| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|
+38Magneto ekonomist silver ofis frown trilobid yusufduz thomasm forbidden SEBA fevzi aker aaltindeger cemele akdikan Azizim kelby Akif MortingenStrasse Drao dreren Bakone solestar toro5 GAREZ borahan kHanTW vervito teng krytime merih crazyhours egunns sifujack haspirin certus deka bootsector watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 7:29 | |
| tepe soğan şeklinde olmazsa düz olursa amblemimizi koydurabilir miyiz? | |
|
| |
dreren
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 7:29 | |
| logo yaparsak logomuzu koyarız | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 7:37 | |
| Galiba kasa ebat tartışmasında en çirkef kişi bendim arkadaşlar. Bu kararın sonraya atılmasına sevindim. Ben de boş zaman bulup JLC ultra thin bir saat deneyeceğim. Hatta gerekirse fotoğraf çekip forumda da paylaşırım. Bu arada bizim saatin kalınlığı tam olarak ne kadar olacak? | |
|
| |
dreren
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 7:43 | |
| - bootsector demiş ki:
- Galiba kasa ebat tartışmasında en çirkef kişi bendim arkadaşlar.
Bu kararın sonraya atılmasına sevindim. Ben de boş zaman bulup JLC ultra thin bir saat deneyeceğim. Hatta gerekirse fotoğraf çekip forumda da paylaşırım. Bu arada bizim saatin kalınlığı tam olarak ne kadar olacak? zannımca 6.5 -7 mm arasında olur | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 7:48 | |
| Böyle bir tepe uyar mı? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 8:01 | |
| Ben de tam bu tarz bir tepe ve mumkun olursa uzerinde logo dusunmustum. Ama ebat olarak tabi ki saatin inceligine uygun olmasi gerekir
En son watcher tarafından C.tesi 30 Ekim - 8:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 8:03 | |
| Saatin detayına bakılırsa kalın bir kasaya sahip gibi gözüküyor ama bizim kasaya uyarlanmış, bu tarz bir tepe veya biraz daha klasik bir tepe de olabilir. | |
|
| |
dreren
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 8:03 | |
| ikinci projemizde bir logo iyi olur;hem de saatle özdeşleşir;tepesi de orjinal olmuş olur | |
|
| |
dreren
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 8:06 | |
| TS amblemli logo şimdiden çok hoş geliyor | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 9:46 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 12:23 | |
| tepe ve kollar açısından şimdilik kesin kararlar vermeyelim arkadaşlar, kasa numunesi gelsin onun üzerine daha güzel değerlendiririz. özellikle kollar açısından tek tek bilgisayr çizimlrine kol alternatiflerini uygular çıktı alıp kasaya yerleştirir bakarız çok daha sağlam olur... bu saatin kolları çok önemli çünkü. zaten çok minimalist bir dizayn olacak o açıdan saatin en göze batan parçaları rakamlar ve kolla olacak. kolları iyi seçmeliyiz. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 12:24 | |
| - dreren demiş ki:
- ikinci projemizde bir logo iyi olur;hem de saatle özdeşleşir;tepesi de orjinal olmuş olur
logo başlığınd da yazdığım gibi aynı fikirdeyim. maddi olarak çok zorlamaz ise bizi tepeyi logolu yapabiliriz ama kadranda şimdilik extra logoya ihtiyaç yok bence | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 12:43 | |
| kol olarak aklıma alternatif geldi yazayım . Klasikleşmiş kollardan da biraz sıkıldık aslında. mesela dauphineler bu modele çok iyi giderdi ama hezarfene dauphine taktıracak arkadaşlar bu saate de dauphine istemeyebilir. ancak ona benzer iki alternatif geldi. birisi yeni Zenith Respirator kolları. diğeri F.P.Journe'nin klasik kolları. tabii bu kollar bu marka ile klasikleşmiş ilk başta saatlerden çok iyi anlayan birisi ahanda FPJ kolundan takmışlar diye bilir. ancak bu tarz kollar ileriki yıllarda zaten yaygınlaşacak ve bir çok başka marka da kullanacak, aynı meşhur breguet kolları gibi klasikleşecek. FPJ'in kendisi dışında bu tarz kolları ilk kullanan neden biz olmayalım ki tabii yasal bir engel (telif hakkı) yoksa ise.
En son vervito tarafından C.tesi 30 Ekim - 13:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 12:59 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 20:22 | |
| - vervito demiş ki:
- kol olarak aklıma alternatif geldi yazayım . Klasikleşmiş kollardan da biraz sıkıldık aslında. mesela dauphineler bu modele çok iyi giderdi ama hezarfene dauphine taktıracak arkadaşlar bu saate de dauphine istemeyebilir.
ancak ona benzer iki alternatif geldi. birisi yeni Zenith Respirator kolları. diğeri F.P.Journe'nin klasik kolları. tabii bu kollar bu marka ile klasikleşmiş ilk başta saatlerden çok iyi anlayan birisi ahanda FPJ kolundan takmışlar diye bilir. ancak bu tarz kollar ileriki yıllarda zaten yaygınlaşacak ve bir çok başka marka da kullanacak, aynı meşhur breguet kolları gibi klasikleşecek. FPJ'in kendisi dışında bu tarz kolları ilk kullanan neden biz olmayalım ki tabii yasal bir engel (telif hakkı) yoksa ise. dauphine kollar bu saate gider,ancak yinede klasik diğer kollar denenebilir, bu arada Hezarfen'in dauphine kollarından haber var mı, ne zaman gelecek? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 21:28 | |
| Fpj hangisi ? Bence de bu saate dauphine veya feuille kol gider.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 22:40 | |
| Bence de dauphine veya tarzi kollar rakam karakteri ile en guzel gidebilecekleri. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar C.tesi 30 Ekim - 23:28 | |
| Herkes dauphine kol rakam demiş de bir kişi de bilmeyen için şunun bir örneğini koyayım foruma dememiş Teessüfler. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 0:35 | |
| Bence bu kollar hakkında başımızı ağrıtmayalım, sonuçta osmanlı rakamlarını vitrinde hiç görmediğimiz için şu an karar vereceğimiz kollar kumar olur; prof çizimler çıktıktan sonra uyarlayıp üstünde karar veririz; bu arada teng ve vervito topkapı sarayında saati görmüşler; hatırlayabilirlerse referans olabilir. (incelemelerdeki limitli Glashutte ün ucu damlalı kollarıda bize fikir olsun)
Evlilik arefesinde halıcı dolanıyoruz hanımla; girip çıkıyoruz dükkanlara falan...bir halıcıda 4-5 model beğendik; birde hiç orada beğenmediğimiz modeli halıcı ısrarla onuda eve götürüp denememizi istedi...Eve gidip beğenmediğimizi denemek için salona serdiğimizde tereddütsüz onu aldık..... Kadranda görmek lazım....
| |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 0:51 | |
| Halıcı da işinin ehliymiş Eve götür ser diyebilecek kadar da malına ve kendi bilgisine güveniyormuş helal olsun. Bu kol çizimlerini falan ne zamana alabiliriz? Ben de 1 haftaya farklı ebatlardaki ince kasaları kolumda denemiş olacağım. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 2:01 | |
| zaten benim söylediğim her iki alternatif de dauphine tarzında. dauphine varyasyonu diyebiliriz. hem yeni respirator kolları hem de fp journe klasik kolları zenith'in daha büyük resmini bulamadım. ancak resmi sitede çok güzel gösteriyor kolları | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 2:11 | |
| - egunns demiş ki:
- Bence bu kollar hakkında başımızı ağrıtmayalım, sonuçta osmanlı rakamlarını vitrinde hiç görmediğimiz için şu an karar vereceğimiz kollar kumar olur; prof çizimler çıktıktan sonra uyarlayıp üstünde karar veririz; bu arada teng ve vervito topkapı sarayında saati görmüşler; hatırlayabilirlerse referans olabilir.
(incelemelerdeki limitli Glashutte ün ucu damlalı kollarıda bize fikir olsun)
Evlilik arefesinde halıcı dolanıyoruz hanımla; girip çıkıyoruz dükkanlara falan...bir halıcıda 4-5 model beğendik; birde hiç orada beğenmediğimiz modeli halıcı ısrarla onuda eve götürüp denememizi istedi...Eve gidip beğenmediğimizi denemek için salona serdiğimizde tereddütsüz onu aldık..... Kadranda görmek lazım....
daha önceki mesajda söylediğim gibi kasanın içinde kadranda görmek şart. Segideki saatleri hepsi cep saati idi. ve çoğusunun kolları klasik breguet kollar idi. Glashutte damla kolları da cep saatine veya kasası lug açısından (lugları kasadan düz çıkan tarzda, mesela 7001 makineli Nomos veya Stowa'lar gibi) daha düz bir saate daha çok uyuyor bence. ama emin de değilim. deneyip görmek lazım yine de. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 2:18 | |
| @vervito Fotoğrafını paylaştığınız F. P. Journe saatin kolları gerçekten çok hoşuma gitti. Yapı olarak göbek kısmı olmasa da uçlara doğru incelen kısımlar bizim saate çok güzel uyar diye düşünüyorum. Longines kollarını da denemek lazım bizim saatin çizimi üzerinde. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 5:02 | |
| orası böyle şurası böyle olsun diyebilme lüxümüz bile büyük bir haz; ben zaten vitrin saatlerini beğenemiyordum şimdi çok daha sıradan geliyor | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 5:11 | |
| Farkındaysanız, sıradan modellere ve makinalarada pek itibar etmiyoruz. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 5:15 | |
| mavi nin reklamı gibi " çok çok oluyolar" - deka demiş ki:
- Farkındaysanız, sıradan modellere ve makinalarada pek itibar etmiyoruz.
| |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 5:39 | |
| Hezarfen den sonra ancak Rumi heyecanlandırdı ki, gördüğüm kadarı ile bu durum çoğunluk içinde geçerli, demek ki zevk ve isteklerimiz sıradanlıkdan çıkıp rafine bir hal almış. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 6:24 | |
| - deka demiş ki:
- Hezarfen den sonra ancak Rumi heyecanlandırdı ki, gördüğüm kadarı ile bu durum çoğunluk içinde geçerli, demek ki zevk ve isteklerimiz sıradanlıkdan çıkıp rafine bir hal almış.
Kesinlikle katılıyorum. Ben bu foruma üye olduğumda Burberry'nin pilli saatini almak istiyordum ve buradakilerin fikirlerini merak etmiştim. O saate 1000TL üzerinde para verecektim neredeyse. Hezarfen elime geldiğinde anladım ki bir daha pilli saatle işim olmaz. Elimdekileri de çıkartacağım. Benimsiniz artık mekanik saatler! Korkun benden... Hep beyaz kadran mavi kollu bir saat istemiştim ama bana en yakın olan Longines Master Collection saati 4000TL üzerinde fiyatla satılıyor. Bu yeni proje resmen beni nirvanaya ulaştıracak. | |
|
| |
vervito
| |
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 9:51 | |
| Valla marka patek falan ama hiç hoşuma gitmedi bu saat. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 10:07 | |
| Rakamlar kabartma metal renk ve mavi dauphine kollar | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 10:10 | |
| Kabartma rakamlar çok hoş olmuş, birde dauphine kolları ve saniye kolunu metal renkde görsek,sanki daha iyi olur gibi. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 10:27 | |
| @watcher Bence gayet güzel görünüyor. Kollar metal - Rakamlar Metal Kollar metal- Rakamlar Altın Kollar mavi - Rakamlar Altın Kollar altın - Rakamlar Altın Bu kombinasyonları da görebilir miyiz acep? Bir de merak ettiğim mavi kollar Longines Master Collection kollarının aynı şekilde deneyebilir miyiz? Zaten sanırım IWC Portuguese kolları da aynı şekilde. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 10:48 | |
| bootsector bahsettiğin kollar yaprak kollardır çok saatte kullanıldı. Tissot Le locle'lerde de. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 10:56 | |
| "Hezarfen ile karşılaştırmayın bu saati çünkü konseptler farklı" sözümün arkasındayım ve bundan sonraki yazacaklarım bununla çelişiyorum gibi seslensede öyle değil, bu saatin saniyesiz olması daha bir fark lı olduğunu gösterecek, tepenin soğan tarzdan biraz uzak daha düz ve göze batmayan (JLC gibi) , çoğunluk saniye kolu kalsın derse eğer hezarfen gibi saniyenin ucu hilal olmasın bari, sade düz bir çizgi kafi olur. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:04 | |
| Saniye olsa da olmasa da bana çok koymaz ama tercih kullanmam gerekirse olmasından yana olurum. Tepe için düşündüm de acaba panerai radiomir lerin tepeleri gibi bir tepe olabilir mi diye düşünüyorum. Hani bazı arkadaşlar daha kolay kavranması ve rahat kurulmasından falan bahsettikleri için öyle birşey geldi aklıma. Bir de sayın vervito siz yaprak kolların bu saate nasıl olacağını kestirebiliyor musunuz? Hani benden daha tecrübeli olduğunuz için gözünüzde daha rahat canlandırabilirsiniz belki. Son olarak bilmeyen arkadaşlar için radiomir kurma kolunu göstereyim. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:05 | |
| bu hilal olayına bende başından beri sıcak bakmıyorum bencede konsepte uymuyor; saniye olayını ben görmek isterim ama çok clasic saat tecrübem yok, işi daha iyi bilenlerede uyarım | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:05 | |
| @vervito Saniye kolu konusunda söylediklerinize de katılıyorum. Basit ince birşey şık ve zarif durur. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:06 | |
| bu tepe olmaz boot | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:07 | |
| bununki gibi olmasın sade olsun daha iyi olur... | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:08 | |
| hatta bunuda istemeyerek söylemek durumundayım saniyemiz olmazsa kadranımız daha büyük gözükür...hani büyük isteyen arkadaşlara | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:10 | |
| Hani kolay kavranabilir birşey dedikleri için böyle birşey düşündüm. Sizin öneriniz varsa bir görebilir miyim? Haydaaaaa. @egunns Beni manipüle etmeye mi çalışıyorsunuz | |
|
| |
GAREZ
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:15 | |
| radiomir tepesi uymaz. yaprak kollar ve diğer tüm kollar için daha önce de söyledim tek tek denemek çok daha doğru olur. ancak yaprak kollar roma rakamlı saatlerde çok güzel oluyor genelde. bizim osmanlı rakamlarına en çok uyacak dauphine'dir, ama yine daha önce de dediğim gibi hezarfende dauphine kullanacaklar için artı genel olarak dauphinlerden sıkılmışlar için FPJ kolları değişik bir şekil dauphine olarak kullanacabileceğimiz bir alternatiftir. yada respirator kolları da bir dauphine varyasyonudur. ancak kolalr dauphine tarzında olması çok daha uygun olacaktır bizim osmanlı rakamlarına ve bu kasaya. çünkü breguet veya glashutte (damla) kolları daha çok yukarıdaki Patek Calatrava tarzı düz kesimleri olan bir kasaya daha uygundur bence. dauphine kullancaksak da bu çok ince dauphinlerden olmalı ve kesinlikle lumisiz. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:19 | |
| dauphine olmasın derseniz şu nasıl,alpha birde lancette ekleme:bu kolların çizimdeki dauphinelerden farkı sadece delik kısmına doğru daralmaları
En son sifujack tarafından Paz 31 Ekim - 11:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:24 | |
| bunlar duvar saati için değil mi? bu çok güzelmiş... | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:26 | |
| Tamam tepe bu şekilde olmuyor onu anladım. Gerçekten şu yaprak kolları merak ettim. @sifujack Lancette fena değil ama sanki saatin kendisi çok ince olduğu için çok daha zarif kollar seçilmeli gibi geliyor bana. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:42 | |
| DOSTLAR vervito üstadın saniye eleştrisine istinaden aşağıda 2 foto; 1. resim jaeger 38 mm; bence kadran genel dengesi müthiş 2. resim jaeger 40 mm; saniye var...heralde adamlar Watcher ın tasarımcı arkadaşına kulak vermişler ve bu incelikte saati günümüz modasına uyarlamak için ve hamur gibi yayılmaması için belkide zorunluluktan saniye kullanmışlar; adamın bileğine baksanıza bu ince bezel ve çapta birde small second yer kaplamazsa benim yine zenci perdesü olayına benzeyecek . NOT: resimdeki amcanın bileği hiçte ince gözükmüyor, 40 mm bileği kaplamış ve classic bir görünümden çok çok uzak; zaten bu ebatta saatde saniye olmak zorunda ama bizim saat muhtemelen 38.5 mm olucak! saniye olayını tekrar gözden geçirelim NOT: jaeger yanlız 40 mm de saniye uygulamış! | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:51 | |
| 39 olsun saniyeli olsun... 0.5mm için birbirimizi kırmayalım | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 11:54 | |
| Arkadaslar, Biraz sonra tekrar kollari degisik versiyonlarla buraya ekleyecegim ama bunu aslinda biraz da keyiflenelim diye yapacagim. Saatimizin tasarimina bitmis gozuyle bakalim, diger projelerdeki gibi konuyu artik cok uzatmayalim. Ana tema'yi va ana gorselligi tamamladik, bundan sonrasi detaylar kaldi, onlarda da sirasiyla, uretici ile gorustukten sonra secenekler sunup oylamaya alalim, cikan sonuca gore detaylar da belirlenir. Simdi saatin ana hatlarini asagiya yazayim: Saatin modeli, Jaeger le Coultre, master ultra thin modelinin hemen hemen aynisi olacak. Makine olarak Peseux7001 kullanilacak, makineleri alacagimiz tarihteki borsanin durumuna gore makinenin detay ozellikleri olacak, mavi vidalar, dekorlar, makinede isim yazmasi gibi. Cap 38-39 civari olacak, bunun son kararini butcemize gore uretici ile gorustukten sonra karar verecegim. Bildiginiz gibi butceyi 300€'da tuttuk, hepimiz de kabul ederiz ki butce'yi bir limitte tutunce her istedigimiz olmayabilir. Ya da butceyi yukarida tutariz ve tum isteklerimiz gerceklesir, bu da tum forumun butcesine yetmeyebilecegi icin sozkonusu degil. Kucuk saniye bence olmali, benim saniyesiz ve ince saatlerim de var, ve bu saatlerin quartz olup olmadigini ancak kurcalayinca anlasilabiliyor, halbuki bizim mekanik saatin ruhunda aradigimiz set mekanik akisi gorebilmek, bunun icin de eski, babalarimizin kullandigi, dedelerimizin kullandigi saatlere atif olarak kucuk saniye olmali. Zaten hep soyluyorum, hepimiz saatin uzerinde birseyler soyluyoruz ama daha hicbirimiz, belki de benim haricimde hicbirimiz henuz bahsettigim saati denemedi, halbuki tamamen bundan esinlendik, kucuk saniye saate muthis bir denge katiyor, bizler saf minimalizm olsun diye saat uretmiyoruz ki, yani bizim saatimizin ozelliklerinden biridir minimalizm ama en minimalist saat ise akrep yelkovani bile olmayan sadece kadrani donen benim su meshur osmanli rakamli saatimdir, yani biz ille de saf minimalizm olsun derdinde de degiliz, saatimiz dengeli olsun, ici bos ve gereksiz seylerle dolmasin ama gerekli seyler de dengeli bir sekilde icinde yer alsin. Bu arada JLC'nin saniyeli modeli 40mm ama saniye gobegi ile akrep yelkovan gobegi arasindaki mesafe bizim 7001 makineden daha acik, yani 7001 makine o 40mm icinde kalsaydi saniyenin daha yukarida olmasi sozkonusu olacakti ki bu da tum dengeyi bozardi. Diger yandan egunns'un sozunu ettigi 40mm JLC eger dogru hatirliyorsam otomatik . Yine de saniye konusunda anket acalim diyorum ama butun anketleri de listeyi tamamladiktan sonra yapalim. Kadran rengi porselen benzeri, soguk emay ile boyanacak ve porselen goruntusu verecek, saf porselen yapamiyoruz, gerek fiyat gerekse kadran kalinliginin makineye uymamasi nedeniyle. Osmanli rakamlar kabartma yani teknik deyimle indexes appliqué olmasina calisacagim, bu butceyi zorlarsa degisebilir, ama bunda israrliyim, gerekirse diger kayis, kutu gibi ogelerden taviz verecegiz. Yine butcenin durumuna gore rakamlari oncelikle metal renk ve mumkun olursa rose gold ve mavi versiyonlarda yaptiracagim. O zaman montaj sirasinda herkes istedigi versiyonda montaj talep edebilir. Yine akrep ve yelkovani da ayni sekilde uc degisik renkte yaptiracagiz.Bunlarin modellerini de 3-4 model arasindan anket ile seceriz. Saniye kolunun kuyrugundaki ay icin bir anket acariz zamani geldiginde ona gore karar veririz. Saatimizin bezeli yani ust cercevesi cok ince olacak, boylece kadrana cok aciklik vermis olacagiz, rakamlarin arka tarafinda cok ince dakika cizgileri olacak, bunlar olmazsa kadran cok bos gorunebilir. Saatimizin ust cami kesinlikle safir olacak ve de patekler gibi cok hafif bombeli olacak. Icten cift kat antirefle de olacak Alt cam ise duruma gore ya mineral ya da icten antirefleli safir olacak. safir yapabilirsek kesinlikle JLC gibi antirefleli olmasi lazim ki makineyi sanki cam yokmuscasina seyredebilelim. Kayisimiz kroko veya en kotu ihtimalle devekusu olacak. Tokasi, ya normal toka, ya da kelebek toka olacak, yine tokadaki logo da butcemizin durumuna ve sipariste mecbur tutulacak adete gore belirlenecek. Saatimizin kasasi da yine iki versiyonda yapilacak, rose gold kaplama ve celik. Liste olusumu sirasinda adetler belli olacagi icin uretimi de buna gore yaptiracagiz. Kurma kolunu da yine belirleyecegimiz 3-4 modelden bir tanesini anket ile secerek belirleriz. Kadranda logo kullanmayacagiz, yapabilirsem belirleyecegimiz logoyu makineye isletecegiz. Kadrandaki osmanli rakamlarinin boyutlarini breuget'nin topkapi sarayindaki sergilenen saati gibi kadran orantisini ayni tutacagiz. Kadranda sadece Turksaat yazacak, yazinin yeri sanirim belli, 12 rakaminin biraz altina asagidaki saniye ile dengeli olacak bir yere yazacagiz, yazi rengi siyah, karakteri ise avicenna'da begendigimiz karakter olacak. Saatimizin bir de dis kutusu olacak, bunu mumkun oldugunca Fiyat/kalite performansi icinde degerlendirecegiz. Simdilik bu kadar, sizlerden ricam artik tasarimi saga sola cekmeyelim ki listeyi acip ilerleyebilelim. Iste ben de tipik siyasetciler gibi birsuru cegiz ve cagiz dedim en sonunda | |
|
| |
| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|