| Rumi Numunesi | |
|
+38tmr5555 BR-02 bstsn coste sandan bootsector Exern selcuk ytk cleric borahan asderty MrWrong Revoirnat Kerim_91 Azizim trilobid teng krytime movement34 mustafasuren qazokmubec vervito mehmedkaya christiano frown deka Akif kHanTW haspirin ofis celahir ekonomist GAREZ yusufduz egunns crazyhours watcher 42 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 25 Mayıs - 20:08 | |
| Kadranlarin hepsini beyaz, indexleri (akrep yelkovan dahil) uc renkte yapiyoruz. | |
|
| |
kHanTW
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 26 Mayıs - 2:26 | |
| Çelik indeks mavi kollar diyecektim, dilim (klavyem ) sürmüş... | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 26 Mayıs - 19:43 | |
| "sürçmüş" diyecektin sanırım :-) .. heyecan yok. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 29 Mayıs - 20:18 | |
| porselene mavi indexlerde çok şık durur yine bizi kararsızlıklar bekliyor eline sağlık hocam | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Ptsi 30 Mayıs - 11:40 | |
| maviler çok hoş da.. rose gold kasaya gider mi ki? gitmez herhalde... çelik kasada ise tadından yenmez. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Ptsi 30 Mayıs - 19:36 | |
| yani kafa karıştırmak için değil ama çelik olarak alıp , aldıktan sonra kolları mavi de yapabiliriz basit bir işlem mavi kollar da çok pahalıya gelmez ... bir de bu fikir var şimdi haydi buyrun bakalım | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Ptsi 30 Mayıs - 20:00 | |
| kollar değide bu işleme mavi saniye kolu gidebilir ben bu 2 lemde kalıcağımı bildiğimde başta çelik 2 versiyonda da yazıldım sonra hesap bakiyemi dinlemek zorunda kaldım - crazyhours demiş ki:
- yani kafa karıştırmak için değil ama çelik olarak alıp , aldıktan sonra kolları mavi de yapabiliriz basit bir işlem mavi kollar da çok pahalıya gelmez ... bir de bu fikir var şimdi haydi buyrun bakalım
| |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 31 Mayıs - 22:49 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 31 Mayıs - 22:51 | |
| Bu foto aslı-orijinalimi,yoksa düşünülen mi bilmiyorum ancak çok hoş duruyor, ben yinede birinci planda saatin kurmalı olması nedeniyle kolay kurulabilir tarzda olmasını tercih ediyorum,görsellikde peşinden gelir.Bu tepe hem güzel hemde kolay kurmaya müsait gibi,yinede numunede denemek lazım.Her zaman söylediğim gibi eski bazı saatlerde tepe kurma yönünden zayıf kaldığı için kurmak işkence haline geliyor ve takmak istense de takılamıyor. Hörmetler.
En son deka tarafından Salı 31 Mayıs - 23:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 31 Mayıs - 22:56 | |
| boyutuda çok ideal görünüyor. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 31 Mayıs - 23:08 | |
| Bu asli yani orjinal yapilan ve saatimize ait son hali parca, aslinda tepe kismina turkuaz tas veya mine dusunmustum ama yillar icinde tas duser, mine atar diye vazgectim, kenar kolon yuvarlaklarini yapmak icin disler biraz yuvarlak oldu ve kurma sirasinda terleyince elden kayma yapar gibi bir endise tasiyorum, ama disleri de keskin yapsaydik bu sefer kubbeye benzemezdi, bu kayma olayina care olarak kurma kollarini satine yaptiracagim, kasanin kalan kismi parlak ama kurma kolunda parlak polish'ten vazgecebiliriz. Ucunun sivriligini yapmadim cunku kullanim sirasinda kola batar diye dusundum. Kasada da yuvaya oturuyor, boylece kurma kolunun mili de korunmus oluyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 31 Mayıs - 23:15 | |
| Aslı bu olduğuna göre, bence mükemmel, ben çok beğendim,kurulma sorununa dediğin durum çözüm olabilir veya kısmen sivrileştirilebilir,artık hangisi amaca en iyi hizmeti edip güzel olacaksa o olsun derim. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 0:04 | |
| arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,lütfen gülmeyin,cahilliğimi bağışlayın şimdi saatimiz kurmalı,peki kurarken sonuna kadar mı kuruyoruz yoksa belli bir tur mu çeviriyoruz?Cevaplarsanız memnun kalırım, saygılarımla... | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 0:44 | |
| ben kurmalı saatimi sanki yarıştaymış gibi kurardım.parmaklarım görünmez tepenin narinliğine bakmadan çamaşır makinasının kazanı gibi lambur lumbur çevirirdim.tabiki sonuna gelincede sert bir şekilde kurma işlemi bitmiş olurdu. sıradan bir saat için çok sorun olmasada en belirgin zararı tepenin renginin değişmesi olur böyle bir kullanım tarzında.saat hala çalışıyor ama bir kaç ay içinde bakıma gidicek 5-6 yıllık bir kullanım süresi 27 yıllık toplam ömründe neler olmuş ortaya çıkacak.
ama buradan öğrendiğime göre çok sakin bir şekilde okşar gibi tek yöne değilde her iki yöne tepeyi çevirerek kurmalı.bu şekilde olduktan sonra sonuna kadar kurulması dayanması sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum.acil durumlarda da bir iki tur çevirerek hayat vermekte günü kurtarır.
videolardan birinde dediğim şekilde kurma yapılıyordu sıfır bir otomatik için.rumi'yede böyle davranmalı galyana gelip hızlı kurmamalı bence.eski alışkanlığımın devam ettiğine eminim bu beni bayağı zorlayacak.o bakımdan nos olarak bile saklamak geliyor aklıma. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 1:29 | |
| okşar gibi kurulur kurmalı saatler çok zorlamadan.. sonuna geldiğini anlayınca iş işten geçmemiş olacak tabi yavaş yavaş kurup sonuna kadar kaç turda geldiğini hesaplayıp onu rezerv süresine bölüp çıkan sayıyı iki ile çarpınca çıkan sayının dörtte biri kadar kurmalı fazla kurmamalı yani.. önemli iş bu dikkat edelim lütfen | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 1:34 | |
| kurma kolu gayet başarılı ve hoş ... peki selimiye ,sultan ahmet ,çifte minare gibi temaları uygulamaya geçirirsek nasıl halledeceğiz edeceğiz bu kurma kollarını ? | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 1:44 | |
| Ofis ve Crazyhours arkadaşlarım,Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 2:06 | |
| - crazyhours demiş ki:
- kurma kolu gayet başarılı ve hoş ... peki selimiye ,sultan ahmet ,çifte minare gibi temaları uygulamaya geçirirsek nasıl halledeceğiz edeceğiz bu kurma kollarını ?
minareli projelerde bijon anahtarı tarzi bir aparatla tepeye minare süsü verilebilir.aparat çıktığı zaman tepesiz görüntüsüyle merak uyandırır.aparatı 4 ile çarpıp 2 ye bölüp kare kökünü eklediğimizde tükenmez kalem boyutuna gelen kurma kolunu cebimizde rahatlıkla taşırız.tepesine hilal koyarsak onunlada kordon değişim bareli olmuş olur.şerefesine bir lup yerleştirirsek tadından yenmez.çifte minere gibi marjinal bir olaya girersek ikinci minareyi arka kapak açma çakısı şeklinde tasarlatabiliriz.yalnız onun tükenmez kalem boyutuna gelmesi için çarpanları değişir.şimdi onu hesaplayamadım. | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
ofis
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 3:27 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 4:58 | |
| "minareli projelerde bijon anahtarı tarzi bir aparatla tepeye minare süsü verilebilir.aparat çıktığı zaman tepesiz görüntüsüyle merak uyandırır" bu hoşuma gitti, böyle olunca tepeyi de büyükçe istediğimiz gibi tasarlar, cebimizde taşırız. | |
|
| |
ekonomist
Mesaj Sayısı : 98 Kayıt tarihi : 06/03/11 Yaş : 37 Nerden : İstanbul/Diyarbakır
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 5:49 | |
| Ne tuhaf fantezileriniz varmış yahu Bu arada çok anlamam ama benim de hoşuma gitti kurma kolu, şaka maka bu ayın sonunda alıyoruz Rumileri değil mi? son kısmı yazarken bile heyecanlandım yav. | |
|
| |
egunns
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 7:37 | |
| | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 12:45 | |
| merhaba arkadaşlar, forumu çok geç keşfetmiş birisi olarak rumi'ye bu saatten sonra katılımcı alıp alamayacağınızı sorabilir miyim? yoksa bir sonraki saat projenizini beklemeliyim.
off topic bir soru için şimdiden özür diliyorum.
iyi saatler, | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 14:26 | |
| Cevap vermek haddime düşmez ama ben de sizin gibi yeni katılıp ödemeyi yaptım,heyecanla bekliyorum.Üstadlar gerekli yönlendirmeyi yapacaktır özel mesaj atarsanız ya da başlıklardan anlayacağınız üzere gerekli bilgiyi bulabilirsiniz. Hoş geldiniz | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 19:07 | |
| - qazokmubec demiş ki:
- merhaba arkadaşlar,
forumu çok geç keşfetmiş birisi olarak rumi'ye bu saatten sonra katılımcı alıp alamayacağınızı sorabilir miyim? yoksa bir sonraki saat projenizini beklemeliyim.
iyi saatler, bu sayfadan boş numara seçerek talebinizi iletirseniz daha net cevap alırsınız. http://www.turksaatforumu.com/t2160-liste1-celik-kasa-rumi-alici-listesi | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 20:03 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 20:21 | |
| - qazokmubec demiş ki:
- merhaba arkadaşlar,
forumu çok geç keşfetmiş birisi olarak rumi'ye bu saatten sonra katılımcı alıp alamayacağınızı sorabilir miyim? yoksa bir sonraki saat projenizini beklemeliyim.
iyi saatler, Listeye bakın,istediğiniz numarayı bildirin, yazalım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 1 Haz. - 22:05 | |
| - ekonomist demiş ki:
bu ayın sonunda alıyoruz Rumileri değil mi?
Sevgili ekonomist, son odemelerin akisina bagli olarak bu tarih ortaya cikacak, ama her halukarda son odemesini yapanlar icin temmuz baslarinda makineleri alacagiz, ardindan montaj ve gonderim suresi var. Artik kesin tarihler vermekten kaciniyorum cunku hakimiyetim altinda olmayan bir suru parametre devreye giriyor. Mesela odemelerin akisi gibi diger yandan da kadranda birtakim seyleri refuze ettim, bunlari duzeltecekler, mesela kadrandaki rakamlar sticker usulu yapilmis, bunun nedeni bazi rakamlardaki ince cizgiler, ben bacakli ve gecmeli index'ler siparis vermistim ama bunu ince cizgiler oldugu icin yapamamislar ve sticker yapmislar, bunun uzerine ben yine bacakli ve gecmeli indexlerde israr ettim, aradaki ince cizgileri de print edin dedim, yine saniye ve dakika cizgilerini cok sevmedim, bunlari inceltiyor ve renklerini siyahtan koyu kahveye ceviriyorum, yazilar hem buyuk ve baskin hem de koyu olmuslar, yazilari hafif kucultup rumi yazisini inceltip rengini de biraz actiriyorum, kadranin alt rengi zaten emaye olarak yapiliyor bu guzel oldu, Kasanin arkasinda camin ic tarafinda sizlere kucuk bir surpriz hazirladim ama bu numunede olmayacak ancak bitmis saatlerde gorulebilecek, yine numune icin kullanacagim makine esas dekorlu makine olmayacak, esas dekorlu makineden elimde yok, kendi makinelerimizi de ancak toptan alacagiz. Bunun icin de odemelerin adetine gore alacagim. Kayis ve ambalaj kutusu sorun degil ikisi de mumkun oldugunca hos olacak, final maliyete gore de kayisin deri cinsine karar verecegim, mumkun oldugunca devekusu veya kroko yapmak istiyorum, ambalaj kutusunu artik onceden dusundugum gibi cok cok ozel olmasindan vazgectim. Ana agirligi saatin kendisinde tutmak istiyorum, kayisi da ust duzey bir kayis yapabilirsek cok mutlu olacagim. Bu arada metal kayis opsiyonu da planlamistim, henuz bunun olabilirligi konusunda cok emin degilim, metal kayis yapinca uzerinde logo olmasi gerekiyor yoksa logosuz metal kayisin hic bir anlami yok ama logolu kayis yaptirinca araya zaman, fiyat gibi unsurlarin girmesi yaninda en az 1000 adet yaptirmak gibi bir sorun da ortaya cikiyor. Aslinda ilk bastaki dusuncem aradaki farki kendim karsilayip daha sonraki yapilabilecek saatlerde de kullanmakti ama gecen surede benim de bu farki karsilama konusunda sikintilarim olustu, zaten kasa adeti konusunda aradaki farki ustlenmis durumdayim ama yine de belli olmaz bakarsiniz yarin buyuk bir mermer siparisi alirim o zaman bu soylediklerim gecersiz kalir . | |
|
| |
ekonomist
Mesaj Sayısı : 98 Kayıt tarihi : 06/03/11 Yaş : 37 Nerden : İstanbul/Diyarbakır
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 2 Haz. - 0:44 | |
| @watcher
Saatlerin en ince detaylarına kadar mükemmel olması için ne kadar çaba sarfettiğine hepimiz şahidiz abi, işe koyduğun maddi destek bir yana, emeğinin hakkını hiç ödeyemeyiz. Saatlerin teslimatı konusunda benim yanlış anlamam, ödeme konusundaki mesajda da haziran sonunda makine alımını yapıp montaj işlemlerini başlatacağını söylemiştin, algıda seçicilik işte ben haziran sonundan sonrasını kendi kafamda bambaşka algılamışım. Olsun, Temmuz ortası, sonu çok da farketmez, hele sağ salim alalım da saatlerimizi. Bir de saatin maliyetindeki artışları bizlere yansıtabilmelisin bence. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Perş. 2 Haz. - 1:05 | |
| Sevgili ekonomist, Saatin maliyetinde artis yok, saatlerimiz kutu kayis dahil 300€'ya malolacak, bu rakamin icinde kalmasi icin biraz kutu tasarimindan, yedek metal kayistan ve deri cinsinden (yani kroko degil de devekusu veya sadece deri) fedakarlik yapacagiz yoksa adet basina maliyet artisi olmayacak. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 26 Haz. - 9:54 | |
| niyet ettim rumi'nin numunesinden haber almaya... küçük bir foto olursa tadından yenmez. allah sabır versin hepimize. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 1:22 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 1:26 | |
| geçmiş ola çoktan bitti ( tasarımın son hali o... ) kadran tamiri ve modifiyesi yapan birine verirsin Türksaat logosunu silebilir... bence bu şekilde daha iyi... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 2:52 | |
| Numune bugun yarin izmirde olacak sen halen tasarimda kaldin kardesh | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 3:17 | |
| Müthiş bir haber! Dört gözle bekliyoruz | |
|
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 7:44 | |
| konyalı olarak bu saati alamadığım için üzülüyordum numuneleri her gördüğümde üzüntüm daha da çok artıyor . saati alanlara hayırlı olsun | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Salı 28 Haz. - 10:13 | |
| merak etme frownma bu 2.proje watcher ın ustalık dönemi kılı kırk yarmasa saatler 2 ayda bilekteydi zaten | |
|
| |
mehmedkaya
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Çarş. 29 Haz. - 22:17 | |
| - mustafasuren demiş ki:
- konyalı olarak bu saati alamadığım için üzülüyordum numuneleri her gördüğümde üzüntüm daha da çok artıyor . saati alanlara hayırlı olsun
mustafa abi foruma dönmüşsünüz rumi yi merak etme gelince yine görüşürüz. | |
|
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 1 Tem. - 1:31 | |
| - mehmedkaya demiş ki:
- mustafasuren demiş ki:
- konyalı olarak bu saati alamadığım için üzülüyordum numuneleri her gördüğümde üzüntüm daha da çok artıyor . saati alanlara hayırlı olsun
mustafa abi foruma dönmüşsünüz rumi yi merak etme gelince yine görüşürüz. evet döndüm tabiii numuneler çok güzel sanada hayırlı olsun | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 1 Tem. - 3:54 | |
| | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Cuma 1 Tem. - 3:56 | |
| ben de ilk öyle düşünmüştüm ama mustafa bey galiba resimleri görülen kadran numunelerinden bahsediyor, montajlanmış numuneden değil | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 2 Tem. - 3:27 | |
| arkadaslar muhtesemsiniz,,projeleriniz cok sahane ,dikkatle takip ediyorum sizi,,diger saat prjenizin icinde olmak isterim, ayrica saat parcalari,safir cam,mekanizma ve her turlu yedek parca konusunda yardim ihtiyaci duyarsaniz,elimden geleni hic karsilik beklemeden yapmak isterim,hongkong ve cinde saat uretimi yapmaktayim saygilarimla | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi C.tesi 2 Tem. - 3:51 | |
| foruma hoşgeldiniz.. dilerseniz Tanışma bölümünde kendinizi yeni bir başlıkda tanıtabilirsiniz. Hoş duygularınız ve yardım teklifiniz için minnettarız.. Açacağınız başlıkda çalışmalarınız hakkında da daha geniş bahsederseniz çok seviniriz. | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 4:34 | |
| bir tane tanisma basligi actim ama saniyorum gozukmuyor | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rumi Numunesi Paz 3 Tem. - 4:53 | |
| Tanışalım bölümüne girip orda Yeni Konu butonuna basacaksınız... | |
|