Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bugün kolunuzda hangi saat var ?

+42
parabellum p08
taskinuslu
krytime
Drao
donjohnson
mehmettt
haspirin
Mehdi002
aaltindeger
cowboy
kelby
mertk
sifujack
crazyhours
zolaxx
austun
silver
ooomegaa
bumblebee
okyanus57
porter
pulka
borahan
ggkhann
dslrman
twillightzone
2FAST4U
MortingenStrasse
M.Ali Sade
canturk
Axiaziz
certus
watcher
tag_ci
solestar
barett
egunns
forbidden
Polemik_
deka
ertay
teng
46 posters
Sayfaya git : Önceki  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
YazarMesaj
egunns

egunns

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Empty
MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 23:37

oo crazy..40 saate depolamışsın gücü, bu rezerv ile intikale bile gidebilirsin Smile
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedSalı 9 Mart - 1:25

forum üyelerinden hamilton saati olmayan bir ben kalmıştım sanırım Smile

2 günlük yaptığım ölçümde 5 sn ileri gitmiş.
saatin tüm ibreleri 12 yi gösterirken kronometre çalıştırdım. saatim 48 saati tam doldurduğunda, kronometrenin 48 saati tamamlamasına 5 sn kalmıştı.

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Thumb-9FF5_4B963C30
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedSalı 9 Mart - 12:37

kelby hayırlı olsun doğru seçimlerden biri orient i de istanbuldan aldım hediye gibi bişe oldu pek para vermedim yani az verdim Smile)sevinçle fulledim deposunu da Smile
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedSalı 9 Mart - 20:30

sizin orient'te hayırlı olsun, birtanede benim aklımda var, ama genelde orientler klasik. şöyle renkli birşeyler denk gelirse alacağım.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 0:53

Bugün koluma bu saatimi taktım... Özlemişim valla Smile

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Img0830c

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Img0834r
okyanus57

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 1:26

cowboy longinesin çok güzelmiş.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 1:27

Teşekkür ederim Smile
certus

certus

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 1:53

yalnız elini kolunu biraz daha hareket ettirmen lazım cowboy.. dikkat ettim de power reserv tükenmek üzere fumeur
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 1:56

Smile sabah tamamen boşken taktım gün içinde dolar diye bekledim ama kolum masanın üstünde sabit durduğu için anca bu kadar dolmuş bu saate kadar Smile
mertk

mertk

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 5:19

Kelby hayırlı olsun Hamilton'un.Cowboy baya güzel durmuş saatin kolunda.Longines masterpiece serisi güzel gerçekten.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 6:00

Longines süperrrr. by
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 6:01

cowboy kasa full parlak olduğundan çok dikkatli kullanılması lazım..toz bile çizik yapar...kayış eskiyince lütfen koyu kahve kayış al Very Happy
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 6:18

longines gercekten cok şıkmış.

ama ben otomatik makineye neden power rezerve koyduklarını bir türlü anlayamıyorum.

görsel olarak hoş tabi ama bu iş özellikle kurmalılar için olmazsa olmaz bence.

bu arada bi gariplik var bende. güncellenmiş başlıkların yanında beliren "yuvarlak disk" çıkmıyor bende
ilk geldiğimde hangi başlıklar güncellenmiş belli oluor ama birine girip cıktıktan sonra diğerleri de sanki bakmışım gibi yok oluyor.

böylece güncellenmiş başlıkları da tespit edemiyorum.

laptoptan masaüstüne geçtim böyle oldu.

acaba benim ayarlarım ile mi alakalı bişey sitede mi sorun var?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 6:23

Sorun herkesde aynı, bende de. :(
okyanus57

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 6:43

cowboy saatin modeli ve fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 7:43

Aslında kurmalı makineye power reserve koyma gerek yokki, göstergeye bakıncaya kadar 10 saniyede kurarsın olur biter.Öğrenmeye değecek bir şey yok. Bende kurmalının power reserve göstergesi var ama işime yaramıyor.Diğer saatleri kurarken onu da kuruyorum.
Ama aynı anda çok saat çalıştırdığım için aha bunun gücü kaldı mı winder'a koyayımmı diye merak ettiğim çok saatim oldu. Keşke bütün otomatiklerim power reserveli olsa, çok rahat ederdim.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 7:47

Demekki bu durum saat miktarına ve kullanım amacına göre değişken bir durum, şahsen bende kurmalı bir saatde power reserve olsun isterim.
solestar

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 7:55

Bence de otomatik saatte power reserve göstergesi daha gerekli bir özellik, ama kurmalı saatte olması da artı bir özellik olarak değerlendirilebilir.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 7:58

Demek ki ihtiyaçlar doğrultusunda değişen bir özellik-durum.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 8:09

Demek sadece otomatikler için gereken bir durum muhaha
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 8:10

Zaten bu yüzden power reserve kurmalı değil otomatik saatlerde yapılıyor.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 8:33

okyanus57 demiş ki:
cowboy saatin modeli ve fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim

Longines Master Collection Power Reserve L2.666.4.78.6 Liste fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4100 TL idi... Ben oldukça iyi bir indirimle almıştım ama benimkinden daha iyi olarak kadıköy Tufan saatte 2-3 tane Master Collection kalmıştı ve bunları %50 indirim ve 12 taksitle veriyorlardı...Bence kaçırılmayacak bir fırsat... Ellerinde aşağıdaki saat vardı ve 2000 liraya geliyordu...

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Movadobaby_2094_446928153
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:24

clouse de paris ...harika gerçekten
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:33

kurmalı bir saatte ne kadar rezerve kalmıs acaba kurmalı mıyım vs daha gerekli.

otomatik bir saati kolunuza takar ardınıza bakmazsınız kolunuzda oldugu sürece kurulacaktır zaten.

bence mantık cok basit.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:38

Bakana kadar kurarsınız, kurmalı saatin kurması 10 saniye.
1 tane otomatik saatin varsa dediğin gibi sorun yok ama birden fazla otomatik saatin varsa naparsın ?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:46

her saat bir kişi tarafından sürekli o saat kullanılacak diye üretilir.
elbette ki bir tane saat için konusuyorum.

ben daha bu da ikinci saatiniz olsun seklinde üretilen bir model görmedim
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:48

valla ilgi ister hepsi bence bir detay o güç gösergesi takıp ayarlayacağız işte basit bu ama tatile giderken saatlerimizi kime bırakacağız o düşündürüyor beni bir hafta 10 gün falan ayrı kalırsak ne olur sıkıntı olur mu ki scratch
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 9:49

Ben yanımda taşırım valla Very Happy
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:02

Bir ara çözüm üretmiş ve demiştim ki evde iken 2 kola, eğer diğer saatler deri kayışlı ise 2 adetde bacağa takılabilir, ondan sonrası için winder gerekir. fumeur
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:02

bende k.balinaylayım, kurmalı da reserve göstergesi daha hoş gibi;
ayrıca güç göstergesi panceresi bazı saatlerde asimetrik yerlerde, koyma daha iyi
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:19

bir akrabam nereye gitse çantasında saatler ... bütün duyarlı kapılarda , beyefendi çantanızı açar mısınız lütfen Smile zor zenaat
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:21

katil balina demiş ki:

Saat firmalarının birden fazla saatim olduğunu öğrenince çok şaşırdıklarını hatırlamıyorum Smile
4 lü 10lu winder ları neden yapmış olabilirler sence? Demek bazıları insanların birden fazla saat aldıklarının farkında ?
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:23

bu winder manyetik alan mı yaratıyor? foto lardan öyle anladım sanki
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:25

Yo hayır. Sadece saati takıp kendi ekseninde yavaşça döndürdüğünüz birşey,
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:26

otomatikler için değil mi kurmalılara da yarıyor mu acaba konu değişti gibi oldu sanki ama Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:27

rotoru döndüriyor başka naaparki
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:28

Kurmalıların winderi biziz. fumeur
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:30

ilk önce kurmalılar için sandım allah allah diyorum kurma kolunu mu takıyoruz bi tarafına bunun geek
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 10:49

teng demiş ki:
katil balina demiş ki:

Saat firmalarının birden fazla saatim olduğunu öğrenince çok şaşırdıklarını hatırlamıyorum Smile
4 lü 10lu winder ları neden yapmış olabilirler sence? Demek bazıları insanların birden fazla saat aldıklarının farkında ?

herkes herşeyin elbette farkında.

ayrıca 4lü 10lu winder hiçbir şeyin ispatı değil. bir cok kisinin onlarca saatinin oldugunu bilmeyen yoktur sanırım. ispat çabası malumu ilam olur.
benim demek istediğim sokakta 5 liraya satılan saat de sadece kendisi kullanılacakmışcasına pazarlanmıştır. etik olan da budur zaten.

zira bir saatin tanıtımında;

2824 bir makine ile bunu yaptık cünkü henüz inhouse makinalarımızı alabilecek paranız yok. bununla idare edin hatta 4 tane alırsanız bir de winder hediye ediyoruz.
niye mi yapıyoruz bunu!? biz de bilmiyoruz.
zaten ürettiğimiz saat de bi işe yaramıyor cünkü esas enerjimizi inhouse makinelere ve kasalarına ayırıyoruz. ama bu arada aldıgınız bir sürü ıvır zıvırın yanında bir tane de bizimkinden olsa fena olmaz hem tükkan da dönmüş olur böylece tarzı bir yazı görmedim.

kısaca demem o ki bu güne kadar otomatik saati kolundayken saati duran insan sayısı yok denecek kadar azdır herhalde (bezgin bekir ya da felçli değilse?)

ama kurmalı saati kolundayken kurmayı unuttuğu icin duran milyon kimse vardır şu yeryüzünde.

adam saate bakarken rezerve de bakar "hımm bayağı düşmüş bi kurayım " der.

otomatik olan ise adı üstünde o yapar kendi işini taktığın sürece.

ol sebepledir ki otomatik saate rezerve maksat artizlik olsundan başka bişey değil. bir yerde dekorasyon
kötü bişey mi peki bu? asla değil teknik olarak saati gözümde yükseltir bile...

ha ama on tane saatimiz mi var?

o bizim kendi sorunumuz ve konuyla da cok alakası yok.

En son katil balina tarafından Çarş. 10 Mart - 14:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 11:07

sorun bizde zaten var bi arıza var taskafa
haspirin

haspirin

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 20:44

Hem kurmalı hem de otomatik saatlerde iyi olur güç göstergesi. ama illa birisi tercih edilecekse ben Teng ile aynı fikirdeyim. Otomatiklerde daha elzem.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 21:00

Sadece otomatik saatlere bu özelliği koymaları otomatiklerde daha çok işe yaradığının göstergesi değil midir ki? Ayrıca benim gibi bilgisayarın başında çalışan kolunu çok oynatmayan biri için çok önemli bir özellik...
Kurmalı bir saatim olsa arada bir kurarım saati ama otomatik için böyle değil...Nasıl olsa kendi kurulur mantığıyla bırakırım ve bir bakmışım durmak üzere Very Happy Eklediğim resimlerden de anlaşılabilir bu... saati sabahtan beri takıyordum son resimlerimde Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 21:12

Hay allah desenize koskoca İsviçre saat endüstrisi power göstergelerini yanlış saatlere yani otomatiklere koyuyor.

Yani orada 200 küsur şirket var, nasıl böyle bir aptallık yapıyorlar anlamadım.İyi ki farkına vardınız yani. Haber verin de düzeltsinler garibanlar.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedÇarş. 10 Mart - 21:15

Düzeltirlerse bana yarar Very Happy ilerde daha değerli olur benim Longines Very Happy Toruna saati verirken bak bu saat son power reserveli otomatiklerden değerini iyi bil derim hahah Very Happy
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:05

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 DSCN1086

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 DSCN1082
http://www.turksaatforumu.com
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:07

anam benimm, kurmalı di mi ? diable
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:18

Kurmali bir NOS,
Markasi yok, quartz krizinde musteri bulup ta markasi olmamis, ama cok aranan bir breitling modeli, yani kadranda ve makinede breitling yazsa koleksiyonerler tarafindan kapisilan bisey olur, makine roue a colonne ama acmaya kiyamiyorum.
Takim elbise ile super oluyor. fumeur
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:25

hem de Nos ha
gelirken getirde amcası bi doktora götürüp baktırsın diable
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:32

mideden sonra ağzı sulandıran bir şaheser,eski saatlerde dikkat ettiğim konu, genelde o yıllarda tepeler küçük yapılıyordu, bu da şimdikilere göre kurma sorunu yaşatıyor diye düşünüyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 16 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:38

Teng@
Amcasinin elini opmeye gelmesi artik elzem oldu Very Happy

Deka@
Kurma kolu bunda oldukca buyuk, kurmakta hic sorun yasatmiyor. ok1

Bu saate yaptigim tek elestiri butonlarin yassi olmamasi, o donemde yassi butonlari bu tarz makinelerde hic kullanmamislar, ancak landeron'larda yassi buton bolca mevcut. Onlarin bulunabilen modeli olan landeron 48 ve akrabalarinda da roue a colonne yok.

Bugün kolunuzda hangi saat var ?
16 sayfadaki 20 sayfasıSayfaya git : Önceki  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
 Similar topics
-
» Bugün Aklınızda Hangi Saat var ?
» Bugün duvarınızda hangi saat var?
» Hangi marka saat, hangi modeliyle ünlenmiş?
» Acun Ilıcalı'nın kolunda hangi saat var?
» Saat kordonları nasıl değiştirilir, hangi aleti kullanmak gerekir