- Alıntı :
- Bunların sağlam parçalarını plastik bir yedek parça kutusu içine istifledim.Uzun yıllarca da bu kutuyu kullandım.Bu arada bu kutunun hatırası olması dolayısıyla halen de saklıyorum.Bir ara resmini çeker buraya eklerim.
Zambo kutusunu çok seviyordum fakat zaman içerisinde paslandı,menteşeleri koptu ve atıldı.Ama yukarıda bahsettiğim plastik kutu aşağıda.İlk aldığımda bembeyaz ve pırıl pırıldı.Ama yıllar içinde bu hale geldi.
Hazır fotoğraf makinesi bulmuşken bazı antika el aletlerimin de resimlerini çektim, aşağıya ekliyorum.
İşte puarlar.Sağda borusu kırık olan 1978 yılı alımı.Hiç bir şey olmadı sapasağlam duruyor.Sırf borusu kırık diye atamadım.Anılarıyla yaşıyor işte.
Bunlar da luplarım.Bunlar biraz daha yenidir.yeni derken de 1980 model.Yani yine de 30 yıllık.Lupa lastik takarak korsan usulü kullanmanın mucidi de benim ilk ustamdır.Aslında lup göz çukuruna sıkıştırılarak kullanılan bir alettir.Ama o şekilde kullanımda insan yorulur.İşin en önemli bölümünde lup gözünüzden yuvarlanarak işi berbat edebilir.O yüzden benim ustamın usulü garantilidir.Ya da yakın gözlüğüne maşa ile monte edilen tipleri vardır ki onlar da kullanışlıdır.
Eskiden bu luplarda numara da olurdu.Gözünüzün bozukluk derecesine göre seçimler yapabilirdiniz.Geçenlerde Ankara'da bir aksamcıya sordum,hepsi aynı numaradır dedi.(Belki de bilmiyor olabilir)
Bunlar da el maşalarım.Bunlar da tarihidir.Alttaki sivri uçlu olanı anılarımda bahsettiğim ustamın bana hediye ettiği maşadır.1969 dan bu yana sayın ,41 yıllık olmalı.41 kere maşallah.
Aslında ustamın bu kadar güzel bir maşayı bana neden hediye ettiğini ilk etapta anlayamamıştım.Orada bana verebileceği çok daha dandik maşalar varken bunu vermişti.Sonradan keşfettim,meğerse bu maşa mıknatıslanmış.Yani kendisi bir mıknatıs haline gelmiş.Mıknatıslanmış bir maşayı kullanabilmek çok zordur.Ustam da bunu antimanyetik hale getiremediğinden bana sepetlemiş.İşi öğrendikten sonra bunu keşfettim.Olsun,düşünmesi yeter.Yine de Allah ondan razı olsun.
Son olarak bu tür mıknatıslanmış malzeme nötralize edilebilir aslında.Onu da bir başka zamana anlatırım.
Bu da yine eski bir yağlama çubuğu ve hacı yağı parfümü roll-onuna doldurulmuş saat yağı.Daha güzel ve tarihi saat yağı şişelerim var ama ilk etapta bu elime geçti.
Bu biley taşı da 1976 yılından.Kala kala bu kadar kaldı.Yeni taş bir sürü aldım ama her nedense bundan aldığım keyfi yenilerden alamadım.Ya kırıldılar ya da tornavidalarımı güzel bileyleyemediler.
Son olarak bir atasözü:Tüfek icad oldu,mertlik bozuldu.
İşte pilli saatlerde pil ölçümlerinde kullandığım multimetre.Sevmiyorum ama bu alete muhtacız.
Herkese selamlar...