| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|
+38Magneto ekonomist silver ofis frown trilobid yusufduz thomasm forbidden SEBA fevzi aker aaltindeger cemele akdikan Azizim kelby Akif MortingenStrasse Drao dreren Bakone solestar toro5 GAREZ borahan kHanTW vervito teng krytime merih crazyhours egunns sifujack haspirin certus deka bootsector watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:36 | |
| hafif bombe dediğimiz şey mika tarzı köşeli dışa taşan ancak kalınlığı eşit dağılmış bir cam değil mi? yani lup gibi bir bombelik , konveks bir cam değil yani!!! aman!!! | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:41 | |
| - watcher demiş ki:
- Arkadaslar,
Guzel haberim var, ureticilerden fiyatlar geldi, her sey ok. Saatin ust ve alt cami safir double antireflet iceriden. Kadranci da rakamlari teker teker kesim olarak ayaklar uzerinde kadrana oturtacak. Kasa 316 celik ve sayisal bir bolumu rose gold kaplama olabilecek. Makineleri alacagimiz sirada makine borsasinin durumuna gore aksesuarlardan taviz vermemiz gerekiyor ama ilk gorunuste kayis kroko veya devekusu olamayacak ne yazik ki, ama deri uzerine imitasyon kroko veya devekusu olabilir. Toka ve kutu da en son belli olacak. Kutu galiba sizlerin de onerileri uzerine oyle pek ahim sahim birsey olmayabilir, bunu takip edecegim cunku benim gonlum guzel bir kutudan yana. Kollari kendi cizecegimiz bir model de yapabiliriz ya da standart bir modelden de secebiliriz, brim basina dusen fiyat farki cok yuksek degil.
Makineleri aldigimiz fiyata gore de belki kucuk bir miktar para kasada kalabilir, bunu da nakliye vs ve saatin teslimat bulusmasinda yemek parasi olarak kullanabiliriz.
kutuyu extra da yapabiliriz hezarfen gibi yani ev kutu ile dolu hezarfene kutu alanlar napıyor o kutuları merak ediyorum? yada da saati lanse ederken bir kutusu olsun filan olayı i,çin 1-2 tane numune amaçlı kutu yapılır. 3-5 kuruş parasını öder kullanırız. isteyen yaptırırı kendisine. kutuya harcanacak para kayışa ve özel logulu tepe ve tokaya gide de bilir diye düşünmüştük. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:01 | |
| - GAREZ demiş ki:
Niye ki? gayet iyi olmuş...
çok iyi olmuş. turksaat yazısını italik klasik yazımız olacak. saniye kolu çok çok iiyi olmuş böyle. Logo da fena olmamış gib. Logoyu kadrandan kaldırıp sadece tepeye de yapabiliriz. kadranda yazı olarak toplam Turksaat (italik) RUMI ve en altta Swiss yazısı yeterli olur. Made'e bile gerek yok. Patek'lerde sadece Swiss yazar mesela. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:07 | |
| - vervito demiş ki:
- Azizim demiş ki:
- TÜRKSAAT yazısı rakamlarla pek uymuyor daha estetik bir yazı olabilir Breguet tarzı olabilir handlar da dahil. Ayrıca kurma kolunda Chronoswiss tarzında olması daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem rakamlar hem marka hem de kurma kolu ve handlar bütünleşirse çok daha güzel olur.
chronoswiss kolu bu kasaya uymaz. daha düz çizgileri olan kasa veya en azından tırtıklı bezel olsa uyardı zaten öyle kasa ollsaydı kollar da kesinlikle breguet olmalı derdik. ancak bu kasaya dauphine tarzıdan kol modelleri ve düz ve göze batmayan tepe düşünülmeli. Şimdi rakamlar eski olduğu için kurma kolu modern bir tarzda olursa uygunsuz olur dedim. Ayrıca handlar ve marka yazısı Breguet tarzı olması saate daha estetik bir hava katar ve bütünüyle birbirine uyumlu hale gelir tabi markanın da yazım şekli el yazısı tarzında olması... Eski rakamlara modern bir kurma kolu ve handlar düşünemiyorum. Ama tırtıklı bir kol tabiki iyi olur illa Chronoswiss olmasa da ona yakın bir tasarım, kullanım açısından da kolaylık olur. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:13 | |
| Bence üst taraftan bir şeyin çıkartılması lazım. Türksaat çıkamayacağına göre ya logo ya da Rumi yazısı çıkacak. Saat 38-39mm olacak ki kadranın içi ne kadar dolarsa saat o kadar küçük görünür. Bilmiyorum benimle aynı fikirde olan arkadaşlar var mıdır? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:19 | |
| Bendeki cizim programinda yeterli font yok, bu nedenle bir turlu yazi karakterini tutturamiyorum, onumuzdeki gunlerde bulabilirsem bir ek font stok programi alacagim. Bu arada yazi karakterlerini indirebilecegim bir site varsa bilen soylesin dostlar. En kotu ihtimalle kadranciya bir resim gonderir ve ayni karakteri isterim insallah basarili olur.
| |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:30 | |
| - Azizim demiş ki:
- vervito demiş ki:
- Azizim demiş ki:
- TÜRKSAAT yazısı rakamlarla pek uymuyor daha estetik bir yazı olabilir Breguet tarzı olabilir handlar da dahil. Ayrıca kurma kolunda Chronoswiss tarzında olması daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem rakamlar hem marka hem de kurma kolu ve handlar bütünleşirse çok daha güzel olur.
chronoswiss kolu bu kasaya uymaz. daha düz çizgileri olan kasa veya en azından tırtıklı bezel olsa uyardı zaten öyle kasa ollsaydı kollar da kesinlikle breguet olmalı derdik. ancak bu kasaya dauphine tarzıdan kol modelleri ve düz ve göze batmayan tepe düşünülmeli. Şimdi rakamlar eski olduğu için kurma kolu modern bir tarzda olursa uygunsuz olur dedim. Ayrıca handlar ve marka yazısı Breguet tarzı olması saate daha estetik bir hava katar ve bütünüyle birbirine uyumlu hale gelir tabi markanın da yazım şekli el yazısı tarzında olması... Eski rakamlara modern bir kurma kolu ve handlar düşünemiyorum. Ama tırtıklı bir kol tabiki iyi olur illa Chronoswiss olmasa da ona yakın bir tasarım, kullanım açısından da kolaylık olur. normal düz klasik bir tepe ne zamandan beri modern olmuş ? JLC ve calatravaların tepelerine bakın. bu incelikteki saate bu kasa tipine soğan uymaz. düz göze batmayan klasik bir tepe. dışa bakan kısmı hafif bombe olur. tissot le locle modelinin tepesinin bu kasaya göre orantılı bir şekilde küçültüldüğünü düşünün ve logo olacak. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:42 | |
| Rakamlar aykırı olduğu için klasik düşer yani... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:49 | |
| aykırı değil. uzakran bakınca sıradan index gibi görünür aslında. çok dikkatlı bakarsan osmanlı rakamı olduğunu anlarsın. oraya takılmayın. tepeyi değiştirirsiniz kafanıza göre. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 8:53 | |
| Dikkatli bakmaya gerek yok bence, zaten rakamlar ben buradayım diyor. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 9:17 | |
| Hezarfendeki yazi karakterini uyguladim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 9:23 | |
| Yahu su tepe konusunda tepemi attirmayin en kolay olan bolum o zaten. Ben ustu duz bombeli, logolu, kucuk tombul yarim sogan birsey yaptiracagim. Birsey anlayan beri gelsin ama ben anladim | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 9:43 | |
| of süper RUMI yazısı biraz daha basık ve ayrık olsa nasıl durur? | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 9:57 | |
| - watcher demiş ki:
- Hezarfendeki yazi karakterini uyguladim
İşte budur abicim. Hatta bence sadece Türksaat yazsak Rumiyi saatin arkasında yazsak. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 9:58 | |
| Türksaat yazısının karakterleri müthiş olmuş. Rumi yazısı sizce buraya oldu mu? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:00 | |
| | |
|
| |
akdikan
Mesaj Sayısı : 17 Kayıt tarihi : 30/10/10 Yaş : 51 Nerden : ANKARA
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:03 | |
| Selamlar. Osmanlı rakamları güzel bir düşünce fakat 4 ve 10 pek benzemiyor. Ayrıca TürkSaat marka olarak güzel bence bu saatin ismi de (Rumi ya da Mevlana ) kadranda yazmalı. İbni sina konsepti güzeldi. Bir de bayan için olanı düşünüldü mü merak ettim. Saygılarımla. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:05 | |
| Bayan için tabii ki düşünebiliriz ama toplu talep (50-100kişi en az) olması lazım. Bu rakamlar Breguet ustanın Osmanlı sultanları için ürettiği saatlerde çizdiği rakamların birebir aynısı. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:07 | |
| Bence kadrandaki rumi yi başka bir yere alalım,türksaat yazısı da biraz yukarıda kaldığı için rumi yi kaldırdıkdan sonra türksaat yazısını çok az aşağı alalım,daha iyi ve dengeli durur. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:08 | |
| Yazı tamam sırada yelkovan ve akrepte. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:20 | |
| Tepeyi de cizdim, ilk firsatta saate de uygularim: | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:25 | |
| - akdikan demiş ki:
- Selamlar. Osmanlı rakamları güzel bir düşünce fakat 4 ve 10 pek benzemiyor. Ayrıca TürkSaat marka olarak güzel bence bu saatin ismi de (Rumi ya da Mevlana ) kadranda yazmalı. İbni sina konsepti güzeldi.
Bir de bayan için olanı düşünüldü mü merak ettim. Saygılarımla. Merhaba sayin akdikan, Rakamlardan 4 ve 10 icin bir oneriniz varsa seve seve gormek isterim, bir resim veya cizim ekleyebilirseniz cok iyi olur. Rumi yazisi bence de kadranda yazmali, ibn-i sina projesi kasalardaki butonlar problemi nedeniyle gecikiyor, yapinca hepimizin icine sinen bir model olsun istiyoruz, ibn-i sina modelini de olabilecek en ust kalitede ve begenide yapmak isteyince gecikme oldu, bunun icin yeni kasa cizdiriyoruz, numuneleri bekliyorum. Hanimlar icin ben de dusunuyorum, hatta rumi modelimizi eger talep olursa farkli bir kadran rengiyle uygulayabiliriz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:29 | |
| - watcher demiş ki:
- Tepeyi de cizdim, ilk firsatta saate de uygularim:
güzel gözüküyor,bu haliyle ben sevdim, birde saat üzerindeki uygulamasını görmek lazım.mevcut çizimlerdeki biraz zayıf gibi. | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 10:54 | |
| Tepeyi küçültmenin yanısıra kolları biraz daha uzatsak nasıl olur,genelde bu tür saatlerde kollar daha uzun. | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 11:06 | |
| Bak bu iyi olmuş. örneğin yelkovan rakamların neredeyse üzerine binecek şekilde olursa fena durmaz gibi. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 11:08 | |
| - deka demiş ki:
- Bence kadrandaki rumi yi başka bir yere alalım,türksaat yazısı da biraz yukarıda kaldığı için rumi yi kaldırdıkdan sonra türksaat yazısını çok az aşağı alalım,daha iyi ve dengeli durur.
Ben de bu konuya katılıyorum. Sadelik ise sadeliği çok güzel sağlar bence. Tabi ki yine ortak karar uygulanır. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 13:36 | |
| vervitonun kutu yaptırmayalım, parayı tokaya aktaralım yada fiyatı düşürelim fikrine katılıyorum;dekanın kolları biraz daha uzatalım yelkovan rakamlarla muhabbet halinde olsun fikrine katılıyorum hatta benim aklımdaydı o söylemese ben söylerdim;bootsector un çapı en az 38,5 ta tutalım hatta buçukçu olmayalım,düzleyiverelim 39 olsun fikrine katılıyorum;tengin kasa çapından ziyade kadran çapı önemlidir, kadranı olabildiğince büyük tutalım kasaya takılmayalım fikrine kesinlikle katılıyorum;watcherin talep gelirse isteyenlere farklı renkte kadran yaptıralım fikrine kesinlikle katılıyorum,hem metalik kadranı sevdiğimden özelliklede resimlerdeki JLC de çok başarılı uyguladığından bu saatte çok açık tonlu metalik kadran olabilir diyorum,yinede watcherin kasa numunesi gelmeden söylenenler havada kalır fikrine,saniye çizgilerini kaldırmayalım ,dakika çizgilerini kadranın en ucunda tutalım böylece çap büyük görünsün fikrine katılıyorum;
swiss yazısı dakika çizgilerinin arasında- içinde yer alacaksa bütünlüğü bozmaması için arkaya alınsın ve maliyeti azaltmak için ;altın rengi olmayan makine kullanılsın,hangi canlıdan ve hangi kalitede mamul olursa olsun en çok 2 yıl dayanıyorsa ,sırf görünümü nedeniyle kroko vs pahalı kayış kullanılmasın diyorum
iyi geceler,tatlı rüyalar,rüyanızda bir kolunuzda rumiyi öbür kolunuzda en çok istediğiniz saati ,etrafınızda istediğiniz diğer saatleri görün
| |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 20:40 | |
| Hepsine ben de katılıyorum, makine birde dekorlu,mavi vidalı, güzel işlenmiş çelik olursa tadından yenmez diyorum. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 21:24 | |
| Ben sadece Deka'ya tamamen katılıyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 21:30 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 21:50 | |
| bu avatarımdaki model olmuyor mu demek? ne oluyor? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 21:52 | |
| oluyor, oluyor merak etme, son fotoğraf karesi çekilmediği için ufak tefek rotüşlar olacaktır, avatarındaki model son hali olmasa da temel yapıdır. | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 21:59 | |
| Ayni saat 44mm yada47 mm olsa nasil gorunur acaba. 47 mm lik kurmali longine ler gibi. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 22:36 | |
| Burada kollari biraz uzattim, turksaat yazi karakteri hezarfen ile ayni, tepeyi toparladim, kadrana daha cok porselen goruntusu verdim, rumi yazisini cok hafif yaydim, rose gold rakamlar ile versiyon. | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 22:42 | |
| budur süper olmuş.. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 22:48 | |
| Guze olmakla beraber saniye tarafi kadran yapisi ile cok ic ice girmis gibi geldi. 60 sn dilimi gosteren yazilar ve kendine ozel belli bir cercevesi olsa. Tabii benim gonlumden gecen bu. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 22:56 | |
| tepe ustte kalmıs ama kasanın yanına almak lazım, bır de kasaya gore buyuk mu ne | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 23:00 | |
| Normalde saniye gostergesinin etrafinda cizgiler var aceleye geldi, tepe icin ebat belirlemek lazim zaten, yoksa model olarak oraya ekledim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 23:10 | |
| Ben beğendim, bence hoş,güzel ve şık olmuş ki, dahada elden geçeceğini alıp son halini alınca müthiş olacağa benziyor. HATTA YELKOVAN azıcık daha mı uzasa ne
En son deka tarafından Ptsi 1 Kas. - 23:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 23:12 | |
| Harika nefis bir saat olacak, bu tarz ufak saatleri almasamda gercekten 300€ (Yaklasik 600tl) cok uygun ve kaliteli bir saat olacak. Bu rakamlara swiss made bulmak imkansiz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 23:15 | |
| cemele,yanlış anlamazsan böyle bir saat her saatseverin elinde bulunması gerekir diye düşünüyorum, bende diğerlerinden var ama böyle birşey yok, eksikliğini hissediyordum,tam bir elbise saati, bu incelikde piyasada da kolay bulunmuyor, yoksa 7750 heryerde var. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 23:53 | |
| | |
|
| |
akdikan
Mesaj Sayısı : 17 Kayıt tarihi : 30/10/10 Yaş : 51 Nerden : ANKARA
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Salı 2 Kas. - 0:02 | |
| | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Salı 2 Kas. - 0:32 | |
| - watcher demiş ki:
- Burada kollari biraz uzattim, turksaat yazi karakteri hezarfen ile ayni, tepeyi toparladim, kadrana daha cok porselen goruntusu verdim, rumi yazisini cok hafif yaydim, rose gold rakamlar ile versiyon.
Çok şık olmuş . Yanlız kurma kolu bu resim de büyük duruyor. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Salı 2 Kas. - 0:36 | |
| Deka; Yanlis anlamak ne kelime, Forum sayesinde mekanik saatlerle tanistim ve daha once yolda 50-100 tl ye bulsam almayacagim yuzyillik saat markalarindan saatler edindim. Bir kez daha tesekkurlerimi sunuyorum.
Sorun saatin capinda degil benim bilekte dostum, Aldigim saatlerin hepsini son delikte kullaniyorum.
Edox 40 mm lik otomatik COSC lu saatimi cok sevmeme ragmen sadece belirli gunlerde ceket yada uzun kol gomleklerde takiyorum.
Longine yada Oris bir saat alma dusuncem oldugu icinde kaynaklarimi dagitmamak adina ve uzulerek bu nadide eserden uzak duracagim
Kismet artik 42mm uzeri projelerde diyelim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Salı 2 Kas. - 1:26 | |
| - akdikan demiş ki:
- selam arkadaşlar grafik çizme yeteneğim yok. O yuzden ornek çizimler yapamıyorum kusura bakmayın.
4 ve 10 için önerim:
Bu adreslerde yüzük olarak yapılmış ama kurma kolu için nasıl olur. Sayin akdikan, Osmanlilar icin isvicre'de uretilen saatlerde rakamlar arap rakamlarindan biraz farkli tarzda uretilmis, sanirim arapca degil de eski turkce olarak yorumlamak lazim. Biz de arap rakamindan yola cikmaktan ziyade o donemdeki osmanli saatlerinden yola ciktik. Genelde iki tarz yapilmis, bir breuget'in kendi urettigi saatler icin ozel yazi karakteri, ki bu saatler gectigimiz aylarda topkapi sarayinda teshir edildi, digeri de hemen hemen diger tum osmanli saatlerinde kullanilan yazi karakteri. Breuget'in yazi karakteri minimalizm acisindan cok cok uygun geldigi ve saate ciddi bir klas hava verdigi icin bu rakam karakterini kullaniyoruz. Asagida iki cesitin de resimlerini ekliyorum, boylece saatimizin rakamlarinin nereden esinlendigini gormek mumkun. Diger taraftan resmini verdiginiz yuzuk cok hos, bunu tasarima eklemeye calisacagim. Onerileriniz icin cok tesekkurler, her uyemizin boyle katkilariyla, baska yerlerde bulunamayacak saatler forum icin uretebiliriz. Breuget tarzi: Diger rakam karakterinden ornek: | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Salı 2 Kas. - 2:26 | |
|
En son watcher tarafından Salı 2 Kas. - 2:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|