Konu: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 12 Ara. - 11:49
http://www.vostok-watches.com bu sitenin sattığı saatler orijinal midir ,bir de mekanizmaları hakikaten orijinal Rus mudur ? eğer Rus ise
şu saati gözüme kestirdim
Automatic / self-winding mechanism Central second hand Calibre 2416B, 31ruby jewels Totally wound watch runs not less than 31 hours Shock resistance balance Water resistant up to 20 atm Calendar Luminous hands und markers Diameter 40 mm Rotating Bezel Stainless steel case Stainless steel screw-down back price : 83Euro
%19 da indirim var toplam tutar üzerinden. Yanlış hatırlamıyorsam ve doğru okuduysam Rusların kaliteli saatler ürettiği fakat SSCB nin dağılmasıyla bu fabrikaların çoğunun kapandığı idi .
Umarım vostok amfibianlar hakkında bilgisi olan vardır
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 12 Ara. - 12:55
Hala kaliteli saatler üretiyorlar. Malzeme kaliteleri (Vostok Europe, Buran, Aviator vb. gibi nispeten fiyatlı olanlar hariç) İsviçreler gibi olmasa da inhouse mekanizmaları, dayanıklılıkları ve uygun fiyatları ile haklı üne kavuşmuş saatleri.
Bu kapsamda bu fiyat seviyesindeki bu Vostok modelinin sahte olması için bir neden göremiyorum. 2416b'de elle kurma özelliği de olan Vostok'da en çok kullanılan otomatik mekanizmalardan. Ancak fiyatı biraz fazla geldi bana. Daha uyguna bulunabilir. Kevin's Russian Time sitesine bakın. Orada da amphibian serisinden modeller mevcut.
Vostok için konuşmak gerekirse sadece mekanizmaları değil saatleri baştan sona Tataristan'ın sınırları içindeki "Chistopol"daki fabrikada üretiliyor.
Aşağıdaki videoda fabrikadaki üretim süreci ile ilgili detaylı çekimler var.
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 12 Ara. - 14:31
Teşekkür ederim hocam bilgi ve video için... KevinRussianwatches sitesinden amfibian modellerine baktım ama benim model yok gözüküyor . Sanırım mail atarak bilgi almak iyi olacak , belki sipariş üzerine benim saati tedarik edebilirler (mi ?) Ayrıca Rus olduğunu öğrenmem iyi oldu . İçim rahatladı
Bunun metal kordonlu olanı benim de hep aklımda. Bir ara DH'de forum saati olarak da düşündüğümüz modeller arasındaydı.
Ah o eski zamanlar, koca yaz dönemi geçti bu konu üstünde... Kısmet olmadı Vostok.
burbank
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Salı 13 Ara. - 5:29
Üzülme Hocam biz de dalgıç grubu olarak ikimiz aynı modelden alıp grup saatimiz yaparız.
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Salı 13 Ara. - 13:08
@Echelon57
Vostok 2809 calibre derken ,ne gibi mesela
Tabii ben daha sonradan koleksiyona Mako 1 i de ekleyeceğim . 2 dalgıç geçinir giderler
burbank
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Salı 13 Ara. - 13:09
Süper seçimler, Mako 1 benim de öncelikli alınacaklar listemde.
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Salı 13 Ara. - 13:13
burbank demiş ki:
Süper seçimler, Mako 1 benim de öncelikli alınacaklar listemde.
dalgıç demişken , Black Monsteri olmayan diver koleksiyonuna , koleksiyon demem ben
burbank
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Salı 13 Ara. - 22:26
Yoksa şundan mı
Şimdi @ Deniz'in kulaklarını çınlattın Hocam. Bozulacak sana.
Dalgıç deyince Orange Frankenmonster'ı da es geçmemek lazım.
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Çarş. 14 Ara. - 1:42
Aha da canavarlar çıkmış ortaya.. Benim niye yok bir Black Monster'ım, bir Orange Monster'ım. Şubatta zaten bir diver daha alacağım.. O tercihimi de gidip bir canavardan yanamı kullanayım napayım??
deka
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Çarş. 14 Ara. - 5:57
Kesinlikle.
Deniz-KSK
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Çarş. 14 Ara. - 6:27
Güvenilir olabilir,ama fiyatlarını başka güvenilir sitelerden teyit etmek yerinde olur.
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Cuma 16 Ara. - 6:25
bu saat biraz daha bekleyecek, Markafonide Orient kampanyası görünce dayanamadım Orient RAY'i aldım ,yeni model olan Diver'dan kaptım bir tane ...
Ama bu RUS saatinden vazgeçmiş değilim , Black Monsterla birlikte. Black Monsterimda ya olacak ya olacak
ytk
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Cuma 16 Ara. - 8:15
bugun munihte gezerken sadece rus saatleri satan bir dükkan gördüm. açıkcası çok güzel vostoklar vardı. aklım kaldı. heralde yarın tekrar gideceğim. @magneto bahsettiğiniz saatten 2 adet vardı dükkanda 74 Eur fiyatlı
bootsector
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi C.tesi 24 Ara. - 10:23
Bahsettiğiniz saat güzel bir saattir. Vostok firmasının eski nesil KGB saatlerinin(Askeri istihbarat personeli için yapılmış ve ücretsiz dağıtılan) sanıyorum ki yeniden yapılmış hali. Üzerinde zaten KGB'nin amblemi var. Tabi KGB lağvedildi, onun yerine dış istihbarat olarak işleyecek FSB kuruldu. Askeri istihbarat kanadı olarak da GRU kuruldu. Ama nostaljik bir saattir.
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Paz 29 Ocak - 15:28
Bence Vostok , bazı isviçreli markalardan da manevi anlamda daha değerli ,Swiss Made ibaresine leke sürdüler Çin malı malzemeler ve mekanizmalar sokarak . Swiss Made artık yerler altında sürünmeye başladı .
Deniz-KSK
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Paz 29 Ocak - 19:09
Magneto demiş ki:
Bence Vostok , bazı isviçreli markalardan da manevi anlamda daha değerli ,Swiss Made ibaresine leke sürdüler Çin malı malzemeler ve mekanizmalar sokarak . Swiss Made artık yerler altında sürünmeye başladı .
+35.5
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Paz 29 Ocak - 21:29
Deniz-KSK demiş ki:
Magneto demiş ki:
+35.5
Geçtiğimiz günlerde çok güvenilir bir kaynaktan Hublot'un bile (yanlış duymadınız) kasalarını Çin'de yaptırdığını öğrendim. Artık Swiss made kalktı onun yerine Chwiss made geldi.
bootsector
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 30 Ocak - 0:34
teng demiş ki:
Deniz-KSK demiş ki:
Magneto demiş ki:
+35.5
Geçtiğimiz günlerde çok güvenilir bir kaynaktan Hublot'un bile (yanlış duymadınız) kasalarını Çin'de yaptırdığını öğrendim. Artık Swiss made kalktı onun yerine Chwiss made geldi.
vervito
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 30 Ocak - 1:22
Hublot çok pis sinsi kalleş bir markadır onlardan her türlü pisliği beklerim ben ) şunun gibi bir şey o Hublot.
Deniz-KSK
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 30 Ocak - 4:49
Jean Claude reyiz çok mutlu çook..
Magneto
Konu: Geri: vostok-watches hakkında bilgi Ptsi 30 Ocak - 12:44