| Kurmalı otomatik saatler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
deka
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:13 | |
| bilgiler ve fotolar için teşekkürler canturkk | |
|
| |
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:14 | |
| Resimlerdeki saatlerde biri zenith digeride rus bir makinadir. Yorum size ait. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:15 | |
| Asil bu guzel sohbet icin ben sizlere tesekkur ederim. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:24 | |
| Evet Saatçi de saatlerden birinde iki farklı yağ olduğunu söyledi. ama gene de İsviçre saatlerine takılıp kalmamak mümkün değil. Arada dağlar kadar fark var. Demin Zenith taklidi bir rus makine var demiştiniz. Hangi kalibre olduğunu biliyorsanız söylermisiniz. Ayrıca hangi Zenith kalibre taklididir nereden öğrenebiliriz? Ben yazana kadar resimler gelmiş bile :-)) | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:30 | |
| 1.moskova saat fabrikası bir zenith kalibresininin birebir aynısını yaptığını ben de okumuştum. 1960dan önce ama. ama hangi kalibreyi kopyalayıp ve hangi kalibre numarası ile piyasaya sürgüğünü hatırlamıyorum. bir de isviçreye takılıp kalmamamk konusunda canturk ile aynı fikirdeyim. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:33 | |
| Yapmayın yaw, taklidi yapılan Zenith makine. Madem o kadar iyilerdi kendi kalibrelerini üretselerdi ya. Zenith dışında sırada daha 10 tane firma var kalibresi üretilecek. Taklit yapıldı diye başarılımı oldular. Ve o kalibrenin meşhur bir kalibre olması lazım ama hiçbirimiz bilmiyoruz. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:39 | |
| bilmiyorum tayfun abi sadece bir rus forumunda okumuştum. forum.watch.ru birileri yazmıştı. kalibre ismi de yazmıştı ama şimdi baktım bulamadım o sayfayı. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 11:41 | |
| Ben de feril feril arıyorum :-)) ama bir de şu var resimdeki kurmalı mekanizma zamanının tipik kurmalı mekanizması, araştırsak başka firmalarda da onun gibi ya da çok benzer mekanizma göreceğiz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler C.tesi 26 Eyl. - 21:15 | |
| - teng demiş ki:
- Yapmayın yaw, taklidi yapılan Zenith makine. Madem o kadar iyilerdi kendi kalibrelerini üretselerdi ya. Zenith dışında sırada daha 10 tane firma var kalibresi üretilecek.
Taklit yapıldı diye başarılımı oldular. Ve o kalibrenin meşhur bir kalibre olması lazım ama hiçbirimiz bilmiyoruz. :ok3: | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 4:15 | |
| - deka demiş ki:
- evet kısaca -eski-rus saatleri veya bunu çoğaltırsak,araç,silah vs.bunlarda estetik, konfordan ziyade akla dayanıklılık ve uzun ömür geliyor.
Evet buna ek olarak biraz da konu disi bisey anlatmak istiyorum. Amerikalilar uzayda da yazi yazabilecek bir kalem uretmek icin arastirmalara bir milyon dolardan fazla para harcamis ve ozel basincli cok komplike bir kalem imal etmislerdi. Ruslar da uzayda kullanmak icin ayni sorunla karsilasinca....... Kursun kalem kullanmislardi :kehkeh: | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 4:26 | |
| "Kursun kalem kullanmislardi "bunu okuyunca aklıma bazı film sahneleri geldi,adam siyah kuşak bilmem kaç dan,karşıdaki rakibe-düşmana göz dağı vermek,biraz da ısınmak için malum hareketlere başlıyor,sizde diyorsunuz rakibin hiç şansı yok,rakip ne yapıyor,silahı çekip ateşliyor ve iş bitiyor. :kehkeh: | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 4:33 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 9:52 | |
| yani ? Neticede Amerikalılar uzay yarışının galibi oldular ? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 11:53 | |
| Yahu amerikalılar demişken eski amerikan saatlerinden Elgin sahibi olan vaR mı aramızda? varsa paylaşın lütfen. Mete abi sende olmamış olmaz | |
|
| |
vervito
| |
| |
teng
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 19:43 | |
| Hem Japonik hem masonik, ayrıca 7 taşlı. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 20:37 | |
| Bu elgin nereden geldi? Bende bir tane kol saati var ama odada gomulu, bulmak gercekten zor, aradim ama henuz ele geciremedim. makinesi super dekoreli... | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 20:52 | |
| Zenith e benzeyen rus makinasinin kalibre numarasi B 2602 dir. Ruslarin Kendilerine ait en guzel saatlerden bir tanesi, Turkiyede otomatik kiran olarak adlandirilan makinadir. Otomatik kiran denmesinin sebebi otomatik rotorunun makinadan buyuk olmasi ve makinanin kasanin onunden cikarilmasi (tabi bizim saatciler makinayi cikaramayinca otomatik kismini zorlayarak kirdiklarindan dolayi, makinayi cikarmanin yolu otomatik rotorunun once sokulmesidir) Bu makina fotolarinida yollarim aksama (bu sefer resim boyutunada dikkat ederek) bayagi ince bir otomatiktir. Ayrica sizlerin serkisof markasi adi altinda gordugunuz cep saatlerinde 3602 numarali rus cep makina vardir. Yine ruslarin SU .... numaralari ile urettikleri bayan makinalarida mevcuttur. Zaman buldukca hepsine ornek fotolar yollamaya da calisacagim. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Paz 27 Eyl. - 21:47 | |
| Aha şimdi makineleri buldum. Çok yaşa.:-)) Makine Poljot değil Vostok 2602 imiş, ben nasılsa Poljot'tur diye Vostok'a çok bakmamıştım. Orijinal makine ise Zenith Calibre 40 imiş. Ancak otomatik makine nereden çıktı ?? Resmi olanlar ve konuştuklarımız kurmalı idi. Bu başka bir makine mi ? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Ptsi 28 Eyl. - 5:15 | |
| benim de kafam karıştı otomatik diye değil kurmalı diye biliyordum ben de. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Salı 29 Eyl. - 0:56 | |
| Size ilk bahsettigim makinalar kurmalidir. Yukarida resimleri olanlar. Otomatik olan baska bir makinadir ve ruslarin kendi yapimidir. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Salı 29 Eyl. - 1:49 | |
| | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Kurmalı otomatik saatler Salı 29 Eyl. - 1:54 | |
| | |