Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Elden kurmalı Venüs'lü saatler

+8
aaltindeger
adonis
Azizim
solestar
deka
teng
watcher
MUstafa Bozer
12 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2
YazarMesaj
teng

teng

Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 22:27

Renk kızıl kahve mi?
Ne zaman geliyor ?
negativ

negativ

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 21 Nis. - 15:25

MUstafa Bozer demiş ki:
teng demiş ki:
Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 061109036Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 061109180

Ben bunun orcinalini pırlantta gördüm gerçekten inanılmaz benziyor, kıyaslama şansınız oldumu?

cok hos bir saatmis.dikkatli kullanildigi takdirde makinenin omru ortalama ne kadar olur bu saatin acaba?
gürbey

gürbey

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 8:24

bu saat için bende kuvarsite ye bugün gg den pm atmıştım stokda olup olmadığı için, bu forumda şans tesadüfen gördüm...crocodil kayış ile maliyeti ne olur pm gönderebilirmisin...
kuvarsit

kuvarsit

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 11:25

Tayfun abi. uretecegimiz croco kahve bu.
bu bizim yaptigimiz ilk prototip. uretime mayis ayinda basliyacagiz
bu gerci panerai oem stil ama Zenithe uygun olaninida yapacagiz.
markasi GAIA olacak

ayrica haklisin 22/20 de cok ama 22/18 daha cok istenir dedigin gibi.

tesekkur ederim katkilarin icin Wink

Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 13162
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 12:47

Eh bende bir 22/18 bir de 20/18 için kayıt yaptırayım o zaman Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 12:50

negativ demiş ki:
MUstafa Bozer demiş ki:
teng demiş ki:
Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 061109036Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 061109180

Ben bunun orcinalini pırlantta gördüm gerçekten inanılmaz benziyor, kıyaslama şansınız oldumu?

cok hos bir saatmis.dikkatli kullanildigi takdirde makinenin omru ortalama ne kadar olur bu saatin acaba?
İyi bir otomatik makine 150 sene dayanır derler, ama bu da malzeme ve işçilik olarak onlardan aşağıda bir tarafı olan bir makine değil.
kuvarsit

kuvarsit

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 13:06

nasıl olmus ? begendinmi Smile
bu deri gercek timsah ve Thailand tabaklamasi 1.sinif tabaklama.
belki biliyorsundur avrupada tabaklanmiyor gercek timsah.
uzakdogu ulkelerinde birde afrika ulkelerinden sudan,nijerya ve birkac ulkede croco tabaklamasi yapiliyor. ama iclerinde en iyisi Thailand
bu arada kaydini yaptim kayislar icin. eko-kisitli iptal edilemez yerden yaptim rezervasyonunu Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 13:22

Rengi gayet güzel idi 22/18 e kontra beyaz dikiş olabilirmi ?

Yok yok vazgeçtim bozarız.
kuvarsit

kuvarsit

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 17:35

ZENITH

ZENITH-2

arkadaslar bu iki saat icin bu bir haftadir baya bir e-mail aldik. siparis ve sorular. detaylarda yaziyor ama buradan yine belirteyim lütfen dikkat ediniz makinasi Venus replikasidir.
orjinal Venus degildir.
ancak bu makinada iyi kalitede yapilmis ve iyi bir makinadir.
zaten bu makinayi tecrube eden arkadaslarimiz var burada
yani orjinalini aratmaz. ama orjinal dememizinde bi anlami yok
ama mesajlarda bunun makinasidami orjinaldir? sorusunu cok aldigimiz icin belirtmek istedim.
gürbey

gürbey

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 19:31

patek de de hiç fena durmaz croco...bu arada bu iki zenith arasındaki fark nedir? upgrade?
kuvarsit

kuvarsit

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 23 Nis. - 22:46

en onemli farki cami.
resimlerde pek belli olmasada iki versiyonun kasa isciliginde ve caminda barz farklar var (bana gore)
birinde kullanilan antirefle isvicrelilerin kullandigi AR ye benzemiyor. AR gorunumu vermek icin cama cekilen mavi bir cilt.
upgrade olanda ise gercek AR kaplamasi var camda. altta ve ustte
kasadada bezel ve alt kismina dikkat ederseniz goreceksiniz.

bu arada fotograflar konusunda kusurumuz var evet.
cunku her zaman ayni isigi ayni dolgunlugu ve makinada ayni ayari yakalayamiyoruz bu yuzden her fotografin netligi ve balansi ayni olmuyor.
gürbey

gürbey

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 24 Nis. - 8:17

sipariş verecekler gözönünde bulundurmalı bu durumu ok1 ,
bu arada gg den cevap geldi,
mekanik saatlerden çok fazla anlamadığım için sorayım, venus mü, voljoux 7750 kopyasımı? siz hangisini tercih ederdeniz...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 7:55

Venus orijinal olamaz gibi ama Venus'un kullanıldığı saatler daha özel saatler. Bence kurmalı Venus taklidi, zaten şu anda İsviçre saatlerinin herhalde yarısı Valjoux üzerine yapıldı (öbür yarısı da 2824 üzerine).
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 28 Nis. - 12:38

kuvarsit demiş ki:

arkadaslar bu iki saat icin bu bir haftadir baya bir e-mail aldik. siparis ve sorular. detaylarda yaziyor ama buradan yine belirteyim lütfen dikkat ediniz makinasi Venus replikasidir.
orjinal Venus degildir.
ancak bu makinada iyi kalitede yapilmis ve iyi bir makinadir.
zaten bu makinayi tecrube eden arkadaslarimiz var burada
yani orjinalini aratmaz. ama orjinal dememizinde bi anlami yok
ama mesajlarda bunun makinasidami orjinaldir? sorusunu cok aldigimiz icin belirtmek istedim.

anlamadığım kısım Venus zaten yıllardır yapılmıyor, en son çin yapıyor denmişti.. şimdi bu verdiğiniz saatlerdeki çinde yapılan Venus'un replikası mı yoksa çinde yapılan venus'un kendisi mi? yani teng'in zenith'indeki makine mi?
yani çinliler kendi kendilerinin replikasını yapmıyor değil mi? Smile) çinlilerin yaptıkları venus'lere venus'un replikası mı deniyor?
kuvarsit

kuvarsit

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 28 Nis. - 14:36

hayir. cinde yapilan yeni venüs makina bunlar.
daha onceki yazimda bende belirttim Venus orjinal zaten yok. orjinalden kastim su (aslı) ilk isvicrede uretilenler. simdikiler replika ama sahte degil.
replikanin terim olarak manasi aslinda tam olarak kullanılmıyor.
aslında sırf replikanın terim manasi icin baslik acilabilir. biraz karisik. ama hemen soyle ozetliyeyim orneklerle.
bakiniz; Omega 1969 da speedmater serisinden bir saat uretti ve bu saat ayda kullanıldıgı için moon watch oldu. daha sonra aynı modeli moon watch adıyla tekrar cıkardı ama adını replika koymak durumundaydı. cunku orjinal degildi. yanlis anlamayin elbetteki orjinal omega saat ama o modelin replikası oldu.
daha gecen seneye kadar omeganin kendi sitesinde bu model replica moon watch olarak adlandırılıyordu. bu o saatin sahtesini yapmıslar manasına gelmiyor. tekrar uretim manasında. ama ilk cıkan ve discontinued olmus urunle ayırtedilmesi için kullanılıyor. repreduction gibi dusunun.

Panerai 1938 de california kadranli bir Radiomir uretti Cortebert 618 makina ile daha sonra 2006 yılında bu saatin replikasini uretti. pam 249 ve pam 262 adlarinda urettigi bu iki model orjinal panerai idi ama 1938 de uretilen californianin replikalaridir.
sahte demiyorum yanlış anlaşılmasın. replika terimi sahte ürünler için kullanildigi gibi bir markanin bir modelini baska bir zamanda ve baska bir seri olarak tekrar uretmesinede replika denir.

hal boyle olunca Çinliler bircok eski isviçre markasının patentini aldilar zaten. Cortebert,hislon,venus vs. gibi markalari satin aldilar.
patentli yaptiklari urunlere sahte deme hakkımız yok. cunku patent hakkı var. ama replika Venus dersek daha once isvicrede yapilan DEGIL manasinda kullanmis oluruz.
su anda Patentli olarak uretim yaptiklari hersey orjinaldir marka degeri olarak.
Venusu Çinliler degilde italyanlar alip onlar tekrar uretmeye baslasa yine tekrar uretim manasinda replika derdik
anlatabildimmi acaba bilmiyorum
saygılar
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 28 Nis. - 20:30

Yeniden uretime reedition da deniyor.

Aslinda cin'de uretilen venus 175 makinenin ta kendisi, cunku ayni uretim makinelerinde uretiliyorlar, cinliler bu makinelerin tum uretim hattini satin almislardi.
Isvicre uretimi ile tek fark bence aradaki kalite farki, her nedense cin makineleri bir turlu o eski isvicre uretimi olanlar kadar kaliteyi tutturamiyorlar.
Cin'de uretimdeki micrometric olcu toleranslari isvicreden cok daha genis tutuluyor oyle olunca makinede kalite kaybi oluyor ve sansiniz yaver gitmezse problem yaratiyor.
Yine finisyonlarda sikinti var cin ile, makinedeki mavilesmis vidalar, isvicrede ya elektroliz ile mavilestiriliyor ya da isitma ile ama cin'de sadece maviye boyaniyor, carklardaki finisyon farkliliklarini ise lup ile gormek mumkun.
Yine cote de geneve gibi dekor finisyonlari da orjinal finisyon ile karsilastirildiginda cok kaba kaliyor.
Simdi tum bunlar bugune kadar benim gorduklerim, ama belki gorduklerimden daha ust duzey uretimleri de vardir onu bilmiyorum.
http://www.turksaatforumu.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 28 Nis. - 23:53

evet bence de çinin ürettiği venuslere replikadan ziyade watcher'in dediği gibi re-edition olabilir, ya da patent alınmış ise venus'un ta kendisi... tabii kullanılan malzeme ne düzeyde bilmiyorum hiç inlemedim.
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: Elden kurmalı Venüs'lü saatler   Elden kurmalı Venüs'lü saatler - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 1 Mayıs - 11:18

Lemania- Venus arasındaki fark nedir? Lemaina hala Vacheron, patek vs için kurmalı krono makina yapıyor, halbuki arkadan bakınca 2 makina resimlerde çok ama çok benziyor.

Elden kurmalı Venüs'lü saatler
2 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2
 Similar topics
-
» Kurmalı otomatik saatler
» Paketa kurmalı saatler uygun mu ?
» Power reserve göstergeli kurmalı saatler
» Gurbet elden selamlar
» Forumun etkisi; son quartz saatimi de elden çıkardım