Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.

+3
teng
crazyhours
M.Ali Sade
7 posters
YazarMesaj
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Empty
MesajKonu: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 1:53

Geçenlerde sizlere bir Orient danışmıştım.Onu almaktan vazgeçtim.Zaten de ben düşünüp taşınana kadar arkadaşım satmış.İyi de yapmış.

Benim de kısmetim Orient'ten açılmış olmalı ki yine bir arkadaşımda aşağıdaki saati buldum.Bunun işçiliği,kadranı,görüntüsü çok daha güzel.Çerçeve ve kordon kalitesi de diğerine göre çok daha iyi.Kadran ilk bakışta siyah gözükse de aslında resimden de belli olduğu üzere lacivert.

Kendisi buna bir fiyat söyleyemedi.Bir alacağına karşılık almış.

Ancak o bu saati pilli sanmış.Aldıktan sonra kasaya atmış.Bir gün şu saate bir bakayım diye kutusunu açtığında saatin durduğunu görmüş.Hemen pil taktırmak üzere yanındaki elemana verip saatçiye yollamış.Saatçi gelen adama "saatlerce" gülmüş.Çünkü zaten saatçiye gittiğinde bu zavallı makine çalışıyormuş.Saatçi gelen elemana bu saatin otomatik bir saat olduğunu,kolun hareketiyle kurulduğunu,pilli olmadığını,içinde zemberekli,pandüllü mekanik bir düzenek olduğunu anlatmış.O da gelip patronuna bunları anlatınca saate iyiden iyiye sinir olmuşlar.

Aslında arkadaşım mekanik saatlere yetişemeyecek kadar genç değil.Ama nedense mekanik saatlere gıcık kapmış biri.İlla ki pilli saat deyip duruyor.

İşin gerçeği prensip icabı böyleleri ile değil alış-veriş yapmak konuşmamak bile lazım ama Orient de hoşuma gitti.

Saat sıfır.Üzerinde koruyucu naylonları dahi duruyor.Kimse koluna takıp çıkmamış.Üzerinde plastik bir de Orient etiketi vardı.Takmak için ben kopardım.

Sizlere sorum şu.Bu kendini bilmez arkadaşıma kaç para vereyim?"Sen fiyatını öğren gel ben sana vereyim" dedi ama,"50 liraymış,ben sordum" demek de doğru değil.Bir önceki başlıkta sorduğum arkadaşımın 180 TL ye alıp 150 ye geri sattığına göre bariz kalite farkı da var.

Ne dersiniz?Önerilerinizi bekliyorum.

İşte de resmi:

Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Or1
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 1:58

ben dün bir orient baktım yeni model otomatik power reserve li 360 tl den aşağı inmediinmediler 2010 diyorlardı ama 2009 idi bence o saat 300 tlye alınır hatta daha da düşürülür kasası 42 mm siyah kadran çelikti bunun gibi karşılaştırırsak ikisini buna 5 basardı dolayısıyla Smile 300 / 5 = 60 Smile)) aşağı yukarı ben bu fiyata alırdım valla
teng

teng

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 2:16

Bence saatini sevmeyene, kıymetini bilmeyene 60 lira fazla bile.
Şöyle düşünün o saati alıp bir köşede paslanmaktan kurtaracaksınız. Arkadaşınız da durduk yerde 50 lira kazanacak.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 2:20

Deka gecenlerde bu saatin aynisindan 90 tl ye gormustu yanilmiyorsam.
Yoksa 90 euro muydu simdi aklim karisti scratch
http://www.turksaatforumu.com
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 2:35

eurodur bence orient satanlar burda tl değilde euro yaparak fiyatları karizma yaptıklarını zannediyorlar Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 2:56

Benim bahsetdiğim saat aynısı değildi ve fiyat da 90 TL. idi, 85 TL.ye de alınacakdı.Buna göre değerlendirme yapabilirsiniz, ama bence o saat 85TL. olursa, bu saatde bana göre 70-80TL. civarında olur derim.
solestar

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 3:24

Bence de hiç kullanılmamışsa 80 civarı olabilir.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 11:54

bence gerek kasa gerek bilezik çok karakteristik, bileğe cuk diye oturacağından şüphem yok
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedPtsi 15 Şub. - 17:35

Yorumlarınız için teşekkürler.Bu gün gidip konuşacağım.

Aslında ben de saati sevdim.Çalışması , duruşu , kola oturuşu tipi çok güzel.Özellikle de kadranın ilk bakışta siyah görünüp de ışık altında türkuaza yakın lacivert tepki vermesi de çok hoş.

Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.

Herkese tekrar teşekkürler.
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedSalı 16 Şub. - 8:07

Saati bu gün çok uygun bir paraya aldım.

Aslında hediye edilecek yeri vardı ama belki de bir müddet kendim kullanacağım.Kararsız kaldım.

Benim As 1130 dan biraz sıkılmıştım,onu dinlenmeye alabilirim belki.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedSalı 16 Şub. - 9:57

güle güle kullan abi ben çok beğendim saati
deka

deka

MesajKonu: Geri: Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.   Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum. Icon_minipostedSalı 16 Şub. - 9:57

Hayırlı olsun,bileğinde fotolarını bekleriz. ok1

Şimdi de şu Orient için arkadaşlardan yardım bekliyorum.
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şu Orient hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
» Tavsiyelerinizi bekliyorum.
» Tavsiyelerinizi Bekliyorum =)
» Çok acil, Omega Constellation - bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
» Orient racing power reserve - İlk mekanik saatim için yardım