| Oris. | |
|
+30m1cemi everywhere toro5 mundo cemele Axiaziz bumblebee cowboy 2FAST4U teng ertay aaltindeger certus peugeot206wrc solestar hunterbjk bravoecho asiruh2009 watcher egunns navigator_ Polemik_ seastar1000 MortingenStrasse forbidden vervito deka bizantolog tumer1903 donjohnson 34 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Oris. Salı 15 Eyl. - 7:04 | |
| | |
|
| |
peugeot206wrc
Mesaj Sayısı : 151 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 44 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Oris. Salı 15 Eyl. - 7:39 | |
| Yurtdışından almak için vakit yok zaten bir de gümrük vs. uğraşma riski var. | |
|
| |
Polemik_
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 19 Eyl. - 10:23 | |
|
En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 22:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Paz 20 Eyl. - 1:38 | |
| yanlış hatırlamıyorsam 1500 chf olması lazım, ama hafızama pek güvenmem | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Paz 20 Eyl. - 1:46 | |
| Oris'in şu pilot saati gerçekten göz alıcı, hem klasik hem çağdaş bir görünüme sahip | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:04 | |
| arkadaşlar SW 200 ile ETA 2824-2 arasında bir fark var mı? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:12 | |
| cok temel bır farkları yok, sw 200 bır jewel fazla kullanıyo, bazıları daha memnun bazılar şıkayetcı ancak genel kanı sw 200ün daha dakık bı model oldugu yönünde, okudugum yerlerde tek olumsuz yanı görsel acıdan 2824 kadar ıyı ıslenmemıs olması. Watchussek forumunda aratıp bulabılırsın baya bı yorum olması lazım... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:18 | |
| peki Oris'in official web sitesinde Bob Dylan modeli için SW200 yazıyor, ama bir kaç forumda falan ETA28-24 yazıyor. tabii ki offical site'a güvenirim ama düşündüm acaba eta ile sw aynı da ben mi bilmiyorum. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:18 | |
| arkadaşlar yardım edin lütfen. Oris Skeleton'u mu alayım yoksa Bob Dylan'ı mı (special edition sadece 3000 tane üretilmiş) | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:23 | |
| yaw doktor sen elindeki emtianın içini görmeyi seversin.. tabiki iskelet derim:) | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:24 | |
| diğeri istediği kadar limitli olsun, binlerce aynı saatten biri, özgün bir tasarım değil. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:27 | |
| tamam da bob dylan hayranıyım ve aynı fiyata sadece 3000 adet üretilmiş bir saati de alabilirim. kafam feci karıştı. iskeleti sonrada alabilirim diye düşünüyorum. ama bob dylan kaçmaz. kanyon pırlant'a getirmişler 1 tane. ilk isteyen ben olduğum için de beni aradılar. ilk olarak. pazartesiye kadar ayırttım. pazartesi ben almazsambaşkasına satacaklar. sırada benden sonra bekleyen 4-5 kişi varmış aralarında Bizantolog da varsa şaşırmam | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 0:51 | |
| sırada bekleyen 4-5 kişi hikayedirde.. sen bilirsin tabi, hayranlık falan, seni daha mutlu edicekse tabiki ... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 1:11 | |
| Bob Dylan | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 3:22 | |
| mete abi, bob dylan'i mı alayım diyorsun? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 3:37 | |
| Evet, aslinda limitli seri safsatalarina pek kulak asmam ama sen muzikten cok hoslanan bir insansin ve ayni zamanda bob dylan'i da seviyormussun, bu durumda bunu alip, iskeleti daha sonra alabilirsin, cunku iskelet tum markalarda ve herzaman bulunabilir ama bob dylan imzasini her aradiginda bulamayabilirsin. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 6:41 | |
| bob dylan derım ben... zamanında leonard euler lımıted editıonu da cok sevmıstım.. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 7:16 | |
| - FlyingOstrich demiş ki:
- peki Oris'in official web sitesinde Bob Dylan modeli için SW200 yazıyor, ama bir kaç forumda falan ETA28-24 yazıyor. tabii ki offical site'a güvenirim ama düşündüm acaba eta ile sw aynı da ben mi bilmiyorum.
yok aynı degıl ama o kadar temel bir farkları da yok... ETA, 2010 yılında swatch grubu dısında markalara mekanizma vermeyi kesebılecegınden, orıs gıbı şırketler alternatıf mekanızmalara yönelıyorlar. Ben olsam sw 200 var dıye bır saaten vazgecmem | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Oris. Perş. 24 Eyl. - 11:00 | |
| geçen haftalarda anneme saat bakarken doomgünü için...tevfik aydın a girdim...birinde oris kuıtusu gördüm yeni almıştı...hangi modelini aldınız dedim...adam biraz da zoraki açtı paketi...saat buydu...kaliteli duruyodu ama tam bakamadım - peugeot206wrc demiş ki:
- Arkadaşlar düğün için aşağıdaki saat nasıl? Fiyat olarak 2400 TL liste fiyatı 1900'e indi ama sanırım 1700-1800'e kadar indirebilirim.
| |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 12:19 | |
| solestar...deri kayışlısının 2150 chf etiketi var yanlız bguun 30 bin tl lik m.lacroix skeleaton gördüm...oris skeleton ise bu başka bişeydi - solestar demiş ki:
- FlyingOstrich, bizantolog ve İstanbul'da oturan diğer değerli arkadaşlar,
Tevfik Aydın, Pırlant gibi yerlere gidip Artelier Skeleton için fiyat aldınız mı hiç?(özellikle çelik kordonlu için). Bu saat en son kaça alınabilir bir fikir sahibi olmuşsunuzdur sanırım. Benim bulunduğum yerde böyle bir imkanım olmadığı için fiyat konusunda yardımınıza ihtiyacım var. | |
|
| |
MortingenStrasse
Mesaj Sayısı : 569 Kayıt tarihi : 02/07/09 Yaş : 35 Nerden : Kıbrıs
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 22:33 | |
| maurice lacroixin bahsettiğiniz iskeletinin resmini atabilir misiniz merak ettim | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 22:45 | |
| - egunns demiş ki:
- solestar...deri kayışlısının 2150 chf etiketi var
yanlız bguun 30 bin tl lik m.lacroix skeleaton gördüm...oris skeleton ise bu başka bişeydi
- solestar demiş ki:
- FlyingOstrich, bizantolog ve İstanbul'da oturan diğer değerli arkadaşlar,
Tevfik Aydın, Pırlant gibi yerlere gidip Artelier Skeleton için fiyat aldınız mı hiç?(özellikle çelik kordonlu için). Bu saat en son kaça alınabilir bir fikir sahibi olmuşsunuzdur sanırım. Benim bulunduğum yerde böyle bir imkanım olmadığı için fiyat konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bilgi için teşekkürler egunns :ok3: | |
|
| |
peugeot206wrc
Mesaj Sayısı : 151 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 44 Nerden : İstanbul
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 23:28 | |
| - peugeot206wrc demiş ki:
- egunns demiş ki:
- geçen haftalarda anneme saat bakarken doomgünü için...tevfik aydın a girdim...birinde oris kuıtusu gördüm yeni almıştı...hangi modelini aldınız dedim...adam biraz da zoraki açtı paketi...saat buydu...kaliteli duruyodu ama tam bakamadım
- peugeot206wrc demiş ki:
- Arkadaşlar düğün için aşağıdaki saat nasıl? Fiyat olarak 2400 TL liste fiyatı 1900'e indi ama sanırım 1700-1800'e kadar indirebilirim.
O bendim işte.. Yanınızda bir hanım vardı HARIKAAAAAAA Gordunuz mu iste bulusmalarin gerekliligi ortada, ayni forumda sohbet ediyoruz ama yuzlerimizi bilmiyoruz sonra da boyle komik olaylar, peugot cok cok sempatik ve tatli bir arkadasimizdir, egunns ta onun kadar keyifli bir dosttur, keske birbirlerini taniyabilselerdi ne cok gulerlerdi duruma Keske birbirinize forumdan bahsetseydiniz :ok3: | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 23:43 | |
| Çok enteresan bir durum gerçekten | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. Cuma 25 Eyl. - 23:59 | |
| Allah allaaah.....hakkaten nası bir tesadüftür ......tam pejo arkadaşın işi bitmiş çıkıyodu...belki biraz daha önce girseydik konu konuyu açardı...tekrar hayırlı olsun pejo....yanlış hatırlamıyosam dar vakitte bayağı bir model araştırması içindeydin.....bende anneme doğumgününde 1 saat alıyım dedim...tevfik aydına bikaç modelin fiyatını sormak için girmiştim..yoksa tevfik aydın ın oğlu hariç oradaki adamlardan hiç haz almıyorum.... | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 0:05 | |
| mortingen saat büyük ihtimalle buydu.....çalışan bayan 30 bin tl dir fiyatı dedi ama..yanlış da olabilir....net fiyatı kurcalamadım | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 6:19 | |
| bu lacroix'in yeni koleksiyon skeletonu, ve tasarım açısından ödül aldı 2009da. kronusuz olanının fiyatı 10binlerde. bu kronolusunu bilmiyorum. 30bin çok bence. ikisi de çok yüksek fiyatlar. yani bu marka iyice aştı kendini. ve hızla kalitesini ve prestijini yükseltiyor. Mete abi , alıp ilerde NOS olarak satılabilecek bir marka statüsünden çoktan çıktılar galiba, değil mi? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 6:46 | |
| evet oyle, zaten eskilerinden alsaydin bu sefer degerli olmazlardi cunku icinde siradan makine veya quartz vardi, in house olanlari ise zaten cok pahali degmez. Zaten alip ileride satarim ve kar ederim diyebilecegin saatler cok cok az, onlar da cok ust duzey cok pahali saatler, saatleri keyfimiz icin alalim, degerlenirlerse ne ala, olmazsa keyfini surmus oluruz... 80 li yillarda ben yuz adete yakin mekanik saat alirken herkes bana garip gozle bakiyordu, aslinda ben bile kendimi garip adamlar sinifina koyuyordum, o gunlerde hickimse mekanik saatlerin geri gelecegine ben de dahil inanmazdi, mekanikler miyadini doldurmus, yeni teknoloji yerini almisti. Dusunsene bugun birden siyah beyaz tv lerin revaca gectiklerini, kim inanir, ancak bikac tane delide vardir... | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 6:53 | |
| bana göre bir markanın ürün yelpazesinde fiyat aralıkları bu kadar geniş olmamalı.. | |
|
| |
MortingenStrasse
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 7:15 | |
| bu skeletonun mekanizması nedir acaba
bunda da 200 dolara eta alıp coşmasın da | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 7:29 | |
| ".....saatleri keyfimiz icin alalim, degerlenirlerse ne ala, olmazsa keyfini surmus oluruz..." bunu tuttum,zaten bende öyle yapıyorum ki,aksi takdirde psikoza girmek içten bile değil. :ok3: | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 8:47 | |
| mekanik saat üreticileri nasıl ayakta durdu böyle kriz zamanlarında...orasıda ilginç...üretimlerini askıyamı aldılar acaba - watcher demiş ki:
- evet oyle, zaten eskilerinden alsaydin bu sefer degerli olmazlardi cunku icinde siradan makine veya quartz vardi, in house olanlari ise zaten cok pahali degmez.
Zaten alip ileride satarim ve kar ederim diyebilecegin saatler cok cok az, onlar da cok ust duzey cok pahali saatler, saatleri keyfimiz icin alalim, degerlenirlerse ne ala, olmazsa keyfini surmus oluruz... 80 li yillarda ben yuz adete yakin mekanik saat alirken herkes bana garip gozle bakiyordu, aslinda ben bile kendimi garip adamlar sinifina koyuyordum, o gunlerde hickimse mekanik saatlerin geri gelecegine ben de dahil inanmazdi, mekanikler miyadini doldurmus, yeni teknoloji yerini almisti. Dusunsene bugun birden siyah beyaz tv lerin revaca gectiklerini, kim inanir, ancak bikac tane delide vardir... | |
|
| |
MortingenStrasse
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 12:20 | |
| - egunns demiş ki:
- mekanik saat üreticileri nasıl ayakta durdu böyle kriz zamanlarında...orasıda ilginç...üretimlerini askıyamı aldılar acaba
- watcher demiş ki:
- evet oyle, zaten eskilerinden alsaydin bu sefer degerli olmazlardi cunku icinde siradan makine veya quartz vardi, in house olanlari ise zaten cok pahali degmez.
Zaten alip ileride satarim ve kar ederim diyebilecegin saatler cok cok az, onlar da cok ust duzey cok pahali saatler, saatleri keyfimiz icin alalim, degerlenirlerse ne ala, olmazsa keyfini surmus oluruz... 80 li yillarda ben yuz adete yakin mekanik saat alirken herkes bana garip gozle bakiyordu, aslinda ben bile kendimi garip adamlar sinifina koyuyordum, o gunlerde hickimse mekanik saatlerin geri gelecegine ben de dahil inanmazdi, mekanikler miyadini doldurmus, yeni teknoloji yerini almisti. Dusunsene bugun birden siyah beyaz tv lerin revaca gectiklerini, kim inanir, ancak bikac tane delide vardir... aslında durabildi desek pek de doğru olmaz, çünkü zenith artık kapanmıştı mete abinin anlattığı hikayeye göre, ama bu kapanma o zamana mı denk geliyor bilmiyorum. sonra o aletleri çalıştırabilen tek usta kalıyordu ve bir şekilde sonradan bu adam bulunup zenith yeniden hayata geçiyordu. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 20:51 | |
| Birkaç Oris fotoğrafıyla sayfayı biraz daha renklendirelim İlk saat çok güzelmiş :aciktim: Oris Chronoris Grand Prix 70 Limited Edition Oris Williams F1 Team Skeleton Engine Bu da sudoku sevenler için yapılmış herhalde | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 21:24 | |
| 1. ile 3. süpermiş. :ok3: | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 22:31 | |
| 1. si polemik in beğendiği 10 bin dolarlık zenith i hatırlattı | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 22:36 | |
| şu 10bin euroluk zenith meğersem El Primero'nun 40.yıl dönümü için üretilmiş özel seri. Onur,saat türkiyeye geldiğinde saat haber verirmisin beraber gidelim. ben de yakından görmek istiyorum. | |
|
| |
MortingenStrasse
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 23:06 | |
| ilk saat gerçekten çok hoş. 2. si ise bence güzel değil, yakından görme fırsatı da bulmuştum hiç hoşuma gitmemişti | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 23:38 | |
| 2.sinden bir çok oris modelinde de olduğu gibi dikkatimizi çekmesi gereken boynuzlar. klasik kasa değil bu saatler ve kordon konusunda Oris alıcıyı kendisine muhtaç ediyor bir nevi. Oris ve diğer saatleri alırken bu konuya dikkat etmesi gerek arkadaşların. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 23:39 | |
| Mesela ben Longines diver alırken Oris'in diver'larını da çok beğenmiştim hatta kat kat üstün saatlerdi Longines'den. Helium escape valvleri vardı ves. ve aradaki fiyat farkı 300 liraydı sadece. ama yine de Longines tercih etmiştim. klasik boynuz olduğu için. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Oris. C.tesi 26 Eyl. - 23:57 | |
| bravo..ince konu...bence gayet estetik yoksunu bir kayış dizaynı - FlyingOstrich demiş ki:
- 2.sinden bir çok oris modelinde de olduğu gibi dikkatimizi çekmesi gereken boynuzlar. klasik kasa değil bu saatler ve kordon konusunda Oris alıcıyı kendisine muhtaç ediyor bir nevi. Oris ve diğer saatleri alırken bu konuya dikkat etmesi gerek arkadaşların.
| |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris. Paz 27 Eyl. - 0:20 | |
| orisde nadirende olsa klasik kayışl bağlntılı olanlar var,bende bunları beğeniyorum,aynı düşüncelerle tabiki. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Oris. Paz 27 Eyl. - 3:13 | |
| - egunns demiş ki:
- mekanik saat üreticileri nasıl ayakta durdu böyle kriz zamanlarında...orasıda ilginç...üretimlerini askıyamı aldılar acaba
- watcher demiş ki:
Zaten alip ileride satarim ve kar ederim diyebilecegin saatler cok cok az, onlar da cok ust duzey cok pahali saatler, saatleri keyfimiz icin alalim, degerlenirlerse ne ala, olmazsa keyfini surmus oluruz... 80 li yillarda ben yuz adete yakin mekanik saat alirken herkes bana garip gozle bakiyordu, aslinda ben bile kendimi garip adamlar sinifina koyuyordum, o gunlerde hickimse mekanik saatlerin geri gelecegine ben de dahil inanmazdi, mekanikler miyadini doldurmus, yeni teknoloji yerini almisti. Dusunsene bugun birden siyah beyaz tv lerin revaca gectiklerini, kim inanir, ancak bikac tane delide vardir... Yooo, o donemde %98 i iflas etti, buna zenith de dahil, ayakta kalan birkac firmanin icinde omega ve rolex var. | |
|
| |
Polemik_
| Konu: Geri: Oris. Paz 27 Eyl. - 19:10 | |
|
En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 22:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Oris. Paz 27 Eyl. - 21:49 | |
| yukarıdaki sudokolu saat, yani orisin leonhard euler limited editionu çok tarz bir saat, düşünsenize bir matematikçinin bu saati taşıdığını, çok şık durur kanımca... | |
|
| |
solestar
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: Oris. Ptsi 28 Eyl. - 5:32 | |
| bugun gittim pırlanta baktım saate. çok kalın. ve uzunluğu 39mm olmasına rağmen çok kaba durdu kolumda. SW200 ince bir makine olmasına rağmen kasayı çok kalın yapmışlar.pek ısınamadım. aten param da yok şu sıralar. nakitte 1mlyr indirim yapmlarına rağmen almadım. belki ilerde alırım. öyle çok çok hasta olacağım bir saat olsaydı kıyıp 2250lirayı verecektim yoksa | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris. Ptsi 28 Eyl. - 5:35 | |
| saatin çapı 39 olunca eğer kalınsa hoş durmaz bu doğru,çap büyük olunca kalınlık yakışıyor. | |
|
| |
MortingenStrasse
| Konu: Geri: Oris. Paz 4 Ekim - 23:27 | |
| orise dün, frank sinatra adına saat ürettikleri için teşekkürlerimi ve mutluluğumu belirten bir mail atmıştım, bugün cevap gelmiş. cevapta ilgime teşekkür edip frank sinatra modellerinin bir satış yakaladığından ve üretimine devam edileceğinden bahsedilmiş. frank sinatranın torununun lansman yemeğinden bir resmi koyulmuş ve bir de word dosyası. saat hakkında bilgi Kronometre sertifikasına sahip mekanik otomatik mekanizma, ikinci zaman göstergesi, akrep ve yelkovan merkezden, küçük saniye saat 9 yönünde, ikinci zaman akrep, yelkovan ve gece-gündüz göstergeleri saat 3 yönünde, siyah kadran üzerine pembe altın kaplama ve parlatılmış göstergeler, tepe ve butonlar 18 ayar pembe altın, 18 ayar pembe altın kasa 4 vida ile sıkıştırılmış, her iki taraftan kıvrım verilmiş ve anti-refle kaplama safir kristal cam, kasanın arkasında mineral cam ile birlikte özel gravür ve 1–250 sayıları arasında ki limit numarası, 30 metre su geçirmezlik, 18 ayar pembe altından yapılmış tokası ile birlikte vatoz deri kayışı ve humidor olarak kullanılabilecek özel lüks kutusu ile birlikte. önde frank sinatra yazısı, arkada frank sinatra resmi, daha ne olabilir ki? gerçi kayışı ve kasanın beyaz altın olmaması kötü ama, frank sinatra sonuçta. fanatikliğimi mazur görün bunun farklı sinatra modelleri de var, üstteki saatin özeliği limited olması. diğer sinatralara bakacak olursak bunun dışındaki sinatraların kadranında frank sinatra yazmadığından resmini koymadım | |
|
| |
| Oris. | |
|