Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Saat alasım geldi.

+25
inkablok
cemele
profurio
ertay
aaltindeger
stratejjj
crazyhours
deka
cowboy
vervito
Azizim
kelby
Valjoux
teng
haspirin
krytime
sifujack
uzbey
watcher
egunns
GAREZ
eterna
bootsector
certus
Drao
29 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sonraki
YazarMesaj
certus

certus

Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Empty
MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedÇarş. 29 Eyl. - 20:04

Bence siz Longines Legend Diver'ı alın.. en azından fiyat olarak üzmez sizi IWC kadar....
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Decaitasydeestrenofe8
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 DSCN9197
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Market_image.1279221
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Legend2
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Legend3_001
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedÇarş. 29 Eyl. - 22:47

certus demiş ki:
Bence siz Longines Legend Diver'ı alın.. en azından fiyat olarak üzmez sizi IWC kadar....

Longines Diver hep aklımda ama IWC'lere biraz takıldım. Fiyat konusunda üzülecek bir şey yok. Sadece içimin sindiği ve çok beğendiğim bir saat bulmak istiyorum.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 1:06

WC Portuguese Yacht Club Chronograph fiyatı mı 11 bin euro?
Ben o saatten bahsediyordum da çok güzel diye
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 1:13

bootsector demiş ki:

O saatin fiyatını watcher verdiği adrese sordum bana daha bilgi gelmedi.

Bu fiyattaysa Blancpain alınır...
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 2:52

Longines Legend Diver gerçekden çok güzel saat, üstelik dalgıç olmasına karşın,hem spor, hemde elbise saati olarak kullanılabilecek, çok amaçlı ender modellerden birisi. ok1
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 4:07

deka demiş ki:
Longines Legend Diver gerçekden çok güzel saat, üstelik dalgıç olmasına karşın,hem spor, hemde elbise saati olarak kullanılabilecek, çok amaçlı ender modellerden birisi. ok1

Bu Longines bir gidip kolda denemek gerek. Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Muhakkak bir yerlerde deneyeceğim.
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 4:40

stratejjj

stratejjj

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 5:24

bu başlığı takip etmekle beraber hiç yazmamıştım daha önce. makineleri inhouse mudur, iyi midir, modifiye edilmiş ETA mıdır bilmem, makine kalitesi hakkında da bir fikrim yok bahsi geçen saatlerle ilgili. ancak nedendir bilmem, longines ve IWC'nin burda bahsi geçen hiçbir modeli şahsen ben görsel olarak beğenmedim.

birtek Blancpain öne çıkıyor ama bence onun tasarımında bile 10.000 avroluk bişey yok.

Mağazanın size satmış olduğumuz markalar diye bilgilendirme mailinde dikkatimi çekti, Roger Dubuis de satıyorlarmış. ben bu markanın da çok iyi bir saat firması olduğunu duymuştum. diver modeli avr mı az sonra bakıcağım ancak görsel olarak çok iyi tasarımlarına rastlamıştım.

Sayın Drao; anladığım kadarıyla benim gibi siz de expert değilsiniz saat konusunda. şöyle bir algım var sizinle ilgili: sanki birileri benim için birkaç marka belirlesin ve bende onalrın içinden birini seçeyim istiyorsunuz gibi hissediyorum. ben de eğer 1000lerce avroyu gözden çıkarsaydım aynen sizin gibi yapar işin expertlerinden bikaç marka belirlemelerini isterdim. Gayet normal bir tüketici psikolojisi bu bence. ama yanlış. o nedenle benim fikrim sadece burada bahsi geçen saatlerle sınırlı kalmayın ve kendinize belirlediğiniz fiyat alt limitinin üstünde kalan (örneğin 3000 avro ve üstü gibi) tüm diver modellerini tüm markaları bi inceleyin. bu limitin üstündeki saatelrin kalitesinde bence çok büyük farklar yoktur. ("var kardeşim işte" diyen olursa birşey diyemem, sadece pahalı iidir mantığı yürütüyorum) ve size görsel olarak en çok hitap eden 3-4 saati belirleyip bunların en kalitelisi hangisidir diye sorabilirsiniz o zaman. en azından ben olsam böyle davranırdım.

burada yapılan önerilerin hemen hemen hepsi marka bilinirliğine göre yapıldığından daha az bilinen bir markada daha çok beğendiğiniz bir modeli bulma ihtimalinizin çok çok yüksek olduğunu düşünüyorum. şahsi kanaatim.

stratejjj

stratejjj

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 5:42

evet easydiver serisi varmış. bu seriden di beğendiğim saat zaten, skeleton bir diver, çok hoşuma gitmişti mesela. ancak galiba siz skeleton istemiyorsunuz.

mesela;
http://www.rogerdubuis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=36&art_pk=286

bence bahsi geçen saatelrden görsel olarak hiçbir eksiği olmayan hatta bence daha güzel bi saat.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 8:15

Valjoux demiş ki:
https://2img.net/r/ihimizer/img227/7210/iwcvintageaquatimer1.jpg
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Iwcvintageaquatimer1

Valjoux işte budur diyorsun galiba...

Longines diver'ına benziyor mu?
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 8:26

stratejjj demiş ki:

Sayın Drao; anladığım kadarıyla benim gibi siz de expert değilsiniz saat konusunda. şöyle bir algım var sizinle ilgili: sanki birileri benim için birkaç marka belirlesin ve bende onalrın içinden birini seçeyim istiyorsunuz gibi hissediyorum. ben de eğer 1000lerce avroyu gözden çıkarsaydım aynen sizin gibi yapar işin expertlerinden bikaç marka belirlemelerini isterdim. Gayet normal bir tüketici psikolojisi bu bence. ama yanlış. o nedenle benim fikrim sadece burada bahsi geçen saatlerle sınırlı kalmayın ve kendinize belirlediğiniz fiyat alt limitinin üstünde kalan (örneğin 3000 avro ve üstü gibi) tüm diver modellerini tüm markaları bi inceleyin. bu limitin üstündeki saatelrin kalitesinde bence çok büyük farklar yoktur. ("var kardeşim işte" diyen olursa birşey diyemem, sadece pahalı iidir mantığı yürütüyorum) ve size görsel olarak en çok hitap eden 3-4 saati belirleyip bunların en kalitelisi hangisidir diye sorabilirsiniz o zaman. en azından ben olsam böyle davranırdım.

burada yapılan önerilerin hemen hemen hepsi marka bilinirliğine göre yapıldığından daha az bilinen bir markada daha çok beğendiğiniz bir modeli bulma ihtimalinizin çok çok yüksek olduğunu düşünüyorum. şahsi kanaatim.

Sayın stratejjj fikirlerinizi açık açık yazdığınız için teşekkür ederim.
Expert olmadığım konusunda çok haklısınız. Fakat hiçbir zaman bana saat bulmalarını istemiyorum. Tavsiyeler içinden öncelikle görüntü olarak hoşuma gidenleri ayırıp onlardanda özellik olarak öne çıkanlar hakkında bilgi almak istiyorum. Çoğu mesajımdada saatlerin özelliklerini sormuşumdur. Merak etmeyin dediğinizi yapıyorum. Sahip olmadığım marka saatlerden almak istediklerim içerisinden tüm saatleri inceledim. Bundan sonra özellkle IWC markasından bir saat almak istediğimden özellikle onlar üstünde duruyorum.
Bilmediğim bir marka yerine bilinen bir markayıda tercih ediyorum.

Roger Dubuis içinde bir alternatif olarak düşünülebilir ama o saat herhalde buradaki saatlerin en pahalısıdır.

En son Drao tarafından Perş. 30 Eyl. - 9:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 8:28

bootsector demiş ki:

Bootsector bu saatin bana verilen fiyatı aşağıda son gelen mesajda:

Dear Dr Orgun,

Here are the prices you asked; as always, they are in Euros and includes the VAT of 21%:
· IWC Portuguese Yacht Club Black Dial (390204) =9.950€
· IWC Pilot’s Chronograph (371701) = 4.020€

Best Regards,

Nicolas Schuermans
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 8:49

Oy oy oy
Yani iyi tamam çok güzel saat de o fiyata limitli seri panerai alınıyor. Yazık günah. Hatta sanırım daha ucuzdu pam 339. Şu saattir kendisi.
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Pam339RadiomirComposite
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 8:55

bootsector demiş ki:
Oy oy oy
Yani iyi tamam çok güzel saat de o fiyata limitli seri panerai alınıyor. Yazık günah. Hatta sanırım daha ucuzdu pam 339. Şu saattir kendisi.

Ne güzel renkleri var bu saatin. Kadran ve kayış renk uyumuna bayıldım. Kaçaki bu saat?
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 9:00

stratejjj demiş ki:

valla ben marka bilinirliğini hiç ön plana koymadım stratejjj... Longines legend diver ile IWC aquatimer benim gözümde geçmişi olan birer klasiktir ve bence kendi markalarının bile önüne geçmiş saatlerdir.. yani sadece kişisel beğenilerimizi belirtiyoruz burda. Yoksa sırf Longines ya da IWC olsun diye bir şeyin önerilmesi söz konusu değil...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 9:30

bootsector demiş ki:
Oy oy oy
Ama limitli Panerai limitsiz bir saat . Panerai herhalde her sene limitli saat çıkarıp limited'in suyunu çıkarmış bir marka. Panerai yazacağına Panerui yazıp al sana limited diyor. Ayrıca 300-500 adedin üstüne limited demek doğru değil.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 9:40

Yine de fotoğraftaki saat benim hayatımda gördüğüm en güzel saatlerden birisi. İlk 3 e girer. Bu arada saatin avrupa fiyatı 9900 euro. her ne kadar panerai limitli olayının çok afedersiniz bokunu çıkarmış olsa da bence şu saatin dizaynı bile yeterli. eskitme kayış ve kasa kompozit malzemeden. 47mm çap.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPerş. 30 Eyl. - 10:05

Panerailerin estetiğini ben de seviyorum, ama Luminor değil de Radiomirleri
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 0:36

teng demiş ki:
Panerailerin estetiğini ben de seviyorum, ama Luminor değil de Radiomirleri

Panerai'ları denize veya spora giderken takılabilecek bir saat gibi görmüyorum. Spor giyim için evet ama bence denizde olmaz.
Panerai sonra alacağım bir saat olsun.

Şimdi kafayı biraz IWC taktım galiba.

IWC Aquatimer Galapagos için görüşleriniz nedir?

Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Iwcaquatimergalapagos

Birde yukarıda yine sormuştum ama kimseden bir yorum alamadım. Girard Perregaux Sea Hawk için görüşlerinizi alabilir miyim?

Saat alasım geldi. - Sayfa 5 72317508
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 1:08

sn. doktorum sende submariner varmıydı ?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 1:09

Girard bana çok silik bir saat gibi göründü.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 1:59

Girard Perregaux Sea Hawk saatini mekanizma dayanıklılık yönünden bilmem ama gerçekten de çok iyi görünmedi bana dış görünüş olarak.
IWC Aquatimer Galapagos daha güzel gibi duruyor ama bence dalgıç saati arıyorsanız biraz daha renkli birşey sanırım kolda daha güzel duracaktır.
Ayrıca bu iki saat de biraz kaba duruyor bence. Longines Legend Diver gözüme çok daha zarif göründü.
Tamamen kişisel görüşümdür Smile
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 3:13

IWC mi,Longines mi?

İki marka'nın dalgıçlarından biri seçecek olsam tercih hakkımı IWC'den yana kullanırdım,nedeni de kendi makinasını kullanıyor olması.

Bu arada Longines bu model de hangi makinayı kullanıyor bilen var mı?Bazı siteler de L 633 (ETA 2824-2) diye belirtmiş.
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 3:17

Legend Diver ETA 2824 kullanıyor...
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 4:05

IWC Aquatimer Galapagos bencede bu, diğerini sevmedim,
valjouxun belirttiği IWC de Longines diver e iyi bir alternatif olarak gözüküyor, tarzları benzediği için ben onuda sevdim.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 5:52

aaltindeger demiş ki:
sn. doktorum sende submariner varmıydı ?

Maalesef yok ve şimdiye kadar almayıda çok düşünmedim. Tavsiye ediyor musunuz?
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 5:53

teng demiş ki:
Girard bana çok silik bir saat gibi göründü.

Hiç yorum gelmeyince sadece meraktan sordum. Listeden çıkardım.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 5:59

bootsector demiş ki:
Girard Perregaux Sea Hawk saatini mekanizma dayanıklılık yönünden bilmem ama gerçekten de çok iyi görünmedi bana dış görünüş olarak.
IWC Aquatimer Galapagos daha güzel gibi duruyor ama bence dalgıç saati arıyorsanız biraz daha renkli birşey sanırım kolda daha güzel duracaktır.
Ayrıca bu iki saat de biraz kaba duruyor bence. Longines Legend Diver gözüme çok daha zarif göründü.
Tamamen kişisel görüşümdür Smile

IWC Aquatimer Chronograph'lar olabilir. Yada Longines Legend Diver'a çok benzettiğim IWC Aquatimer Vintage olabilir.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 6:00

Valjoux demiş ki:
IWC mi,Longines mi?

İki marka'nın dalgıçlarından biri seçecek olsam tercih hakkımı IWC'den yana kullanırdım,nedeni de kendi makinasını kullanıyor olması.

Bu arada Longines bu model de hangi makinayı kullanıyor bilen var mı?Bazı siteler de L 633 (ETA 2824-2) diye belirtmiş.

Bende daha çok IWC üzerinde (hatta senin önerdiğin Vintage'de olabilir) duruyorum.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 6:03

deka demiş ki:
IWC Aquatimer Galapagos bencede bu, diğerini sevmedim,
valjouxun belirttiği IWC de Longines diver e iyi bir alternatif olarak gözüküyor, tarzları benzediği için ben onuda sevdim.

Fikrine tamamen katılıyorum. Longines yerine IWC Vintage tercih ederim.

Bu arada bir sorum olacak. Özellikle hangi marka dalış saatleri ile ünlenmiştir? Böyle bir ayırım yapabilir miyiz?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 6:06

Bu aşamada böyle bir saat ihtiyaçdan ziyade tamamen bir zevk olduğu için, kesinlikle eksikliğini hissettiğin, sevdiğin, içine sinen bir model olmalı. by ,tarz olarak benzediği için IWC vintageyide çok sevdim, hatta mekanizması bir yana camından ötürü daha çok sevdiğimi belirtmeliyim. ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 7:19

Dalis saatleri ile unlenmis markalar ilk aklima gelenler: Panerai (italyan su alti komandolari icin ozel uretilmisti ama bugunku ile makine bakimindan benzerlik yok), rolex (submariner, ilk dalgic olup ta dalma disinda heryerde kullanilan saat),
doxa (amerika ve avustralyada gercek dalgiclarin kullandigi, gercek bir dalis saati),
seiko dalgiclar,
Hatta ilk gercek profesyonel dalgic saati blancpain fifty fantoms (fransiz su alti komandolari ve profesyonel su alti kaynakcilari tarafindan 60 li yillarda kullanilan efsane bir saattir)
omega diver 300,
Jenny caribbean (artik yok)
http://www.turksaatforumu.com
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 8:01

watcher demiş ki:
Dalis saatleri ile unlenmis markalar ilk aklima gelenler: Panerai (italyan su alti komandolari icin ozel uretilmisti ama bugunku ile makine bakimindan benzerlik yok), rolex (submariner, ilk dalgic olup ta dalma disinda heryerde kullanilan saat),
doxa (amerika ve avustralyada gercek dalgiclarin kullandigi, gercek bir dalis saati),
seiko dalgiclar,
Hatta ilk gercek profesyonel dalgic saati blancpain fifty fantoms (fransiz su alti komandolari ve profesyonel su alti kaynakcilari tarafindan 60 li yillarda kullanilan efsane bir saattir)
omega diver 300,
Jenny caribbean (artik yok)

Bende dalış yapmayan ama dalgıç saati arayan biri olarak acaba Rolex Submariner mi alsam?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 8:08

eger koleksiyonda rolex yoksa bir tane ister, submarinersiz bir modern koleksiyon olmaz, ustelik fiyat/kalite paritesi de cok iyi.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 8:16

watcher demiş ki:
eger koleksiyonda rolex yoksa bir tane ister, submarinersiz bir modern koleksiyon olmaz, ustelik fiyat/kalite paritesi de cok iyi.

Replika olarak aldığım ilk saatlerden birisi Rolex submariner'di. Sonra orjinal hastalığı başlayınca ne oldu bilmiyorum.

Orjinal saat almaya başladığımda ilk almak istediğim saatlerdendi, ama hiç saatlerle ilgisi olmayan orjinalinede o paraları vermeyecek bir arkadaşımın kolunda bu saati görünce çok soğudum ve sonra almayı hiç düşünmedim. Galiba replikası en çok yapılan saat budur.

Ama şimdi neden olmasın demeye başladım. Submariner'ler tek model mi?, yoksa kendi içinde modelleri var mı?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 8:56

iste dostum rolex'in derdi bu.
Benim rolex karsitligimi hemen herkes bilir, ama bu saatin kendisinden degil takan kisilerin saate yansittigi imaj yuzunden.
Bu nedenle yabanci forumdaki "asla almayacaginiz saat hangisidir" sorusuna rolex diye cevap verdim.

Ama tabi ki bir de su var:

Belçika atasozu : "çesme senin suyundan asla icmeyecegim diye asla deme " diable

Submarinerin kendi icinde kasa ve kadran renk cesitleri mevcut.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 9:23

watcher demiş ki:
iste dostum rolex'in derdi bu.
Benim rolex karsitligimi hemen herkes bilir, ama bu saatin kendisinden degil takan kisilerin saate yansittigi imaj yuzunden.
Bu nedenle yabanci forumdaki "asla almayacaginiz saat hangisidir" sorusuna rolex diye cevap verdim.

Ama tabi ki bir de su var:

Belçika atasozu : "çesme senin suyundan asla icmeyecegim diye asla deme " diable

Submarinerin kendi icinde kasa ve kadran renk cesitleri mevcut.

O zaman koleksiyon için alınacaklar listesine submarineri ekledim. Ama şimdi değil...
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 3:39

Bu Breitling'ler nasıl? Mavili olanı beğendim.

Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Breitlingsuperoceanabys
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 6:19

LEgend Diver ve Aquatimer'ın klas görüntüsünden sonra bu yeni Breitling'ler çocuk oyuncağı gibi kalıyor benim gözümde....
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 6:30

http://www.authenticwatches.com/breitling-superocean-heritage-a1332016-c758.html
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Breitling-Aeromarine-SuperOsean-HeritageBluDi

Bu benim beğendiğim bir Breitling modelidir. 3400 dolar.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 7:10

certus demiş ki:
LEgend Diver ve Aquatimer'ın klas görüntüsünden sonra bu yeni Breitling'ler çocuk oyuncağı gibi kalıyor benim gözümde....

Breitling'lerin klasik görüntüsünden daha farklılar. Klasik superocean daha güzel.

ertay

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 13:57

Submariner'in seramik bezel olan modeli görünüm olarak muhteşem duruyor.
Fakat su an icin öncelik sıralamasında Rolex yok ise, Breitling'in Avenger Seawolf modelini yakından görmenizi tavsiye ederim. Kadran görüntüsü ve kasa kalitesi mükemmel bir saat. Saatin kendisini görmeden fotografları ile degerlendirilmemeli. Planet Ocean düsünelecek olursa, bu saatin chronolu modeli daha güzel diye düsünüyorum.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedC.tesi 2 Ekim - 15:16

seramık bezel submarıner geçen hafta hostesin kolunda gördüm; ışıldırıyordu resmen

drao GP silik hakkaten; çok benzer bir versiyonunu canlı gördüm...
breitling heritage chronosuz versiyon yanlış hatırlamıyorsam 9 bin chf yakın bir etikete sahip....TL de olabilir
illa breitling olacaksa yeni inhouse b01.....
breitlinglerinde ayna gibi parlaması fazla hoşuma gitmiyor
ertay

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 0:50

Bende ilk basta B01 önerecektim. Fakat dalış için elverişli bir saat istendigi için vazgeçtim. Çünkü B01'de su geçirmezlik 100 m. bildiğim kadarı ile.
B01 çap olarak 44 mm. olmasa idi şimdiye kadar bende bir tane edinmiştim bile. Very Happy
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 2:05

Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 3:29

ertay demiş ki:
Submariner'in seramik bezel olan modeli görünüm olarak muhteşem duruyor.
Fakat su an icin öncelik sıralamasında Rolex yok ise, Breitling'in Avenger Seawolf modelini yakından görmenizi tavsiye ederim. Kadran görüntüsü ve kasa kalitesi mükemmel bir saat. Saatin kendisini görmeden fotografları ile degerlendirilmemeli. Planet Ocean düsünelecek olursa, bu saatin chronolu modeli daha güzel diye düsünüyorum.

Submariner listemde yoktu fakat şimdi listeme girdi. Koleksiyonda bulunması gereken bir saat olarak bir tane alacağım.
Seramik bezellisini hiç görmediğimden en kısa zamanda bakılacaklar listesine eklendi.
Rolex'in sitesini incelediğimde Deep sea modelide hoşuma gitti, hatta daha çok beğendim. Deep Sea modelininde seramik bezellisi var mı?

Breitling'lerden Avenger'lar biraz büyük gibi. Ben en fazla 44 mm. civarında bir saat almak istiyorum. Bundan sonrakiler çok büyük gibi geliyor.
Ayrıca Breitling bende olmadığından almak istediğim bir marka, fakat bu markanın dalgıç değilde pilotlar için üretilen modelleri ile ön plana çıktığını düşündüğümden Navitimer, Blackbird gibi modelleri üzerinde düşünmek istiyorum.

Yada ertay ve certus'un tavsiye ettiği B01'i sonraki alacağım saat için düşünebilirim.
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 3:37

egunns demiş ki:
seramık bezel submarıner geçen hafta hostesin kolunda gördüm; ışıldırıyordu resmen

drao GP silik hakkaten; çok benzer bir versiyonunu canlı gördüm...
breitling heritage chronosuz versiyon yanlış hatırlamıyorsam 9 bin chf yakın bir etikete sahip....TL de olabilir
illa breitling olacaksa yeni inhouse b01.....
breitlinglerinde ayna gibi parlaması fazla hoşuma gitmiyor

GP'yi çok merak ediyordum ama burada bu saat için fikir üretenler hep bu saatin silik olmasından bahsettikleri için vazgeçtim.

Breitling'lerin yukarıdaki yeni superocean ve heritage modellerini hep gördüğümde bana Rolex'in submariner'i aklıma getirmiştir. Bu kadranlı saatleri hep gördüğümde hep bana Rolex taklit ediliyormuş gibi geliyor.
Tabii bilgimde yok ama bu kadran rolex tarafından mı ilk üretilmiştir? Olmaza bile bana hep Rolex'i aklıma getiriyor.

İlerisi için B01 iyi bir alternatif olarak düşünülebilir.
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 8:11

B01 i alınacaklar listesine eklemeyi düşünüyorsanız bundan daha önceki sıraya bence blancpain ff yi 1. sıraya eklemelisiniz,
sonrasında ;hernekadar çoğu kullanıcısı maddi değeriyle ölçüp saatin imajını çizse de rolex te makine vs bakımından kıymetli bir saat,
iwc yi sevende çok ,genel olarak makine kalitesinden memnun olmayanda çıkabiliyor,şikayetler az değil sanki;ama iwc wintage legend diverden sanki biraz daha güzel,
legend diver ;diverden çok dress watch ya da pilot watch gibi duruyor ,ufacık,minnacık fosforları var,ama dresswatch olarak kullanılacaksa güzel sayılır,

saatleri kendi beğeni sıramla açıkladım,ancak ben bu durumda olsam bunların hepsini listeye eklemez,bir kaç diver yerine sadece blancpain ff alır divere noktayı koyardım(en fazla bir de submariner eklerdim)ki ff hem bezeliyle oldukça orjinal bir saat hem de her türlü giysiyle takıldığında sırıtmayan bir saat,sonrasında diğer tematik modellere yönelir ya da panerainin in house makineli bir saatini alırdım
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 9:04

sifujack demiş ki:
B01 i alınacaklar listesine eklemeyi düşünüyorsanız bundan daha önceki sıraya bence blancpain ff yi 1. sıraya eklemelisiniz,
sonrasında ;hernekadar çoğu kullanıcısı maddi değeriyle ölçüp saatin imajını çizse de rolex te makine vs bakımından kıymetli bir saat,
iwc yi sevende çok ,genel olarak makine kalitesinden memnun olmayanda çıkabiliyor,şikayetler az değil sanki;ama iwc wintage legend diverden sanki biraz daha güzel,
legend diver ;diverden çok dress watch ya da pilot watch gibi duruyor ,ufacık,minnacık fosforları var,ama dresswatch olarak kullanılacaksa güzel sayılır,

saatleri kendi beğeni sıramla açıkladım,ancak ben bu durumda olsam bunların hepsini listeye eklemez,bir kaç diver yerine sadece blancpain ff alır divere noktayı koyardım(en fazla bir de submariner eklerdim)ki ff hem bezeliyle oldukça orjinal bir saat hem de her türlü giysiyle takıldığında sırıtmayan bir saat,sonrasında diğer tematik modellere yönelir ya da panerainin in house makineli bir saatini alırdım

Sifujack şu anda geldiğim nokta sizin fikirlerinizle birebir örtüşüyor.

Blancpain 1. sırada ve onun için araştırmalarım sürüyor. Saatten hiç şüphem yok ama fiyatı düündürüyor.

Rolex için bir ara bir şekilde muhakkak koleksiyona katmaya karar verdim.

IWC'ye gelince bu markaya karşıda bir sempatim var. Muhakkak almak istediğim markalardan birisi. Eğer dalgıçlarından biri olmazsa başka bir modelinden istiyorum.
Blancpain olmazsa bu almak istediğim saat herhalde IWC Aquatimer modellerinden biri olacak.

Tematik modeller derken neleri kastettiniz?

profurio

MesajKonu: Geri: Saat alasım geldi.    Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Icon_minipostedPaz 3 Ekim - 9:08

Ben de bir model ekleyeyim de çeşit olsun Smile

Mido All Dial Diver

https://2img.net/r/ihimizer/img147/995/imagen0451024x768vh7.jpg
 Saat alasım geldi. - Sayfa 5 Imagen0451024x768vh7

Saat alasım geldi.
5 sayfadaki 11 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sonraki
 Similar topics
-
» SAATİMİZE KUTU: HEZARFEN YAZILI SAAT KUTUSU LİSTESİ
» Zamanı geldi..
» Kayışlarım geldi :)
» Watcher Geldi
» Bakın bugün kim geldi...