| Forumun saatine kutu | |
|
+16dewittfan Axiaziz kuvarsit egunns certus mustafasuren sifujack solestar deka teng deha ertay silver borahan watcher aaltindeger 20 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Forumun saatine kutu Çarş. 10 Şub. - 22:31 | |
| Ben şahsen bu saate henüz 1 yaşında olan oğlumun adını yazdırıp onun için saklamayı düşünüyorum ( belki arada sırada özel günlerde takabilirim :) ).. bundan mütevellit ( demin bi arkadaş 'murakabe' kelimesini kullanmıştı hoşuma gitti benimde eski kelime kullanasım geldi). sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi şart. ahşap ve özenli bir işçilikle yapılmış, içinde yedek kayış ve kadranlar için bölmeleri bulunan saklamaya değer bir kutu olsa ne de güzel olur diyorum..
belki kutu için henüz erken ama fikirlerin olgunlaşması açısından bir başlık olsun istedim :)
En son aaltindeger tarafından Cuma 12 Şub. - 10:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Çarş. 10 Şub. - 23:37 | |
| Askerde fikir one surenlere gorev de verilir. Bu gorev su andan itibaren senin uzerinde, tasarim ve arastirma fiyat vs bilgilerini bekliyoruz yoksa fikire katiliyorum ama bunu yapmayi bana yuklemeyin nolur | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Perş. 11 Şub. - 0:33 | |
| ozel bır kutu gercekten hos olur, bır an yazsam mı yazmasım mı dedım banada ıhale kalır mı dıye tereddut ettım | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Perş. 11 Şub. - 0:42 | |
| - borahan demiş ki:
- ozel bır kutu gercekten hos olur,
bır an yazsam mı yazmasım mı dedım banada ıhale kalır mı dıye tereddut ettım Yazdin yazdinnnn, yakalandinnn, tasarim ve ozellikle uzerine gelecek logo ihalesi sana kaldi Artik herkes bir fikir one surmekten korkar olacak ve de olsun burasi hepimizin evi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Perş. 11 Şub. - 2:10 | |
| Alin size bir fikir, zaman zaman orjinal biseye ratlarsam eklerim: | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
silver
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Perş. 11 Şub. - 5:52 | |
| ceviz ahşap olsun, saatin numarası ve kişinin adı yazsın | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 9:05 | |
| ısın ıcınde tasarım var ıse her konuda yardımcı olmaya calısırım hıc problem degıl ama dersenız kutu ancak kendıme oyup kutu yapabılırım | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 10:19 | |
| - aaltindeger demiş ki:
- Ben şahsen bu saate henüz 1 yaşında olan oğlumun adını yazdırıp onun için saklamayı düşünüyorum ( belki arada sırada özel günlerde takabilirim ).. bundan müteveelit ( demin bi arkadaş 'murakabe' kelimesini kullanmıştı hoşuma gitti benimde eski kelime kullanasım geldi). sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi şart. ahşap ve özenli bir işçilikle yapılmış, içinde yedek kayış ve kadranlar için bölmeleri bulunan saklamaya değer bir kutu olsa ne de güzel olur diyorum..
belki kutu için henüz erken ama fikirlerin olgunlaşması açısından bir başlık olsun istedim Murakabe kelimesini, kontrol, ve gozetleme anlaminda kullandim. Yani herhangi bir durumda hemen kesin bir kanaate varmadan once bir muddet gozetlemeli ve kontrol etmeli, belkide dusundugumuzun aksi bir durum sozkonusu olabilir mealinde sarf edilmis olup, bir kac kelime kullanmak yerine, daha genis anlam ihtiva ettigi icin, o anda cumlenin gelis sekline gore kullandim. Yinede, ben kullandim diye, sizde kullanmayin isterseniz. yeni kelimeler kullanmaniz daha guzel olur. | |
|
| |
deha
Mesaj Sayısı : 210 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 63 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 10:38 | |
| Kutu fikri gerçekten de çok sempatik, limited edition bir saatin zaten güzel bir kutusu olmalı, katılıyorum, ceviz ahşap fikrine katılıyorum. Yan tarafında yedek kayış yeri ve üst kısmında da evraklar için bir göz olan bir örneği kutu örneği olarak ekteki resmi iletiyorum. [img] [/img] | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 10:47 | |
| [quote="ertay"][quote="aaltindeger"]Ben şahsen bu saate henüz 1 yaşında olan oğlumun adını yazdırıp onun için saklamayı düşünüyorum ( belki arada sırada özel günlerde takabilirim :) ).. bundan müteveelit ( demin bi arkadaş 'murakabe' kelimesini kullanmıştı hoşuma gitti benimde eski kelime kullanasım geldi). sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi şart. ahşap ve özenli bir işçilikle yapılmış, içinde yedek kayış ve kadranlar için bölmeleri bulunan saklamaya değer bir kutu olsa ne de güzel olur diyorum..
belki kutu için henüz erken ama fikirlerin olgunlaşması açısından bir başlık olsun istedim :)[/quote]
Murakabe kelimesini, kontrol, ve gozetleme anlaminda kullandim. Yani herhangi bir durumda hemen kesin bir kanaate varmadan once bir muddet gozetlemeli ve kontrol etmeli, belkide dusundugumuzun aksi bir durum sozkonusu olabilir mealinde sarf edilmis olup, bir kac kelime kullanmak yerine, daha genis anlam ihtiva ettigi icin, o anda cumlenin gelis sekline gore kullandim. Yinede, ben kullandim diye, sizde kullanmayin isterseniz. :D yeni kelimeler kullanmaniz daha guzel olur.[/quote]
murakabenin anlamını biliyorum ve sizinde ne anlatmak istediğinizi gayet iyi anlamıştım. böyle bir kelime tercih etmenizin hoşuma gittiğini belirttim.
not:peki kullanmam | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 10:57 | |
| Eskiden kalma bazı sözcükler varki şimdi onların açıklamasını bazen birkaç cümle ile ancak yapabiliyoruz. Ben de bu sözcüklerin kullanılmasının dilimizi zenginleştireceğini düşünüyorum. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 12 Şub. - 14:18 | |
| aaltindeger, kullandigim kelimenin anlamini bildiginize suphem yok elbette. madem konu acilmisken, gunumuz konusma dilinde pek kullanilmayan bir kelimeyi nicin kullandigimi firsattan istifade aciklayayim istedim. size hitaben yazmilmis bir yazi oldugu icin, sanki size karsi anlamini acikliyormusum gibi oldu, bu yuzden kusura bakmayin. Yinede siz kullanmayin sozude, saka yollu soylenmis bir sozdu, zaten bu yuzdende yanina smile koymustum. yanlis anlasilmalardan dolayi, sizi uzduk ise affola. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Paz 14 Şub. - 2:35 | |
| buradakı derı kutu ıle cok hos durabılır... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Paz 14 Şub. - 5:22 | |
| - teng demiş ki:
- Eskiden kalma bazı sözcükler varki şimdi onların açıklamasını bazen birkaç cümle ile ancak yapabiliyoruz. Ben de bu sözcüklerin kullanılmasının dilimizi zenginleştireceğini düşünüyorum.
Şu anki tecrübeme göre aynen katılıyorum, vakti zamanında özellikle hukuk dilinin arapça kelimlerden oluşmasına üzülür ve ilk başlarda anlamazdım, ama şimdi dediğin gibi özellikle bazı kelimelerin yerine koyacak kelime bulunmadığı ve bunun birkaç cümleyle ifade edildiğini veya toplumca kabul görmeyen saçma sapan kelimelerle ifade edildiğini görüyorum, bu nedenle mümkün olduğunca öztürkçe kullanılması taraftarı isemde bazı kelimelerin korunması ve yerine göre kullanılması gerektiği düşüncesindeyim, bu kelimelerin dilimize yerleşmiş olduğu için de dilimizi zenginleştirdiğini düşünüyorum, zaten dilimize yerleşmiş diğer dillerden çok daha fazla kelime yok mu? | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 6:49 | |
| istnbul da saat kutusu satan yerler nereler arkadaslar. bır goz atmak ıstıyorum gozume kestırdıgım olursa alıp degısıklık yapabılırım... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 7:32 | |
| Tahtakale'de Pir Handa bodrum katta saatler kutu yapan var ama Tahtakale'de başka yerlerde de var. Bir toparlayım sana aktarırım. | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 8:16 | |
| bu kutu benzeri bir kutu hem kullanışlılığı hemde maliyeti olarak nasıl olur? (kuvarsitin sitesi açılmış resmi ordan aldım..) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 10:14 | |
| Bu kutu cok baba olmus tam bizlik gorunuyor | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 11:28 | |
| Bu kutu bizi babalara getirmesin. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 11:35 | |
| Forumun saatinden bağımsız bir proje olarak 4'lü 6'lı 8'li vs. saat kutusu yaptırma konusuna nasıl bakıyorsunuz? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 11:37 | |
| Ben yaptırmadım 3 tane 15 lik saat kutusu aldım. En sonunda çekmeceli deri bir kutu buldum. Onunla çok rahat ettim. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 11:43 | |
| Forumun saatiyle sadece 3 saatim olacak ama ilerde lazım olabilir; çekmeceli kutu nasıl birşey acaba, kaç çekmeceli, kaç saat alıyor vs.? Çekmeceli olması benim açımdan da oldukça cazip bir durum. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 12:29 | |
| eğer izmirde ahşap saat kutusu yaptırmak isteyenler olursa söyleyeyim,babam mobilya üreticisidir ,ağaç kaplamalı yada istenilen türden ağaç ile boş zaman oldukça amcam istenilen ,belirlenen şekilde saat kutusu da yapabilir | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 12:34 | |
| - sifujack demiş ki:
- eğer izmirde ahşap saat kutusu yaptırmak isteyenler olursa söyleyeyim,babam mobilya üreticisidir ,ağaç kaplamalı yada istenilen türden ağaç ile boş zaman oldukça amcam istenilen ,belirlenen şekilde saat kutusu da yapabilir
ahan da ilginc bir durum gul agacindan ya da masif cevizden ve cekmeceli ici de kadife ya da deri bir kutu? | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 12:54 | |
| terzi olmadığı için içinin kadifesini kesip biçip dikemez ama hazırlanmış kadifeyi monte edebilir , kalan işleri amcam yapabilir deri kutudan kasıt sert kartona yada kontrplak yahut masif ağacın üzerine deri kaplama yapmaksa iskeleti amcam hazırlar kaplamayı iyi bir döşemeci yapar ağaç konusuna gelince ,satıcılarda istenilen ağaç olduktan sonra her ağaçla çalışabilir ama istenilen ağaç bulunmazsa ağacı da kendi yetiştirip yapamaz o kadar da abartmayayım ,ha olurda yetiştireyim dese bile ağaç istenilen kıvama gelene kadar ömür biter haricinde çekmece ,göz sayısı ,sürgülü kapak kolay yeter ki istenilen menteşe ve ray bulunsun ,bir sorun olmaz amcam mobilya bölümü mezunudur ...öhm öhm.. sadece cilayı ve döşemeyi kendisi yapmaz istenilen kutunun detayları ne kadar iyi tarif edilir ve hatta bilgisayarda çizimi vs yapılırsa o kadar iyi sonuç verir | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Şub. - 20:10 | |
| şimdi de kutu tasarımı yapacagız sanırım | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Paz 21 Şub. - 0:56 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Paz 21 Şub. - 5:23 | |
| Durumdan vazife çıkartmak dedikleri bu olsa gerek. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 27 Şub. - 20:46 | |
| işler aşırı yoğunlaştı bu aralar foruma göz atsam bile yazacak vaktim bile olmuyor. kutu ıcın yapan ya da satan yerler var ıse gıdıp goz atabılırım dıye dusunuyorum. kutunun ust kısmnda hezarefen logosu on kısmında da kısını ısmı nosu basılı olabılrı (metal) olarak ama dıs kısmı daha kolay onemlı olan ıcınde hem saate hem yedek kayıse ve yedek kadran ıle kollara bırde kıtapcıga yer ayırmamız lazım sanırım. bunlar oldugunda panerai kutusu gıbı bır kutu fena olmas hani | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 8:53 | |
| - teng demiş ki:
- Tahtakale'de Pir Handa bodrum katta saatler kutu yapan var ama Tahtakale'de başka yerlerde de var. Bir toparlayım sana aktarırım.
yarın bir pir han ve tahtakale yapacağım aksilik olmaz ise sonuçları paylaşırım... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 9:02 | |
| Bu arada bana saat kutusu ile ilgili bir web adresi geldi nereye koydum yav ?? | |
|
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 9:27 | |
| - teng demiş ki:
- Bu arada bana saat kutusu ile ilgili bir web adresi geldi
nereye koydum yav ?? hocam adresi bulda saatleri koyacak bi kutu alalım bari | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 9:34 | |
| ustad adresi verirsen yrın ylumun ustundeyse bakmaya calısırım... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 9:41 | |
| arıyorum valla | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 10:29 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 11:10 | |
| burası avcılarda :( ben yarın birde mercan'da uzak doğu pasajına uğrarım (uzak doğudan mal getirp satıyorlar özellikle ahşap) birde burada bu tip işler yapan yerler vardı bir göz gezdiririm. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Cuma 19 Mart - 11:13 | |
| O pasajı hediye bir saate kutu almak için gezmiştim ama bulamamaıştım. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Mart - 0:46 | |
| merhaba; önceki mesajlarda bahsettiğim gibi tahtakaleye saat katusu bakmaya gittim. çok fazla alternatif yok teng in bahsettiği pir han da Akgül Stand a uğradım sağolsun Tolga Bey hoş sohbet biraz muhabbet ettik forumdan ve forumun saatinden bahsettim ilgisini çekti. kuvantis ve diğer replika saatçilerin kendisinin müşterisi olduğunu iletti. gelelim kutuya kutu için başarılı işler yok en azından benim forum saatini koyalım diyeceğim bir kutu bulmadım. 3 çeşit ahşap kutu vardı ellerinde ve tanesi 17,5$ dı. Tolga bey breitling in bir modeli için yapılmış uzun bir kutunun (modeli unuttum :( ) haftaya elinde olacağını ve fotoğraflarını paylaşabileceğini iletti. Ben bu kutu için irtibatta olacağım. bu kutu da uymaz ise en iyi ihtimal y.dışı veya özel üretim olacak...
En son borahan tarafından C.tesi 20 Mart - 0:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : ekleme) | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu C.tesi 20 Mart - 0:51 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 5:02 | |
| bırde bu konuyu canlandırmak lazım ben ozellıkle 2. alacagım saatı degerlı bır buyugume hedıye edecegım bu sebeple kutu arayısı ıcerısındeyım kı kendıme kalacak olan modelı de kutusunda muhafaza etmek ıstıyorum. kutu konusunda tr de ıse yarar hazır malzeme yok. elde de yapılsa ıcının doesemesının yapılması gereklı. ydısı kaynak var mıdır? ya da bır fırmaya kutulu ısteseydık ne fark eder dı? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 5:27 | |
| Replika saat gibi replika saat kutuları da var işimizi görmezmi ? | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 7:26 | |
| ben bulamadım ustad teng var mıdır? bildigin güvenilir web sayfası. örnek rolex kutusu guzel de duryor bunun benzerı de olabilir bunları bır kenara koydum asagıdakı omega farkı omega box | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 7:53 | |
| Tanıdığım biri var ama yurtdışında, | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 18:33 | |
| ne yapabilirze bakalım derim gerci kimse kutu dusunmuyor dıye anlıyorum cunku sen ve ben yazıyoruz kutu konusunda en kötü ben bır ahsap kutu yaptırıp bır oncekı lınktekı rolex kutsunun bır az daha buyugunu ıcıne sert sungerden yagtakları kesıp/kaplayıp kutunun ustune de logo ve hezarefen yazısını oyma yapmayı dusunuyorum bakalım... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 18:41 | |
| Neyse ki daha vaktimiz var. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 20:17 | |
| Belkide somut birşeyler bekleniyordur. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 20:28 | |
| Borahan da onu dedi. Kutu istenip istenmediğine dair somut bir istek yok. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 20:31 | |
| Bende somut nesnel bir görüntü ve maliyeti ortaya çıkarsa belki bir talep olabilir demek istemiştim. Yoğun talep olmasada isteyen çıkacaktır. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatine kutu Ptsi 29 Mart - 20:55 | |
| Evet dogru, somut bir sey olmayinca fikir gelmiyor, eger somut birsey cikarsa ben de mudahil olurum. | |
|
| |
| Forumun saatine kutu | |
|