| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|
+38Magneto ekonomist silver ofis frown trilobid yusufduz thomasm forbidden SEBA fevzi aker aaltindeger cemele akdikan Azizim kelby Akif MortingenStrasse Drao dreren Bakone solestar toro5 GAREZ borahan kHanTW vervito teng krytime merih crazyhours egunns sifujack haspirin certus deka bootsector watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 12:11 | |
| Ali Ağaoğlu gibi bir yazı olmuş bu. Yaptım, olacak! Fikirler çok güzel. Sadece bir iki ufak düşüncemi eklemek istiyorum. Saniye olması güzel. Kollar ve renkleri için anket mantığı da bence doğru bir fikir. Diğer hiçbir konuda ikilemimiz yok. Sadece çap kaldı sanıyorum ki. Onu da 5-6 kadım gibi zamanım boş olduğunda saatçiye gidip deneyeceğim. Ona göre fikirlerimi de burada paylaşırım. Eğer yedek kadran ve kol gibi birşey mümkün olursa muhteşem olur. Onun da en azından maliyete ne kadar ekleyeceğini öğrenebilirsek çok güzel olur. Saatin mükemmel olacağından hiç şüphem yok ama lütfen kayış olayında ödün vermeyelim. Gerekirse 2. kayışı almayalım, tek kayışımız olsun ama kaliteli olsun. Turksaat logosu kabartma olabiliyor mu? Mesela metalik renkte nasıl olur gibi birşey geldi de aklıma. Son olarak luglar kaçmm olacak? | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 12:15 | |
| Luglar 20mm Yedek kadran yok, iki kayis zaten yok, Turksaat logosu kabartma olmuyor ilk izlenimlere gore. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 12:17 | |
| Yedek kadran yok derken mümkün değil mi? Yoksa maliyeti çok mu uçuruyor? Hani kişisel olarak yedek kadranın masrafı da karşılansa da alınamaz mı? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 12:20 | |
| Bunlari ben cizdim, simdi kollari breuget icin mi siviyoruz? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 12:27 | |
| Watcher'in dediği gibi burada bir nokta koyalım artık, suyunu çıkarmayalım. Gelişmelerle birlikte devam ederiz, | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 13:27 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 14:34 | |
| - teng demiş ki:
- Watcher'in dediği gibi burada bir nokta koyalım artık, suyunu çıkarmayalım.
Gelişmelerle birlikte devam ederiz, +1 | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 14:35 | |
| tahmin ettiğim gibi breguet kol bu kasaya | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 19:58 | |
| - vervito demiş ki:
- teng demiş ki:
- Watcher'in dediği gibi burada bir nokta koyalım artık, suyunu çıkarmayalım.
Gelişmelerle birlikte devam ederiz, +1 +1 kollar ve rakamlar aynı renk olursa daha hoş gözüküyor, metalik renkde, altın rengi de güzel, gerisi canlısı hangisi daha güzelse artık, marka kabartma olursa sanırım bu yazı karakterini yakalayamayız, birde verilen fiyat kapsamında olaya baktığımızda çelik kasa ile rose gold kasanın fiyat farkı ne olacak acaba, bu konu belli mi ve son olarak bence kayış gibi değişken,sarf maddesi olarak kabul edilen malzemeler ile pek de kullanılmayan kutu gibi aksesuarlara fazla takılmayalım derim,önemli olan değişmez,demirbaş olan saatimizin kalitesinden ödün vermeyelim, örneğin kayış ne kadar kaliteli olsa da herkes beğenmeyebilir,eleştiri getirebilir, hat da hemen değiştiren çok kişi çıkacaktır, örneğin teng in bahsettiği san remo nun fiyatını gördünüz, bunun gibi saat den pahalı kayışlarda var ki, en iyi kayış 2 sene sonra değişmek durumunda, bunlarla uğraşana kadar, mesela saatimizin arka camınında antirefle kaplı safir cam olması, makinasının dekoreli,vs. olması, veya yedek güzel 2. bir tepenin veya akrep yelkovanın olması çok daha önemli,kayış değişir ama bunlar değişmez ve istense de sonradan yaptırılamaz. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 20:24 | |
| - watcher demiş ki:
- Bunlari ben cizdim, simdi kollari breuget icin mi siviyoruz?
bunlar breguetten daha hoşuma gitti bir de türksaat yazısı hezarfendeki gibi alengirli olursa fabrikasyon görüntüden kurtulmuş olur kanımca , hatta olayı sulandırmayayım ama türksaat yazısı yerine yukarı doğru bakan bir hilal ya da küçük bir mevlana silüeti daha çarpıcı olurdu benim için türksaat arka kapakta cam da ya da makinede de olabilir selam saygı Baki gerisi Fuzuli | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 22:36 | |
| Mevlana silüeti nereden çıktı şimdi? Deka size sarf malzemesi konusunda katılıyorum. Ama eğer Hezarfen aldıysanız neden kayış konusundan çekindiğimi anlıyorsunuzdur. O zaman kayışa hiç önem vermeyelim ve komple saate abanalım. Daha sonra isteyen kayışını kendisi değiştirir. Bir de Türksaat yazısının yazı stilini değiştirmek şart. Gerçekten fabrikasyon gibi durmuş | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 23:36 | |
| - bootsector demiş ki:
- Mevlana silüeti nereden çıktı şimdi?
Deka size sarf malzemesi konusunda katılıyorum. Ama eğer Hezarfen aldıysanız neden kayış konusundan çekindiğimi anlıyorsunuzdur. O zaman kayışa hiç önem vermeyelim ve komple saate abanalım. Daha sonra isteyen kayışını kendisi değiştirir. Bir de Türksaat yazısının yazı stilini değiştirmek şart. Gerçekten fabrikasyon gibi durmuş Turksaat yazi stilini zaten degistirecegiz, benim onerim, daha once avicenna'ya uyguladigimiz karakter ama baska onerisi olan varsa ya simdi soylesin ya da sonsuza kadar sussun Mevlana konusuna gelince: Arkadaslar bazi seylere takilmayalim, bizler dini bir saat yapmiyoruz ama gecmisimizdeki tum alimler veya filozoflar da tipki batida oldugu gibi din temasi uzerinde calismalarini yurutmusler. Mevlana, batidaki adi ile Celaleddin Rumi, tum dunyada sufizm felsefesi ile taninir, bu felsefeye sadece dinsel tarafindan bakarsak yanilgiya duseriz, gunumuzde insani on plana cikaran en ideal felsefe gecmiste oncelikle sufi'ler tarafindan dile getirilmistir, sufiz'min dunyada boylesine ilgi cekmesinin nedeni budur, bu konuda sufi ile sofu kavramlarini karistirmayalim, kaldi ki konuya din acisindan yaklasima da saygim var, konuyu gunumuzdeki kisir siyasi cekismelere bulastirmadan, evrensel gozle bakalim ve dar diye niteleyebilecegim dusunce kaliplari ile yaklasmayalim, o zaman rumi'nin degerini anlayamamis oluruz, Mevlana felsefesini iyice arastirirsak ortaya evrensel ve guncel bir dunya gorusu cikar ki bu bizim topraklarimizdan yuzlerce yil once cikmis bir gorus olarak saatimize yansimali. Bu nedenle mevlana silueti hic te yabana atilacak bir fikir degil, sadece saatin dengesini bozmama ve kadrani doldurmama kaygisi ile yapmayacagiz, ama benim gonlum bir sekilde rumi yazisinin saatin biryerlerinde yer almasidir, saatimizin rumi ismini tasimasi da size ben kisisel olarak garanti ediyorum, saatimizi evrensellestirecek, degerli kilacak bir katki olacak, bunun aksini yasayan olursa, hangi zaman olursa olsun,saatini parasini geri odeyerek alacagima garanti veriyorum, cunku bu tema ile yurtdisinda da cok ilgi gorecegine eminim. Bu tema saatimize ruh katacak, siradan gorsel olarak cok guzel olan bir saatten farkli bir imaj vercektir. | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 23:47 | |
| watcher a tamamen katılıyorum mevlana demek evrensellik demek . bunu kullanırsak saatimizin yankısının çok daha fazla dönüşü olacağına bahse girerim .hezarfen hazretleri ulusal basında çıktı bu da artık new york times daily news guardian le figaro gibi aklıma gelen ecnebi gazetelerinde kesin çıkar diye düşünüyorum . sufizm akımı nasıl milyonları etkilediyse rumi saatimiz de kesinlikle etkileyecektir.. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 23:49 | |
| @watcher Mevlana Celaleddin Rumi'nin görüşlerine saygım sonsuz olduğu gibi görüşlerini de benimseyen bir insanım. Silüete olan tek itirazım saati minimal yapmak istediğimizden dolayı logoyu iptal ettik. Eğer silüeti koyarsak kendi yaptığımıza ters düşmüş olacağız. Tek kaygım budur. Yoksa Mevlana'nın öğretileri ve filozofisine laf söyleyecek kişi onu hiç anlamamıştır. Arkadaşlar bu ikidir oluyor. Önce kurma kolu hoşuma gitmedi dedim cami kubbesine benzettiğim(benzetmemin sebebi dini bir anlam taşımamaktadır) için öyle bir düşünceyle koymuyoruz ki diye savunmaya geçtiniz. Şimdi de bu. Şimdi açıklama gereği duydum ki farklı(dinsel, kişisel, ulusal) temalar beni rahatsız etmez, aksine mutlu eder. Benim itirazım yapmaya çalıştığımız şeyin ters yönüne gitmemize. Yoksa saatin arkasını kapalı yapalım ve kabartmalı olarak Mevlana'nın portresini yaptıralım deseniz memnuniyetle kabul ederim. Ama saatin görünen kısmında minimalizm dedik, bari ona uyalım. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Paz 31 Ekim - 23:57 | |
| evet ilk başta görünen kısımlar için felsefeye uygun, fazlalıklardan kurtulmak adına proje sadelik etrafında dönecek buna mecbur . savunma değil üstad fikir teatisi bu bence:) şahsi bir vaziyet söz konusu değil kesinlikle. sora sora bağdat ı bulacağız | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 0:07 | |
| Arkadaslar, Guzel haberim var, ureticilerden fiyatlar geldi, her sey ok. Saatin ust ve alt cami safir double antireflet iceriden. Kadranci da rakamlari teker teker kesim olarak ayaklar uzerinde kadrana oturtacak. Kasa 316 celik ve sayisal bir bolumu rose gold kaplama olabilecek. Makineleri alacagimiz sirada makine borsasinin durumuna gore aksesuarlardan taviz vermemiz gerekiyor ama ilk gorunuste kayis kroko veya devekusu olamayacak ne yazik ki, ama deri uzerine imitasyon kroko veya devekusu olabilir. Toka ve kutu da en son belli olacak. Kutu galiba sizlerin de onerileri uzerine oyle pek ahim sahim birsey olmayabilir, bunu takip edecegim cunku benim gonlum guzel bir kutudan yana. Kollari kendi cizecegimiz bir model de yapabiliriz ya da standart bir modelden de secebiliriz, brim basina dusen fiyat farki cok yuksek degil.
Makineleri aldigimiz fiyata gore de belki kucuk bir miktar para kasada kalabilir, bunu da nakliye vs ve saatin teslimat bulusmasinda yemek parasi olarak kullanabiliriz.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 0:12 | |
| - bootsector demiş ki:
- @watcher
Mevlana Celaleddin Rumi'nin görüşlerine saygım sonsuz olduğu gibi görüşlerini de benimseyen bir insanım. Silüete olan tek itirazım saati minimal yapmak istediğimizden dolayı logoyu iptal ettik. Eğer silüeti koyarsak kendi yaptığımıza ters düşmüş olacağız. Tek kaygım budur. Yoksa Mevlana'nın öğretileri ve filozofisine laf söyleyecek kişi onu hiç anlamamıştır. Arkadaşlar bu ikidir oluyor. Önce kurma kolu hoşuma gitmedi dedim cami kubbesine benzettiğim(benzetmemin sebebi dini bir anlam taşımamaktadır) için öyle bir düşünceyle koymuyoruz ki diye savunmaya geçtiniz. Şimdi de bu. Şimdi açıklama gereği duydum ki farklı(dinsel, kişisel, ulusal) temalar beni rahatsız etmez, aksine mutlu eder. Benim itirazım yapmaya çalıştığımız şeyin ters yönüne gitmemize. Yoksa saatin arkasını kapalı yapalım ve kabartmalı olarak Mevlana'nın portresini yaptıralım deseniz memnuniyetle kabul ederim. Ama saatin görünen kısmında minimalizm dedik, bari ona uyalım. Dostum benim yazdiklarim sana yonelik degil, ben olabilecek goruslere karsi tasidigim endisemi dile getirip aciklama yapma ihtiyaci hissettim, konu sadece burada gecmiyor bazen pm'ler de aliyor ve cevaplar veriyorum ama burada acik yazdim ki cevaplar herkese teker teker olmasin. Ben savunma yapmiyorum, belki de oyle bir imaj verdim ama asil amacim saatimizin ruhunu anlatmak, bu bence en onemli sey yani saatlerimize bir ruh katmamiz. Gorsel olarak ta saatlerimiz bir solen zaten ama buna ruh ta ekledik mi baska birsey oluyor, kolumuzda sadece guzel bir saat tasimak degil bir de yuzlerce yillik evrensel felsefeyi ifade eden bir obje tasiyalim istiyorum. Nasil ki Nusrat projesinde kolumuzda sadece bir dalgic saati degil tum canakkale savasini yasayacaksak, bunda da ney esliginde saatimizi seyrederken o felsefeyi yasayalim istiyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 0:18 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 0:42 | |
| valla süper hız. harika ebay siparişlerimizden daha çabuk mu gelecek ne | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 1:18 | |
| @watcher Mete abi anlıyorum. Sadece 2. sefer o şekilde anlaşıldığımı düşündüğüm için kendimi açıklama ihtiyacı hissettim. watcher diye adres göstermemin sebebi ise hani sizin yazdığınıza istinaden yazdığım anlaşılsın diye. Haberler hakikaten süper. Kasa 316 mı? 316L mi? | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 1:51 | |
| TÜRKSAAT yazısı rakamlarla pek uymuyor daha estetik bir yazı olabilir Breguet tarzı olabilir handlar da dahil. Ayrıca kurma kolunda Chronoswiss tarzında olması daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem rakamlar hem marka hem de kurma kolu ve handlar bütünleşirse çok daha güzel olur. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 2:03 | |
| Yazı karakteri olarak Hezarfen'daki Türksaat karakterini kullansak. Watcher birde öyle yazar mısın?
Bence öyle başladı, öyle devam etsin. Türksaat yazısında bir standart bulup bundan sonraki tüm projelerde aynısı kullanılsın.
Eğer proje Rumi olacaksa bu isimde watcher dediği gibi bir yerlerde geçmeli.
Yukarıdaki örneklerde mavi rakam ve kollar bence olmamış. Saate basitlik getirmiş gibi geldi.
Metal olan siyah kayışlı olsa, rose gold olacakta kahverengi kayışlı olsa daha güzel olmaz mı? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 2:10 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 2:23 | |
| en sağdaki çok iyi... olmuş... | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 2:29 | |
| En sağdaki bence de çok güzel. Rumi de gözü tırmalamamış. Bütünlüğünü bozmamış saatin. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 2:44 | |
| Kasa 316L Yahu bendeki cizim programindaki font secenekleri kisitli oldugu icin bir turlu yazi karakterini yakalayamiyorum, onumuzdeki gunlerde yeni font'lar ekleyebilirsem toparlarim. Su programi daha tam ele alamadim. Resimlerdeki kayislari istedigim gibi oynayamiyorum, henuz programda o asamaya gelmedim Aslinda var olan bir JLC resmini kurcuklayip degistirerek yapiyorum o nedenle kayis bu renk. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 3:54 | |
| denemek lazımda, saniye dairesini yapmasak nasıl görünür ki? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:17 | |
| - deka demiş ki:
- denemek lazımda, saniye dairesini yapmasak nasıl görünür ki?
Saniye dairesini kaldirarak denedim ve hic olmadi o nedenle buraya koymaya bile gerek duymadim. Rakamlarin arkasinda da dakika cizgileri var zaten ve bu nedenle birbirine uyum sagliyor, bendeki cizimler tum detaylari gosteriyor, ama jpeg formatina cevirip forum icin kucultunce bazi detaylar iyi gorunmuyor. | |
|
| |
MortingenStrasse
Mesaj Sayısı : 569 Kayıt tarihi : 02/07/09 Yaş : 35 Nerden : Kıbrıs
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:21 | |
| en sağdakinde logoyu da atarsak 10 numara | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:22 | |
| - MortingenStrasse demiş ki:
- en sağdakinde logoyu da atarsak 10 numara
Buna ben de katiliyorum +1 | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:24 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:25 | |
| - watcher demiş ki:
- deka demiş ki:
- denemek lazımda, saniye dairesini yapmasak nasıl görünür ki?
Saniye dairesini kaldirarak denedim ve hic olmadi o nedenle buraya koymaya bile gerek duymadim. Rakamlarin arkasinda da dakika cizgileri var zaten ve bu nedenle birbirine uyum sagliyor, bendeki cizimler tum detaylari gosteriyor, ama jpeg formatina cevirip forum icin kucultunce bazi detaylar iyi gorunmuyor. ok. en sağdaki logo olmazsa iyi gözüküyor, bunda da yazının koyu olmasının rolü büyük, aynı koyulukda diğerlerinide görmek lazım. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 5:55 | |
| logo olacak ıse kurma kolunda olmalı kadranda bozuyor | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:01 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:19 | |
| Niye ki? gayet iyi olmuş... | |
|
| |
toro5
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:19 | |
| [quote="watcher"]Arkadaslar, Guzel haberim var, ureticilerden fiyatlar geldi, her sey ok. Saatin ust ve alt cami safir double antireflet iceriden.
Camda hafif bombe olabilecekmi? | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:24 | |
| Üst camın zaten hafif bombeli olacağı söylendi yukarılarda biryerde. Gözünüzden kaçtı sanırım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:31 | |
| - borahan demiş ki:
- logo olacak ıse kurma kolunda olmalı kadranda bozuyor
evet logo'yu kurma koluna yapariz, arka kapaga da tepe haricinde islenebilir, ne dersiniz? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:51 | |
| Arka kapak camlı değilmi ?? | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:54 | |
| Arka kapak camlı da herhalde Mete abi onun dış çerçevesini kastetti. Hani limitli yazılıyor ya. Oraya üst kısma bir tane bence de hoş durur. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:55 | |
| cam kapağada yazı yazılabiliyor SEIKO yazıyor... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 6:56 | |
| - bootsector demiş ki:
- Arka kapak camlı da herhalde Mete abi onun dış çerçevesini kastetti. Hani limitli yazılıyor ya. Oraya üst kısma bir tane bence de hoş durur.
tam da bunu demek istemistim | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:16 | |
| "rumi" nereden çıktı? Ben mı kacırdım? bu arada türksaati farklı fontlarda mı yapmayacagız? çok soru sordum bılıyorum | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:18 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:30 | |
| - watcher demiş ki:
- bootsector demiş ki:
- Mevlana silüeti nereden çıktı şimdi?
Deka size sarf malzemesi konusunda katılıyorum. Ama eğer Hezarfen aldıysanız neden kayış konusundan çekindiğimi anlıyorsunuzdur. O zaman kayışa hiç önem vermeyelim ve komple saate abanalım. Daha sonra isteyen kayışını kendisi değiştirir. Bir de Türksaat yazısının yazı stilini değiştirmek şart. Gerçekten fabrikasyon gibi durmuş Turksaat yazi stilini zaten degistirecegiz, benim onerim, daha once avicenna'ya uyguladigimiz karakter ama baska onerisi olan varsa ya simdi soylesin ya da sonsuza kadar sussun
Mevlana konusuna gelince: Arkadaslar bazi seylere takilmayalim, bizler dini bir saat yapmiyoruz ama gecmisimizdeki tum alimler veya filozoflar da tipki batida oldugu gibi din temasi uzerinde calismalarini yurutmusler. Mevlana, batidaki adi ile Celaleddin Rumi, tum dunyada sufizm felsefesi ile taninir, bu felsefeye sadece dinsel tarafindan bakarsak yanilgiya duseriz, gunumuzde insani on plana cikaran en ideal felsefe gecmiste oncelikle sufi'ler tarafindan dile getirilmistir, sufiz'min dunyada boylesine ilgi cekmesinin nedeni budur, bu konuda sufi ile sofu kavramlarini karistirmayalim, kaldi ki konuya din acisindan yaklasima da saygim var, konuyu gunumuzdeki kisir siyasi cekismelere bulastirmadan, evrensel gozle bakalim ve dar diye niteleyebilecegim dusunce kaliplari ile yaklasmayalim, o zaman rumi'nin degerini anlayamamis oluruz, Mevlana felsefesini iyice arastirirsak ortaya evrensel ve guncel bir dunya gorusu cikar ki bu bizim topraklarimizdan yuzlerce yil once cikmis bir gorus olarak saatimize yansimali. Bu nedenle mevlana silueti hic te yabana atilacak bir fikir degil, sadece saatin dengesini bozmama ve kadrani doldurmama kaygisi ile yapmayacagiz, ama benim gonlum bir sekilde rumi yazisinin saatin biryerlerinde yer almasidir, saatimizin rumi ismini tasimasi da size ben kisisel olarak garanti ediyorum, saatimizi evrensellestirecek, degerli kilacak bir katki olacak, bunun aksini yasayan olursa, hangi zaman olursa olsun,saatini parasini geri odeyerek alacagima garanti veriyorum, cunku bu tema ile yurtdisinda da cok ilgi gorecegine eminim. Bu tema saatimize ruh katacak, siradan gorsel olarak cok guzel olan bir saatten farkli bir imaj vercektir. siluet konusu abartı kaçabilir böylesine düz minimal bir saate ama Rumi ismi dört dörtlük bence. bu yukarıdaki fikirlere tamemen katılıyorum watcher ile aynı fikirdeyiz bu konuda. daha önce de bir başlıkta bu mevzuyu ele almıştım. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar Ptsi 1 Kas. - 7:34 | |
| - Azizim demiş ki:
- TÜRKSAAT yazısı rakamlarla pek uymuyor daha estetik bir yazı olabilir Breguet tarzı olabilir handlar da dahil. Ayrıca kurma kolunda Chronoswiss tarzında olması daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem rakamlar hem marka hem de kurma kolu ve handlar bütünleşirse çok daha güzel olur.
chronoswiss kolu bu kasaya uymaz. daha düz çizgileri olan kasa veya en azından tırtıklı bezel olsa uyardı zaten öyle kasa ollsaydı kollar da kesinlikle breguet olmalı derdik. ancak bu kasaya dauphine tarzıdan kol modelleri ve düz ve göze batmayan tepe düşünülmeli. | |
|
| |
| Peseux 7001 Model Rumi Resimler Tasarimlar | |
|