Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Avicenna Son Versiyonlar

+12
dreren
krytime
egunns
deka
propmatic
teng
sandeman
crazyhours
GAREZ
Drao
bootsector
watcher
16 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
GAREZ

GAREZ

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:42

egunns demiş ki:
yukarıdaki resimlerinden birinde "S" büyük harfle uygulanmış

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 4251-610

bu tutmamış en azından cronograph iğneleri...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:04

ARKADAŞLAR
vervitonun dediği gibi biz istanbuldaki buluşmamızda avicenna kasası üzerinde çok konuştuk; elimizdeki mevcut kasa hem maddi hem zaman bakımından olabilecek tek kasa; biz saat sevdalıları sayfalarda görüldüğü üzere kadranın her detayını ortak bir zevkte buluşturmak için gönüllü yorumlarımızı yapıyoruz ve en olabildiğince zevkler bir noktada buluşuyor;
Neyse uzatmıyım ben İSTANBUL buluşmasında avıcenna kasası hakkında pek olumlu hava hissetmedim; kendi adıma kasayı çok yüksek buldum ve mutlak karakter sezemedim; teknik olarak yükseklik 15.5 mm ama kendi açımdan 17 mm gibi duruyor; zaten krono butonlarını kimse beğenmedi; ama güzel bir tepe ile bunu örtebileceğimizin hesaplarını yapmaya çalıştık!
Doğal olarak kasayı canlı göremeyenler yorum yapamıyor

vervito nun geçen mesajına tüm kalbimle katılıyorum; bizİm bu forumdaki esas amacımız kadranında türksaat yazan farklı makinalardaki tasarımları peş peşe üretip kendimizi farklı kılmak değil; toplamda ortak zevki maxımum kalitede kabul edilebilir bir fiyatda üretebilmek;

benım AVICENNA üzerinde fikrim gerekirse 1 yıl geç veya biraz daha maliyetli olsun ama içimize herşeyiyle mutlak sinen çok özel bir parça olsun

Forum üyelerinin sabırsızlanması çok normal bir an önce sahip olmak için ama bu durumda ben bu özel tasarıma sahip çok beğendiğim kadranlı projemize ÜZÜLEREK katılmayacağım

Bu arada yukarıda olumsuzmuş gibi görülen eleştrileri projenin önünü engellemek, sarkıtmak, üyelerin içine kurt düşürmek,emek,zaman harcayan ve kaprislerimize katlanmak zorunda olmayan üreticiyle ters düşmek için değil için değil kendi saat görüşüm ve kendime yakıştırabilmek doğrultusunda yazdım.
(son cümle de beni tanımayanlar için)

En son egunns tarafından Çarş. 20 Ekim - 11:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:20

Açıkçası ben kasanın hangi kısmının beğenilmediğini pek anlayamadım. Krono butonlarında zaten herkes hemfikir. Kasanın beğenilmeyen yanı sadece kalınlığı mı yoksa gözünüze batan başka kısımlar da oldu mu?
Kasanın ve kadranın büyüklüğü ya da lug genişliği gibi konularda çekinceleriniz varsa ben de bilmek istiyorum. Ya da ne gibi sıkıntılarınız varsa kasa ile ilgili.
Bunların haricinde izin mesajlarınızdan da yola çıkarak kadrandaki noktaların herkese alerji yaptığı gibi bir fikre kapıldım Very Happy
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:28

GAREZ demiş ki:
egunns demiş ki:
yukarıdaki resimlerinden birinde "S" büyük harfle uygulanmış

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 4251-610

bu tutmamış en azından cronograph iğneleri...

bu tasarım istanbulda buluşma düzenleyen saygıdeğer forum yönetiminin önerileri üzerine hazırlanmış bir çizim. onların önerdikleri detaylar bire bir uygulanmıştır.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:36

egunns demiş ki:
ARKADAŞLAR
vervitonun dediği gibi biz istanbuldaki buluşmamızda avicenna kasası üzerinde çok konuştuk; elimizdeki mevcut kasa hem maddi hem zaman bakımından olabilecek tek kasa; biz saat sevdalıları sayfalarda görüldüğü üzere kadranın her detayını ortak bir zevkte buluşturmak için gönüllü yorumlarımızı yapıyoruz ve en olabildiğince zevkler bir noktada buluşuyor;
Neyse uzatmıyım ben İSTANBUL buluşmasında avıcenna kasası hakkında pek olumlu hava hissetmedim; kendi adıma kasayı çok yüksek buldum ve mutlak karakter sezemedim; teknik olarak yükseklik 15.5 mm ama kendi açımdan 17 mm gibi duruyor; zaten krono butonlarını kimse beğenmedi; ama güzel bir tepe ile bunu örtebileceğimizin hesaplarını yapmaya çalıştık!
Doğal olarak kasayı canlı göremeyenler yorum yapamıyor

vervito nun geçen mesajına tüm kalbimle katılıyorum; bizİm bu forumdaki esas amacımız kadranında türksaat yazan farklı makinalardaki tasarımları peş peşe üretip kendimizi farklı kılmak değil; toplamda ortak zevki maxımum kalitede kabul edilebilir bir fiyatda üretebilmek;

benım AVICENNA üzerinde fikrim gerekirse 1 yıl geç veya biraz daha maliyetli olsun ama içimize herşeyiyle mutlak sinen çok özel bir parça olsun

Forum üyelerinin sabırsızlanması çok normal bir an önce sahip olmak için ama bu durumda ben bu özel tasarıma sahip çok beğendiğim kadranlı projemize ÜZÜLEREK katılmayacağım
arkadaşlar saat tasarımcılığının birkaç çok önemli püfnoktaları vardır. yeri gelir saati asıl ebatlarından daha büyük veya daha küçük göstermek istediğiniz için bazı hileler yaparsınız. bu gösterdiğimiz avicenna kasası böyle bir hile içeren kasadır. hezarfen de böylesi bir hile içeriyor. bezeli ince tutup, içindeki rakamları nispeten küçük yaparsanız saatin kendisi olduğundan büyük görünür. galatakulesinde yönetimin hoşuna giden bir altınkaplama chronokasa vardı. avicennayla aynı yükseklikte olduğu halde çok daha alçak görünüyordu. neden? çünkü kadranı avicennanınkinden 5mm daha küçük olduğu için. avicenna nın kasaları kimsenin elinde kalmış bir kasa değil. sürekli kolleksiyonda olan demirbaş bir modeldir. guinand veya raimundo davalos gibi markaların lider modeli olmayı başaran bir kasadır bu. klasikdir ve herzaman satar.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:38

(krono kolları hariç, o kısmı iyi olmadı, vieux )
Biz bir dolu yazıyı kaldırıp daha sade bir kadran olsun diye düşünmüştük.
O zaman bizim özelliğimiz olan rakamlar daha öne çıkacaktı. Zaten pulsometerde rakamlar var bir de ona 5-55 leri ve krono rakamlarını koyup ortalığı çok kalabalık yapmayalım demiştik. gördüğünüz gibi kronoyu kullanmak şu hali ile hiç te zor değil.(Zaten kim gerçekten kullanıyorki )
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:39

teng demiş ki:
O zaman bizim özelliğimiz olan rakamlar daha öne çıkacaktı. Zaten pulsometerde rakamlar var bir de ona 5-55 leri ve krono rakamlarını koyup ortalığı çok kalabalık yapmayalım demiştik. gördüğünüz gibi kronoyu kullanmak şu hali ile hiç te zor değil.(Zaten kim gerçekten kullanıyorki )

ben hergün kullanırım ama maliyet yüzünden alamıyorum... agliyor
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:42

Kronoyu her gün nasıl kullanırsın ?
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:45

teng demiş ki:

şimdi burda işin daha fazla da detayına girsek 100 tane alıcadan 150 versiyon çıkar ortaya. ortak bir noktada buluşmak gerek. neticede tüm üyelerin hoşuna gitmesi gerekiyor. en kolayı bir oylama olucak. anket yaparız üyeler oy verir ve anlarız hangi versiyon daha iyi tutulduğunu
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:45

teng demiş ki:

tost yaparken... 5-7 dakika arasında pişme süresi var... sırf onun için CASIO saat aldım HDD600'u bunun için seçtim... ok1
ayrıca bir yere giderken ne kadar sürede gittiğimi ölçüyorum... siz süresini tutmuyor musunuz?

En son GAREZ tarafından Çarş. 20 Ekim - 11:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:47

Kapağını kaldırıp baksan olmuyormu clown
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:48

teng demiş ki:
Kapağını kaldırıp baksan olmuyormu clown

olmuyor tost makinasının karşısında sabit şekilde bekliyemiyorum...
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:48

propmatic doğru söylemişsiniz. Ama forumdaki anketler çok kesat geçiyor. 1 haftada 30 tane oyu bulursak şanslıyız demektir.
Anket açıldığı anda oy kullanırım.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:50

bootsector demiş ki:
propmatic doğru söylemişsiniz. Ama forumdaki anketler çok kesat geçiyor. 1 haftada 30 tane oyu bulursak şanslıyız demektir.
Anket açıldığı anda oy kullanırım.
sadece anket açmak olmuyor başlık dikkat çekici olmalı ve anketi açan onu imzasında tanıtmalı... vieux
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:54

forum un üyeleri insanı biraz yanıltıyor. burda sağolsun çok aktif üyeler var. aynı anda ama bir büyük kısmı sadece okumayı tercih ediyor. asıl o pasif kalan insanlar ne düşünüyor o önemli. bunu nasıl daha iyi tespit edebiliriz? sadece anket yaparak. hezarfende sadece 10-15 satılan saatten yola çıkılmıştı. liste açıldı ve 50 tane saat 7 saat içinde satıldı. bu benim tezimi doğruluyor. en aktifide bu forumun üyesi, en pasifi de. hepsine bir söz hakkı tanımak kanaatındayım.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:57

propmatic demiş ki:
forum un üyeleri insanı biraz yanıltıyor. burda sağolsun çok aktif üyeler var. aynı anda ama bir büyük kısmı sadece okumayı tercih ediyor. asıl o pasif kalan insanlar ne düşünüyor o önemli. bunu nasıl daha iyi tespit edebiliriz? sadece anket yaparak. hezarfende sadece 10-15 satılan saatten yola çıkılmıştı. liste açıldı ve 50 tane saat 7 saat içinde satıldı. bu benim tezimi doğruluyor. en aktifide bu forumun üyesi, en pasifi de. hepsine bir söz hakkı tanımak kanaatındayım.

pasif üyelere özel mesaj ile ulaşmak zor olmasa gerek... anket var katılırsanız filan... ok1
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 11:59

Bence de.
Moderatörlerden birisi bütün üyelere bir özel mesaj atsa. Herkesin fikirleri çok değerli lütfen ankette oy kullanın falan fişmekan.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:00

onu artık bizim reisimiz yapar. o yetkiyi kendinden başka kimseye vermemiş. koyar keleşli şerafettinin resmini mesaja. ve herkesi referanduma zorlar alkisalkis

Edit admin: Reise hakaret iceren kelimeyi kaldirdim
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:04

kum saati öneririm diable

GAREZ demiş ki:
teng demiş ki:

tost yaparken... 5-7 dakika arasında pişme süresi var... sırf onun için CASIO saat aldım HDD600'u bunun için seçtim... ok1
ayrıca bir yere giderken ne kadar sürede gittiğimi ölçüyorum... siz süresini tutmuyor musunuz?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:08

propmatic demiş ki:
saat almayacak, saatle ilgilenmemiş, para vermeyecek bir üyeye niye saatte söz hakkı veriyorsunuz ki. Bu başlık herkese zaten açık, saatle ilgilenenler de yazıyor zaten.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:09

@propmatic; farkındaydım galatadaki bronz modelin yüksek olduğunun, ama geçen mesajımda dediğim gibi bana hisettirilen önemli; buluşmaya getirdiğim mido chrono da 15 mm ye yakın ama adam gizlemiş....
Bu arada bahsi geçen avıcenna kasasının populer olduğunu biliyorum tutulan bir model; artık genel beğeni değişti; çaplı ve yüksek görünen makbul......
şöyle adam kavrıyor saati hafif ve küçükse fırlatıyor Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:10

egunns demiş ki:
kum saati öneririm diable

GAREZ demiş ki:
teng demiş ki:

Ben tost yaparken bir iki bakıyorum kızarınca çıkarıyorum. Geri kalanlar için cep telefonumu kullanıyorum, onun krono ve geri sayımı çok daha gelişmiş...
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:11

teng demiş ki:
propmatic demiş ki:
saat almayacak, saatle ilgilenmemiş, para vermeyecek bir üyeye niye saatte söz hakkı veriyorsunuz ki. Bu başlık herkese zaten açık, saatle ilgilenenler de yazıyor zaten.
işte bende bunu diyorum. hezarfeni alan herkes tasarım sürecine katılmadı ve tasarım sürecinde olan herkes bir saat almadı. avicenna 100 adete limitli ve 100 kişinin beğenmesi gerekiyor. 3-5 kişinin düşünüp tasarladığı bişey herkesin hoşuna gitmeye bilir.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:13

egunns demiş ki:
@propmatic; farkındaydım galatadaki bronz modelin yüksek olduğunun, ama geçen mesajımda dediğim gibi bana hisettirilen önemli; buluşmaya getirdiğim mido chrono da 15 mm ye yakın ama adam gizlemiş....
Bu arada bahsi geçen avıcenna kasasının populer olduğunu biliyorum tutulan bir model; artık genel beğeni değişti; çaplı ve yüksek görünen makbul......
şöyle adam kavrıyor saati hafif ve küçükse fırlatıyor Smile
yüksekliğin en iyi kapatma yöntemi mika cam kullanmaktır. 15-16mm lik saatler bile 10-12mm yükseklikte görünüyor. bahsettiğim hilelerden birisi de bu.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:20

propmatic demiş ki:
teng demiş ki:

şimdi burda işin daha fazla da detayına girsek 100 tane alıcadan 150 versiyon çıkar ortaya. ortak bir noktada buluşmak gerek. neticede tüm üyelerin hoşuna gitmesi gerekiyor. en kolayı bir oylama olucak. anket yaparız üyeler oy verir ve anlarız hangi versiyon daha iyi tutulduğunu
Aşkolsun ben 38 senedir tasarım yapıyorum. (bu seninle yaşıt meslek hayatım var demektir). Meslek abisi olarak benim söylediklerime daha kulak vermeni beklerdim. Benim söylediğim 150 versiyondan biri değildir. Tanıyanlar bilir.
Ben Avicenna'ya katılmayı zaten düşünmüyorum, Ama saat daha güzel olsun, daha mükemmel olsun diye fikrimi söyledim sadece. Çünkü orada kavram hatası, kural hatası yapıyorsunuz. Minimalist olsun dediğiniz bir saate pulsometre eklemek minimalizmin ne olduğunu bilmemektir.
Ama yok biz minimalist derken sade olsun kastetmiştik diyorsanız o zaman başka (minimaliz ile sadelik te birbirinden farklıdır)
Ben de saat sizin sadelik anlayışınıza uygun olarak fazla rakamları kaldıralım dedim o kadar. Bu kadar dirençle karşılaşacağımı bilsem semtine uğramazdım.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:35

saygı duyarım ağabey mesleğinden ama ben saatsektöründeyim ve saat tasarımdan anlarım diyecek kadar da kendimden eminim. kalkıp bir ev tasarlayamam ve bunda iddaalı da olamam. pulsometre fikri ayrıca yine yönetimden çıktı. bana kalsa ona gerçekten gerek yok. boşuna yer kaplıyor zaten. minimalist derken benim ilk kendim tasarladığım saatı new york a giderseniz moma da sergilendiğini görürsünüz. minimalist alman tasarımın en iyi örneği olarak sürekli gösteride bulunuyor
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:39

longines master seriside güzel ama özellikle Heritage serisinin kasası benim gözümde mükemmel; ölçülü bezel genişliği, lugların eğimi ve sanki lazerle biçimlendirilmiş köşeler mutlak bir karakter katıyor, bir anda saati ölmeyecek bir klasiğe çeviriyor

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Longinescolumnwheellg
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 L47928772
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 781924956921
eberhard kasada güzel
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 P1040170
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:40

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Dsc8041

Uploaded with ImageShack.us
minimalistten başlamışken, ben avicenna yı buna benzer bişi olarak görmek isterdim. dikkatinizi çekiyim, buttonlar büyük göstermiyor, ayrıca tepe de bizim tepeden küçük
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:42

Senin ev tasarımından anlamaman çok normal, ama bu benim saat kadranından anlamamam anlamına gelmez.
Madem pulsometre ye karşı idin neden şimdi değişikliğe gösterdiğin direnci o zaman da göstermedin ????
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:46

teng demiş ki:
Senin ev tasarımından anlamaman çok normal, ama bu benim saat kadranından anlamamam anlamına gelmez.
Madem pulsometre ye karşı idin neden şimdi değişikliğe gösterdiğin direnci o zaman da göstermedin ????
ben direndiğimde ne laflar işittiğimde geçen defa kendi kulaklarınızla duydunuz. sen nekadar iyi bir mimar olursan ol, çıkarttığın iş ancak evsahibinin zevki kadar iyi olur.
kaldıralım pulsometreyi, büyütelim sayaçları ve ortaya bambaşka bir saat çıkar ve egunns in gösterdikleri modellerle eşdeğerde olur.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:51

Evsahibi benim çizdiğim evi beğenmiyorsa kendi çizer (Bir keresinde öyle demiştim )
Ama Watcher onları sana esprisine söyledi, ciddi değildi diye daha önce de yazdım.
Nii yoksa seni Şero ile tehditmi ediyor ? devenin basi
Dediğin resimlerden var mı ?
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 12:57

tamam ağabey bende reise aynısını söyledim. benim kasayı beğenmiyolarsa getirin bana bir örnek onu kopya ediyim. neden işkence çekiyorumki kendikendime. dedi sen çizimleri yap biz karar veririz. dedim hayır efendim. madem kopya saat isteniyor, çizim le ne uğraşıyım? verin örneği gönderiyim ve aynısı üretilsin.
üstteki resmi göremiyormusun? ben görüyorum

Admin: Bu reis kelimesinin onune ekledigin kelimeyi sevmiyor ve hakaret olarak algiliyorum artik bu sekilde yazma
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:03

pulsometre ibni sinanın başından çıktı ne gerek vardıkene diable
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:06

ibni midir nedir
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:10

bu arada minimalist saatin en iyi örneği budur
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Maurin2
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:21

Yani...
Ama dediğim gibi minimalist derken sade kastedilmişse ok..
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:30

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 4444silber By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 4444schwarzros By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 6000gold By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 46778std2 By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 9896s By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 8557d By propmatic at 2010-10-20[/img]

[img]Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Rattrapante By propmatic at 2010-10-20[/img]

minimalist tasarımı benim fikrime göre böyle olur
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 13:43

@prop, minimal dediğin saate yakın bir tasarımı geçenlerde denedim; vitrinden luglarını beğendim oturuşunu merak etmiştim...kasa bileğe tam anlamıyla oturup arkasına bile yaslanıyordu

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 305741
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 18:07

minimalizm: daha az şeyle daha çok duyguyu dışa vurma

Tasarımda minimalizm: nesnenin nesne olma özelliğine dikkat çekmek ve ifade, tarihsel, sembolik anlamlarını minimuma indirmek

tartıştığımız tanımlar kişiye göre bu görüşler değişecektir ama nedense bende herkes gibi longines ve lacroix ın tasarımlarının saat alıcısının gozunde mınımalıst olarak gozuktugune katılıyorum.

Bu arada prop bırsey sorsam bende tasarımdan anlamam ama Smile avıcennayı gormek ıstedıgın kasadakı tepe o kasa ıcın dogru tepe mı?
http://www.boraeresici.com
kHanTW

kHanTW

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 19:09

borahan demiş ki:
....
Tasarımda minimalizm: nesnenin nesne olma özelliğine dikkat çekmek ve ifade, tarihsel, sembolik anlamlarını minimuma indirmek
...

Tasarımdan, akımlardan (hatta saatten) anlamayan biri olarak sadece buradan okuduklarım üzerinden bir merakım oluştu. Eğer minimalist tasarımdan tarihsel ve sembolik anlamı minimuma indirmeyi anlıyorsak avicenna anısına yapılan bir saat bu kavramın neredeyse tam tersi olmuyor mu _?

(Benim kısıtlı yorumum da minimalist derken sade kelimesinin kastedildiği şeklinde)
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 19:25

tanım evrensel saattekı day-date kastedılmıyor. saatın ıcınde ne varsa mınımalızme dahıl edebılırsınız.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 19:49

Pulsometre ye bence de gerek yok, ama sanırım model ismi ile özdeş olması bakımından düşünüldü,yoksa zaten pulsametreyi kim kullanacakki, eğer isimle özdeşleşmede sıkıntı olmayacaksa bence de kaldırılabilir, mevcut kasa ben ta başından beri söylediğim gibi o krono butonları ile olmaz, ne kadar bir takım hilelerle küçükmüş gibi gösterilmeye çalışılsada bence küçük gözükmüyor, çok dikkat çekici,ayrıca hafif bombe bir cam olmayıp düz cam olmasıda bence rahatsız edici, ha bu arada bazı arkadaşlar belirtmişler bende belirtsem uygun olacak bu düşüncelerim katkı olması bakımından, yoksa bir yerlerde yazdığım gibi bu modeli bende almayı düşünmüyorum.
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 20:52

bu gıdısle diver ı yapıcaz anlasılan Very Happy alkisalkis
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 20:56

propmatic demiş ki:
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Dsc8041

Uploaded with ImageShack.us
minimalistten başlamışken, ben avicenna yı buna benzer bişi olarak görmek isterdim. dikkatinizi çekiyim, buttonlar büyük göstermiyor, ayrıca tepe de bizim tepeden küçük

bakın bu ne kadar güzel tasarım eksik bir şey yok... cronograph olmazsa olmaz... eksik olması kötü görünüme neden olur vieux
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 21:10

avicenna kasası bu işte. bizim tepe bundanda büyük ve bunu göz önünde bulundurursak çok orantılı bir görüntü vericek.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 21:13

bence çok iyi... mükemmel olmuş... nesini beğenmiyorlar? gerçeğini gördüklerinde onlarda beğenecektir...
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 21:31

bende bunu diyorum işte. kasayı gördüler ama saati görmediler. ben sana bir ham cartier veya rolex kasası getirsem 50 tane bahane bulursun bunun neden iyi bir saat olamayacağına dair.
sadece saat bir tüm olursa, bitmiş hale gelirse ozaman karar verebilirsin, bunu şurası olmamış veya bunun burası olmamış diye. böylesi durumlar için de biz üretim öncesi bir numune yapıyoruz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 22:18

Arkadaslar,

Simdilik bu projeyi de askiya aliyoruz.
Uzerinde mutabakat saglayamadik ve konu tamamen dagildi, anket acmaya da gerek yok.
Basligi da birkac gune kadar kaldiralim diye dusunuyorum.
Foruma yeni saatler uretme fikrinden vazgecmis degiliz ama bu model sikinti yaratti.
Bu durumda yeni proje icin sifirdan calisma yapacagiz.
http://www.turksaatforumu.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 21 Ekim - 3:58

sizin minimalist dediklerinizin daha da minimalisti vr ona kalırsa . junghans max bill chrono modeline bakın.
ayrıca bu anket olayı da nedir almış başını gidiyor. olay daha anket boyutuna gelmedi. buna benzer fikirler söyleyen propmatic dışındaki arkadaşlar da kasayı görmüş incelemiş ve projelerin lokomotifleri olan bizlere biraz güvenerek hareket etmeli kannımca. sonuçta saatlerle ilginiz bize kıyasla daha yeni, ve bu forumda forumun en başından beri beraber olan ve saat sevdasına yıllarını vermiş daha çok arkadaşımız var ki yazmıyorlar ancak sürekli takip ediyorlar gelişmeleri, hatta o kadar mütevazileri var ki bazı konularda bizlerden daha bilgili oldukları halde bile pek fikir belirtmiyorlar. bu açıdan bizlerin tecrubesine biraz güvenin derim.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. 21 Ekim - 4:02

propmatic, hocam sen de çok iyi biliyorsun ki saatçilikde alman ekolu ile fransız ekolu biribiri ile zıtlaşır tasarım açısından. almanlar daha kaba saka şeyleri hoş görürler fransızlar daha ince ve zarif. klasikleşmiş isviçre saatlerinin çoğusu da fransız ekolunden gelmedir.

Avicenna Son Versiyonlar
3 sayfadaki 4 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
 Similar topics
-
» Proje Avicenna
» Avicenna Anket
» Avicenna (Omega makineli)
» Avicenna Kasa Numunesi Geldi