| Bugün kolunuzda hangi saat var ? | |
|
+42parabellum p08 taskinuslu krytime Drao donjohnson mehmettt haspirin Mehdi002 aaltindeger cowboy kelby mertk sifujack crazyhours zolaxx austun silver ooomegaa bumblebee okyanus57 porter pulka borahan ggkhann dslrman twillightzone 2FAST4U MortingenStrasse M.Ali Sade canturk Axiaziz certus watcher tag_ci solestar barett egunns forbidden Polemik_ deka ertay teng 46 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 0:40 | |
| Yassı butonla kuramazsın ki ? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 0:41 | |
| Sanırım krono butonlarını kastetdi,aslında bu tarz butonlar tam bir klasik. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 0:41 | |
| Hayir ama kronolari calistirabilirim | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 1:57 | |
| abi bunu ben bizler için söylemedim zaten biz zaten kurarız ama saati kurmalı olupta saatin kolunda olduğunu unutan insan bence aşırı derecede fazladır - teng demiş ki:
- Hay allah desenize koskoca İsviçre saat endüstrisi power göstergelerini yanlış saatlere yani otomatiklere koyuyor.
Yani orada 200 küsur şirket var, nasıl böyle bir aptallık yapıyorlar anlamadım.İyi ki farkına vardınız yani. Haber verin de düzeltsinler garibanlar. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 2:07 | |
| biliyorum, ben de senin için söylememiştim. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 3:16 | |
| onca eleştirilen isviçre saat endüstrisi anında "koca saat endüstrisi" oldu (ki öyledir) hmmm biz yine de bi iki örnek verelim bakalım kimi şaşırmış işe yaramaz saat endüstrisi liderlerinden. kurmalı olup rezervi gösteren önde gelen çin firmaları bu bi breguet olmasın sakın? (7027BB) vacheron constantin rezervi gösterdiği yetmiyormuş gibi de haç var üzerinde |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 3:47 | |
| Bu noktada İsviçre saat endüstrisinin neden eleştirildiğini anlamamışsınız. Bir şeyin eleştiriye açık olması başka şey kocaman olması başka şey. Abd yi de eleştiriyoruz ama büyük bir devlet olduğunu da atlamıyoruz.
2 tane kurmalı rezervli saat göstermek, neticeyi değiştirmez. Power reserveyi otomatik saatlere yapıyorlar, bunu da tartışacaksak ben yokum siz devam edin. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 3:50 | |
| ben tartışmıyorum böyle bir şey yok dediniz ben de var diyorum. iki tane de değil ayrıca her markada nerdeyse bir tane vardır mesela cok severim ben bu saati |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 3:53 | |
| Yok demedim power reserve yi otomatik saatlere yapıyorlar dedim. birkaç tane kurmalı saate power reserve yapmaları istisnalar kaideyi bozmak çizgisinin içinde kalır. bu Maurice yeni mi ? | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 3:58 | |
| ben de bunun manasız oldugunu söyledim, ki hala da öyle düşünüyorum.
otomatik bir saatte power reserve şovdan öte bişey degildir diyorum. ama siz hemen arkanıza koca isviçre saat endüstrisini ve "çoğunluğu" aldınız.
ben de onlar da zaman zaman "şasırıyorlar" demek istedim?
ayrıca kendilerini istisna addedip bir kenara atmak da hic adil değil.
neyse hiç olmasa forumu takip eden bazıları da kurmalı saatlerde de power reserve olduğunu öğrenmiş oldu.
ve bu maurice 2009 çıkışlı sanıyorum. |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| |
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 4:36 | |
| @ cowboy
hocam saatin güzelmiş, ama ben asıl çapını merak ettim? 45-46 gibi duruyor | |
|
| |
cowboy
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 4:37 | |
| kelby saat 42mm | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 4:37 | |
| şov amaçlı olduğunu söyledim ama şov amaçlı kullanılmasının kötü bir şey olduğunu söylemedim!?
neden yanlış anlaşılıyorum acaba?
bizim genlerimizde olan bir şey sanırım. bir şey eleştiriliyorsa "kötü" olarak da görülüyordur.
hayır efendim böyle bişey yok.
ben de bahsini ettiğiniz 2000 metre su gecirmezliği olan bir saate sahibim ve yüzme dahi bilmediğimi söylemiştim saat incelemesinde?!.
ayrıca cronograph saatim de var ve cok nadir artizlik olsun diye de yemek yaparken kullanırım kendimle dalga gecerim?!
"dün" (10 03 2010) tv de "apollo 13" vardı eleman dünyaya dönerken harbi harbi manuel kullanmak zorunda oldukları uzay aracları icin saatinin kronometresini kullandı (moonwatch?)
artık bu içi boşalmış "klasik" tartışmayı burada tekrarlayacak değilim! |
|
| |
cowboy
| |
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 4:57 | |
| Sonuçta deka'nın dediğine geliyoruz; herkes durumu ihtiyacına göre değerlendiriyor. Otomatik saatte kalan güç göstergesinin şovdan ibaret olduğu düşüncesine katılmak benim için mümkün değil. Sadece bir tane otomatik saatim var; özellikle evde olduğum zamanlar kolumda saat olmaz ve saatte ne kadar güç kaldığını kestiremediğim için sizin nadir olarak değerlendirdiğiniz otomatik saatin durması olayı benim için sıkça olabilecek, olağan bir durumdur. Bu durumda kalan güç göstergesinin varlığı benim için kesin bir ihtiyaçtır. En azından sürekli saat ayarlamak istemiyorsam gücün azaldığı zamanlar saati kullanmamak yerine kullanmayı tercih edebilirim. Kurmalı saatte kalan güç göstergesi olmasını zaten yadırgamıyorum, artı bir özelliktir, ama kurmalıyı istediğim zaman gönül rahatlığıyla kurabilir ve eksik gücünü tamalayabilirim. Benim için otomatikteki kadar önemli bir ihtiyaç değildir. İsviçre saat endüstrisi veya dünya saat endüstrisi ne yönde olursa olsun, nasıl saat yaparsa yapsın benim ihtiyacım ve düşüncem bu şekildedir ve buna göre tercihlerimi belirlerim. Ama tabi ki herkesin düşüncesi, ihtiyacı ve beklentisi farklı olabileceği için bu konuda kesin bir doğru bulmaya çalışmak doğru olmaz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Perş. 11 Mart - 10:24 | |
| Demek ki her ikisinede ihtiyaç hissedenler varmış, bunuda gerekçeli anlatmışlar, olay bu kadar basit gözüküyor. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 0:41 | |
| | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 2:47 | |
| 1960 lardan kurmalı omega.. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 2:58 | |
| Omega cok cici | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 3:20 | |
| teşekürler.. ama sizin bahsettiğiniz gibi saat çok küçük.. çok sevdiğim bir saat olmasına rağmen senede ancak 1-2 kere takıyorum benim bilekte 19 civarı hiç olmuyo yani | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 3:29 | |
| evet yine de 36-39mm iyi de 30-33mm hic olmuyor, ama aslinda hersey aliskanlik meselesi. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 4:23 | |
| watcher kesin zenithi iyi bir bakımdan geçirmişsin..bu ne temiz duruş | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 4:30 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 4:48 | |
| Cap : 37x37mm temiz duruyor cunku o bir NOS | |
|
| |
okyanus57
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Cuma 12 Mart - 10:26 | |
| | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 22:54 | |
| Sizce 19-20 cm lik bilek çevresi için kaç mm çaplı saatler ( tepe hariç ) idealdir arkadaşlar | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:00 | |
| Bu saatine göre değişir denemekde yarar var ancak bence 43-44-45mm. saatler uygun olur diye düşünüyorum, eğer büyük boy seviyorsan, biraz daha çıkabilirsin. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:03 | |
| Teşekkürler. Soruyu şu şekilde de sorabiliriz: IWC Big Pilot tarzı 46 mm veya MiesterSinger 52 mm tarzı büyük saatleri taşıyabilmek için kaç cm'lik bileğe ihtiyaç vardır? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:10 | |
| Deneyen arkadaşlar cevap verse daha doğru olacak, genelde bilek ölçüleri ile ilgili bilgi ve standartlar olmadığı için yorum yapamıyacağım,önceki mesajına cevap vermem ise kendi bileğim ve bana giden maksimum saat ölçüsünü göz önüne alarak yorum yapmıştım.Son sorunu ise konunun merkezinde sen olduğun düşüncesi ile sana göre şöyle yorumlayabilirim, big pilotun sana uygun olacağını, ancak 52mm lik saat için ise mutlaka denemen gerektiğini, söyleyebilirim. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:14 | |
| - deka demiş ki:
- Deneyen arkadaşlar cevap verse daha doğru olacak, genelde bilek ölçüleri ile ilgili bilgi ve standartlar olmadığı için yorum yapamıyacağım,önceki mesajına cevap vermem ise kendi bileğim ve bana giden maksimum saat ölçüsünü göz önüne alarak yorum yapmıştım.Son sorunu ise konunun merkezinde sen olduğun düşüncesi ile sana göre şöyle yorumlayabilirim, big pilotun sana uygun olacağını, ancak 52mm lik saat için ise mutlaka denemen gerektiğini, söyleyebilirim.
teşekkürler deka, big pilotu ilerisi için düşünüyorum ama 52 mm lik saat zaten hiç düşünmüyorum çok büyük olunca hoşuma gitmiyor, soruyu sorarken biraz da 51-52 mm lik büyük saatlere hevesli olan arkadaşların aklında bu soru olabilir diye sormuştum. Zevkler farklı olabiliyor çünkü. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:24 | |
| - mehmettt demiş ki:
- Teşekkürler. Soruyu şu şekilde de sorabiliriz: IWC Big Pilot tarzı 46 mm veya MiesterSinger 52 mm tarzı büyük saatleri taşıyabilmek için kaç cm'lik bileğe ihtiyaç vardır?
Bileginiz oldukca kalin, bu bilekte 40mm ustu her saat takilabilir, benim diyebilecegim ideal olculer 43mm ve ustu derim, hatta 52mm bile takabilirsiniz. Ama saatin capi'nin buyuk olmasi yetmez, boynuzlarin egimi de onemli. 42-45mm cap'a kadar boynuzlarin egimi ne olursa olsun, sikintiniz olmaz, ama daha yukarilari icin lug'larin egimi ve saatin konforu cok onemli, boyle saati mutlaka denemeniz gerekiyor, maistersinger'in bu buyuklukteki cap'ini hic denemedim, bu nedenle somut birsey soyleyemiyorum, ama big pilot tarzi her turlu saatte sikintiniz olmaz. Bilek kalinligina gore bazi saatler gitmeyebilir ama 52mm bir saati cok ince bilekli birisi bile tasiyabilir, bunun icin bilek kalinligi bir olcu degildir, benim kizkardesimin bilek kalinligi simdi yaptigim olcume gore 15cm ve kolundaki benim hediye ettigim saat 47mm pilot, ve uc yildir cok buyuk bir keyifle takiyor, bu saati verdigimden beri baska saat takmiyor. Her saat her bilege uymayabilir, benim bilegimin dis tarafindaki kemik oldukca cikintili, her saat olmuyor ve bilekte kayma yapiyor cunku bilegim oldukca kare duruyor, bugune kadar koluma taktigimda muthis konfor hissettigim ve hic kaymadan duran ve cap'i 40mm veya ustu simdilik iki saat hatirliyorum, biri tag heuer grand carrera (40mm) digeri de bizim forum saatimiz (43mm). | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Paz 14 Mart - 23:45 | |
| Grand carrera 43mm. değil mi?, oto kronolu klasik carrera 41mm. grand ise 43mm. benim bildiğim. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 15 Mart - 5:06 | |
| Arkadaşlar ilginize çok teşekkürler, bu konu eminim ki internet üzerinden saat almak isteyen arkadaşlarımızın da kafasını baya kurcalamıştır, hem bana hem de arkadaşlarımıza bir fikir verdi yorumlarınız. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 15 Mart - 8:54 | |
| bende watcher gibi lugların önemine değinmeden edemeyeceğim, boynuzların kalınlığı inceliği genişliği kısalığı uzunluğu eğim oranı esas kriterdir benim için..ve bu kriter hemen oluşamıyor, yüzlerce saat denedikten sonra yavaş yavaş anlıyorsun bileğe takınca bileğine uygun veya olmadığını...tabiki kasa dizaynı da ayrı bir boyut..ama hepsi zincirin halkası | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 15 Mart - 8:56 | |
| grand lar 40-42-43 diye gidiyor..çap arttıkça fiyatta katlanıyor...40 lıklar 4 bin ve yukarısı..43 ler 7 bin ve yukarısı - deka demiş ki:
- Grand carrera 43mm. değil mi?, oto kronolu klasik carrera 41mm. grand ise 43mm. benim bildiğim.
| |
|
| |
aaltindeger
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? C.tesi 20 Mart - 2:11 | |
| Güzel gözüküyor, hayırlı olsun, özellikleri (makinası,çapı vs.)nedir? maliyeti ne oldu? | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? C.tesi 20 Mart - 2:20 | |
| hanıma hediye olsun diye alışveriş saati sitesinden %70 indirimle 208 liraya mal oldu, sitede bayan saati olarak görünüyo, ama saat bal gibi erkek saati.. safir cam, rose gold kaplama ve malesef pilli.. takar takmaz burnumun ucunda bir sivilce çıktı.. | |
|
| |
Misafir Misafir
| |
| |
Mehdi002
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Ptsi 5 Nis. - 0:12 | |
| bu sali kolmumdaki saat oris artelier automatic chronographe Brand : ORIS Collection : ARTELIER Model : 676 7547 4054MB Style : ORIS ARTELIER CHRONOGRAPH Movement : Mouvement : ETA Cal. Cal ETA. 7753 27 jewels Swiss Automatic (Powered by wrist movement) . 7753 27 rubis suisse automatique (Powered by poignet mouvement) . Functions: Fonctions: Date calendar, window display. Date calendrier, affichage de la fenêtre. 12 hr, 30 min, 60 sec registers chronograph. 12 h, 30 min, 60 sec chronographe registres. Case : Affaire : Highly polished finish. Solid Stainless steel . Très poli. Solid en acier inoxydable . Crown : Couronne : Traditional style Pushbuttons. Boutons de style traditionnel. Crystal : Crystal : Sapphire. Sapphire. Flat profile. Profil plat. Dial : Dial : Black color. Couleur noire. Guilloche texture. texture guilloché. Applied polished Yellow color markers. Applied poli des marqueurs de couleur jaune. Luminous 5 minute markers/dots. Luminous 5 marqueurs minute / points. Hands: Mains: Steel color. la couleur de l'acier. Luminous filled. Luminous remplis. Case Back: Fond de boîtier: Screw-on style ( held by screws ). Observation crystal . Vis-sur le style (tenue par des vis). cristal d'observation . Band : Band : Combination satin/polished finish. Combinaison satin / poli. Solid Stainless steel. Solides en acier inoxydable. Bracelet width 22mm. 22mm Bracelet largeur. Clasp : Fermoir : Butterfly style ( hidden deployant ), center opening, with spring release. Butterfly style (caché déployante), ouverture du centre, avec dégagement de printemps. Water Resistance : Résistance à l'eau : 30m/99ft/3atm. 30m/99ft/3atm. Case Size : Dimensions de la caisse : 44.50mm. 44.50mm. 15.00mm. 15.00mm. Warranty : Garantie : 2 years Factory Limited. 2 Factory Limited année. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:03 | |
| güzel saat, fakat butonları biraz iri gibi geldi . | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:10 | |
| bende bugün bunu taktım | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:18 | |
| @kelby hocam saat güzel de o saniye gördügüm en tuhaf saniye türlerinden biri sanırım. kıçı cok uzun kendi kısa?. nerdeyse saniyeyi ortasından takmıslar. biraz daha gayret etseler ortalayacaklarmış |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:32 | |
| evet saniyesi çok gıcık, hele ucunun kırmızı olması... silikon yada tekstil kayış, çok sade ama renkli kadranlı bir saat (mavi, turuncu, yeşil, sarı farketmez). genellikle bu tarz saatler takıyorum, bu yüzden saniyesine katlanıyorum artık | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:38 | |
| Önü arkasına eşit gibi olduğundan farkedilebilsin diye kırmızıya boyamışlar. saniyenin arkasında dengeyi sağlayıp az güç harcamaya yarayan bir uzantı yapıyorlar ama bu biraz fazla uzamış | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:42 | |
| - kelby demiş ki:
- evet saniyesi çok gıcık, hele ucunun kırmızı olması...
silikon yada tekstil kayış, çok sade ama renkli kadranlı bir saat (mavi, turuncu, yeşil, sarı farketmez). genellikle bu tarz saatler takıyorum, bu yüzden saniyesine katlanıyorum artık aksine kırmızı olmasa hic cekilmezmiş ben sana söyliim:) böyle cart çıkışları severim şahsen saatlerde. aslında saniyenin yelkovandan da uzun olması saate ayrı bir estetik katıyor bence. bari öyle yapsalarmış. |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:44 | |
| - teng demiş ki:
- Önü arkasına eşit gibi olduğundan farkedilebilsin diye kırmızıya boyamışlar. saniyenin arkasında dengeyi sağlayıp az güç harcamaya yarayan bir uzantı yapıyorlar ama bu biraz fazla uzamış
mantıklı bir yaklaşım, hiç bu açıdan düşünmemiştim. | |
|
| |
kelby
| |
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ? Salı 6 Nis. - 12:59 | |
| bayanlar sevmez mekanik saat hocam.
mekanik erkek işidir.
ama hanım hangisini begeniyorsa en güzel saat de odur, bilegin mahkum:) |
|