Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili

5 posters
YazarMesaj
tdemiray

CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Empty
MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedÇarş. 5 Ocak - 5:05

Sie bir sorum olacak. yaklaşık 20 yıl aradan sonra otomatik bir saat aldım.CEM 7500 Orıent Marka.Saat elıme ılk geldıgınden bugune kadar hep doğru gidiyor.TRT1 teletekse gore takıp ediyorum saat tamamıyle doğru.Ancak bir sorunum var saat elıme geldıgımde ilk ayarı yaptığımda ve saat tam zamnına geldıgınde sanıyem yaklaşık 15 sanıye gerıde kaldı.Bugun saatın bendekı 4 cu gunu. TRT 1 saat ayarındakı saniye ile elimdeki saatin saniyesi araasında ilk ayrda ayarlamadığımdan ötürü oluşan -15 sanıye fark aynı şekılde devam ediyor.Yani aldığım gün saniyeyide TRT 1 dekı sanıye ıle aynı ayarlamış olabilseydim saatimin sanıyesı bugun 4 cu gundede TRT1 ile tamamıyle aynı olmuş olacaktı.
Sorum şu
CEM 7500 Mako saatımın bu sanıyesını nasıl tam ayarlayabilirim.Saniyeyi hiç bir şekilde durduramdım yada ben bu özelliğin nasıl yapıldığını bilmiyo olabilirim.Birde bu model saatlerde ayrıca elden manuel kurma özelliği varmı.
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedÇarş. 5 Ocak - 5:48

tdemiray demiş ki:
Sie bir sorum olacak. yaklaşık 20 yıl aradan sonra otomatik bir saat aldım.CEM 7500 Orıent Marka.Saat elıme ılk geldıgınden bugune kadar hep doğru gidiyor.TRT1 teletekse gore takıp ediyorum saat tamamıyle doğru.Ancak bir sorunum var saat elıme geldıgımde ilk ayarı yaptığımda ve saat tam zamnına geldıgınde sanıyem yaklaşık 15 sanıye gerıde kaldı.Bugun saatın bendekı 4 cu gunu. TRT 1 saat ayarındakı saniye ile elimdeki saatin saniyesi araasında ilk ayrda ayarlamadığımdan ötürü oluşan -15 sanıye fark aynı şekılde devam ediyor.Yani aldığım gün saniyeyide TRT 1 dekı sanıye ıle aynı ayarlamış olabilseydim saatimin sanıyesı bugun 4 cu gundede TRT1 ile tamamıyle aynı olmuş olacaktı.
Sorum şu
CEM 7500 Mako saatımın bu sanıyesını nasıl tam ayarlayabilirim.Saniyeyi hiç bir şekilde durduramdım yada ben bu özelliğin nasıl yapıldığını bilmiyo olabilirim.Birde bu model saatlerde ayrıca elden manuel kurma özelliği varmı.

Saatinizin malesef saniyeyi durdurma gibi bir özelliği(stop second) yok,bu yüzden saniyeyi hassas ayar yapma imkanınız oldukça zor.Ayrıca saatinizin elle kurulma özelliği de yok.

Saatinizi iyi günler de kullanın...
tdemiray

MesajKonu: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedÇarş. 5 Ocak - 5:57

bılgıler için teşekkür ederim.Yanlış yere konu açmış olmama rağmen yardımcı oldunuz.sağolun
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedÇarş. 5 Ocak - 12:07

ayrıca TRT saati ile senkronize edersen hiç aynı gitmez... Quartz saatle bile senkronize olmuyor... yılda +/-20sn sapan saatle denemiştim...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedÇarş. 5 Ocak - 21:58

Konu uygun basliga tasinmistir...
http://www.turksaatforumu.com
merih

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedCuma 7 Ocak - 8:31

Bu konu ile ilgili Sn. Valjoux arkadaşımıza veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımıza bir sorum olacak; saniye stopu olmayan 'Orient 2010 Challenge Limited Edition' saatimin ayarını yaparken satin kurma kolunu çok hafif geri yaparak zor da olsa zaman zaman saatin saniyesini durdurup hassas ayar yapma imkanım olabiliyor. Bu işlem mekanizmaya zarar verebilir mi acaba ? Tabii bu işlemi saniye stopu olmayan tüm saatlerle de yapılabiliyor herhalde ?
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedCuma 7 Ocak - 8:44

bence herangi zararı olmaz Valjoux'a sormak gerekir o daha iyi bilir...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili   CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili Icon_minipostedCuma 7 Ocak - 20:19

Bu işlemi takvim atma zamanı dışında yaparsanız(20:00-02:00) mekanizmaya zarar vermez,dediğiniz gibi bunu tüm saatlerde uygulamayabilirsiniz.

CEM 7500 Orıent Marka saatimle ilgili
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» hamilton saatimle ilgili yardım
» Saatimle ilgili bir sorum (Acil cevap bekliyorum lütfen) !
» Candino marka saat buldum bu nasıl bir marka?
» Orient Elite vs. Orient Mako
» İsviçre'ye Restorasyon için giden Omega'lar - öncesi ve sonrası