| Saat alasım geldi. | |
|
+25inkablok cemele profurio ertay aaltindeger stratejjj crazyhours deka cowboy vervito Azizim kelby Valjoux teng haspirin krytime sifujack uzbey watcher egunns GAREZ eterna bootsector certus Drao 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 7 Ekim - 11:33 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 7 Ekim - 21:59 | |
| - Drao demiş ki:
- aaltindeger demiş ki:
- fiyatları nedir acaba ??
watcher'ın Belçika'da temasa geçtiği bir satıcıdan aldığım fiyatlar :
IWC Aquatimer Chronograph 4830€
Blancpain Fifty Fathoms 11600€
The IWC Aquatimer Vintage 5.750€
Bunlardan %21 vergi indirimi olacak. watcher bir en az %10'da indirim yaptırabileceğini tahmin ediyordu.
ebay'da ise bunlardan daha aşağıda fiyatlar bulabiliyorum.
Bu arada İstanbul'da birkaç kişi ilede bağlantıya geçtim. Fiyat bilgilerini bekliyorum. Yuhaaa 11600 euro ?? Bence bu anormal fiyat Biver'in çektiği numaralar sonucunda olmuştur. Gerisi hikaye. Bu saatin Rolex'in iki misli fiyata satılması için hiçbir sebep yok. Mekanizma olarak baksanız Rolex'in üstün geleceğine de bahse girerim. İkinci el olarak ta Rolex'in yanına yaklaşamaz. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 7 Ekim - 22:31 | |
| - teng demiş ki:
- Drao demiş ki:
- aaltindeger demiş ki:
- fiyatları nedir acaba ??
watcher'ın Belçika'da temasa geçtiği bir satıcıdan aldığım fiyatlar :
IWC Aquatimer Chronograph 4830€
Blancpain Fifty Fathoms 11600€
The IWC Aquatimer Vintage 5.750€
Bunlardan %21 vergi indirimi olacak. watcher bir en az %10'da indirim yaptırabileceğini tahmin ediyordu.
ebay'da ise bunlardan daha aşağıda fiyatlar bulabiliyorum.
Bu arada İstanbul'da birkaç kişi ilede bağlantıya geçtim. Fiyat bilgilerini bekliyorum. Yuhaaa 11600 euro ?? Bence bu anormal fiyat Biver'in çektiği numaralar sonucunda olmuştur. Gerisi hikaye. Bu saatin Rolex'in iki misli fiyata satılması için hiçbir sebep yok. Mekanizma olarak baksanız Rolex'in üstün geleceğine de bahse girerim. İkinci el olarak ta Rolex'in yanına yaklaşamaz. Benide tek düşündüren parası, veremeyeceğimizden değilde. Gerçekten bu parayı hakedermi? Gerçi Ebay'da 7500-8000 dolara satanlar var. Düşününce bu paraya bir IWC Aquatimer , birde Rolex Submariner alırım gibi geliyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 7 Ekim - 23:05 | |
| Marka olarak, kalite olarak bir itirazım yok, ama nedense ben bu modeli sevmedim,tabi kişisel zevk ve tercihlere de saygı duyarım. "Düşününce bu paraya bir IWC Aquatimer , birde Rolex Submariner alırım gibi geliyor. " bu düşünce bana daha mantıklı geldi. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 8:30 | |
| - deka demiş ki:
- "Düşününce bu paraya bir IWC Aquatimer , birde Rolex Submariner alırım gibi geliyor. "
FF fanı değilsen bu mantıkla hareket etmek daha doğru sayılarbilir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 8:49 | |
| "tırnak" içindeki ifade bana ait değildi, bende benimsediğim için Drao dan alıntı yapmış ve onaylamıştım, bu şartlarda FF fanı olmadığım da ortada. | |
|
| |
teng
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 10:03 | |
| Yani, helede Hezarfen'in maliyetini gördükden sonra,fan man olmaya hiç gerek yok, adamlar sırf fanlar üzerinden geçiniyorlar. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 10:25 | |
| işte o açıdan bakarsak bence seiko5den fazlasına da gerek yok,ama gerçekten gerek yok (isviçreliler kadar bakım istemiyor ve daha çok dayanım gösteriyorsa varsın çok sapma yapsın,üç günde bir ayarlasam bile elime yapışmaz ya),bu bakış açıları böyle uzar gider... | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 12:47 | |
| yukarıda güzel yaklaşımlar var kendi penceremden bakıyorumda bir modele 11600 eur (kdv indirim+diğer indirimler hariçti galiba) vereceksem benim listemde 5-6 tane model olmaz.....bu büyük meblağ için fan ı olmak lazım (diyorum ya kendi penceremden-maddi durum ölçü değil) "ben bu paraya 1 iwc birde rolex alırım" mantığında da olsaydım FF için hiç acele etmezdim...drao nun jaegeri gibi çok temiz parçalar uygun fiyata insanın karşısına çıkabilir ; bu düşünce benim gibi 2. el olayına karşı biri için tezat ama benim gibi saati temiz kullanabilecek bi rahatsız arardım heralde | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 8 Ekim - 22:05 | |
| - sifujack demiş ki:
- işte o açıdan bakarsak bence seiko5den fazlasına da gerek yok,ama gerçekten gerek yok (isviçreliler kadar bakım istemiyor ve daha çok dayanım gösteriyorsa varsın çok sapma yapsın,üç günde bir ayarlasam bile elime yapışmaz ya),bu bakış açıları böyle uzar gider...
Açıyı daha da genişletirsek Seiko 5 e de gerek yok. Elimizde quartz saatlerin yanına bile yaklaşamazlar. Seiko'nun İsviçrelilerden daha az bakım istediğini ilk defa duyuyorum. Her mekanik saat 4-5 senede bir bakım yağlanma vs ister. İyi bir İsviçreli de 150 sene kadar çalışabiliyor. Benim 2 tane Seiko 5 im oldu 70 li yıllardan ikisi de iflah olmadı birini saatçiye verdim parça yapsın diye, öbürünü de birine verdim. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 9 Ekim - 5:18 | |
| - egunns demiş ki:
- yukarıda güzel yaklaşımlar var
kendi penceremden bakıyorumda bir modele 11600 eur (kdv indirim+diğer indirimler hariçti galiba) vereceksem benim listemde 5-6 tane model olmaz.....bu büyük meblağ için fan ı olmak lazım (diyorum ya kendi penceremden-maddi durum ölçü değil)
"ben bu paraya 1 iwc birde rolex alırım" mantığında da olsaydım FF için hiç acele etmezdim...drao nun jaegeri gibi çok temiz parçalar uygun fiyata insanın karşısına çıkabilir ; bu düşünce benim gibi 2. el olayına karşı biri için tezat ama benim gibi saati temiz kullanabilecek bi rahatsız arardım heralde Daha hiç bir markanın fanı olmadım. Hatta dikkat ederseniz şimdilik elimde olmayan markaların modellerinden almaya çalışıyorum. Gerçi buda hep düşündüğüm bir konu. Bir markanın değişik modellerini mi almalı yoksa değişik markalar üzerinden mi modeller almalı? Belki ileride bir fan oluruz. Onun için Blancpain veya IWC almak için çalışıyorum. Jaeger gibi temiz ve uygun fiyatlı olursa kesinlikle Blancpain kaçırmam ama IWC'de sıfır almayı tercih ederim. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 9 Ekim - 7:07 | |
| önce hepsinden birer tane , sonra ikişer , sonra üçer .... üçten sonra en çok hangisine vurulduysan onun üzerinden devam işte biraz zaman alır ve de pahalı olur ama imkan olsa öyle yapardım | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 10 Ekim - 7:07 | |
| - crazyhours demiş ki:
- önce hepsinden birer tane , sonra ikişer , sonra üçer .... üçten sonra en çok hangisine vurulduysan onun üzerinden devam işte biraz zaman alır ve de pahalı olur ama imkan olsa öyle yapardım
Özellikle almamız gereken markalar var mıdır? Yada olmazsa olmaz markalar sizce nelerdir? | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Paz 10 Ekim - 9:00 | |
| blancpain ff alacak durumunuz varsa biraz daha zorlayıp bir AP royal oak ya da royal oak offshore alın derim ben. bu işin sınırı yok. (bence hiçbir saat bu paraları etmez, alana da bir şey diyemeyiz tabi ) | |
|
| |
GAREZ
| |
| |
profurio
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 13/10/09 Yaş : 42 Nerden : Kırklareli
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 5:28 | |
| işçiliklerini satıyorlar ama hangi işçilik böyle büyük meblağlar eder, tartışılır. | |
|
| |
uzbey
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 5:40 | |
| eski türk filmlerinde geçer, bu kılıcı yapan usta kör oldu diye, çok keskin, iyi kılıçlar için söylenir, usta ömrünü adamıştır. bu çok pahalı saatlerin de böyle hikayeleri vardır sanırım | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 8:02 | |
| - uzbey demiş ki:
- blancpain ff alacak durumunuz varsa biraz daha zorlayıp bir AP royal oak ya da royal oak offshore alın derim ben.
bu işin sınırı yok. (bence hiçbir saat bu paraları etmez, alana da bir şey diyemeyiz tabi ) AP royal oak ya da royal oak offshore FF göre çok pahalı değil mi? Saat seviyorsak ve fiyatlarıda bu fiyatlardaysa ne yapalım bu paraları verip alacağız diye düşünüyorum. | |
|
| |
Drao
| |
| |
uzbey
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 8:44 | |
| üzerine 3000 tl daha koyup bir AP roo dalgıç alabilirsiniz sanırım. tam bilmiyorum, bu civar olması lazım. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 8:51 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 9:11 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Ptsi 11 Ekim - 9:20 | |
| - Drao demiş ki:
- GAREZ demiş ki:
- hemen cevap veremedim marka olarak Tissot yada OMEGA Seamaster/Speedmaster olmadı Zenith olur...
http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=24988&product=Omega-32110425-78333069 Bence FF bundan çok daha güzel bir saat. Bu fiyatı vereceksem açıkcası Blancpain FF alırım.
Ayrıca bir Omega Speedmaster'ım var. Zenith olabilir. Zenith El Primero Striking 10th olabilir belki.. Zenith El Primero Striking yada speedmaster ideal basit saatleri sevmem... | |
|
| |
Drao
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 8:27 | |
| | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 9:13 | |
| satıcıdan daha detaylı foto, bilgi iste, forumda ebay i kullanan arkadaşlar daha çok yardımcı olabilir.. sonrada atıl kurt, fiyat çok iyi....aman haa replika çıkmasın forumca yıkılırız! | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 9:34 | |
| - egunns demiş ki:
- satıcıdan daha detaylı foto, bilgi iste,
forumda ebay i kullanan arkadaşlar daha çok yardımcı olabilir.. sonrada atıl kurt, fiyat çok iyi....aman haa replika çıkmasın forumca yıkılırız! Başka fotolarını istedim. Bakalım gönderecek mi? Fiyat gerçekten çok iyi ama replika çıkarsa acı oturur. Kayışı bana orjinalindeki gibi gelmedi. Saatten anlamakta fotolardan mümkün müdür? Bilemedim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 9:37 | |
| Sertifikasıda mı yokmuş, bu tür saatlerin kutusu,kitapçıkları ve sertifikasının olmamasını anlayamıyorum,bu nedenle ister istemez, acaba replikamı sorusu gündeme geliyor.Netde satıcı istediği fotoyu kullanabilir,buda yanıltıcı olabilir. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 9:40 | |
| - deka demiş ki:
- Sertifikasıda mı yokmuş, bu tür saatlerin kutusu,kitapçıkları ve sertifikasının olmamasını anlayamıyorum,bu nedenle ister istemez, acaba replikamı sorusu gündeme geliyor.Netde satıcı istediği fotoyu kullanabilir,buda yanıltıcı olabilir.
Kitapçığı, sertifikası ve kutusu yokmuş. | |
|
| |
teng
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Perş. 14 Ekim - 20:14 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 15 Ekim - 9:51 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 15 Ekim - 23:14 | |
| - Drao demiş ki:
Arkadaşlar acil yardım. Dün gece size linkini verdiğim verdiğim saatin satıcı yeni fotolarını gönderdi.
http://img405.imageshack.us/gal.php?g=cimg1558h.jpg
Lütfen fotoları inceleyip bana görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Arkadaşlar acil fikirlerinizi bekliyorum. Satışı 3 gün sonra bitiyor. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 15 Ekim - 23:19 | |
| ben pek birşey anlayamadım, fotolar çok net değil gibi.... satıcıya verilen yorumlar varmı, sitede bilinen bir satıcımı, birazda o yönlerine bak...böyle durumlarda şüphe kalmaması lazım | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. Cuma 15 Ekim - 23:22 | |
| ama resimdeki saat o ise orjinal gibi duruyor | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 0:57 | |
| - egunns demiş ki:
- ben pek birşey anlayamadım, fotolar çok net değil gibi....
satıcıya verilen yorumlar varmı, sitede bilinen bir satıcımı, birazda o yönlerine bak...böyle durumlarda şüphe kalmaması lazım http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220682153814&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_500wt_1156Satıcı çok ilgili, hemen cevap veriyor. Yukarıda satışın ilanı var. Çokta satış yapmamış biri. Yapılan yorumlar olumlu ama... Çok ucuz olması insanı şüphelendiriyor. Ayrıca kimse şimdiye kadar teklif vermedi. Yoksa bu kadar ucuza herkesin saldırması gerek diye düşünüyorum. Onun için bu risk göze alınır mı bilemiyorum.
En son Drao tarafından C.tesi 16 Ekim - 1:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
inkablok
Mesaj Sayısı : 147 Kayıt tarihi : 13/09/10 Yaş : 57 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 1:04 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 2:04 | |
| - inkablok demiş ki:
- http://www.doxawatches.com/sub5000t_caribbean.htm
Çok dağılmayın Alın bir Doxa 1500 metreye makul fiyata dalın... Doxa'lar dalış için güzel ama ben pek ısınamadım bu saatlere... Günlük kullanım için bence pek uygun değil gibi... Tavsiyeniz için teşekkürler... | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 9:17 | |
| - Drao demiş ki:
- crazyhours demiş ki:
- önce hepsinden birer tane , sonra ikişer , sonra üçer .... üçten sonra en çok hangisine vurulduysan onun üzerinden devam işte biraz zaman alır ve de pahalı olur ama imkan olsa öyle yapardım
Özellikle almamız gereken markalar var mıdır? Yada olmazsa olmaz markalar sizce nelerdir? Bir saat koleksiyonerinin, koleksiyonundaki olmazsa olmazlar listesinin ilk sırasının şu şekilde oldugunu, bir çok yerde okudum ve duydum. Tabii bu saydıgım üç modelde krono modeller olup, wr özellikli modeller olmaması münasebeti ile, katılıp katılmamak kişinin kendi tercihidir. 1-) Omega Speedmaser Moonwatch 2-) Breitling Navitimer 3-) Rolex Daytona | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 9:24 | |
| - Drao demiş ki:
- Drao demiş ki:
Arkadaşlar acil yardım. Dün gece size linkini verdiğim verdiğim saatin satıcı yeni fotolarını gönderdi.
http://img405.imageshack.us/gal.php?g=cimg1558h.jpg
Lütfen fotoları inceleyip bana görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Arkadaşlar acil fikirlerinizi bekliyorum. Satışı 3 gün sonra bitiyor. Fotograglardaki saatin gelmesi garanti ise, fotograflardaki saat orijinal gibi. Orijinal modelin fotografını koyup başka yolladıklarıda oluyor.
En son ertay tarafından C.tesi 16 Ekim - 9:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 9:52 | |
| - ertay demiş ki:
- Drao demiş ki:
- crazyhours demiş ki:
Özellikle almamız gereken markalar var mıdır? Yada olmazsa olmaz markalar sizce nelerdir? Bir saat koleksiyonerinin, koleksiyonundaki olmazsa olmazlar listesinin ilk sırasının şu şekilde oldugunu, bir çok yerde okudum ve duydum. Tabii bu saydıgım üç modelde krono modeller olup, wr özellikli modeller olmaması münasebeti ile, katılıp katılmamak kişinin kendi tercihidir. 1-) Omega Speedmaser Moonwatch 2-) Breitling Navitimer 3-) Rolex Daytona
Bu marka saatlerdende ilk sırada alacağım saatlerden sadece Rolex Daytona yerine Submariner veya Deep Sea düşünüyorum. Bende Omega Speedmaster 39 mm var. Onu elden çıkartıp Moonwatch almayı düşünüyorum. Bu Moonwatch'ların en popüler olanı hangisi? Bazılarının arka kapakları farklı. Blancpain'e gelince bu saati Ebay'dan paypal ile aldığımda para satıcının hesabına hemen aktarılıyor mu? Yoksa saat sahte gelirse iade edip parayı geri alma şansım var mıdır? Bu konuda bilginiz nedir? | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 10:15 | |
| Sayın Drao, Paypal konusunda kesin bir bilgiye vakıf degilim. Fakat daha önceleri basimdan gecen bir kaç olayı anlatmaya çalışayım. Bir tarihte e-bay'de bir Omega vardı. Satıcı Mönchengladbach'da ve benim çok yakınımda. Gelip parayı elden ödeyip saati teslim almak istedigimi bildirdim. Almaya gittigimde, saatin fotograftaki aynı saat olmadıgını gördüm. Bu saat aynı degil dedigimde, Fotograf çekmeye üşendigini ve aynısının fotografını internetten bulup koydugunu, ne fark edecegini söyledi. Diger ikinci bir olay ise, Geçen yıl bana Watcher telefon etti. e-bay'de satıştaki bir saatin linkini verdi ve bana çok yakın oldugunu, benim gidip almamı, kendisinin bir kaç gün sonra gelip benden alabilecegini söyledi. Satıcıya telefon açıp saati almaya gelmek istedigimi söyledigimde, sadece internetten alabilecegimi söyledi. Niçin? dedim. benim direk olarak gelip kendisinden almam durumunda ilgili siteye ödeyecegi komisyonunda cebine kalacagını söylesemde, çalışma sisteminin sadece internet üzerinden oldugunu söyledi. Sordugunuz Moonwatch konusuna gelince, Arka kapak metal olanlar hesalit camlı olanları. Arka kısmı cam olanlar ise her iki tarafıda Saphir olup makineleri dekoreli olanları. Arka kısmı cam olanları digerlerine göre 500 Euro daha yüksek bir fiyatla satılmakta olup hangisi iyi diye sorarsanız, yıllarca tartişşak sonunu bulamayacagımız bir konu olur. Ben şahsen saphir olanını tercih ettim ve tercihimden hiç bir zaman pişman olmadım. Sizede tavsiye ederim. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 11:15 | |
| - Drao demiş ki:
- ertay demiş ki:
- Drao demiş ki:
- crazyhours demiş ki:
Özellikle almamız gereken markalar var mıdır? Yada olmazsa olmaz markalar sizce nelerdir? Bir saat koleksiyonerinin, koleksiyonundaki olmazsa olmazlar listesinin ilk sırasının şu şekilde oldugunu, bir çok yerde okudum ve duydum. Tabii bu saydıgım üç modelde krono modeller olup, wr özellikli modeller olmaması münasebeti ile, katılıp katılmamak kişinin kendi tercihidir. 1-) Omega Speedmaser Moonwatch 2-) Breitling Navitimer 3-) Rolex Daytona
Bu marka saatlerdende ilk sırada alacağım saatlerden sadece Rolex Daytona yerine Submariner veya Deep Sea düşünüyorum. Bende Omega Speedmaster 39 mm var. Onu elden çıkartıp Moonwatch almayı düşünüyorum. Bu Moonwatch'ların en popüler olanı hangisi? Bazılarının arka kapakları farklı.
Blancpain'e gelince bu saati Ebay'dan paypal ile aldığımda para satıcının hesabına hemen aktarılıyor mu? Yoksa saat sahte gelirse iade edip parayı geri alma şansım var mıdır? Bu konuda bilginiz nedir? Paypal'de anlaşmazlık açarsanız,her iki taraf da delillerini sunar.Alıcı olarak ödeme bilgileriniz,satın aldığınız ürünün ebay linki,resimleri vb. bir de şu nedenlerden dolayı geri vermek istiyorum dersiniz.Satıcı da kendisine ait bilgileri yollar.Anlaşma yapmanız teklif edilir,eğer anlaşamazsanız Paypal duruma müdahil olur ve %95 parayı ödeyeni haklı bularak paranızı geri verir.Ama paypalsucks.com türü sitelerde bulunduğuna göre her zaman risk vardır. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 11:21 | |
| - bvlgari demiş ki:
Bu marka saatlerdende ilk sırada alacağım saatlerden sadece Rolex Daytona yerine Submariner veya Deep Sea düşünüyorum. Bende Omega Speedmaster 39 mm var. Onu elden çıkartıp Moonwatch almayı düşünüyorum. Bu Moonwatch'ların en popüler olanı hangisi? Bazılarının arka kapakları farklı.
Blancpain'e gelince bu saati Ebay'dan paypal ile aldığımda para satıcının hesabına hemen aktarılıyor mu? Yoksa saat sahte gelirse iade edip parayı geri alma şansım var mıdır? Bu konuda bilginiz nedir? Paypal'de anlaşmazlık açarsanız,her iki taraf da delillerini sunar.Alıcı olarak ödeme bilgileriniz,satın aldığınız ürünün ebay linki,resimleri vb. bir de şu nedenlerden dolayı geri vermek istiyorum dersiniz.Satıcı da kendisine ait bilgileri yollar.Anlaşma yapmanız teklif edilir,eğer anlaşamazsanız Paypal duruma müdahil olur ve %95 parayı ödeyeni haklı bularak paranızı geri verir.Ama paypalsucks.com türü sitelerde bulunduğuna göre her zaman risk vardır.[/quote] Öncelikle bilgi için çok teşekkürler. Paypal ile ödeme yapınca hemen para satıcı hesabına aktarılıyor değil mi? Satıcı parayı hesabına aldıktan sonra ortadan kaybolursa ne olur? O zaman parayı kim ödeyecek? | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 11:23 | |
| - ertay demiş ki:
- Sayın Drao,
Paypal konusunda kesin bir bilgiye vakıf degilim. Fakat daha önceleri basimdan gecen bir kaç olayı anlatmaya çalışayım. Bir tarihte e-bay'de bir Omega vardı. Satıcı Mönchengladbach'da ve benim çok yakınımda. Gelip parayı elden ödeyip saati teslim almak istedigimi bildirdim. Almaya gittigimde, saatin fotograftaki aynı saat olmadıgını gördüm. Bu saat aynı degil dedigimde, Fotograf çekmeye üşendigini ve aynısının fotografını internetten bulup koydugunu, ne fark edecegini söyledi. Diger ikinci bir olay ise, Geçen yıl bana Watcher telefon etti. e-bay'de satıştaki bir saatin linkini verdi ve bana çok yakın oldugunu, benim gidip almamı, kendisinin bir kaç gün sonra gelip benden alabilecegini söyledi. Satıcıya telefon açıp saati almaya gelmek istedigimi söyledigimde, sadece internetten alabilecegimi söyledi. Niçin? dedim. benim direk olarak gelip kendisinden almam durumunda ilgili siteye ödeyecegi komisyonunda cebine kalacagını söylesemde, çalışma sisteminin sadece internet üzerinden oldugunu söyledi.
Sordugunuz Moonwatch konusuna gelince, Arka kapak metal olanlar hesalit camlı olanları. Arka kısmı cam olanlar ise her iki tarafıda Saphir olup makineleri dekoreli olanları. Arka kısmı cam olanları digerlerine göre 500 Euro daha yüksek bir fiyatla satılmakta olup hangisi iyi diye sorarsanız, yıllarca tartişşak sonunu bulamayacagımız bir konu olur. Ben şahsen saphir olanını tercih ettim ve tercihimden hiç bir zaman pişman olmadım. Sizede tavsiye ederim. Bilgiler için teşekkürler. Bahsettiğiniz moonwatch'un bir resmini görebileceğim site yada bir fotosunu buraya koyabilir misiniz? Sizde var değil mi? Sizin saatin fotoları var mı? Moonwatch'lar 42 mm değil mi? | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 11:37 | |
| - Drao demiş ki:
- bvlgari demiş ki:
Blancpain'e gelince bu saati Ebay'dan paypal ile aldığımda para satıcının hesabına hemen aktarılıyor mu? Yoksa saat sahte gelirse iade edip parayı geri alma şansım var mıdır? Bu konuda bilginiz nedir? Paypal'de anlaşmazlık açarsanız,her iki taraf da delillerini sunar.Alıcı olarak ödeme bilgileriniz,satın aldığınız ürünün ebay linki,resimleri vb. bir de şu nedenlerden dolayı geri vermek istiyorum dersiniz.Satıcı da kendisine ait bilgileri yollar.Anlaşma yapmanız teklif edilir,eğer anlaşamazsanız Paypal duruma müdahil olur ve %95 parayı ödeyeni haklı bularak paranızı geri verir.Ama paypalsucks.com türü sitelerde bulunduğuna göre her zaman risk vardır. Öncelikle bilgi için çok teşekkürler. Paypal ile ödeme yapınca hemen para satıcı hesabına aktarılıyor değil mi? Satıcı parayı hesabına aldıktan sonra ortadan kaybolursa ne olur? O zaman parayı kim ödeyecek?[/quote] Rica ederim.Şimdi şöyle olacaktır: 1-Paypal kullanan bu kişi eğer paypal hesabını doğrulanmış(verified) bir hesap kullanıyorsa,parayı banka hesabına çekerse ve siz dispute açarsanız banka hesabı 0'a değil eksiye düşüyor.Böylece ödemek durumunda kalıyor.Size geri yolluyor 2-Unverified ise bildiğim kadarı ile hesabı bloklanıyor ve Paypal sizin yolladığınız parayı size geri ödüyor. Benim bildiklerim bunlar.Ebay'den 500 üzeri işlem yapmış bir satıcı hem paypal hesabını hem de ebay hesabını kaybetmek riskini pek almıyor ancak zaman zaman bu satıcıların hesabı hacklenebiliyor. Ben bu şekilde biliyorum yalnız teorik bilgiler.. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 11:43 | |
| - bvlgari demiş ki:
Rica ederim.Şimdi şöyle olacaktır: 1-Paypal kullanan bu kişi eğer paypal hesabını doğrulanmış(verified) bir hesap kullanıyorsa,parayı banka hesabına çekerse ve siz dispute açarsanız banka hesabı 0'a değil eksiye düşüyor.Böylece ödemek durumunda kalıyor.Size geri yolluyor 2-Unverified ise bildiğim kadarı ile hesabı bloklanıyor ve Paypal sizin yolladığınız parayı size geri ödüyor. Benim bildiklerim bunlar.Ebay'den 500 üzeri işlem yapmış bir satıcı hem paypal hesabını hem de ebay hesabını kaybetmek riskini pek almıyor ancak zaman zaman bu satıcıların hesabı hacklenebiliyor. Ben bu şekilde biliyorum yalnız teorik bilgiler.. Satıcının verified yada unverified olup olmadığını anlayabiliyor muyuz? Bu satıcı şu anda 54 satış yapmış. Power seller olsa hiç düşünmem. Onun için şüpheliyim. Çünkü oradan buraya kargo gelene kadar satıcı parayı alır ve kaybolabilir diye düşünüyorum. Bu konuda başka bilgisi olan arkadaşlarda yardımcı olurlarsa memnun olurum. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 20:17 | |
| Parayı yollarken kişinin verified veya unverified olup olmadığı paypalda yazar.54 bence de düşük bir sayı. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Saat alasım geldi. C.tesi 16 Ekim - 23:27 | |
| - bvlgari demiş ki:
- Parayı yollarken kişinin verified veya unverified olup olmadığı paypalda yazar.54 bence de düşük bir sayı.
Bvlgari tüm bilgiler için tekrar teşekkürler. Galiba bu riski göze alamayacağım. Sıfırına vereceğim paraya acımamda, bu sahte çıkarsa buna vereceğim paraya acırım. Uğraşması birde dert olacaktır. | |
|
| |
| Saat alasım geldi. | |
|