| Omega Cal. 2500 Co-axial | |
|
+6ertay egunns certus barett teng merih 10 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 3 Ocak - 13:39 | |
| Bence de önce metal almak daha uygun ve kullanışlı olur, ancak Railmaster deri kayışla çok daha güzel. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 3 Ocak - 22:48 | |
| - egunns demiş ki:
- @ertay; railmaster yorumunu çok beğendim ve aklımın bir köşesinde duracak...
saati yarın alıcak olsam benim görüşüm bilezikliye 39; deriliye 42 daha yakın;çünkü deri bilezikliden daha küçük izlenimi verir..(daha derili deneme şansım olması)...42 lik bilezikli denedim biraz büyük durdu...kasada bence sportif tatlar yoğun olduğu için bileğin aşağasındansa biraz bileğin üzerinde taşınmalı...yani 42 lik deri çok sırıtmaz gibi; bunu bizzat bende denedim,genelde metal kordonlu saatlerimi deri kayışa çevirirken bu tesbitimden dolayı 40mm. çapındaki metal kordonlu saatimi deri kayışa çevirmiyorum. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 4 Ocak - 2:13 | |
| | |
|
| |
Polemik_
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 4 Ocak - 8:03 | |
|
En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 22:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
ertay
| |
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 4 Ocak - 10:43 | |
| bu sorunlu 2500 ler piyasada var olabilirmi ( sıfır olarak) | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 4 Ocak - 10:52 | |
| | |
|
| |
merih
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 31/12/09 Yaş : 70 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 12:16 | |
| Cal. 2500 Co-axial makinalı Omega saatim(Saati aldığım 7-8 sene oldu ve de çok kullandığım bir saat değil) dördüncü kez Aralık 2009 ayının sonlarında servisten geldikten sonra bu gece tekrar arıza yaptı. Arızası da saatin kurma kolunu açıp ayar yapıp kapattıktan sonra çalışmıyabiliyor.Ancak saati salladığınızda çalışımaya başlıyor.(Çözülemeyen arıza hep aynı) Bu da böyle pahalı mekanizmalar için pek keyifli bir şey olmasa gerek. Söz konusu saat, saat dünyasında uzun süre bakım gerektirmeyen(yağlanmaya ihtiyaç duyulmayan) Cal. olarak tanıtılmıştı. Fakat bendeki diğer pahalı ve de ucuz saatler arasında maalesef arıza rekoru kıran bir saat oldu. Yarın tekrar servis için Rotap'a götüreceğim. Yani pek kullanmadığım saat beşinci kez servise girecek. Büyük bir ihtimalle tekrar İsviçre'ye göderecekler.Bakalım bundan sonra İsviçre'de nasıl bir bakım yapacaklar. Bilmiyorum bana mı rastladı bu tatsızlıklar zinciri ? Ama ne derseniz deyin şu anda Omega kalitesi ben de kocaman bir soru işareti yarttı. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 20:54 | |
| Merih bey tekrar geçmiş olsun, gerçekten çok tatsız bir durum. hele konu omega gibi bir marka olunca durum daha da tatsızlaşıyor.. bir dönem üretilen cal. 2500lerin oldukça problemli olduğunu okumuştum, sanırım size o üretim denk geldi. Oldukça şikayet ediyor millet başka forumlarda da... Gerçi son dönem üretilenlerde de bir sorun yok diye okudum ama bir dönem öyle arıza veren mekanizmlar kullanılmış, orası gün gibi açık.Omega'nın aslında yapması gereken bu sürekli arıza veren 2500leri toplatıp saatlere adam gibi mekanizma yerleştirmektir. Ama Omega'nın hata yaptığını kabul edeceğini sanmam. Gerçi Toyota gibi bir dev yapıyosa Omega niye yapmasın ki. Yani bir omega, 7 senede 5 defa aynı arızayı yapıyosa bu skandaldan öte bir şey değildir, bu problemin çözüm bulmaması ise tam bir rezalet... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 21:31 | |
| Saatin 7 senede 5 kere yurtdışına gittiğini belgeleyebilirseniz bence tüketici mahkemesine başvurun. Çünkü servisinde tutun kayışına varıncaya kadar duble şişirmeli fiyat çekerlerken iyi idi. Saati değiştirmeye gelince mi yan çiziyorlar.Büyüklük sadece fiyatta olmamalı. Co-axial bir makine ile olmayan arasındaki fark daha önce de yayınland,ı bir maşa parçası ama fiyat farkı 1000 İsviçre frankı. Ben sizin yerinizde olsan 1 dakika bile geçirmeden tüketici mahkemesine başvururum. Hakkımızı korumak ta saatsever olmanın bir parçasıdır diye düşünüyorum. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 21:37 | |
| - teng demiş ki:
- Saatin 7 senede 5 kere yurtdışına gittiğini belgeleyebilirseniz bence tüketici mahkemesine başvurun. Çünkü servisinde tutun kayışına varıncaya kadar duble şişirmeli fiyat çekerlerken iyi idi. Saati değiştirmeye gelince mi yan çiziyorlar.Büyüklük sadece fiyatta olmamalı. Co-axial bir makine ile olmayan arasındaki fark daha önce de yayınland,ı bir maşa parçası ama fiyat farkı 1000 İsviçre frankı. Ben sizin yerinizde olsan 1 dakika bile geçirmeden tüketici mahkemesine başvururum.
Hakkımızı korumak ta saatsever olmanın bir parçasıdır diye düşünüyorum. Teng hakli biran once tuketici komisyonuna bas vurun boyle urunlerde bildigim kadari ile saati dort kez servise gondermek veya ayni arizadan iki kez gondermek degisimi yada baska paranin iadesi konusunda yeterli sebep. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 22:58 | |
| Bence de haklı, bu kadar büyük ve saygın bir markaya hiç yakışıyor mu bunlar, müşteri kaybederler başka bir işe yaramaz, ben de co-axial bir omega almayı düşünüyordum ilerde ama artık vazgeçtim, bu kadarına pes diyorum. Yaşadığınız bu talihsizliklere üzüldüm. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Paz 14 Mart - 23:52 | |
| Sözkonusu saati biraz evvel son kez Rotap'a teslim ettim. Durumu tekrar anlattım. Saati tekrar tekrar getirmekten bıktığımı ifade ettim. Saati teslim alan personelin bu gün müdürlerinin Ankara'ya geleceğini ve bu saat için onunla görüşeceğini söyledi ama makina değiştirilmediği takdirde benim fazla bir umudum yok. Son bir kez şansımı denemiş bulunuyorum. Kısacası size çok yüksek paraya kötü bir saat satıyorlar, sonra bunu tamir etmek için 525.-TL alıp sizi oyalıyorlar. Herhalde bundan sonra sizlerin dediği yolu, yani Tüketici Komisyonu'na başvurmak zorunda kalacağım. Allahdan sanki içime doğmuş gibi saatle ilgili (Bakım faturası,teslim belgeleri gibi) tüm belgelerin fotokopilerini aldım. Bundan sonraki gelişmeleri de sizinle paylaşacağım. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 15 Mart - 9:05 | |
| bu işler malesef biraz hırlamadan olmuyor ben sizin yerinizde olsan 5. defa para vermeyi asla ama asla düşünmezdim | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 15 Mart - 9:31 | |
| Sn. Egunnus herhalde yanlış bir anlaşılma var. Benim elbette bakım için 5 kez para ödemem söz konusu değil. Saat bir senelik bakım garanti kapsamında arıza yaptığı için ek herhangi para ödemiyorum. Ancak söz konusu saat devamlı arıza yaptığı için de bu süre de uzamış oluyor. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial Ptsi 15 Mart - 9:39 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 3:44 | |
| Bu bölümün başlarında detaylı olarak bahsettiğim ve de epeyce başımı ağırıtan Omega Cal.2500 Co-Axial saatim bitmez tükenmez İsviçre yolculuklarının en sonuncusundan sonra, saatin bu kez yapıldığını ümit ederek (yaklaşık iki ay sonra) ROTAP'ın Ankara'da mağzasına saati almak üzere bu sabah uğradım. Bu saat ile ilgili çok sıkıntı yaşadığım için ROTAP İstanbul, eğer tarafımdan onay verildiği takdirde saatin makinesinin değiştirilmesi için İsviçre Omega'ya talepte bulunacaklarını söylemişlerdi. Saati teslim alırken bu konuda da bilgi almak istedim.Fakat aldığım yanıt 'İsviçre Omega gerek duymuşsa değiştirilmiştir.'gibi bir yanıtla karşı karşıya geldim. Artık bu konu beni oldukça bunalttığı için saatin sorunsuz çalışması bana yeterli gelecekti. Neyse saati ve ROTAP'ın verdiği bir yıl süreli garanti kartını aldım. Garanti kartının başlangıç tarihi benim saati verdiğim tarihten üç ay evvel başlamıştı. Nedense bunu ROTAP hep yapıyor.Bu tür basit davranışlardan ne çıkar sağlıyor pek anlamış da değilim.Bu garanti kartında ki yanlışlık da, daha önce de olduğu gibi Ankara'daki ROTAP mağza yetkilisi tarafından düzeltildi. En son olarak da beni en fazla üzen ve hayalkırıkığına uğratan da gözüm gibi baktığım ve de özel günlerde kullandığım saatimin geldikten sonra bezel kısmında derin bir darbe izi olmasıydı.Tabii ki sorunun giderilmesi için saati tekrar ROTAP'a bırakmak zorunda kaldım. Zaten mağza yetkilisi de bu konu da söyleyecek bir şey bulamadı.Kısa aralıklarla saatimi kullanmama rağmen bir seneyi aşkındır hala sorunumu ROTAP tam anlamıyla çözmüş değil. Bir de ROTAP'da saat tamiri, bakımı ileilgili işiniz olursa telefonla veya söz ile verilen bakım fiyatını yazıya döktürün. Çünkü saat yapıldıktan sonra İsviçre Frangı arttığı öne sürülerek sizden daha farklı bir fiyat talep edilebiliyor. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 7:56 | |
| merih bey yani inanılmaz bir hikaye anlatıyorsunuz gerçekten, başınıza gelenler akıl almaz. Yani rotaptan saat almak isyetenler bu paylaşımınızdan sonra bir daha düşünür sanırım. Yazık insanın tüm şevkini kırar böyle gelişmeler.. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 8:31 | |
| Bir çok ünlü saat markasının Türkiye temsilciliğini yapan söz konusu şirketin, çok dikkat ve hassasiyet gerektiren saat bakım ve onarımı konusunda ben de çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü talep edilen saat bakım ücretleri İsviçre düzeyinde ve de İsviçre Frangı üzerinden. Fakat verilen hizmet malum. İşte size henüz sonuçlanmamış bir Omega serüveni. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 10:35 | |
| Servis için İstanbul'a gönderdiler değilmi ? | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 12:24 | |
| Sn. Teng saatin servis için İstanbul'a dün gönderileceğini söylediler. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 12:26 | |
| İstanbul'daki servisin böyle şeyler yaptığına şaşırdım doğrusu.. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 12:31 | |
| Saat İsvçre'ye gitmişti. Bir ihtimal orada da olabilir. Ne olursa olsun bu tür şeyler Omega adına hiç yakışmadığını düşünüyorum. Bilmiyorum yanılıyormuyum? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 12:34 | |
| İstanbul'daki serviste çok saygın ustalar var. ama Omega'nın merkezinde İsviçre'de bunlar oluyorsa ayıp daha da büyüyor tabii... | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 12:45 | |
| saate ilk müdahele İstanbul serviste yapılmıştı. Başarılı olunamayınca saat bir çok kez İsviçre'ye gönderilmek zorunda kalındı. Son gelişinde saati elime alıp deneme fırsatımda olmadı. Zaten bu tür arızalar hemen değil, bir süre sonra ortaya çıkıyor. Şimdi saatin arızasını bıraktıp, çizik bezelle uğraşmaktayım. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 13:11 | |
| merih bey adınıza üzüldüm, hevesinizde kaçmıştır; ben bir kayış değiştiriken bile adama 5 defa söylüyorum aman dikkat luglarımı çizme diye;; yetkili servis nasıl saatde derin çizik bırakabilir | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Omega Cal. 2500 Co-axial C.tesi 8 Mayıs - 13:18 | |
| Gerçekten hevesim kaçtı Sn. Egunns. Bozulmadan önce ne yazıkki sapması haftalarca sıfır olan bir saatimdi. Gelinde şimdi üzülmeyin şu duruma. | |
|
| |
| Omega Cal. 2500 Co-axial | |
|