Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bugün kolunuzda hangi saat var ?

+42
parabellum p08
taskinuslu
krytime
Drao
donjohnson
mehmettt
haspirin
Mehdi002
aaltindeger
cowboy
kelby
mertk
sifujack
crazyhours
zolaxx
austun
silver
ooomegaa
bumblebee
okyanus57
porter
pulka
borahan
ggkhann
dslrman
twillightzone
2FAST4U
MortingenStrasse
M.Ali Sade
canturk
Axiaziz
certus
watcher
tag_ci
solestar
barett
egunns
forbidden
Polemik_
deka
ertay
teng
46 posters
Sayfaya git : Önceki  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
YazarMesaj
teng

teng

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Empty
MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:40

Yassı butonla kuramazsın ki ?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:41

Sanırım krono butonlarını kastetdi,aslında bu tarz butonlar tam bir klasik.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 0:41

Hayir ama kronolari calistirabilirim kahkaha2
http://www.turksaatforumu.com
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 1:57

abi bunu ben bizler için söylemedim zaten biz zaten kurarız ama saati kurmalı olupta saatin kolunda olduğunu unutan insan bence aşırı derecede fazladır

teng demiş ki:
Hay allah desenize koskoca İsviçre saat endüstrisi power göstergelerini yanlış saatlere yani otomatiklere koyuyor.

Yani orada 200 küsur şirket var, nasıl böyle bir aptallık yapıyorlar anlamadım.İyi ki farkına vardınız yani. Haber verin de düzeltsinler garibanlar.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 2:07

biliyorum, ben de senin için söylememiştim. by
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 3:16

onca eleştirilen isviçre saat endüstrisi anında "koca saat endüstrisi" oldu (ki öyledir)

hmmm

biz yine de bi iki örnek verelim bakalım kimi şaşırmış işe yaramaz saat endüstrisi liderlerinden.

kurmalı olup rezervi gösteren önde gelen çin firmaları

bu bi breguet olmasın sakın? (7027BB)

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Breguet

vacheron constantin rezervi gösterdiği yetmiyormuş gibi de haç var üzerinde

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Vacheron
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 3:47

Bu noktada İsviçre saat endüstrisinin neden eleştirildiğini anlamamışsınız.
Bir şeyin eleştiriye açık olması başka şey kocaman olması başka şey.
Abd yi de eleştiriyoruz ama büyük bir devlet olduğunu da atlamıyoruz.

2 tane kurmalı rezervli saat göstermek, neticeyi değiştirmez.
Power reserveyi otomatik saatlere yapıyorlar, bunu da tartışacaksak ben yokum siz devam edin.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 3:50

ben tartışmıyorum böyle bir şey yok dediniz ben de var diyorum.

iki tane de değil ayrıca
her markada nerdeyse bir tane vardır

mesela cok severim ben bu saati

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Mauricelacroixwatchmain
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 3:53

Yok demedim power reserve yi otomatik saatlere yapıyorlar dedim. birkaç tane kurmalı saate power reserve yapmaları istisnalar kaideyi bozmak çizgisinin içinde kalır.
bu Maurice yeni mi ?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 3:58

ben de bunun manasız oldugunu söyledim, ki hala da öyle düşünüyorum.

otomatik bir saatte power reserve şovdan öte bişey degildir diyorum.
ama siz hemen arkanıza koca isviçre saat endüstrisini ve "çoğunluğu" aldınız.

ben de onlar da zaman zaman "şasırıyorlar" demek istedim?

ayrıca kendilerini istisna addedip bir kenara atmak da hic adil değil.

neyse hiç olmasa forumu takip eden bazıları da kurmalı saatlerde de power reserve olduğunu öğrenmiş oldu.

ve bu maurice 2009 çıkışlı sanıyorum.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:22

Kullanan biri olarak çok kullanışlı bir özellik dememe rağmen siz hala şov olarak tanımlıyorsunuz Very Happy Peki birde şöyle bakalım kaç kişi saatinin kronograf özelliğini kullanıyor gün içinde? Ya da yüksek meblağlara 1000-2000mt su geçirmez özelliği olan bir saat alınıyor ama suya sokmaya kıyamıyor kimse...Ne anladım bu özelliğinden...Şimdi bu özellikler arasından günlük kullanım için en kullanışlı olanı bence power reserve...Otomatikle de sınırlamıyorum kurmalılarda da olsa çok kullanışlı olurdu bence... Ben sabah kalktığımda saatimin ne kadar gücü kalmış bakıp ona göre koluma takıyorum veya takmıyorum...Şov için koyuluyorsa bence güzel izlenesi bir şov yapıyor adamlar tebrik etmek lazım Very Happy Very Happy
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:36

@ cowboy

hocam saatin güzelmiş, ama ben asıl çapını merak ettim? 45-46 gibi duruyor
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:37

kelby saat 42mm Smile
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:37

şov amaçlı olduğunu söyledim ama şov amaçlı kullanılmasının kötü bir şey olduğunu söylemedim!?

neden yanlış anlaşılıyorum acaba?

bizim genlerimizde olan bir şey sanırım. bir şey eleştiriliyorsa "kötü" olarak da görülüyordur.

hayır efendim böyle bişey yok.

ben de bahsini ettiğiniz 2000 metre su gecirmezliği olan bir saate sahibim ve yüzme dahi bilmediğimi söylemiştim saat incelemesinde?!.

ayrıca cronograph saatim de var ve cok nadir artizlik olsun diye de yemek yaparken kullanırım kendimle dalga gecerim?!

"dün" (10 03 2010) tv de "apollo 13" vardı eleman dünyaya dönerken harbi harbi manuel kullanmak zorunda oldukları uzay aracları icin saatinin kronometresini kullandı (moonwatch?)

artık bu içi boşalmış "klasik" tartışmayı burada tekrarlayacak değilim!
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:45

Tartışılacak bir konu yok ki herkes kendi düşüncesini söylüyor sonuçta...Sizi yanlış anlamadım yani kötüler şekilde konuşmadığınızı biliyorum...Benimde belirtmek istediğim zaten bütün bu saat dünyasının tamamen şov olduğuydu SmileSmile
solestar

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 4:57

Sonuçta deka'nın dediğine geliyoruz; herkes durumu ihtiyacına göre değerlendiriyor. Otomatik saatte kalan güç göstergesinin şovdan ibaret olduğu düşüncesine katılmak benim için mümkün değil. Sadece bir tane otomatik saatim var; özellikle evde olduğum zamanlar kolumda saat olmaz ve saatte ne kadar güç kaldığını kestiremediğim için sizin nadir olarak değerlendirdiğiniz otomatik saatin durması olayı benim için sıkça olabilecek, olağan bir durumdur. Bu durumda kalan güç göstergesinin varlığı benim için kesin bir ihtiyaçtır. En azından sürekli saat ayarlamak istemiyorsam gücün azaldığı zamanlar saati kullanmamak yerine kullanmayı tercih edebilirim. Kurmalı saatte kalan güç göstergesi olmasını zaten yadırgamıyorum, artı bir özelliktir, ama kurmalıyı istediğim zaman gönül rahatlığıyla kurabilir ve eksik gücünü tamalayabilirim. Benim için otomatikteki kadar önemli bir ihtiyaç değildir. İsviçre saat endüstrisi veya dünya saat endüstrisi ne yönde olursa olsun, nasıl saat yaparsa yapsın benim ihtiyacım ve düşüncem bu şekildedir ve buna göre tercihlerimi belirlerim. Ama tabi ki herkesin düşüncesi, ihtiyacı ve beklentisi farklı olabileceği için bu konuda kesin bir doğru bulmaya çalışmak doğru olmaz.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPerş. 11 Mart - 10:24

Demek ki her ikisinede ihtiyaç hissedenler varmış, bunuda gerekçeli anlatmışlar, olay bu kadar basit gözüküyor.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 0:41

Kurmali bir zenith

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Dscn1110

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Dscn1010

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Dscn1011
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 2:47

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 2qdz7ua

1960 lardan kurmalı omega..
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 2:58

Omega cok cici bravo
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 3:20

teşekürler.. ama sizin bahsettiğiniz gibi saat çok küçük.. çok sevdiğim bir saat olmasına rağmen senede ancak 1-2 kere takıyorum benim bilekte 19 civarı hiç olmuyo yani Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 3:29

evet yine de 36-39mm iyi de 30-33mm hic olmuyor, ama aslinda hersey aliskanlik meselesi.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 4:23

watcher kesin zenithi iyi bir bakımdan geçirmişsin..bu ne temiz duruş ok1
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 4:30

Kaç mm o Zenith ?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 4:48

Cap : 37x37mm
temiz duruyor cunku o bir NOS Very Happy
okyanus57

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedCuma 12 Mart - 10:26

katil balina demiş ki:
onca eleştirilen isviçre saat endüstrisi anında "koca saat endüstrisi" oldu (ki öyledir)

hmmm

biz yine de bi iki örnek verelim bakalım kimi şaşırmış işe yaramaz saat endüstrisi liderlerinden.

kurmalı olup rezervi gösteren önde gelen çin firmaları

bu bi breguet olmasın sakın? (7027BB)

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Breguet

vacheron constantin rezervi gösterdiği yetmiyormuş gibi de haç var üzerinde

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Vacheron

Katil balina bana çok vurmaya başladın gibi geliyor. scratch
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 22:54

Sizce 19-20 cm lik bilek çevresi için kaç mm çaplı saatler ( tepe hariç ) idealdir arkadaşlar
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:00

Bu saatine göre değişir denemekde yarar var ancak bence 43-44-45mm. saatler uygun olur diye düşünüyorum, eğer büyük boy seviyorsan, biraz daha çıkabilirsin.
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:03

Teşekkürler. Soruyu şu şekilde de sorabiliriz: IWC Big Pilot tarzı 46 mm veya MiesterSinger 52 mm tarzı büyük saatleri taşıyabilmek için kaç cm'lik bileğe ihtiyaç vardır?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:10

Deneyen arkadaşlar cevap verse daha doğru olacak, genelde bilek ölçüleri ile ilgili bilgi ve standartlar olmadığı için yorum yapamıyacağım,önceki mesajına cevap vermem ise kendi bileğim ve bana giden maksimum saat ölçüsünü göz önüne alarak yorum yapmıştım.Son sorunu ise konunun merkezinde sen olduğun düşüncesi ile sana göre şöyle yorumlayabilirim, big pilotun sana uygun olacağını, ancak 52mm lik saat için ise mutlaka denemen gerektiğini, söyleyebilirim.
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:14

deka demiş ki:
Deneyen arkadaşlar cevap verse daha doğru olacak, genelde bilek ölçüleri ile ilgili bilgi ve standartlar olmadığı için yorum yapamıyacağım,önceki mesajına cevap vermem ise kendi bileğim ve bana giden maksimum saat ölçüsünü göz önüne alarak yorum yapmıştım.Son sorunu ise konunun merkezinde sen olduğun düşüncesi ile sana göre şöyle yorumlayabilirim, big pilotun sana uygun olacağını, ancak 52mm lik saat için ise mutlaka denemen gerektiğini, söyleyebilirim.

teşekkürler deka, big pilotu ilerisi için düşünüyorum ama 52 mm lik saat zaten hiç düşünmüyorum çok büyük olunca hoşuma gitmiyor, soruyu sorarken biraz da 51-52 mm lik büyük saatlere hevesli olan arkadaşların aklında bu soru olabilir diye sormuştum. Zevkler farklı olabiliyor çünkü.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:24

mehmettt demiş ki:
Teşekkürler. Soruyu şu şekilde de sorabiliriz: IWC Big Pilot tarzı 46 mm veya MiesterSinger 52 mm tarzı büyük saatleri taşıyabilmek için kaç cm'lik bileğe ihtiyaç vardır?

Bileginiz oldukca kalin, bu bilekte 40mm ustu her saat takilabilir, benim diyebilecegim ideal olculer 43mm ve ustu derim, hatta 52mm bile takabilirsiniz.
Ama saatin capi'nin buyuk olmasi yetmez, boynuzlarin egimi de onemli.
42-45mm cap'a kadar boynuzlarin egimi ne olursa olsun, sikintiniz olmaz, ama daha yukarilari icin lug'larin egimi ve saatin konforu cok onemli, boyle saati mutlaka denemeniz gerekiyor, maistersinger'in bu buyuklukteki cap'ini hic denemedim, bu nedenle somut birsey soyleyemiyorum, ama big pilot tarzi her turlu saatte sikintiniz olmaz.
Bilek kalinligina gore bazi saatler gitmeyebilir ama 52mm bir saati cok ince bilekli birisi bile tasiyabilir, bunun icin bilek kalinligi bir olcu degildir, benim kizkardesimin bilek kalinligi simdi yaptigim olcume gore 15cm ve kolundaki benim hediye ettigim saat 47mm pilot, ve uc yildir cok buyuk bir keyifle takiyor, bu saati verdigimden beri baska saat takmiyor.
Her saat her bilege uymayabilir, benim bilegimin dis tarafindaki kemik oldukca cikintili, her saat olmuyor ve bilekte kayma yapiyor cunku bilegim oldukca kare duruyor, bugune kadar koluma taktigimda muthis konfor hissettigim ve hic kaymadan duran ve cap'i 40mm veya ustu simdilik iki saat hatirliyorum, biri tag heuer grand carrera (40mm) digeri de bizim forum saatimiz (43mm).
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPaz 14 Mart - 23:45

Grand carrera 43mm. değil mi?, oto kronolu klasik carrera 41mm. grand ise 43mm. benim bildiğim.
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPtsi 15 Mart - 5:06

Arkadaşlar ilginize çok teşekkürler, bu konu eminim ki internet üzerinden saat almak isteyen arkadaşlarımızın da kafasını baya kurcalamıştır, hem bana hem de arkadaşlarımıza bir fikir verdi yorumlarınız.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPtsi 15 Mart - 8:54

bende watcher gibi lugların önemine değinmeden edemeyeceğim, boynuzların kalınlığı inceliği genişliği kısalığı uzunluğu eğim oranı esas kriterdir benim için..ve bu kriter hemen oluşamıyor, yüzlerce saat denedikten sonra yavaş yavaş anlıyorsun bileğe takınca bileğine uygun veya olmadığını...tabiki kasa dizaynı da ayrı bir boyut..ama hepsi zincirin halkası
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPtsi 15 Mart - 8:56

grand lar 40-42-43 diye gidiyor..çap arttıkça fiyatta katlanıyor...40 lıklar 4 bin ve yukarısı..43 ler 7 bin ve yukarısı

deka demiş ki:
Grand carrera 43mm. değil mi?, oto kronolu klasik carrera 41mm. grand ise 43mm. benim bildiğim.
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 2:05

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 24lvods
Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Wqob2o

alışveriş saati sayesinde istemeden bir saatim daha oldu..:(
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 2:11

Güzel gözüküyor, hayırlı olsun, özellikleri (makinası,çapı vs.)nedir? maliyeti ne oldu?
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 2:20

hanıma hediye olsun diye alışveriş saati sitesinden %70 indirimle 208 liraya mal oldu, sitede bayan saati olarak görünüyo, ama saat bal gibi erkek saati.. safir cam, rose gold kaplama ve malesef pilli.. takar takmaz burnumun ucunda bir sivilce çıktı..Smile
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 2:27

Bu site vintage seviyor belli, biraz renklendirelim ortamı .. ok1

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 T9fxg7
Mehdi002

Mehdi002

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 0:12

bu sali kolmumdaki saat oris artelier automatic chronographe

Brand : ORIS
Collection : ARTELIER
Model : 676 7547 4054MB
Style : ORIS ARTELIER CHRONOGRAPH
Movement : Mouvement : ETA Cal. Cal ETA. 7753 27 jewels Swiss Automatic (Powered by wrist movement) . 7753 27 rubis suisse automatique (Powered by poignet mouvement) .
Functions: Fonctions: Date calendar, window display. Date calendrier, affichage de la fenêtre. 12 hr, 30 min, 60 sec registers chronograph. 12 h, 30 min, 60 sec chronographe registres.
Case : Affaire : Highly polished finish. Solid Stainless steel . Très poli. Solid en acier inoxydable .
Crown : Couronne : Traditional style Pushbuttons. Boutons de style traditionnel.
Crystal : Crystal : Sapphire. Sapphire. Flat profile. Profil plat.
Dial : Dial : Black color. Couleur noire. Guilloche texture. texture guilloché. Applied polished Yellow color markers. Applied poli des marqueurs de couleur jaune. Luminous 5 minute markers/dots. Luminous 5 marqueurs minute / points.
Hands: Mains: Steel color. la couleur de l'acier. Luminous filled. Luminous remplis.
Case Back: Fond de boîtier: Screw-on style ( held by screws ). Observation crystal . Vis-sur le style (tenue par des vis). cristal d'observation .
Band : Band : Combination satin/polished finish. Combinaison satin / poli. Solid Stainless steel. Solides en acier inoxydable. Bracelet width 22mm. 22mm Bracelet largeur.
Clasp : Fermoir : Butterfly style ( hidden deployant ), center opening, with spring release. Butterfly style (caché déployante), ouverture du centre, avec dégagement de printemps.
Water Resistance : Résistance à l'eau : 30m/99ft/3atm. 30m/99ft/3atm.
Case Size : Dimensions de la caisse : 44.50mm. 44.50mm. 15.00mm. 15.00mm.
Warranty : Garantie : 2 years Factory Limited. 2 Factory Limited année.

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Img0898i
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:03

güzel saat, fakat butonları biraz iri gibi geldi .
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:10

bende bugün bunu taktım

Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 14wvvyx
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:18

@kelby

hocam saat güzel de o saniye gördügüm en tuhaf saniye türlerinden biri sanırım.

kıçı cok uzun kendi kısa?.

nerdeyse saniyeyi ortasından takmıslar. biraz daha gayret etseler ortalayacaklarmış Very Happy
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:32

evet saniyesi çok gıcık, hele ucunun kırmızı olması... Smile

silikon yada tekstil kayış, çok sade ama renkli kadranlı bir saat (mavi, turuncu, yeşil, sarı farketmez). genellikle bu tarz saatler takıyorum, bu yüzden saniyesine katlanıyorum artık Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:38

Önü arkasına eşit gibi olduğundan farkedilebilsin diye kırmızıya boyamışlar. saniyenin arkasında dengeyi sağlayıp az güç harcamaya yarayan bir uzantı yapıyorlar ama bu biraz fazla uzamış
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:42

kelby demiş ki:

silikon yada tekstil kayış, çok sade ama renkli kadranlı bir saat (mavi, turuncu, yeşil, sarı farketmez). genellikle bu tarz saatler takıyorum, bu yüzden saniyesine katlanıyorum artık Very Happy

aksine kırmızı olmasa hic cekilmezmiş ben sana söyliim:)

böyle cart çıkışları severim şahsen saatlerde. aslında saniyenin yelkovandan da uzun olması saate ayrı bir estetik katıyor bence.
bari öyle yapsalarmış.
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:44

teng demiş ki:
Önü arkasına eşit gibi olduğundan farkedilebilsin diye kırmızıya boyamışlar. saniyenin arkasında dengeyi sağlayıp az güç harcamaya yarayan bir uzantı yapıyorlar ama bu biraz fazla uzamış

mantıklı bir yaklaşım, hiç bu açıdan düşünmemiştim.
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:48

katil balina demiş ki:
kelby demiş ki:

aksine kırmızı olmasa hic cekilmezmiş ben sana söyliim:)

böyle cart çıkışları severim şahsen saatlerde. aslında saniyenin yelkovandan da uzun olması saate ayrı bir estetik katıyor bence.
bari öyle yapsalarmış.

birsürü saatim var ve içlerinde en ucuzu bu Smile ve o kadar saatin içinden hanımda en çok bunu beğeniyor . kasa çapının üniseks olması itibari ile bej renginden birtanede eşim için sipariş verdim (haberi yok ama). bakalım onuda beğenecekmi. gerçi eşim mekanik saat sevmiyor ama...
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Bugün kolunuzda hangi saat var ?   Bugün kolunuzda hangi saat var ? - Sayfa 17 Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 12:59

bayanlar sevmez mekanik saat hocam.

mekanik erkek işidir.

ama hanım hangisini begeniyorsa en güzel saat de odur, bilegin mahkum:)

Bugün kolunuzda hangi saat var ?
17 sayfadaki 20 sayfasıSayfaya git : Önceki  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
 Similar topics
-
» Bugün Aklınızda Hangi Saat var ?
» Bugün duvarınızda hangi saat var?
» Hangi marka saat, hangi modeliyle ünlenmiş?
» Acun Ilıcalı'nın kolunda hangi saat var?
» Saat kordonları nasıl değiştirilir, hangi aleti kullanmak gerekir