe sade ve kasaya uygun olmasının yan ısıra kurmalı bir saat olduğu için rahat kurulabilmeli, eski kurmalıların tepeleri hiç uygun değil rahat kurulamadığı için değil takmak evde bile çalıştıramıyorum, parmakların acıyor.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:22

saniye olsun derim, saniye küçük boy olduğu için akıcılığında sorun olmaz.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:22

+1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar   Peseux 7001           Model Rumi          Resimler Tasarimlar - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 30 Ekim - 7:25

Saniye olmali bence ve de kucuk oldugu icin akici gider.
Tepe belki de hezarfenin modelinden ama kucuk ebat olabilir.
Bu tepe de bizim klasiklerimiz arasinda yer alabilir.

Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar
5 sayfadaki 13 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Sonraki
 Similar topics
-
» URWERK 10x - Peseux 7001
» Rumi Model Saatin Ozellikleri ve Resimleri
» İlginç tasarımlar (çok sayıda fotoğraf)
» Certina DS 1 (Resimler)
» SAATİMİZE KUTU: HEZARFEN YAZILI SAAT KUTUSU LİSTESİ