| Bugün kolunuzda hangi saat var ? | |
|
+42parabellum p08 taskinuslu krytime Drao donjohnson mehmettt haspirin Mehdi002 aaltindeger cowboy kelby mertk sifujack crazyhours zolaxx austun silver ooomegaa bumblebee okyanus57 porter pulka borahan ggkhann dslrman twillightzone 2FAST4U MortingenStrasse M.Ali Sade canturk Axiaziz certus watcher tag_ci solestar barett egunns forbidden Polemik_ deka ertay teng 46 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 2 Mart - 23:14 | |
| - deka demiş ki:
- teng demiş ki:
- Bileğim kalın sayılmaz (18 cm ) ama saat herhalde fotoğraf çekiminden öyle büyük gözüküyor, yoksa 42 mm e kadar saat takabiliyorum.
Saatlerin bilekde yakın plan çekimlerinde, olduğundan büyük görünmesi gibi bir durum söz konusu,benim bilek de 17.5cm. ve 44mm. ye kadar rahat takabiliyorum,bu ölçü olayı birazda psikolojik ve alışma meselesi,bende ilk 44mm. yi takdığımda garipsemiştim ama şimdi gayet normal geliyor,hatda saati bileğe takıp aynadan (karşıdan) bakınca ne demek istediğim daha kolay anlaşılıyor. Benim bileğim 18 iken seninki nasıl 17,5 olur ? ölçüm mü yanlış? yoksa cm ile inç mi karıştı Dediğinde çok haklısın. Birkaç gün kare Zenith'i üstüste taktım, diğer 40 mm saatler takoz gibi gelmeye başladı. | |
|
| |
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 3:44 | |
| Valla teng abi harbiden saat süper yani tam bir klasik. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 3:49 | |
| Teşekkürler, | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:22 | |
| alışverişsaati ve bana indirim şifresini veren üyemize sonsuz teşekkürler sağolun daha güzelleri sizin olsun resimler blackberry ürünü ama çok kötü gibi daha sonra düzeltiriz inşallah heyecanlıyım mazur görün ben bir öarşı pazar dolaşmaya çıksam ? | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:23 | |
| Hayırlı olsun saatiniz bitmeden bende bir tane alsaydım keşke bunlardan siteye baktım stokta kalmamış :( | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:24 | |
| çarşı yani benim kızlarımdan birisi laptopun tuşlarını sökmüşte bazen yanlış yere takmışım sanırım ö ç yi sevgiler )) | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:25 | |
| güle güle kullan ,ee seiko gelmedimi onunda fotolarını bekleriz | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:25 | |
| Rica ederim crazyhours.Saatin hayırlı olsun tekrar.Yanlız 3 fotoğrafda kolunun sağ tarafındaki kayış biraz havada kalmış.Onu aşağıdan ayarlayabiliyorsun.Yani kayışı bi tarafa çek biraz daha düzelir o. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:28 | |
| teşekkür ederim cowboy bu değilde bir siyah kayışlı kare kasa var ben ikisi arasında kararsız kalmıştım ama bir bakın isterseniz tarzları farklı ama yine de fırsat ürünü diyor tabi indirim şifresi hala geçerli ise burdaki http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=25755 | |
|
| |
cowboy
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:30 | |
| teşekkürler kayışı ayarlamayı yapacam da az heyecanım geçsin )) seiko akşam gelecekmiş soyadımı yanlış yazınca kargoya gelmiş boş gitmişler akşam geri getirecekler onu da gecenin ilerleyen saatlerinde | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:31 | |
| valla pek te albenili değil de fırsat olunca işte bazen insan sapıtabiliyor beni yasaklasalar bu site de bir daha giremesem en azından bir kaç ay borçlar bitene kadar ? yetkililere sesleniyorum | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:38 | |
| ya frogman diyor ama dalabilir miyiz yani bunla ? bilen ya da dalan var mı acaba | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:44 | |
| 200m wr diye biliyorum ama bununla dalmaya gelmez ,dayanır ama riske girmemeli | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 4:57 | |
| Hayırlı olsun crazy Kordon konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum, hoşuma giden bir tarz değil . Ama buna uygun güzel bir deri kordon bulma şansınız her zaman var. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:05 | |
| crazyhours hami military watch havasında bravo çok yakışmış doğru tercih | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:09 | |
| - teng demiş ki:
- deka demiş ki:
- teng demiş ki:
- Bileğim kalın sayılmaz (18 cm ) ama saat herhalde fotoğraf çekiminden öyle büyük gözüküyor, yoksa 42 mm e kadar saat takabiliyorum.
Saatlerin bilekde yakın plan çekimlerinde, olduğundan büyük görünmesi gibi bir durum söz konusu,benim bilek de 17.5cm. ve 44mm. ye kadar rahat takabiliyorum,bu ölçü olayı birazda psikolojik ve alışma meselesi,bende ilk 44mm. yi takdığımda garipsemiştim ama şimdi gayet normal geliyor,hatda saati bileğe takıp aynadan (karşıdan) bakınca ne demek istediğim daha kolay anlaşılıyor. Benim bileğim 18 iken seninki nasıl 17,5 olur ? ölçüm mü yanlış? yoksa cm ile inç mi karıştı Dediğinde çok haklısın. Birkaç gün kare Zenith'i üstüste taktım, diğer 40 mm saatler takoz gibi gelmeye başladı. Karışan birşey yok, belki sıkı ölçme sonucu yarım cm. oynamış olabilir,değil mi? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:13 | |
| - crazyhours demiş ki:
- ya frogman diyor ama dalabilir miyiz yani bunla ? bilen ya da dalan var mı acaba
Hayırlı olsun,güzel saat,kostümede uyum sağlamış,kayışa kafayı takma, ne de olsa sarf malzemesi,kafana göre takılır,beğendiğin yönde değişikliğe gidebilirsin,arasında kaldım dediğin saat bence hiç dikkate alınacak bir model değil, bu saatin WR si 200 metre ama aletli dalışa uygun değil aletli daışa uygun saatlerde bu durum scuba, diver veya scuba diver gibi ifadelerle anlatılır. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:18 | |
| biraz eskisin de aletsiz dalarken deneme yapabilirim belki bu kayış konusu da öyle yani military yapacağız diye suyunu çıkarmaya gerek yok bence sıfırdan bu military serileri ile giderim artık beğendim yani kan çekiyor galiba ) | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:21 | |
| kara hava deniz kuv.leri saatlerini bulacağıma eminim mesela forumun saati havacı , bu hamilton denizci akşam gelecek seiko military de karacı ... ee jandarmayı ne yapacağız var mı öyle bir seri hepsini ayarladık kendi sınıfımız boşta kaldı iyi mi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:30 | |
| Bu talebini saat üreticilerine bildirmen gerek. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:44 | |
| propmatici görürsem ona söyleyeceğim bu dileğimi tabi kırmızı ve mavinin bir arada olduğu kombinasyonlar da dikkat çekici benim için | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 5:53 | |
| Ama onlara pepsi model diyorlar,sende jandarma modeli niyetine takarsın. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 7:24 | |
| @crazy
saatin hayırlı olsun hocam. kordon meselesinde sanırım buna plastik ya da benzeri türden bir sentetik kordon deriden daha cok yakısır.
titanyumun ruhu böyle. |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 9:56 | |
| - katil balina demiş ki:
- @crazy
saatin hayırlı olsun hocam. kordon meselesinde sanırım buna plastik ya da benzeri türden bir sentetik kordon deriden daha cok yakısır.
titanyumun ruhu böyle. Kesinlikle katılıyorum, titanyuma ancak silikon kordon olur, başkası pek uymaz. saatinizde hayırlı olsun, benim siparişim sizden önceydi, ama ben henüz alamadım. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 12:02 | |
| hizmet iyi ama bu kargocular var ya ah..allah kavuştursun | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 12:19 | |
| 37 mm minicik gibi olur diye düşündüm gerekten de minicik ama çok ta rahatsız edici değil arkası camlı takması rahat hoş zarif gündelik kullanım ve sporda kullanım için hoş bence | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 12:54 | |
| bir günde hic iki saatim olmamıstı.. hayırlı olsunlar. |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 13:13 | |
| sağolasın sapıtınca oluyor valla demek ki durumun iyi kritik değil benim gibi | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 13:23 | |
| |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 19:45 | |
| - katil balina demiş ki:
- bu seiko da titanyum mu?
bu modeller mat çelik | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 20:02 | |
| her iki saatinde renk kombinasyonu ton farkıyla neredeyse aynı, ,Seiko'nda hayırlı olsun. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 20:09 | |
| - deka demiş ki:
- crazyhours demiş ki:
- ya frogman diyor ama dalabilir miyiz yani bunla ? bilen ya da dalan var mı acaba
Hayırlı olsun,güzel saat,kostümede uyum sağlamış,kayışa kafayı takma, ne de olsa sarf malzemesi,kafana göre takılır,beğendiğin yönde değişikliğe gidebilirsin,arasında kaldım dediğin saat bence hiç dikkate alınacak bir model değil, bu saatin WR si 200 metre ama aletli dalışa uygun değil aletli daışa uygun saatlerde bu durum scuba, diver veya scuba diver gibi ifadelerle anlatılır. sevgili ustamızın da dediği gibi, eğer bir saat diver yada scuba değilse, ister 100 ister 200 WR olsun. değil denize, küvete bile dalmamalı bence | |
|
| |
teng
| |
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 20:46 | |
| - teng demiş ki:
- Yanılıyorsunuz saatin üzerinde 200 metre yazıyorsa yeterlidir. Yoksa ne PO da ne de Seamasterde ne de Submariner'de bunun dışında birşey yazmıyorki.
ustam senin dediğin saatler ayrı o markalar 200 wr yazdıysa, onun arkasında durur zaten. benim dediğim orta halli yada moda markalar için. benim hiç submarinerim olmadı, ama 100 wr yazan x marka saat elimi yıkarken su almıştı. yine 200 wr y markalı saat ile yüzerken, akrep ile yelkovan da kadranın içinde yüzmüşlerdi. (karalamamak için marka vermedim) | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 20:48 | |
| Bununla ilgili değişik çizelgeler de var ve sanıyorum bu konu b-urada veya başka yerlerde tartışılmıştı.Ben bulabildiğim bir tanesini kopyalıyorum,daha açık ifade ile yazılanlarda vardı.alıntı buradan,http://www.saatservis.com/node/7 SU GEÇİRMEZLİK İsviçre’de üretilen su geçirmez saatlerin tümü basınç testlerinden geçirilmektedir. Saatin kasasının geçirildiği “Yüksek Hava Basıncına Direnç”, “Yüksek Su Basıncına Direnç” ve “Sıcaklık ve Mekanik Gerilime Karşı Direnç” testlerini başarıyla tamamlayan saatler “Su Geçirmez” (Water-resistant) saatler olarak tanımlanmaktadır. Kasalarda bulunan su geçirmezlik ibareleri şu şekilde açıklanabilir: 3 ATM veya 3 BAR (30m veya 100ft) Her günlük kullanım için gerekli dayanıklılık seviyesidir. Yağmur gibi hafif bir su sıçramasına veya el yıkamaya dayanıklıdır. Ancak yüzmeye elverişli değildir. 5 ATM veya 3 BAR (50m veya 165ft) Her günlük kullanıma, yüzmeye ve duşa uygun dayanıklılık seviyesidir, ancak dalmaya veya su sporlarına uygun değildir. 10 ATM veya 10 BAR (100m veya 330ft) Her günlük kullanım ve havuzda yüzmeye uygun dayanıklılık seviyesidir. Tramplenden atlamaya, yüksek basınca veya su sporlarına uygun değildir. 20 ATM veya 20 BAR (200m veya 660ft) Tramplenden atlama, yüksek basınç ve su sporlarına dayanıklılık için gereken en düşük basınç seviyesidir. Bu koşullara dayanıklı olabilecek tek saat türü “Dalgıç”(Diver) saatleridir
Anladığım kadarı ile 200m wr si olan bir saatle dalış yapabiliyorsunuz ancak aletli dalış yapamıyorsunuz,aradaki fark bu sanırım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 22:24 | |
| Dostlar su sugecirmezlik konusu ve verilerle ilgili ayri bir baslik acsaniz cok iyi olur ve bu tur bilgiler oradan verilse boylece bilgiye ulasim kolaylasir diyorum | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 23:32 | |
| Gelecekteki ve halen varolan saatseverler adina sagol dostum diyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Çarş. 3 Mart - 23:40 | |
| Ne yaptım ki, sadece önerine uydum. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 4 Mart - 12:26 | |
| - deka demiş ki:
- her iki saatinde renk kombinasyonu ton farkıyla neredeyse aynı, ,Seiko'nda hayırlı olsun.
valla tonlar benziyor saatlerin tarzı aynı ama biri denizci (frogman) biri de karacı çöl fırtınası ) ayrıca seikonun çapı 38(tepe dahil) hami nin ise tepesiz 40 aşağı kalır yanı çapı bir de haminin kadrandaki rakamlarda fosforlu seiko da sadece akrep yelkovan saniye de var fosforik asit ) | |
|
| |
Mehdi002
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? C.tesi 6 Mart - 13:41 | |
| buda bu gunku saatim "Fortis B42 cosmonaut chronograph": | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 7 Mart - 1:42 | |
| mehdi, Fortis çok güzelmiş... son zamanlarda takip ettiğim markalardan birisi oldu fortis ... Acaba türkiye'de satışı var mı Fortis'lerin? Siz nereden aldınız ? | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 7 Mart - 2:36 | |
| bir 7750de döner bezeli güzlmiş_? genelde takometresi olur bu saatlerin ki bunda da içine yapmışlar. ama 550 görecegim yerde 50 mi görüyorum ne?
rakam kalabalığı olmasın diye yapmış olabilirler mi ben mi açıdan dolayı göremiyorum..
bu B42 lerin mavi beyazları var onlar da cok güzel. |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 7 Mart - 7:04 | |
| Gerçekten hoş saatmiş. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 7 Mart - 7:08 | |
| keşke bezelde ince çizgilere yer verilmeseymiş | |
|
| |
Mehdi002
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 7 Mart - 11:00 | |
| Certus, turkiyede varmi bilmiyorum? ben Belçikadan aldim ikinci el ve +-1100 euro geldi. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 8 Mart - 11:34 | |
| dayanamayacağım yine net değil ama o bir orient 40 küsür mm power reserve 40 sa. | |
|
| |
cowboy
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 8 Mart - 20:09 | |
| Bende bu saatten bir ara alacağım güle güle kullan çok güzel olmuş Nereden ve kaça aldın acaba? | |
|
| |
| Bugün kolunuzda hangi saat var ? | |
|