| ORIS ALINDIIIIIII | |
|
+212FAST4U watcher parabellum p08 toro5 monster sermerhat mundo uzbey vervito egunns ertay cowboy krytime crazyhours kelby sifujack haspirin certus teng deka cemele 25 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: ORIS ALINDIIIIIII Paz 2 Mayıs - 21:51 | |
| Ustatlar;
Araniza yeni katildim ve cok degerli fikirlerinizden istifade ederek mekanik saatlere baslangic yaptim. Su an itibari ile kesin mekanik, otomatik bir saat almaya karar verdim. Konu basligina gelirsek burda yeteri kadar tartisildi ve ben aslinda ETA 7750 mekanizmaya Made in Swiss Tissot un sizler tarafindan onerilcegini biliyorum ama Seiko Premier serisinden ve yine forumda belirtilen Seiko SPB003J modelinden birini alacagim.
1.) Fiyatlar ikisinde de ayni seviyelerde. Seiko nun ebay fiyati 650 usd 50 usd shipping ve gumruk bedeli filan derken saat bana 800 usd ye maal oluyor. Buda 1200 tl eder. Acikcasi 200-300 tl daha vererek gorerek almayi 1200tl yi rsike atmayi tercih etmiyorum. Le loche ebay da ben bulamadim.(Ebay den alma konusunda fikirleriniz)
2.) Mekanizma olarak bir birlerine karsi ustunlukleri gordugum kadari ETA 7750 mekanizma efsane olmus. Seiko mekanizmasi ne durumdadir.
3.) Dogal olarak bir sure sonra elimi yuzumu yikarken ve unutarak dus filan alma durumda Tissot un 30 m su gecirmemizlik ile Seikonun 100m su gecirmemizlik cok one cikarmi? Yada tatilde unuttuk havuza girdik kiyida 2-3 m suda yuzduk bu durumda kolumda hangisi olsa az etkilenir.
4.) Cmts sirkeci tarafindaydim hic bir dukkanda Seiko bulamadim sadece bir yer getirtiriz dedi.Tissot ise alisveris saati dahil bir cok yerde vardi. Seiko neden yok, tutulmuyormu? Seiko sekil olarak daha cok hosuma gitti ama Tissot da cok cok iyi geldi. Cok belirleyici bir parametre olmamakla beraber fikirleriniz?
5.) Kalibrasyon, Saglamlik, sorunsuzluk, bakim ve onarim acilarindan baktgimizdan hangi saat on plandadir? Bu cok onemli.
Bu konularda fikirlernizi beyan ederseniz cok iyi bir fiyat arastirmasi neticesinde, butcemi asmasina ragmen bu saatlerden birini 1-2 aylik bir period da satin alacagim.
Not: Su an icin Kinetic olayi rafa kalkti.
Tesekkurler.
En son cemele tarafından Perş. 13 Mayıs - 11:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Paz 2 Mayıs - 22:13 | |
| Bu Seiko kinetiğe göre kesinlikle tercih edilir, ancak diğer konunun cevabını zaten vermişsin (hangisini tercih edeceğin konusu),her iki makinanın farklı kulvarlarda olduğunuda unutmamak gerekir (birisi fonksiyonlu,oto krono,diğeri düz makina),bu durumda fiyatların aynı olduğunu kabul edersek Seikonun, düz makinaya sahip olduğu için pahalı olarak değerlendirilmesi gerekir,ayrıca WR konusuna gelince havuzda yüzmek için 100 metre WR olması gerekir ama bu noktada le locle nin WR sini bilmiyorum eğer 30 metre ise ancakj elini yüzünü yıkayabilirsin,WR si 100metre olan bu fiyat aralığında bu tarz makina kullanan başka markalar da var, örneğin bir ara Watcher in önerdiği Hamilton gibi, Seiko yu ben şahsen şöyle öneririm, daha uygun fiyatlı olursa veya İsviçre menşeili bir saat aldıkdan sonra 2. saat şeklinde neden olmasın, ayrıca İstanbulda olduğunuza göre bizzat gidip kontrol edip görerek aldıkdan sonra alışveriş saatinden neden bakmıyorsunuz, çoğu arkadaş daha riskli bir şekilde net den almışlardı ki, o durumda bile iade imkanı var ve bu imkanı kullanan arkadaşlar oldu, ayrıca bizzat pazarlıkla netde görülen fiyatların oldukça altında alma imkanınız var diye biliyorum, bu konuda vervito birşeyler söyleyebilir. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Paz 2 Mayıs - 22:35 | |
| 7750 yi Seiko nun mekanizması ile karşılaştırmak doğru değil bence. Arada klasman farkı var. 10000 dolarlık Hublot'ta ya da Iwc de de kullanılan bir mekanizmadır 7750.
Su geçirimsizliğine gelince her ikisinde de deri kayış varken suya girmek söz konusu olamaz. Çelik ya da silikon kordonlu olması gerekir. El yüz yıkamada sorun olmaz. Yazın birkaç günü denize girerken unuturum diye 365 gün kullanacağınız bir saatin standartını bozmayın bence. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Paz 2 Mayıs - 23:44 | |
| Deka, Bilgiler icin tesekkur ederim. Cok aydinlatici oldu. Ama alisverissaati konusunda ayni fikirde degilim. Sitelerinde bahsedilen saat sirkeci magzasinda ve burda saati gordum ve bana kondisyonsuz geldi. Zaten ordaki saati satan kisiler saatlere davranisida hosuma gitmedi. Yere dusen bir saat bile gelebilir ki bana gosterilen Tissot masa uzerindeyken yan devrildi ve ses geldi. Telefonda pazarlikla daha ucuza alinabilir ama bana bu saat gelecektir. Acikcasi benim butceme gore degerli sayilacak bir saat alirken bu saatin ruhunu anlayan onu vitrine tekrar yerlestirirken severek temizliyerek koyan bir saatciden 100-200tl fazla vererek almayi tercih ederim. Sirkeci alisverissaati bana saat magzasi olarak gorunmedi.
teng, İhtimaller dogrultusunda belirttim yoksa kesinlikle WR si 200m de olsa su almiyacagini bilsemde saati cikartirim. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 0:26 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 1:05 | |
| | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 1:11 | |
| 15 tasli,ETA C01.211 mekanizma 45 power reserve, 100m su gecirmemezlik. Kronometre, 127 gr agirlik, 43mm cap ve 14.84 mm derinlik.
Forum ile tanismasaydim Tissot alacak olsaydim mekanik olarak hemen bunu alirdim. Cok şık bir design i var. Le loche nin kadrandaki fazla cizgiler bunda yok cok sade ve bana daha tok bir durus sergiledi. Tabii birinin icinde 7750 var birinde C01.211. Cokmu fark var bu iki mekanizma arasinda teng ustat. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 2:51 | |
| C.01 piyasaya ucuz saatlerle rekabet edebilmek için çıkarıldı, henüz kendi sandalyesine oturmuş değil, çok yeni. Öbürü ise 30-35 senelik mekanizma. Kendini kanıtlamış ki bütün markalar en ucuzundan en pahalısına kadar onu kullanıyor. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 9:12 | |
| Ben çoğunluğun aksine C01'in alınması taraftarıyım. Bu mekanizma neredeyse 2 yıldır kullanılıyor, yabancı forumları da takip ediyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun çıktığını duymadım. Zaten C01, 7750 gibi yüksek maliyetli chrono alamayacak olanlara yönelik üretilmiş bir mekanizma. Çok estetik bir görüntüsü yok evet ama zaten burada mesele görsellik değil, performans. Hele o linkteki Couturier modeli çok başarılı bence...
7750 ile pek tabi ki rekabet edemez, ama zaten rakibi değil ki onun. Yeni bir segment oluşturdu bence C01. Artık ilk otomatik saat alacak olanlara yeni bir alternatif oldu bence.. Bakalım birisi alacak mı bu makinadan forumda, tecrübelerini duymak isterim.. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 9:17 | |
| - certus demiş ki:
- Ben çoğunluğun aksine C01'in alınması taraftarıyım. Bu mekanizma neredeyse 2 yıldır kullanılıyor, yabancı forumları da takip ediyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun çıktığını duymadım. Zaten C01, 7750 gibi yüksek maliyetli chrono alamayacak olanlara yönelik üretilmiş bir mekanizma. Çok estetik bir görüntüsü yok evet ama zaten burada mesele görsellik değil, performans. Hele o linkteki Couturier modeli çok başarılı bence...
7750 ile pek tabi ki rekabet edemez, ama zaten rakibi değil ki onun. Yeni bir segment oluşturdu bence C01. Artık ilk otomatik saat alacak olanlara yeni bir alternatif oldu bence.. Bakalım birisi alacak mı bu makinadan forumda, tecrübelerini duymak isterim.. Peki sence aradaki fiyat oranı nasıl olmalı 1e 2 ? veya 2ye 3 ? 80 e 100 ... gibi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 9:24 | |
| | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 9:30 | |
| @teng Valla Tissot'u göz önünde bulunduralım. 7750 li bir Tissot Coutuier 2000 lira, C01'li bir Tissot Couturier 1200 lira. Bu fiyat farkının normal ve doğru olduğunu düşünüyorum, yani neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 9:37 | |
| Değil işte 1500 e Le Locle alacak olan var. eğer ki Couturier (ki onlarda Vajoux yok) 1200 den aşağı inmez ise bence değmez. ama Le Locle 1500 Couturier de 800-900 olsa bişeye benzer. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 10:44 | |
| Bu C01 i bende sevemedim nedense,bu bir önyargı değildir,kişisel görsel bir değerlendirmedir. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 10:57 | |
| - teng demiş ki:
- Değil işte 1500 e Le Locle alacak olan var. eğer ki Couturier (ki onlarda Vajoux yok) 1200 den aşağı inmez ise bence değmez. ama Le Locle 1500 Couturier de 800-900 olsa bişeye benzer.
couturier'de de valjoux var. Bunlarin fiyati da le locle seviyesinden biraz yuksek. hatta yarin bakar liste fiyatini yazarim. Day-date olmasindan da kolayca ayirt edilebiliyor. Ayrica saatin arkasindaki transparan bolum de daha buyuk. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 18:24 | |
| C01 mekanizma yukarda belirttigim saati yada PRC200 ü 900-1100 tl arasi alinabilir. PRC200 e 1100tl demisti.
7750 le loche su ana kadar baktigim yerlerde pesin 1750 tl arada 650 tl fark var.
Aslinda design bakimindan C01 daha hos ve buyuk bir saat. Her ikisi yan yanaydi.
7750 mekanizmali icinde gostergeleri olan en ucuz saat le loche midir?
Mesela Le loche uzerine +250 tl filan daha uzerine koysak Le loche ye altarnatif ne olabilir? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 20:14 | |
| @teng
Couturier'in 7750 olan versiyonu mevcut, yani bunu sallamış değilim. liste fiyatı da aşağı yukarı 2000 lira civarı. Şimdi şunu söylemek isterim, 1500 liraya 7750 alınabilirse bence de C01'e bakmaya gerek yok. Ama eğer 1800den yukarı ise 7750'nin fiyatı, bence o zaman C01'e bakılmalı. C01'in liste fiyatı 1200 ama peşin falan bence yaklaşık 1000 liraya alınabilir.
@deka
dediğim gibi görsellik bence bu seviyede bir mekanizma için dert değil, sonuçta verilen para belli. Asıl önemli olan sorunsuzluğu ve performansı ki ben şimdiye kadari bir sorun olduğunu ne okudum ne de duydum. Dolayısıyla illa ben chrono bir saat istiyorum ama 7750'nin fiyatı beni aşıyor denirse, o zaman C01 gayet mantıklı bir seçim olur kanaatime göre. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 21:32 | |
| Certus, Ciddi saatciler de Le loche 7750 nin fiyati 1750 tl. Couturier 7750 nin kodunu tam olarak yazarsan sevinirim. Yeni fikirler de gelmeye basladi 2000 tl ciksam, 1000 tl sine C01 Couturier yapsam, 950 tl sinede Seiko Kinetick SNP0023P yapsam, geriye kalan 50 tl ilede yemek dondurma yesem Hem Mekanik hem kinetic iki saatim olur Tuttum bu fikri. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 21:56 | |
| yalnız ben yine kinetiğin görüntüsünü beğenme gibi bir durum yoksa hala eco drive taraftarıyım ,bir kaç kişide eco drive var yine birkaç tane kinetiği olan da vardı onların görüşleri çok yararlı olur | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:00 | |
| sifujack Dostum beni yaktiginin farkindasin degilmi Senle DH karsilasmasaydim su anda kolum SNP023P vardi. Hemde beklentimin cok altinda bir fiyata taksitli | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:05 | |
| ben de onu yazacaktım ,bana kızgın değilsin değil mi işi deli-taş- kuyu meselesine mi döndürdüm bir saatten vazgeçirdim şimdi yerine 40 kişi başka saat bulamıyor | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:23 | |
| Yok dostum yaaa bilmedigim konuda yardim ettin hayirlisi boyleymis. Saka yaptim. Ama harbiden senle karsilasmasaydim kordonu bakire ceylan derisinden imal edilmis Seiko Kinetic efsane kolumdaydi.
Le loche yada Couturier 7750 mekanizmali olandan birini alacagiz insallah.
Bu arada hic bahsi gecmedi Le loche nin derisi bakire ceylan derisinden imal edilmistir insallah. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:28 | |
| Yok hayır % 100 sığır derisidir . Seferberlik zamanında yenildiği söylenir. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:39 | |
| - cemele demiş ki:
- bakire ceylan derisi.
ilk defa böyle bir ifade duydum, deriler için böyle bir ifade literatürde varmı? bilmiyorsam bağışlayın, ceylana bekaret kontrolumü yapıyorlar? bakire olmazsa derinin kalitesimi düşer? bakire ?? ilginç. hocam yanlış anlama seninle ilgisi yok, sana kim demişse o kişiden bir cevap almak lazım, valla merak ettim şimdi. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 22:46 | |
| Bence espri mahiyetinde bir söylenmiş bir ifadeye benziyor,espri olarak kabul edip,dikkate almamak lazım. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 23:03 | |
| - kelby demiş ki:
- cemele demiş ki:
- bakire ceylan derisi.
ilk defa böyle bir ifade duydum,
deriler için böyle bir ifade literatürde varmı? bilmiyorsam bağışlayın, ceylana bekaret kontrolumü yapıyorlar? bakire olmazsa derinin kalitesimi düşer? bakire ?? ilginç.
hocam yanlış anlama seninle ilgisi yok, sana kim demişse o kişiden bir cevap almak lazım, valla merak ettim şimdi. Hoca 1000-1250tl butce derken simdi 2000tl lere ciktik bu Tissot yuzunden. Bu kadar fedakarliktan sonra kordondaki derinin 'Bakire Ceylan Derisi' nde yapilmis olmasini temennni etmek hakkim olsun. En azindan bakire timsah derisi istemedik Neyse, Foruma yeni uyeyim eger konular icinde bazen espri mahiyetinde msglar atilmiyorsa yazmam. Tabiiki tamamen espri olarak yazilmis birsey. Not: Hic yavrulamamis yada birakmamis ceylani bakire olarak niteliyoruz | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 23:06 | |
| Espri serbest,rahat olun, hele de dozunda oldukdan sonra. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 23:14 | |
| Boşuna heveslenmeyin, bunlar adama zırnık koklatmaz. 3000-4000 tl ye alınan saatlerde bile hakiki alligator kullanmayıp baskı deri kayış veriyorlar. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Ptsi 3 Mayıs - 23:21 | |
| - certus demiş ki:
- Bu arada bilgi istemişsin, tissot başlığını okumanı tavsiye ederim orda biraz bahstettik bu mekanizmadan http://www.turksaatforumu.com/saat-markalar-tarihceleri-haberleri-bilgileri-f4/tissot-t43-100.htm
bir de fotosunu ekleyelim C01'in
Konuyu gerekli baslik altnda inceledim. Mekanizmanin bazi parcalarinin plastikten yapildigi belirtilmis ki ustatlar da bu konuda cekincelerini dile getirmis. Gecmisi 2 yila dayali bir mekanizma saglamlik ve sorumsuzluk konusunda pek fikir veremez diye dusunuyorum. Ilk mekanik saat alacak olan biri olarak 1 ay daha bekler 7750 mekanizmayi alirim diye dusunuyorum. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Salı 4 Mayıs - 0:54 | |
| 7750 alabilirseniz zaten c01'i hiç düşünmeyin. ben meseleye sadece bütçe açısından yaklaştım | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Salı 4 Mayıs - 2:03 | |
| - certus demiş ki:
- 7750 alabilirseniz zaten c01'i hiç düşünmeyin. ben meseleye sadece bütçe açısından yaklaştım
Bütceyi deldirdik zaten hocam. 1-2 ay bekleyip butceye yeni kaynak aktararak 7750 olarak adlandirilan mekanizmaya sahip bir cihaz alacagim. Tabiii bu cihazi hergun kullanmama adina yaa yeni bir saat daha alip yada benim emekter Momentusu rektefiye etmem gerekecek. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Salı 4 Mayıs - 2:45 | |
| aman espri olsun, hani ben şöyle düşündüm, bazı satıcılar alıcının anlamayacağı özellikleri, abartır yada şişirir ya. size biri öylemi dedi diye merak ettim. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 1:13 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:10 | |
| şahsen bana hamilton daha çekici geliyor, tissotlara bakıyorum bakıyorum bir türlü ısınamıyorum kendimi zorluyorum ama olmuyor bence hamilton | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:20 | |
| - cemele demiş ki:
- Seiko yerine Hamilton u korsak hangisi tercih edilir. Marka olarak hangisi daha etkindir.
austun isimli arakadasin incelemis oldugu linktedi Hamilton da bana hitap ediyor. Mekanizma si da 7750 imis.
Tissot Le Locle mi Yoksa linkteki jazzmaster-chrono-auto-h32616153 mü? Hamilton daha ucuz gibi. ucuz hamiltonmu? nerde nerde! bende isterim, 2 aydır bulamıyorum. zamanında 500-600'e bile 7750 alanlar olmuş, ahh ahhh. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:31 | |
| Ucuz olarak soylemedim. Tissot a göre ucuz gibi. Linkteki saatin aynisi metak kordonlu 1100tl civari ama piyasada da bulmak zor gibi.
Tissot en dusuk 1600tl, Hamiltonu 1100 tl ye alinsa yine guzel bir oran olacak arada. Ama Hamilton u bulmakta mesele. Piyasada pazari pek genis degil sanirim.
Istanbulda Hamilton satan saatci isimleri biliyormusunuz? Internette pek yaygin alisveris sitelerinde cikmiyor. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:38 | |
| Bence de Hamilton. Kalite olarak Tissot ve Hamilton arasında pek fark yoktur ama tasarım olarak Hamilton lar bence daha güzel. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:45 | |
| - krytime demiş ki:
- Bence de Hamilton. Kalite olarak Tissot ve Hamilton arasında pek fark yoktur ama tasarım olarak Hamilton lar bence daha güzel.
Kalite konusunda bisey soyleyemiyecegim cunki iki saatide pek tanimiyorum acikcasi. Sadece mekanizma olarak 7750 kullanmalari Tissot un Swiss olmasi alacagim modelin İsvicrede le loche kasabasindan ismini almasi Tissotu tercih ederim ama arada 300-400tl fark varken ayni 7750 mekanizmayi kullanan Hamilton u da hemen alirim tamamen duygusal | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 2:49 | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 3:33 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 3:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 3:55 | |
| - katil balina demiş ki:
- bence ikisi değil.
ya sinn ya da oris. +1 | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 5:42 | |
| Tissot ile Hamilton ikisde Swatch grubunun aynı kategorideki ürünüdür, hatta Hamilton mekanik ağırlıklı olduğu için biraz daha üstte gibi, sonuç olarak her iki markada da örneğn 7750 makina kullanılmışssa tercihi kasa ve tasarım belirlemeli ki, kişisel olarak Tissot tasarımlarını beğenmiyorum. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 8:25 | |
| Cevap verme lütfunda bulunan bütün arkadaslara tesekkur ederim. @krytime: Bir web sayfasinda zamanim yoktu Amerikan ordusu tarafindan kullanilan saat ve cok sayida Amerika kelimesi gectigi icin ve ismide daha ziyade Ingiliz ismine yakin oldugu icin Amerikan markasi sandim. @Katilbalina ve Cowboy: Sinn i duymadim kisaltmami? Oris i de gordum saatleri design olarak cok hos ama once butcem Seiko Kinetic SNP023P modeli icin1000-1250tl idi. Foruma uye olmam ve mekanik saat almam konusunda tavsiyeler uzerine 2000tl ye kadar cikarak ozellikle 7750 mekanizmali bir saat istiyorum. Ama bahsetmis oldugum Hamilton ve Tissot icin 1300tl den fazla vermek istemiyorum. Oris delinen butceyi parcalar dostum. @deka: Tavsiyelerin dogrultusunda Hamilton a yonelecegim. Ama pazar olarak sinirli bir marka gibi. Tissot bir cok yerde gozume carparken Hamilton u pek goremedim. Arkadaslar saat tavsiyesi hakkinda konu acmistim ama simdi sizlerden asagidaki ozelliklerde saat tavsiyesi rica ediyorum.1.) Butcem 2000tl e kadar.( 2001 tl veremem) 2.) ETA 7750 mekanizmali. ( Bu mekanizmada bir saatim olsun istiyorum) 3.) Minimum 42mm capinda, 43,44 mm daha makul. Agirligi hissedilen, deri kahve kayisli bir saat. (Tercihim Kordon u bakire ceylan derisinden yapilan ) 4.) Kadrani beyaz ve icinde gostergeler olan bir saat istiyorum ilk otomatik ve mekanik saatim olacak bir sure sıklıkta kullanacagim sevmem gerekir. Ici duz saat istemiyorum. 5. Su ana kadar Tissot Le Loche ve jazzmaster-chrono-auto-h32616153 modelleri hosuma gidiyor. Tissot u denedim koluma filan yakisti ama acikcasi Seiko kinetic gibide oturmadi. Hamiltonu forumdaki incelemede begendim. 6.) Onerdiginiz saatlerin olmasi gereken, sizin gonlunuzde ki fiyatlarini ve bulunabilecek yerleri yazarsanz fiyat konusunda da cok fazla incik mincik yapmadan Mayis sonu gibi almayi dusunuyorum. Mesela Le loche ye 1600tl 1700tl bana gore fazla geliyor. Bu kadar etmemeli ama esnaf once bindirim yapip fiyati 2350 tl ye cekip sonra nakit 1750tl diyor. 7.) Mayis sonuna kadar hedefe ulasamaz isemde acil olarak begendigim Seiko kinetic i alip kullanmayi dusunuyorum sonrada 7750 mekanizmali bir saat dusunuyorum. Fazla uzun oldu umarim okuma zahmetinde bulunup degerli fikirlerinizi benden esirgemessiniz. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 8:55 | |
| Certina DS-1 Chrono | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 9:13 | |
| @certus: Onerin icin tesekkur ederim bu saati bulabilecegim yerler varmi? Fiyat olarak 2000tl ye kadar umarim bunu gecmiyordur. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 9:16 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 3:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 9:29 | |
| | |
|
| |
ertay
| |
| |
certus
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 9:45 | |
| katil balina düşüyodum az daha koltuğumdan, sen olmasan bu forum kesinlikle daha neşesiz bir yer olurdu @cemele Tufan saatle irtibata geç Certina için... | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: ORIS ALINDIIIIIII Cuma 7 Mayıs - 9:52 | |
| - certus demiş ki:
- katil balina düşüyodum az daha koltuğumdan,
sen olmasan bu forum kesinlikle daha neşesiz bir yer olurdu
@cemele Tufan saatle irtibata geç Certina için... @certus; Tesekkur ederim bende sayfasini buldum ve magzalarina bakiyordum. Ayrica Mido da varmis. Anlasilan Mayis sonuna kadar Istanbul kazan ben kepce, Sirkeci bolgesi haric, Bakirkoy-Laleli-Tahtakale bolgelerindeki saatcileri dolasmam gerekiyor. Bu onerdigin saatte 7750 mekanizma li degilmi? | |
|
| |
| ORIS ALINDIIIIIII | |
|