| Bugün kolunuzda hangi saat var ? | |
|
+42parabellum p08 taskinuslu krytime Drao donjohnson mehmettt haspirin Mehdi002 aaltindeger cowboy kelby mertk sifujack crazyhours zolaxx austun silver ooomegaa bumblebee okyanus57 porter pulka borahan ggkhann dslrman twillightzone 2FAST4U MortingenStrasse M.Ali Sade canturk Axiaziz certus watcher tag_ci solestar barett egunns forbidden Polemik_ deka ertay teng 46 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 21 Şub. - 22:23 | |
| M. Ali bey, saatinizi iyi günlerde kullanın. İyisimi bundan sonra hediye olarak saat almaktan vazgeçin , hepsi üstünüze kalacak gibi görünüyor. 2789 mekanizma şimdiki Eta'ların babası sayılan ,Türkiye'de otomatik saatin yayılmasına öncülük etmiş bir mekanizma. Hatta 2789 geldi biz aldık yürüdük diyen eski saatçilerle tanışmıştım.ama çok tamir çıkardığından mı, kolay mekanizma olduğundan mı onu anlatmadılar. Herhalde sizin bu mekanizma ile zorlu anılarınız var. Bizimle paylaşırsınız ümidederim. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 21 Şub. - 22:59 | |
| - Alıntı :
- Bizimle paylaşırsınız ümidederim.
Hemen anlatayım... 12 Eylül darbesi olalı daha bir ay olmamıştı.1980 yılında bir arkadaşım "ayarı iyi değil" diyerekten bir Omax kaptı geldi.O zamana kadar da ne yalan söyleyeyim ben 2789 makina görmüştüm ama sökmemiştim. "Bir bakalım" dedim,kapağını açtım,baktım.Biraz su almıştı.İçinde yer yer küf ve pas vardı. O zamanlar bu Omax'lara su geçirmez gözüyle bakılırdı.Mesela eski Nacar-Hislon'u olanlar ellerini yıkarken saatlerini illa ki çıkarıp itina ile kuru bir yere koyarken Omax'cılar saati şakur şukur suyun altına sokar ve etraflarına hava basarlardı.Bu arkadaş da demek ki bu suyu şakırdatanlardan olmalı ki bizim Omax su almıştı.Belki de denize bile girmişti. Saatin temizlenip yağlanmaya ihtiyacı olduğunu düşündüm.Makineyi kasadan ayırmak üzere önce içteki teneke çerçeveyi çıkardım.Daha sonra kurma kolunu sökmek üzere düğmesine bastım.Çekip tiji çıkardım. 2789 da bu kurma kolu üç hareketliydi.Gün ,tarih ve saat ayarı tek koldan yapılırdı. Tiji çıkardım ama sökülürken bizim AS ya da UT makineler gibi sökülmedi, bir acayip çıktı.Tekrar taktım.Bu defa da sadece akrep yelkovana hareket verip diğer fonksiyonların çalışmadığını gördüm.Mekanizması atlamıştı büyük ihtimal. Saatin pasını küfünü unutup bu işe odaklandım.Akrebi,yelkovanı söküp kadranı ve o güne kadar hiç sökmediğim takvim ve gün disklerini de söktüm.Bunları sökerken bir zarar vermeyeyim diye çok titiz davrandım.Onlar da bana inatlaştıkça inatlaştılar ve sökülmemkte israr ettiler.Neticesinde hepsini söktüm.Mekanizmayı iyice inceleyip düzelttim, tiji nasıl takmam gerektiğine karar verdim.Ama bu iş bana hem panik hem de sıkıntı verdi.Bir gün öğleden sonra akşama kadar bu saatle uğraştım.Sıkıntıdan kovayla ter döktüm.Neticesinde de temizleyip yağladım ve sahibine teslim ettim. Bir daha da 2789 makine görürsem kurcalamamaya kendi kendime söz verdim.Onun içindir ki kendi koluma bile otomatik makineyi sırf bu Omax'lardan nefretimden dolayı bu güne kadar takmadım. Ama artık bende kendime günün moda deyimiyle "otomatik açılımı" uyguladığımdan Orient'i takabiliyorum. Herkese selamlar... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 21 Şub. - 23:05 | |
| Cok hosuma giden bir ani oldu, tesekkur ederiz dostum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 21 Şub. - 23:13 | |
| M.Ali bey, benim vialüx'e de benzeri bir yaklaşımla bakmıştı, demek ki nedeni varmış. | |
|
| |
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 22 Şub. - 0:49 | |
| Cowboy saatin çok güzelmiş.Bana biraz da Panerai' yi çağrıştırdı o yüzden çok beğendim:)Güle güle kullan. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| |
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 22 Şub. - 1:05 | |
| saatte hangi mekanizma var ? sanırım yeni ve sapma oranı çok düşük kaliteli mekanizmalardan olmalı | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 22 Şub. - 4:40 | |
| cowboy bence uygun almışsın samsunda bana 850 tl 800 e bırakırım demişti ben de ne kadar nazik bir saatçi demiştim | |
|
| |
cowboy
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 22 Şub. - 5:39 | |
| sifujack Makine hakkında çok bilgi bulamadım ama seiko 5 lerden farklı bir makina var...kalibre numarası 4R15... crazyhours Teşekkürler içim rahatladı gerçekten | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 0:05 | |
| Cowboy seiko lar hakkında pek bir şey bilmiyorum da bu saat şu anda üretimde mi yani ya da model olarak adı ne diye geçiyor? | |
|
| |
cowboy
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 0:20 | |
| Bu saatin yeni veya eski model olup olmadığını bilmiyorum Modelin adı SRP031K | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 0:48 | |
| Ben de mi alsam acaba bunlardan bir tane ya Bu ara seikolara kanım ısındı açıkcası.Moonwatch ı beklerken bir tane hamilton aldık bir tane de seiko alırsak bu gidişle moonwatch alamıcaz galiba Çok açgözlü hissideyorum kendimi neden acaba | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 0:53 | |
| Bu hastalığa tutulduğunun göstergesidir ve normaldir, doktora gitmene gerek yok,günde 8 saat foruma takılman gerekiyor. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:02 | |
| Zaten öyle oluyor bütün gün de evdeyim yürüyemiyorum bişi yapamıyorum,biraz kitap okuyorum biraz foruma takılıyorum böyle devam ediyor | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:37 | |
| @mertk haline şükret derim ben oh keyfin keyif resmen... evde otur kitap oku, moonwatch gelsin diye bekle... daha ne ister insan | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:38 | |
| Valla öyle diyorsun certus ama insan yürüyemedikten sonra sıkılıyor Bir iyileşsemde kalksam artık şöyle bir gezip saatlere baksam | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:44 | |
| aman efendim geçmiş olsun. bir klişe de bu vesile ile yerine gelsin diye ekliyorum hemen ne demiş kanuni "halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sağlık esenlik diliyorum |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:48 | |
| Çok teşşekkürler Katil balina.Şimdi sizlerle saatlerimi paylaşmaya çalısacağım artık telefon çekimiyle ne kadar olursa.Dijital makinadan daha iyi çekiyor valla Ya da benim dijital makinada sorun var.Bakalım becerebilecekmiyim. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 2:59 | |
| bekliyoruz güzel bir moonwatch incelemesi. |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 3:46 | |
| mertk geçmiş olsun, dediklerim şakaydı tabiki, sağlıktan önemlisi yok. bir an önce hem sağlığına hem de moonwatch'a kavuşmanı dilerim. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:05 | |
| mido multifort pulsometer revue thommen wallstreet Şu anlık iphone ile paylaşabildim ancak resimleri,kusura bakmayın.Düzgün bir fotoğraf makinesi edinebilirsem incelemeye de koyarım bu saatleri.Moonwatch aldığım zaman çok güzel bir inceleme yapacağım emin olun:)Teşekkürler certus. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:06 | |
| Ben fotoları göremedim. :( | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:09 | |
| Evet ben de göremiyorum şu anda İmageschak ile yaptım resimleri sonra ordaki adresi resim butonunda boşluğa yapıştırdım ama yanlış mı yaptım acaba? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:11 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:15 | |
| Bilmem? Photobucket ile yuklediklerim aciliyor | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:21 | |
| Böyle durumlarda x işaretinin üzerine gelip sağ tıklayarak özellikler - adres' te yazan URL'yi adres çubuğuna kopyalayabilir ve fotoğrafı görebilirsiniz. Yalnız, fotoğraflar pek net çıkmamış. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:25 | |
| Fotoğraflar net değil telefonla çektiğim için baya kötüler hatta.Solestar benim fotoğrafları görebiliyor musun şu anda yoksa bir daha mı ekleme yapmam lazım?Kendim ekledim ama ben bile göremiyorum ya | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:50 | |
| Daha önce yayınlamıştım ama. Kayısını ve klipsini değiştirdim. Bence saat daha ışıldadı. Sizce ? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:54 | |
| | |
|
| |
cowboy
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 4:57 | |
| Eskisinden daha güzel olmuş bence | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:00 | |
| Çok güzel olmuş,çok hoş,süper, buna nefis dikişli bir kahvede güzel gider. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:07 | |
| | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:08 | |
| @teng Çok güzel olmuş | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:21 | |
| Klipsi de değiştirdim.Çünkü klips nedense az açılıyor, saati çıkartırken zorluk çektiriyordu. Diğer resimleri yayınlayamıyorum, image s. açılmıyor. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:27 | |
| Teşekkürler solestar.Bu arada saatiniz 38 mm olmasına rağmen bilekte çok güzel durmuş.Bence de eskisinden daha iyi olmuş. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:30 | |
| mertk Kime dediniz? Revue Thommen Wall street görüyorum, ben de de altın kaplama bezellisi var. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 5:36 | |
| Size dedim teng.Fotoğraflarını görmek isterim şahsen ben çekemediğimden Bu yüzden saatlerimin bütün havası gidiyor.Sizin fotoğraflarınızı gördükten sonra benim mi saatlerim çirkin diyorum acaba.Bir wallstreet fotosu görürsem belki saatimi tekrar severim | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 8:32 | |
| teng, çok iyi olmuş... yani söylemeden edemiycem ama saatin orjinalindeki kayış kalınlığını etli dolma olarak anımsıyorum | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 9:07 | |
| mertk Gece çekilmiş resmi var renkler iyi çıkmıyor. Şimdi onu yayınlıyorum.İlk fırsatta günışığı ile çekilmiş resimlerini yayınlayacağım. eguuns Orijinal kayış herşeyden önce 1 mm küçük ve rahatsız bir kayıştı bir de rengi tutmuyordu. Bu kayışın kenarları ince, ortası daha dolgun duruyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 9:09 | |
| imageshack gene açılmıyor ? | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 9:30 | |
| bunlar heralde sayfayı yeniliyorlar... birde kayıt olma durumu olabilir - teng demiş ki:
- imageshack gene açılmıyor ?
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 9:31 | |
| Revue Thommen Wall street | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 23 Şub. - 9:31 | |
| Revue Thommen Wall street | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 7:55 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 9:13 | |
| Yorumunu alamadık, malzemesi,bezeli nedir?, beğendin mi?, vs. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 9:48 | |
| Arkadaşlar kasa tamamen titanium,yani bezel de titanium.Saati çok sevidm gerçekten.Benim bildiğim saat kurma kolu ile birlikte 40mm ama koluma çok iyi oturdu hiç küçük durmuyor.Ve nato kayış çok yakışmış saate,ayrıca kayış saatin altından geçtiği için saatide biraz daha yükseltmiş.Bu yüzden saat çok güzel ve gösterişli duruyor.Valla herhalde renklerden midir nedir komando gibi hissettim kendimi bu saati takınca Ama gerçekten çok güzelmiş aldığıma çok memnunum.Resimler biraz kötü olduğundan saatin tam havasını yansıtmıyorlar ama şu an imkanlarım böyle İnter-Chelsea maçını izlediğim için biraz geç yazdım mesajı kusura bakmayın(çok iyi maç oluyor bu arada)Yanlız bir tek sormak istediğim var kadranda swiss made yazmıyor onun yerine orda çok küçük 330 yazıyor.Bu saatler isviçre üretimi diye biliyorum ben ama bazı hamiltonlarda da swiss made yazmadığını biliyorum.O neden acaba bilen varsa açıklayabilir mi?Şimdi bu saat swiss made değil mi yoksa | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 9:52 | |
| Merak etme Swiss,önünde yazmıyorsa arkasında yazar,çapı kurma kolu ile daha fazladır. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 9:59 | |
| Hayırlı olsun mertk Bildiğim kadarıyla bazı Hamilton'larda arka kapakta "swiss made" yazıyor. Yani illa ki kadranda yazacak diye birşey yok. Bu arada ilerde kordon değiştirme ihtiyacı hissederseniz, aşağıdaki renk, titanyum saatiniz için güzel bir seçenek olacaktır. Tabi başka renkler de olabilir. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 11:00 | |
| Teşekkürler arkadaşlar.SAat gerçekten çok kaliteliymiş.Böyle beklemiyordum açıkcası.Titanium kasa kötü olur diye düşünüyordum ama hiç öle çıkmadı.Çok güzel gerçekten.Hafiflik ise babamın tissot titanium'u kadar hafif değil ama yine de hafif bir saat.Arka kasada da swiss made yazmıyor ama arka camda da göremedim pek ama arka camın küçük bir yerine yazmış olabilirler çok dikkaatli bakmadım açıkcası.Saat gelince hemen kordon değiştirmeyi düşünüyordum ama saati görünce yeşil nato kayışın saate çok yakıştığını anladım.Ama ilierde tabiki de değiştirmeyi düşünürm.Yalnız fotoğraflar açılmadı bende solestar. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 24 Şub. - 11:03 | |
| Şimdi açıldı fotoğraflar .Evet gerçekten gri olan çok güzel.Bu aralarda kayışlara bakacağım zaten,yedek bir tane alabilirm.Bu sizin göderdiğiniz kayışı nerde bulabilirm acaba? | |
|
| |
| Bugün kolunuzda hangi saat var ? | |
|