| Rumi Numunesi | |
|
+38tmr5555 BR-02 bstsn coste sandan bootsector Exern selcuk ytk cleric borahan asderty MrWrong Revoirnat Kerim_91 Azizim trilobid teng krytime movement34 mustafasuren qazokmubec vervito mehmedkaya christiano frown deka Akif kHanTW haspirin ofis celahir ekonomist GAREZ yusufduz egunns crazyhours watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Revoirnat
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 3:51 | |
| selamlar Rumi'nin an itibari ile hangi aşamada olduğunu aktarabilir misiniz? | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 3:56 | |
| üretim aşamasında olması gerek... numune çıkacak beğenilirse üretilecek diye tahmin ediyorum... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 4:27 | |
| - Revoirnat demiş ki:
- selamlar Rumi'nin an itibari ile hangi aşamada olduğunu aktarabilir misiniz?
1,5 haftadan beri numune gun gun kendini atiyor, sanirim hafta basi cikmis olacak, bu arada ben de 28 subatta urecimizin yaninda olacagim, eger numunede aksaklik yoksa hemen seri uretime start verecegiz, | |
|
| |
Revoirnat
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 5:32 | |
| | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 10:15 | |
| @revoirnat, foruma yeni katıldı arkadaşlar, benim adıma yazılan rumilerden biri kendisinin olur ilgisi o yüzden. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 23 Şub. - 11:15 | |
| Aramıza hoşgeldiniz sayın Revoirnat, şimdiden hayırlı olsun diyeyim. İnşallah aksilik çıkmazsa kolumuza takacağımız tahmini süre nedir sayın Watcher? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 0:48 | |
| - christiano demiş ki:
- Aramıza hoşgeldiniz sayın Revoirnat, şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
İnşallah aksilik çıkmazsa kolumuza takacağımız tahmini süre nedir sayın Watcher? Ben bu hafta sonu cin'e gidiyorum, iki hafta kalacagim, bana haftaya kadar bu sorunun cevabi icin musaade verin dostlar, oradaki yuzyuze gorusmeden sonra somut tarihler vereyim. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 0:59 | |
| lokantalarda dikkatli ol yemek istemiyeceğin canlıları yedirtmesinler... | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 1:17 | |
| - watcher demiş ki:
- christiano demiş ki:
- Aramıza hoşgeldiniz sayın Revoirnat, şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
İnşallah aksilik çıkmazsa kolumuza takacağımız tahmini süre nedir sayın Watcher? Ben bu hafta sonu cin'e gidiyorum, iki hafta kalacagim, bana haftaya kadar bu sorunun cevabi icin musaade verin dostlar, oradaki yuzyuze gorusmeden sonra somut tarihler vereyim. Müsaade her zaman sizin üstad,beni yanlış anlamayın lütfen.Siz numune tarihinin yaklaştığını belirtince heyecanlandım "zaman azaldıkça sabır azalırmış" sabrın azalmasındaki kastım kötü manaya yormayın sakın | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 1:23 | |
| Yok kardesim ne demek, zaten bunca zamandir sabrettiginiz icin hepinize tesekkur borcluyum. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 1:27 | |
| Bu kadar zahmetin altına karşılıksız girdiğiniz için o teşekkür bizim borcumuz üstad. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 1:32 | |
| | |
|
| |
MrWrong
Mesaj Sayısı : 317 Kayıt tarihi : 19/01/10 Yaş : 36 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 24 Şub. - 2:48 | |
| - christiano demiş ki:
- Bu kadar zahmetin altına karşılıksız girdiğiniz için o teşekkür bizim borcumuz üstad.
+1 | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| |
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 1 Mart - 8:07 | |
| 1-2 gune alevlenir hic korkma | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 7:36 | |
| eveeeettt, alevlemeye baslayalim, su anda burada saat sabahin 2.30'u, yatmadan once ancak bu kadar cekebildim ama muthis guzel, kolda durusu acaip zarif, yani arkadaslar, boynuz kulagi gecer hesabi, bu seferki hezarfeni de gecti diyebilirim. Ya cok guzel kolumda duruyor ve cikaramiyorum. Bu bir numune, kadranda bir hata var, marka ve model yazilari biraz yukarida kalmis, onlar asagi inecek, arka kapak yazilari henuz yok, rakamlar sticker yapmislar, eger appliqué yapsaydik minik bolumleri yapamazdik, dediler, ben de onlari yazi cizgi ile yapalim dedim ama guzel durmayacakti, ozellikle de stickerler de cok muhtesem duruyor, bozmak istemedim. Rakamlardan mavi olani monte ettirdim, muthis guzel, artik dondukten sonra da diger rakam renklerini de ceker eklerim, o zaman her birimiz istedigimiz rakam renklerini seceriz. rakamlar, celik, mavi ve rosegold renkteler. Altin kaplama saati ben cin'den donmeden once teslim edecekler. Fakat arkadaslar kasa dizayni muthis oldu, kolu bir sarmaliyor sormayin, ben binlerce saatten ve bu kadar yillik deneyimde koluma taktigim en konforlu ve zarif saat diyebilirim. Haydi fazla uzatmayayim, iste resimler: Bunlar da benden | |
|
| |
cleric
Mesaj Sayısı : 49 Kayıt tarihi : 09/11/11 Yaş : 43 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 7:43 | |
| üstad ben yazıyı okumadan resimlere geçtim.. ellerine saglık.. müthiş gözüküyor. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 7:45 | |
| Mete abi ellere saglik cok guzel duruyor yakindan gormeyi kola takmayi heyecanla bekliyoruzzz.. 5 rakami biraz ince olmus sanki
En son borahan tarafından Cuma 2 Mart - 7:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 7:50 | |
| Çok şık duruyor . Rumi yi kaçırsaydım eğer, kendimi affetmezdim .
En son krytime tarafından Cuma 2 Mart - 7:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 7:50 | |
| Gerçekte güzel duruyor, numuneyi gönder de biraz da biz ölelim.. | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 8:23 | |
| Çok güzel ,elinize ayağınıza sağlık watcher üstad. Aynı fikirdeyim teng üstadım,hatta Numune Vuslat Günü düzenleyelim ,Rumi felsefesine uygun olur :-)
En son yusufduz tarafından Cuma 2 Mart - 8:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 8:33 | |
| - teng demiş ki:
- Gerçekte güzel duruyor, numuneyi gönder de biraz da biz ölelim..
Cindeykene biraz takayim hahahaaaa Rose gold kasa da iki uc gune gelir elime, onun da muhtesem olacagina inaniyorum. Ama arkadaslar inanin kaciranlara uzulmek lazim, gercekten ben cok begendim. | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 8:33 | |
| Ay ayyyy.. Cok guzel gorunuyor yaa.. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 8:50 | |
| Çok güzel üstad,size ve projede emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 9:28 | |
| | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 9:33 | |
| | |
|
| |
selcuk
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 10:10 | |
| rumi gerçekten çok güzel görünüyor iyi ki 2 kasadan da almışım diyorum başta mete abi olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkürler ama avicenceye katılamadığım için de acayip üzülüyorum:((( | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 10:15 | |
| Güneş ufuktan görünmüş ki aman ne görünmek , bu projeye katılan herkes için seviniyorum . Gerçekten de saat bu sabırın ve azimin bekleyişin hakkını vermiş | |
|
| |
MrWrong
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 11:08 | |
| Resimler harika gözüküyor mete abi. Herkesin eline sağlık. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 12:08 | |
| harika hocam bu saat bileği okşar | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 19:01 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 20:59 | |
| Aynen bende, çok haklısın. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 2 Mart - 23:36 | |
| Mete abi proje yine süper. Ellerine sağlık... | |
|
| |
trilobid
Mesaj Sayısı : 95 Kayıt tarihi : 04/11/10 Yaş : 54 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 0:12 | |
| Mete bey ellerine sağlık çok güzel olmuş. | |
|
| |
cleric
Mesaj Sayısı : 49 Kayıt tarihi : 09/11/11 Yaş : 43 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 3:28 | |
| özellikle saniye kolundaki semazen görünmez diye tereddütüm vardı, pes dogrusu.. dönerken ne güzel duruyordur... buarada eski numunenin fotograflarına baktım da, akrep yelkovan daha inceymiş gibi geldi..
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 5:09 | |
| | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 5:12 | |
| Benim saniye kolundaki Semazen figüründen yeni haberim oldu ve yeni dikkatimi çekti.. Bu ayrıntı gerçekten müthiş olmuş Denecek söz kalmadı artık. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 5:21 | |
| Saniye kolu sizlere surprizimdi Ama bunu yaptirmak ve araya eklemek icin ne savas verdim bilemezsiniz Istemeyen veya begenmeyen zaten istedigi zaman saniye kolunu degistirebilir ama bunu hickimsenin yapmayacagina da eminim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 5:28 | |
| Saati dunden beri takiyorum, hatta bugun arkadasim hemen tum gun takti, ikimizin de duygusu saat eline aldiginda agir duruyor ama bilekte hic hissedilmiyor, muthis konforlu bir kasa oldu, cam safir ve duz cam kenarlara dogru cok hafif bombeli oldu ama bombeyi hissetmek icin elinizi ustunde gezdirmeniz lazim. Luglardaki hafif egim nedeniyle saat kolu sarmaliyor, arada hic bosluk gorunmuyor, derisi de kullandikca yumusuyor, tam kroko havasi var, karsidan bakildiginda cok zarif ve klas duruyorKadranda ufak tefek birkac duzeltme yapacagiz, Arka kapak pasolu, yani vida ile tutturulmus degil, kasa kenarlara dogru inceliyor ve yandan gorunusu cok cok ince, zaten saatin toplam cam ve arka paso dahil kalinligi cok ince. Maviler siyah ve mavi arasinda isiga gore gidip geliyor. Semazen'in donusu ise cok zarif... Yani dostlar cok basarili bir saat oldu. . | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 5:44 | |
| Mete Ağabey , böyle anlatıyorsun anlatmasına ama alamayanların ağzı sulanıyor. Saniye kolundaki semazenin dönüşünü çok merak ettim desem yalan olmaz | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 6:23 | |
| Kerim kardesim, diger alamayanlar icin de dusuk butceli biseyler yapmak istiyoruz ama her sey makine guvenilirliginde bitiyor, artik uygun bir cin makine vs ile bunu halletmeye calisacagiz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 7:08 | |
| Yelkovan az daha uzun olsa dahamı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum. | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 7:09 | |
| - watcher demiş ki:
- Kerim kardesim, diger alamayanlar icin de dusuk butceli biseyler yapmak istiyoruz ama her sey makine guvenilirliginde bitiyor, artik uygun bir cin makine vs ile bunu halletmeye calisacagiz.
Mete Ağabey , bu projeyi de ben bekliyorum inşallah. Öğrenci bütçesi ile bir projede bulunmaktan memnuniyet duyarım | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 8:05 | |
| @watcher http://www.turksaatforumu.com/t3630-kendi-saatini-imal-etmek-isteyenler-icin#65021bunu gördüğümden beri proje olması yönünde istek doğdu içimde.elde kalan kullanılmış yada kullanılmamış malzemelerle çeşitli kitler ve makina alternatifleriyle uygun fiyatlı birşeyler çıkarmı acaba.hem bir noktaya kadar saatin montajını öğrenir beceri kazandıktan sonrada daha değerli saatlere bilinçli müdahale ederiz hemde ucuz bir ürün olsabile kendi becerimizle topladığımız için farklı bir değeri olur ve eğitim almış oluruz.saat sevgisi yanında küçük teknik bilgilerle olgunlaşırız. kerim_91 arkadaşımızın dediği gibi öğrenci işi uygun birşeyler olur. ebay gibi bildiğimiz yada bilmediğimiz site ve ürünlerle tek tek almaklada uğraşmayız. | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 8:42 | |
| numuneyi gördüğümden beri yorum yapacak iki kelimeyi bir araya getiremiyorum.mete abi öyle bir anlatıyor ki ayaklarımda yerden kesildi.teşekkür minnet vs hepsi havada kalır.tüm övgüler başta mete abimize ve emeği geçen herkese olsun. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 10:05 | |
| Gerçeği her zaman fotolardan çok daha iyidir, fotolar böyleyse gerçeği nasıl olur bir düşünün. | |
|
| |
sandan
Mesaj Sayısı : 46 Kayıt tarihi : 22/12/10 Yaş : 50 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 10:15 | |
| İsteklerin hayat bulduğu müthiş bir saat olmuş, Allahın meyvelerini bile kıskandım nedense; saati ilk kuracağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Sağol Mete abi.. | |
|
| |
MrWrong
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 10:47 | |
| Kurma kolu hem abartılı olmamış - orantılı gözüküyor, hemde rumi yazısından sonra konyada ki yeşil kubbe'yi direk anımsatıyor. Çizimlerinde çok belli olmuyordu ama bence çok başarılı oldu. | |
|
| |
MrWrong
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 3 Mart - 10:49 | |
| Ayrıca kadrana başka bir şey eklense nasıl olurdu falan diyordum önceleri içimden. Ama resimleri görünce böylesinin çok daha güzel olduğunu farkettim. Beyaz bir sadelik mevlevi felsefesini daha güzel yansıttı. | |
|
| |
| Rumi Numunesi | |
|