Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Avicenna Son Versiyonlar

+12
dreren
krytime
egunns
deka
propmatic
teng
sandeman
crazyhours
GAREZ
Drao
bootsector
watcher
16 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:32

dreren demiş ki:
Bence rakamları kaldırırsak türksaat ile artık özdeşleşmiş olan bu rakamlarda kalkmış olur;yanlış hatırlamıyorsam watcher bu saatin osmanlı rakamlı ve kronometreli ilk saat olduğunu belirtmişti;nacizane bir de fikrim var ama akrep ve yelkovanın ucu ay ve yıldız şeklinde olamaz mı? Tüm saat başlarında ay yıldız görüntüsü elde edilmiş olur.

Osmanli rakamlarini kaldirmiyoruz onlar kaliyor ama saatin icinde yer alan modern rakamlari pulsometre haric kaldiralim dedik.
Bunun amaci minimalizmi daha iyi yakalamak idi. Aradaki ufak tefek hatalari duzeltip yeniden bir resim yayinlamaya calisacagim (noktalarin arkasindaki cizgileri kaldirmak gibi)
Akrep yelkovan, saatteki diger rakamlara uygunluk sagliyor yani osmanli rakamlari ve diger hatlar keskin ve ucgen cizgilere sahip bu nedenle akrep yelkovanin da bu ruhta olmasi gerekiyor ama kuyruklarina ay ve yildiz yapmaya kalkisirsak bu hem butunlugu tamamen bozabilir hem de yuvarlak hatlar keskin hatlarla karisip tasarimi tamamen dagitabilir, akrep yelkovani yuvarlak hatlarla yaparsak bu sefer breuget/osmanli rakamlariyla uyusmaz.
aslinda ben saniyelerdeki ay uzantilarini da biraz fazla buluyorum ama genel istek bu yonde, belki alttaki veya ustteki kucuk gostergenin 6 hizasina minik bir yildiz yapilarak minik ibredeki ay ile butunlesmesi saglanabilir.
http://www.turksaatforumu.com
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:34

arkadaşlar, biz bu proejede epeyi bir yol katetmiştik. farkındaysanız yine yeniden başlamaktayız. kısaca dağıttık biz yine. çok gelişmiş bir tasarım çıkarmıştık. çoğu üyelerin verdikleri fikirler çok güzel ve olumlu, yalnız bu projeye uymuyor diye bunu kullanmıyor olabiliriz ama belki ilerde çıkacak projelere daha iyi adapte olur. siz fikir üretmeye devam edin ama bence şu avicenna yı artık üretime sokalım. tasarım çok minimalist. ay yıldız abez kalır, sayaçlar ve saniyenin içinde nokta yerine arab rakamları olmasında fayda var. aksi takdirde zaten kullanımı bir hayli anlamsız olan chronograph fonksiyonunu daha da anlamsız bir duruma sokmuş oluruz. biz yine 3-4 hafta önceki tasarıma geri dönelim. ne dersiniz?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:35

hmm çok hoş olabilir ?
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:37

Teşekkürler watcher;biraz duygusal düşünüyorum belki ;ama Türksaatlerinden birinde ay yıldız bütünleşmesi olsa çok şık olur diye düşünüyorum;yine limitli model olsun ama bence brükseldeki o bahsettiğiniz mağazaya da muhakkak belli bir kısmı zarar veya kar etmeksizin satılmalı
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:40

Bu saatin elbetteki tasarımında yol alınmış bu değilse bile önümüzdeki süreçteki projelerin birinde bu olsa çok şık ve özel olur;konu dağılmasın ama microtor bir saatin rotorunun ay yıldız şeklinde olması düşünülmüştü ki koluna takma da yanında yat Smile
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 18 Ekim - 23:44

propmatic demiş ki:
arkadaşlar, biz bu proejede epeyi bir yol katetmiştik. farkındaysanız yine yeniden başlamaktayız. kısaca dağıttık biz yine. çok gelişmiş bir tasarım çıkarmıştık. çoğu üyelerin verdikleri fikirler çok güzel ve olumlu, yalnız bu projeye uymuyor diye bunu kullanmıyor olabiliriz ama belki ilerde çıkacak projelere daha iyi adapte olur. siz fikir üretmeye devam edin ama bence şu avicenna yı artık üretime sokalım. tasarım çok minimalist. ay yıldız abez kalır, sayaçlar ve saniyenin içinde nokta yerine arab rakamları olmasında fayda var. aksi takdirde zaten kullanımı bir hayli anlamsız olan chronograph fonksiyonunu daha da anlamsız bir duruma sokmuş oluruz. biz yine 3-4 hafta önceki tasarıma geri dönelim. ne dersiniz?
ok1 yeni el primeroları chronographları işlevsiz diye eleştiriyordum;bence de arap rakamları kalsın;nabız ölçümü(gradue) olan bir saatte chronograph fonksyonları da işlevsel olmalıdır derim
sevgi ve saygı ile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:28

Simdi tum isteklerin gerceklestirilmis haliyle resimi ekliyorum, yaninda da daha iyi karsilastirma yapmak icin daha onceki son versiyon var, artik daha fazla kurcalamadan ve uzatmadan bu ikisi arasinda tercih yapmak gerekiyor yoksa isin suyunu cikariyoruz guluyor
Bu iki modelden birini secelim hatta gerekirse anket yapalim

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4251-610 Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4251-t10
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:31

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4251-t10

alttaki 2 seçenek çok daha iyi... benim tercihim olur...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:31

Alttaki versiyonda AVICENNA yazisi bir font buyuk kalmis o duzeltilip bir font kucugune yukaridakinin boyutuna gelecek
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:32

hops üstteki resimdeki saniye kollarını alttaki gibi yapcektik ?
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:45

sağdaki eski füme kadranlı versiyon derim ben;ama ay yıldız da çok şık olmuş ilerideki projede kesinlikle olmalı... fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:50

teng demiş ki:

nassiiii
kuyruklarina ay istenmemismiydi ki ?
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 0:52

watcher demiş ki:
teng demiş ki:

nassiiii
onu ben akrep yelkovan olarak istemiştim;sanırım teng ilk başta karar verilen versiyondan bahsediyor;ama arap rakamları şık olmuş;minimalist derken hepsini çıkarmayalım;dejavu yaşamayalım:)
teng

teng

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 1:03

watcher demiş ki:
teng demiş ki:

nassiiii
evet öyle de bakalım demiştik ama diğer akrep ve yelkovanla alakasız ve kalabalık oldu bence.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 1:18

teng demiş ki:
watcher demiş ki:
teng demiş ki:

nassiiii
evet öyle de bakalım demiştik ama diğer akrep ve yelkovanla alakasız ve kalabalık oldu bence.

Aslinda biunu yapmistik ama o kadar alakasiz ve garip oldu ki buraya hic eklemedim bile:
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4251-512
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 2:26

GAREZ demiş ki:
Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4251-t10

alttaki 2 seçenek çok daha iyi... benim tercihim olur...
Bencede bu.
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 5:20

ay yıldızsız tabıı ki... Smile
http://www.boraeresici.com
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 5:54

ay yıldızlı iğneler alternatif olarak verilebilir... isteyen takar yada taktırır...
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 6:07

o bol alternatifli, bonus u bol günler maziye karıştı arkadaşlar. hiç heveslenmeyin Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 6:22

önceki proje ve sahipleri şanslımıydı diyorsun. cheers
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 6:24

araba aşınca acaba 3 er tane yedek lastik ve yedek fren balataları veriyorlarmı?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 6:32

anlaşınca neden olmasın, hemde kullanıcı sonradanda yedek lastik,balata temin edebilir ama kadran vs. asla. fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 7:45

propmatic demiş ki:
araba aşınca acaba 3 er tane yedek lastik ve yedek fren balataları veriyorlarmı?

Yine baslama,

araba alinca tabi ki veriyorlar hem de bak neler veriyorlar:
kis lastikleri
bir yillik benzin
100 bin km'ye kadar bedava bakim
1 yillik bedava full kasko

Yaaa naber yawrush, ortada kriz var

Ustelik kaliteli kutu isteriz
devekusu ya da hakiki kroko kayis
ve deeeee
kelebek toka da isteriz
Fiyati da hemen yukseltmeye kalkarsan benim sero devreye girer

.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 7:47

üretilmiş ise ziyan olmasın diye yoksa hiç üretilmesinler...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 7:49

GAREZ demiş ki:
üretilmiş ise ziyan olmasın diye yoksa hiç üretilmesinler...

Uretilen ne varsa toplariz merak etme diable
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 7:56

kabilemizin reisi watcher reistir;o ne derse tamamdır;o kadar Very Happy
ccc watcher reyiz ccc Very Happy
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 7:57

dreren demiş ki:
kabilemizin reisi watcher reistir;o ne derse tamamdır;o kadar Very Happy
ccc watcher reyiz ccc Very Happy

vieux devenin basi
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 9:33

watcher demiş ki:
propmatic demiş ki:

Yine baslama,

araba alinca tabi ki veriyorlar hem de bak neler veriyorlar:
kis lastikleri
bir yillik benzin
100 bin km'ye kadar bedava bakim
1 yillik bedava full kasko

Yaaa naber yawrush, ortada kriz var

ve deeeee
kelebek toka da isteriz

.
nerde veriyorlar bunu? belçikadamı? burda araba alınca sadece anahtarları veriyorlar. okadar. çok ısrarcı olur indirim istersen başka birşey daha veriyorlar
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 9:40

tiyotrodaydım; oyun boyunca ara ara aklıma ay yıldızlı noktalı bir tasarımın kabul olma ihtimali kabus gibi çöktü

kadranımız büyük, pulsoyu çevreleyen modern rakamlar kabartma olmayacağı için ipek gibi yayılır; bence kalabalık değil elitlik katar
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 10:24

ay yıldızı akrep yelkovan olarak düşünmüştüm;ama bu projede gözleri yoruyor;
ileriki bir projede neden olmasın benrus akrep yelkovanı gibi meşhur olur;ona da türksaat akrep yelkovanı da derler;
ben ilk haliyle olanı beğendim;chronograph fonksiyonu varsa arap rakamları da olsun derim;hele de gradue fonksiyonu varsa zaten arap rakamları var;içten dışa bir bütünlük bile oluşturuyor
ay yıldızı ise biraz duygusal olarak söyledim;her saatbaşı ay yıldız oluşturması hoş olur diye düşündüm hatta öyle bir projede Türksaat'in ü harfi bile ay yıldız şeklinde olabilir;ama bu proje için benim fikrim ilk hali ok1
sevgi ve saygı ile
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 18:54

ve deeeee
kelebek toka da isteriz

oooooo + lara baka aman da aman ....
http://www.boraeresici.com
profurio

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 22:23

Avicenna yazısının fontuda küçülecekmiş zaten, ilk dizayn kesinlikle daha iyi olur.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 19 Ekim - 23:16

Ben de watcher'ın mesajındaki alttaki dizaynları açık ara daha güzel buldum. Yani eski olan dizayn.
Araba alırken de arabayı istediğiniz renkte alabiliyorsunuz. Eğer herkesin istediği renkte herkese ayrı ayrı özel kadran rengi yapacaksanız sorun olmaz yedek kadran verip vermemeniz. Ama herkese özel ayrı ayrı kadran renkleri yapamayacaksanız yedek verilmeli diye düşünüyorum. Sonuçta insan araba alırken arkadaşım biz bu renkte ürettik alırsan al almazsan naş diyemiyorlar değil mi? Very Happy
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 1:23

A V I C E N N A

boşluklu büyük harf fontu karaktere nasıl etki eder?; hatta "A" nın yatay çizgisi yok olsa...
sadece bir fikir

ama Avıcenna nın altındaki yazılar büyük harfmiş, olmaz heralde
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 3:43

fikir !
chrono kılcal daireler; tasarımımızı bozarmı, uygulaması zormudur...
bazı modellere elitlik katıyor

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 L006wtmk
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 4:04

Egunns@
Bunu cizimlerde denemistik ve hic uymamisti hemen sildik.
Ama gostergeler iceri dogru gocertmeli olacak, bu da istenen havayi verecektir.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:08

krono kolları (hilalli) daha ince ve narin bir şey istemştik.
Nokta olayı ise bir fikir idi ve bu çizimde tam kafamızdaki şeyi yansıtamadık.
ancak şimdi bakınca çok da öyle gerekli değil. arap rakamları da kalabilir. ancak yine de 3,6,9,12 yönlerine koyalım ve çizgi olamadan sadece noktalı halde görelim. ancak 5-55arası olan osmanlı rakamları çevresindeki rakamların yerine gelen noktalar iyi olmuş kesinlikle.
Avicenna yazısının fontunu mutlaka değişeceğiz. uygun font bakıyoruz sadece.
Kasa konusunda fiyatı çok da aşırı uçurmamak amaçlı çinde 500adet yaptıralım yada bulabilirsek hazır kasa alalım. finishinini isviçre yada almandaya yapalım.
Teng'in replika(replika demeye elim gelmiyor) zenith el primero'sunun kasası çok çok iyi ve projemize konsept olarak uyan bir kasa. şuanki mevcut kasaya da çok benziyor. ancak son resimdeki butonların birazcık küçük görünüyor olmasna aldanmayalım, çünkü butonlar mickeymouse kulakları gibi maşallah.
butonların değişmesi için de saat başına 100euro tabii ki verilmez. ancak bu butonlarla da olmaz!
Ayrıca egunns'un açtığı konu üzerine söyleyeyim, bizim krono göstergelerinde guilloche tarzı birşeyler düşündük onun öncesinde paylaştığın longines resmindeki gibi daireler filan.. ancak en sonunda speedy tarzı içeriye doğru çökük olsa daha iyi olur dedik. ancak keskin bir çöküş değil, speedy gibi eğimli bir çöküş. yoksa çok ucuz durur.

En son vervito tarafından Çarş. 20 Ekim - 10:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:11

egunns bu arada bu longines benim hayalimdeki 7751li modeldir. daha güzel 7751li saat göremedim daha. maalesef ki çeliğini artık üretmiyorlar.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:18

vervito demiş ki:
krono kolları (hilalli) daha ince ve narin bir şey istemştik.
Nokta olayı ise bir fikir idi ve bu çizimde tam kafamızdaki şeyi yansıtamadık.
ancak şimdi bakınca çok da öyle gerekli değil. arap rakamları da kalabilir. ancak yine de 3,6,9,12 yönlerine koyalım ve çizgi olamadan sadece noktalı halde görelim. ancak 5-55arası olan osmanlı rakamları çevresindeki rakamların yerine gelen noktalar iyi olmuş kesinlikle.
Avicenna yazısının fontunu mutlaka değişeceğiz. uygun font bakıyoruz sadece.
Kasa konusunda fiyatı çok da aşırı uçurmamak amaçlı çinde 500adet yaptıralım yada bulabilirsek hazır kasa alalım. finishinini isviçre yada almandaya yapalım.
Teng'in replika(replika demeye elim gelmiyor) zenith el primero'sunun kasası çok çok iyi ve projemize konsept olarak uyan bir kasa. şuanki mevcut kasaya da çok benziyor. ancak son resimdeki butonların birazcık küçük görünüyor olmasna aldanmayalım, çünkü butonlar mickeymouse kulakları gibi maşallah.
butonların değişmesi için de saat başına 100euro tabii ki verilmez. ancak bu butonlarla da olmaz!
Ayrıca egunns'un açtığı konu üzerine söyleyeyim, bizim krono göstergelerinde guilloche tarzı birşeyler düşündük onun öncesinde paylaştığın longines resmindeki gibi daireler filan.. ancak en speedy tarzı içeriye doğru çökük olsa daha iyi olur dedik. ancak keskin bir çöküş değil, speedy gibi eğimli bir çöküş. yoksa çok ucuz durur.
vervitoya katılıp, avicenna kasası olmamış diyenler bir adım öne.
abicim sen projeyi tamamıyla katlettin. herkes bu kasaya bukadar muhalefet olmuşda neden biz hala zamanımızı olmadık detaylarla harcıyoruz. evin temelini beğenmeyip ama odaların duvar kağıdını tartışır gibi bişey oldu bu.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:21

yeni koleksiyonda altın kasa mevcut evet; yeni tasarım sevmem ama adamlar tasarımı olgunlaştırmışlar ve çapı hafif büyüterek daha makul hale getirmişler,, ara ara longines sayfasına giriyorum çeliğe çıktımı diye, şimdilik çıkmasın paramız yetmez, tasarım zariflikten ölüyor!

vervito demiş ki:
egunns bu arada bu longines benim hayalimdeki 7751li modeldir. daha güzel 7751li saat göremedim daha. maalesef ki çeliğini artık üretmiyorlar.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:26

şu krono kolları hilalli olsun olmasın hiçbir çizimde olmamış. hilal olsun olmasın bu zamazingo ipince olmalı. çok göze batmamalı.
kronolardaki arap rakamları kalabilir ona çok bir itirazım olmayacak artık.
Turksaat yazısı ise TurkSaat şeklinde de olmayacak. bu yazı öyle başladı öyle kalacak.
Propmatic, sen bizim iki ayağımızı bir pabuca niye sokuyorsun kardeşim? Very Happy
Füme kadran ile ilgili burdan söyleyeyim sonra söylememiştiniz ki olmasın,
Galata kuklesindeki örnek antrasit kadranı hiç sevmedim, bu saati tam bir füme olsun istiyoruz. Krem olanı da hezarfen gibi değil meistersinger kremi istiyoruz.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:28

egunns demiş ki:
A V I C E N N A

boşluklu büyük harf fontu karaktere nasıl etki eder?; hatta "A" nın yatay çizgisi yok olsa...
sadece bir fikir

ama Avıcenna nın altındaki yazılar büyük harfmiş, olmaz heralde

+1
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:37

Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 4284
şu kollar gibi, yada ucuna hilal eklenecek.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:38

vervito demiş ki:
şu krono kolları hilalli olsun olmasın hiçbir çizimde olmamış. hilal olsun olmasın bu zamazingo ipince olmalı. çok göze batmamalı.
Turksaat yazısı ise TurkSaat şeklinde de olmayacak. bu yazı öyle başladı öyle kalacak.
Propmatic, sen bizim iki ayağımızı bir pabuca niye sokuyorsun kardeşim? Very Happy
Galata kuklesindeki örnek antrasit kadranı hiç sevmedim, bu saati tam bir füme olsun istiyoruz. Krem olanı da hezarfen gibi değil meistersinger kremi istiyoruz.

arkadaşım iki ayağınız bir pabuca sokmakda ne demek? neticede bu sizlerin projesi. siz kendi saatinizi tasarlıyorsunuz. bu sizin en doğal hakkınız. yalnız kasa baştan beğenilmediyse neden biz böylesi banal detaylara kapıldık onu merak ediyoruz. saatin en önemli aksamı makinası ve kasası. makinada sorun yok, ama kasa heralde size uymadı. kadranların rengini, iğnelerin kalınlığı bunlar basit şeyler. numune aşamasında bile deişebilen şeyler. ama sen kasa diyorsan bu çok ciddi bir konu. şu an sen yeni kasa diyorsan, bu proje 1 yıl gecikir. uzlaşın burda. anket açın, ve çabuk çözün bu konuyu. bu saat hepimizin projesi. hepimiz karar verelim. koy ankjete avicennanın şimdiki fotosunu, karşısınada senin beğendiğin kasayı. anket yap. ankette ne çıkarsa onu yapalım
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 9:39

hastanede bilgisayar sisteminde sorun var bazen böyle oluyor. 11:08de gönderdiğim mesajdan sonraki mesajlarımı ve başkalarının mesajalrını göremiyorum. sayfayı yeniledim yine düzelmedi. fikri olan?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:07

Konuda saatin kadranı tartışıldığı için kadranı tartışıyorduk zaten, öyle hemencik şu kadran olayını halledelim de üretime geçelim modunda da hiç olmadık. şuanda kasa olarak alternatif olarak neler olabilir fikri ön planda zaten. şipşak olacak şey değil bizim projeler. üreticinin elinde bu kasalardan fazladan kalmış eski bir projesinden diye illa bu kasa olacak diye bir şey yok.
Bunlar çok çok özel projeler sevgili arkadaşlar. bir ilklere imza atıyoruz. ve bu ilkler olabildiğince mükemmele yakın olmalı. ve yaklaşık 7-8 saatlik istişare sonucunda bu kasanın mükemmelden biraz uzak olduğunu farkettik. tabii ki diyeceksin ki bastır parayı en kral kasayı da yapalım, ancak taktir edersiniz ki biz bir taraftan da maliyeti minimumda tutmaya çalışan bu işe gönül vermiş insanlarız. hiç bir maddi kaygımız yok.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:20

vervito demiş ki:
Konuda saatin kadranı tartışıldığı için kadranı tartışıyorduk zaten, öyle hemencik şu kadran olayını halledelim de üretime geçelim modunda da hiç olmadık. şuanda kasa olarak alternatif olarak neler olabilir fikri ön planda zaten. şipşak olacak şey değil bizim projeler. üreticinin elinde bu kasalardan fazladan kalmış eski bir projesinden diye illa bu kasa olacak diye bir şey yok.
Bunlar çok çok özel projeler sevgili arkadaşlar. bir ilklere imza atıyoruz. ve bu ilkler olabildiğince mükemmele yakın olmalı. ve yaklaşık 7-8 saatlik istişare sonucunda bu kasanın mükemmelden biraz uzak olduğunu farkettik. tabii ki diyeceksin ki bastır parayı en kral kasayı da yapalım, ancak taktir edersiniz ki biz bir taraftan da maliyeti minimumda tutmaya çalışan bu işe gönül vermiş insanlarız. hiç bir maddi kaygımız yok.
tamam arkadaşım sorun yok. anket açın, kasanızı beğenin, parayı bastırın 1 yıl sonra tasarladığınız saatlerinizi alırsınız. okadar basit. hiç bir sorun yok.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:24

kızmayın ama merak ettim elde kalan kasalar daha ucuza gelmez mi? sonuçta bu adamlarda aynı tasarım aşamalarını yaşadı nadirde olsa aynı şeyi 2-3 kişide düşünebilir...
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:25

vervito demiş ki:

TurkSaat olmayacak diye kestirip atmışsınız da hani diğer kişilere de bir sorsak. En azından bir kadran üzerinde görsek nasıl olurdu diyorum? Çok şiddetle böyle olsun demedim hiçbir zaman. Sadece bir de öyle görsek demiştim ama siz böyle bir tavır takınınca ne desem boş.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Avicenna Son Versiyonlar   Avicenna Son Versiyonlar - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 20 Ekim - 10:38

yukarıdaki resimlerinden birinde "S" büyük harfle uygulanmış
büyük harf uygulamasıda hoş ama kendi adıma küçük harfte mutlak bütünlük var

En son egunns tarafından Çarş. 20 Ekim - 11:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Avicenna Son Versiyonlar
2 sayfadaki 4 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
 Similar topics
-
» Proje Avicenna
» Avicenna Anket
» Avicenna (Omega makineli)
» Avicenna Kasa Numunesi Geldi