| Rumi Numunesi | |
|
+38tmr5555 BR-02 bstsn coste sandan bootsector Exern selcuk ytk cleric borahan asderty MrWrong Revoirnat Kerim_91 Azizim trilobid teng krytime movement34 mustafasuren qazokmubec vervito mehmedkaya christiano frown deka Akif kHanTW haspirin ofis celahir ekonomist GAREZ yusufduz egunns crazyhours watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 5:06 | |
| Bende mesaj üzerine "acaba atladık mı" düşüncesi ile geriye dönük "tanışma" mesajlarına baktığımda göremedim. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 10:28 | |
| yahu İzmir ses ver yok mu giden gelen | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 10:30 | |
| ses seda yok... alanlara sormak gerek... | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 10:32 | |
| valla direk numune izmir'e mi gelecek ben orasını da tam anlamadım. numunenin önce mete abiye geleceğini düşünüyordum ben, yanlış mı düşünmüşüm? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 4:15 | |
| Arkadaslar numune cikti ve su anda Izmirde valjoux arkadasimizda bulunuyor. Bir iki resim asagiya ekliyorum, fakat: -Kasayi refuze ettim, kasanin yapilisi cizdigimiz dizaynin disinda olmus, daha dogrusu arka kapak tarafi biraz banal olmus, benim istedigim tarzda olmamis, dolayisi ile saat kalin gorunuyor, ben arka kapagin kenarlara dogru egimli gelerek kasanin kolda takili oldugunda kenar cercevenin 2mm civarinda gorunmesini istemistim, neticede yaptigimiz saatin ruhu bu idi ama degisik yapmislar. Saat su anda valjoux arkadasimizda gorulebilir. -Kadrani da refuze ettim, zaten son birkac gundur bunun kavgasini veriyorum cunku ben kadrandaki indexleri aplike istemistim ama gelen numune sticker yani yapistirma, one surdukleri neden saat 4 hizasinda cok ince olan ara cizginin aplike olmasindaki imkansizlik oldu ama zaten ben en bastan orayi print yapabileceklerini belirtmistim, -numune parcalari ayri ayri yerlerden geldikleri icin parcalari valjoux arkadasimizda biraraya getirterek montajini ona yaptirdim, bu arada henuz makineleri almamis oldugumuz icin elde bizim orjinal monte edecegimiz top grade makine de olmadigi icin standart bir makine koydu ama orjinal saatlerimize top grade makine girecek. -Kurma kolu goze kucuk gelebilir (4mm cap ile jaeger'in aynisi) ama daha buyuk olursa bu sefer saatin ruhuna ve inceligine golge duser kanisini tasiyorum, siradan standart kurma kolu da koymak istemiyorum, bu durumda kurma kolundan kurarken ileride sikayetiniz olursa standart bir kurma kolu ile degisim yaptirabilirsiniz, ya da bu konuda bana fikrinizi soyleyin. -Resimlerdeki Kayis gecici takildi, bizim kullanacagimiz kayis hakiki deri kroko imitasyon veya hakiki devekusu olacak. -Yeni numune cikisi 1-2 hafta surebilir Isteyen Izmir'de valjoux ustamizda saati gorebilir ve hatta daha sonra istanbula da gondertebilirim ama bizim orjinal saatimizde farkliliklar olacak. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:06 | |
| Bütün forum uyumuş, hiçbir sevinç gösterisi yok ellerine sağlık watcher üstadım, şu anda renk uyumları, yani altın index ve kol üstüne çelik kasa, kahverengi kayış, tam olarak benim çelik kasada sipariş etmiş olduğum iki adedin formlarına uymakta. bahsettiğiniz konularla ilgili düşüncelerimi ilerleyen mesajlarda ayrıca yazacağım. ne diyeyim, elleriniz dert görmesin, watch, valjoux usta. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:08 | |
| bu arada her ne kadar son haliyle farklı olacağını belirtmiş dahi olsanız, saatin arkadan görünümünün resimini de koymanız mümkün müdür üstadlar? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:12 | |
| Saatin arka gorunumlu resmini yarin ekleyecegim. Ama makineye aldanmayin, bizim makinemiz cote de geneve dekorlu ve top grade olacak. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:18 | |
| Kadrandaki saniye cizgilerini %50 oraninda inceltme, Turksaat yazisini %30 oraninda inceltme ve biraz asagi kaydirma, rumi yazisini %30 oraninda kucultme ve inceltme tum saniye ve dakika cizgilerini siyahtan koyu kahveye cevirme (siyah cok baskin duruyor) 5 hizasindaki rakami da biraz duzeltme talimatlari da verdim.
En son watcher tarafından Salı 5 Tem. - 5:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:18 | |
| Bence bu numune olmasına rağmen çok güzel gözüküyor. Birde çekimler biraz yakın çekim olsa idi daha anlaşılır olurdu. watcher, valjoux ellerinize sağlık | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:24 | |
| Tesbitler ve refuze gerekçeleri yerinde olmuş, mevcut numuneyide yakın plan çekim isteriz. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:26 | |
| aplike index'ten kastın geçmeli olduğunu düşünüyorum yani indexlerin arkasındaki bir ta da iki çıkıntı vasıtasıyla kadrandaki uygun büyüklükteki deliği geçirilmesini anlıyorum. eğer ömürlük bir saat olacaksa bence de aplike olması en doğrusu olur, zira kullanılan sticker ne kadar sağlam olursa olsun bir süre sonra (15-20 yıl gibi) yapışkanlık özelliğini kaybedeceğini düşünüyorum, hatta kimyasalın özelliğine bağlı olarak önce sararacak, sonra da tutucu özelliğini kaybedip yapıştırdığı şeyleri bırakacak. gerçi roma ve mısırlıların yaptığı bazı yapıştırıcıların binlerce yıl dayandığı iddiaları var, ama bu tarz endüstriyel bir yapıştırıcı var mı bilemiyorum. ama kullanılan yapıştırıcı kaliteli olacaksa ve saatin ömrü boyunca atmayacaksa, zor da gelse kabullenebileceğimizi düşünüyorum, ingilizce deyimiyle deal-breaker olmamalı, yani olmazsa olmazı değildir diye düşünüyorum. saatin kalın gözükmesinin sebebi olarak kenarlarının fazla bombeli görülmesi. tam olarak bahsedilen görünüm şu olmalıydı: böyle bir tasarım istenmişti, bunu anlayamamışlar, bence işte bu deal breaker olur zira öyle polisaj gibi bir husus değil bu, saatin tam ruhuydu dediğiniz gibi. ben kurma kolunun büyüklüğünün bu şekilde kalmasından yanayım. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:30 | |
| Aplike olayı ile tasarımın inceliği olmazsa olmazlardan.Birde bilekde foto isterik. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:32 | |
| qazokmubec@ tesbitleriniz dogru Ben saatlerimizi torunlarimiza da birakalim istedigimden 20-30 yil degil cok daha fazlasini da hedefliyorum Yoksa gercekten sticker sistem 20-30 yil dayanabilir. Bu arada cizimlerim ve gonderdigim ornek resimler tami tamina sizin eklediginiz resim gibiydi, ama kendi kafalarina gore yapmislar ve tabi ki ben de refuze ettim, simdi yeni numuneyi bu bazda cikaracaklar, arka kapagi da vidali yapmislar halbuki ben vidali ve pasolu istemistim. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:40 | |
| hezarfende indexler nasıldı abi? onda da aplike miydi? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:48 | |
| bu arada su geçirmezlik 3atm mi yoksa 5atm mi olacaktı? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 5:49 | |
| rosegold numume? | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 6:05 | |
| 50m su geçirmezlik, denmiş orjinal mesajda, 5 atm oluyor galiba, ama bu saat takılıyken elimi yıkamadan önce kesin çıkarırım ben. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 6:11 | |
| hemen kayışa da geleyim, seçme şansımız olursa kroko desenli deri kayış yerine desensiz kahverengi devekuşunu tercih ederim. benim gönlümden geçen ise kahverengi üzerine altın kaplama deployant kayış olmasıdır. eğer seçime bırakılırsa, deployantımı kendimiz temin edip, ya da farkı olacaksa farkını verip taktırmak isterim.
gerçi klasik bir saate deployant olur mu, ondan da pek emin değilim.
fikirler? | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 6:19 | |
| ilk sayfadaki numunede daha net görülüyor kasa ben aslında lugların kuş bakışı görünüşünü çok beğendim,keskin ve net iniyor çok duruşlu ; hatta jaegerdekinden daha çok beğendim.Jaeger de böyle değil daha yumuşak iniyor...tabiki boynuzların biraz daha bükülmesinde hemfikirim düzelmesi gereken tesbitler çok yerinde acele yok | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 6:22 | |
| bir tane daha resim kasanın yandan görünüşü şöyle olmalıydı: | |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 6:29 | |
| Emeğinize sağlık Mete Abi ve Adnan Usta
Birkaç gün İzmir dışında olacağımdan Valjoux ustamıza uğrayamayacağım. Önümüzdeki Salı inşallah.
Çok merak ediyorum, tüm dostlar gibi.
Saygılarımla. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 8:57 | |
| - watcher demiş ki:
- Kadrandaki saniye cizgilerini %50 oraninda inceltme,
Turksaat yazisini %30 oraninda inceltme ve biraz asagi kaydirma, rumi yazisini %30 oraninda kucultme ve inceltme tum saniye ve dakika cizgilerini siyahtan koyu kahveye cevirme (siyah cok baskin duruyor) 5 hizasindaki rakami da biraz duzeltme talimatlari da verdim. Sen bu işi kaptın üstad | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 9:19 | |
| - qazokmubec demiş ki:
- bir tane daha resim
kasanın yandan görünüşü şöyle olmalıydı:
böyle bir şey çıksa ben kesin yamulurum sevinçten.. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 10:18 | |
| Çıkacak gözüküyor,üstat onun mücadelesini veriyor. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 11:04 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 5 Tem. - 21:43 | |
| -Kurma kolu gayet güzel tam not veririm -Değişiklik teklifleri çok yerinde -geçici de olsa kayış rengini sevmedim hiç, umarım siyah seçenek olur -Vay anasını Rumi de bitiyor | |
|
| |
trilobid
Mesaj Sayısı : 95 Kayıt tarihi : 04/11/10 Yaş : 54 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 7:48 | |
| Mete Bey veValjoux ustaya tüm emekleri için ayrıca fikirleri ile katkıda bulunan tüm arkadaşlara tteşekkür ederim. Numune refuze edilmiş olmasına rağmen saattin ruhundan bir şeyler yansıtıyor. Bileğimizde de çok güzel duracağını düşünüyorum | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 9:50 | |
| - watcher demiş ki:
- Kadrandaki saniye cizgilerini %50 oraninda inceltme,
Turksaat yazisini %30 oraninda inceltme ve biraz asagi kaydirma, rumi yazisini %30 oraninda kucultme ve inceltme tum saniye ve dakika cizgilerini siyahtan koyu kahveye cevirme (siyah cok baskin duruyor) 5 hizasindaki rakami da biraz duzeltme talimatlari da verdim. Ellerinize sağlık Üstad. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 10:21 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 10:42 | |
| | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 10:43 | |
| Çok güzel duruyor, jeager tadında . | |
|
| |
celahir
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 10:53 | |
| Pek güzel, Maaşallah diyelim. Üstad bu arada size de iyi tatiller. Gıyabınızda arkanızdan su dökeyim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 11:03 | |
| İyi yolculuklar derken, tadilat değişiklilerinin yerinde olduğunu söylemeliyim,ayrıca saniye kolunun genel yapı göz önünde bulundurulduğunda büyümesi pek mümkün gözükmemekle birlikte fotolara göre küçük gibi duruyor,gerçekde nasıl acaba? belki saniye çizgilerinin koyuluğu giderilince daha makul bir görüntü ortaya çıkabilir. | |
|
| |
kHanTW
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 11:05 | |
| Beklediğimiz zaman yaklaşıyor, umarım nihai ürün uğraşanların yorgunluğumuza değdi demesini sağlar... | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 11:40 | |
| hayırlı yolculuklar abi, güle güle gel. bence kenarlar incelince tadından yenmez olacak.bu gidişle şeb-i aruz'a yetişecek gibi duruyor saat | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 22:18 | |
| yoksa hala yazılmayan varmı bu saate! | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 6 Tem. - 22:50 | |
| Hezarfen misali, yazılmayanlar sonradan pişman oluyor, bu da öyle olacak gibi. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 7 Tem. - 4:53 | |
| şimdi hezarfen'ın numune aşamalarını okudum da, bir tuhaf oldum neyse ki rumi'ye yetişebildik. hezarfen'in sürecine baktığımda 15 haziranda montajlanmayan parçaların numunesi çıkmış, 10 ağustos'ta ilk montajlanan saat gelmiş, 10 ekim gibi tüm sahiplerine teslim edilmiş. bu vechile konuşursak, bir de kasanın ve kadranın dizaynını istediğimiz hale getirilmesi gerektiğini de gözönüne alırsak, allah'ın izniyle ekim başı gibi herşeyiyle teslim alabileceğimizi ümit etmek isterim açıkçası. bundan önceki bir tarih, benim için büyük bir süpriz ve bomba haber olacaktır. artık nefesleri tuttuk, günleri sayacağız. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 7 Eyl. - 23:38 | |
| Saat çok güzel olmuş. | |
|
| |
kHanTW
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Ptsi 12 Eyl. - 2:53 | |
| Sanırım bir aydır bu başlıkta pek hareket yok, balon da olsa bir iki haber duyurulsa keşke | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 2 Ekim - 8:05 | |
| az kaldı sabreden ermiş muradına ermiş... derler... | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 21 Şub. - 1:11 | |
| Guurbete gidenn doner mi donmez mi belli degil biliriiiiim ......... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 21 Şub. - 3:18 | |
| Gel vefasız, gel vicdansız Çağırmazdım acil olmasa Gel insafsız ah kitapsız Yanıyorum arzularınla Aynalarda gözyaşım var Ağladıkça yangın çıkar gözyaşlarımdan Aynalarda hatıralar Dayanamam firar eder aklım başımdan Kayahan | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 21 Şub. - 3:49 | |
| durum ne? son yazılanlardan bir şey anlamadım... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 21 Şub. - 4:07 | |
| e Watcher dedi ya, son durum :Aynalarda hatıralar | |
|